Onko helppo kouluttaa...

...vahtimaan

Saako landseerista koulutettua hyvän vahtikoiran, joka suhtautuu vieraisiin ihmisiin epäluuloisesti ja kertoo selvällä haukunnalla, jos havaitsee vieraan ihmisen reviirillään.

10

1943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minniiini

      Varmasti saa kunhan muistaa ettei sitä tehdä koiraa pieksemällä!!!!!! kannattaisi varmaa ottaa yhteyttä lähimpään koira kouluun ja kysellä neuvoja sitä kautta niin ei tule munailtua netti ohjeilla :) Minkäs ikänen turrikka nyt mahtaa olla?

      • synty just

        Synty 29.12 ja on tietysti vie emonsa hoivissa. Mut tein pentujen joukosta keskiviikkona oman valintani.

        Asun maalla, ja haluisin koiran, joka osaa vaikuttaa vaaralliselta vieraiden silmissä, mut ei silti oo aggressiivnen. Vahtivaa landseeria luulis kumminkin useimpien ihmisten jo säikähtävän.

        Täällä mun suunnilla kun tapahtuu aikas paljon ilkivaltaa, kuten aiheutetaan vahinkoa ihmisten pihoilla ja lähistön kakarat tulee häiritteen kotirauhaa.


    • Terrinjeri

      kouluttaa/saattaa landseeria epäluuloiseksi vieraita ihmisiä, etenkään lapsia kohtaan! Kuten ei mitään muutakaan rotua, siitä ei seuraa kuin ongelmia!!!!! Landseeria ei ole jalostettu vartiokoiraksi vaan hengenpelastajaksi. On pelkästään positiivista että landseerin voimilla varustettu koira suhtautuu positiivisesti ihmisiin kuin myös muihin eläimiin. Keskustele vielä asiasta vakavasti pennun kasvattajan kanssa ja tarvittaessa vaihda rotua.
      Omista uroksistani voin sanoa, että ne vartioivat kyllä asuntoa, autoa ja aidattua pihaani niin ettei sinne ole kellään asiaa jos minä en anna lupaa. Enkä ole pimeimmälläkään kadulla koskaan pelännyt kenenkään uskaltavan käydä kimppuuni muuta kuin henkensä uhalla! Sataprosenttisesti tiedän lansujeni puolustavan minua ja muuta laumaa viimeiseen hengenvetoon jos on tarvis. Koirani ovat luonnetestissä kyllä osoittaneet tarvittavaa puolustushalua, silti ne ovat koko ikänsä olleet vieraille ihmisille ystävällisiä ja avoimia. Kaikki riippuu siis tilanteesta ja kokeeko koira tilanteen uhkaavana vai ei. Laumanjohtajana sinä olet ensisijaisesti vastuussa teidän turvallisuudesta ja koiran tulee hyökätä vasta jos sinä niin haluat. Landseeria kehitettäessä on käytetty laumaa vartioivia koiria, mitään nynneröitä ne eivät ole. Toki eri linjoissa voi olla eri tyyppisiä koiria, riippuen siitä näkeekö kasvattaja rodun pelkkänä nallekarhuna vai monipuolisena harrastuskoirana. Lansu kyllä ilmoittaa selvällä haukunnalla jos se havaitsee vieraan reviirillään ja vain idiootti lähtee uhkaamaan tosissaan olevaa koiraa. Siinä suhteessa voit olla huoleti. Mutta varo siis erikseen kouluttamasta koiraa epäluuloiseksi!
      Tsemppiä!

    • vanha lansumies

      Lanzu eiole vartiokoira jos sellaista haluaa kannattaa etsiä uusi rotu.Lanzu tahtoo miellyttää kaikkia ja jos rosvo tulee niin lanzu kantaa kaverina kamat autoon ja lähtee vielä itsekkin kyytiin.Erittäin voimakas pelastus vietti ja ui kuin saukko.

      • voi ja saakin vahtia---

        Yksilökysymys tämäkin...
        vahtijoita esiintyy....Ei se koulutuksel ainakaan onnistu tai sit menee metsään...ja riskit kasvaa...olet vastuussa vaikka koira hyökkäisi omalla aidatulla alueellaan!


    • nnf

      Meillä puolivälissä pihaa vieraat alkaa hiljentää askeleita kun nöffiuros nousee makaamasta terassin aidan takaa ja istuu rapuille odottaa vieraita hievahtamatta paikaltaan ja tuijottaa :). Jos on tutuista kyse, lopulta nousee ja häntää heiluttaen menee vastaan, jos on ihan vieraita, ei reagoi edes väistämällä kun sisälle yrittävät tulla, haistelee vähän ken uskaltautuu ohi tulemaan ;). Jos vaistoaa että olen itse peloissani, poika muuttuu suojelevaksi. Ja aika samanlaisia koiria ovat lansujen kanssa.

    • että.........

      mielestäni lansu ei tällaiseen vahtihommaan sovi, tottahan kaikki koirat varmaan oman reviirinsä perään katselevat, mutta oma lansuherra on kyllä niin miellyttämisen haluinen ja häntä heiluen painelee ihmisten luo täysin luottavaisena että kaikki on kavereita. Tuntemani lansut oma mukaanlukien on kyllä enemmän perheen seurakoira kun vahtikoira, ja meidän turre haukkuukin tosi vähän.. Eipä kyllä ole vielä tilannetta tullut eteen että olisi nähnyt mitä tekee jos oikeasti "vaara" uhkaisi, joten mene ja tiedä. Ja onhan se totta, että jo pelkkä lansun koko kyllä vähän pelottaa pihaan tulijoita, kaikki kysäisee että minkäs luontoinen... =) että kyllä koolla voi pihaan tulijat säikäyttää, mutta ainakaan meidän tapauksessa luonteella ei.. =)

    • lansu tyttö

      Lansuhan on jo valmiiksi epäluuloinen vieraita kohtaan. Mitään tappajaa et saa lansusta kouluttamalla, eikä niin saisikaan tehdä, sehän on ihan väärin lansulle.
      Lansu on seurallinen perhekoira, eikä sitä voi jättää yksin ketjun päähän köjöttämään ympäri vuorokauden. Se kiintyy sinuun hyvin voimakkaasti ja vaatii sinulta seuraa. ET SIIS VOI JÄTTÄÄ LANSUA YKSIN KETJUN PÄÄHÄN VIRUMAAN VUOROKAUDENYMPÄRI!!!!

      • kasvattaja

        Minulla on kyllä kahdesta lansusta se käsitys, että ne vahtivat reviiriä aika lailla. Ja siis ihan kouluttamatta! Vahtiminen ei tarkoita puremista...


      • simpsonsit543231
        kasvattaja kirjoitti:

        Minulla on kyllä kahdesta lansusta se käsitys, että ne vahtivat reviiriä aika lailla. Ja siis ihan kouluttamatta! Vahtiminen ei tarkoita puremista...

        Jos aijot kouluttaa lansusta vahtikoiran niin et saa kouluttaa sitä itse vaan otat yhteyttä kasvattajaa/omistajaan jolla on kokemusta, kirjojen kanssa et yksistää pärjää on oltava kokemusta.
        nii lansu on yksi seurallisimmista koirista niin sen takia et saa jättää päivässä 2 tuntia pidempään ulos.
        jos hakkimasi lansu on suuri ,niin en usko että kukaan uskaltautuisi pihalle jossa vahtii 70 kiloa koira massaa.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe