rooman bussilinat, onko jotain tiettyä linjaa oka esim terminiltä lähtee

halloota

linja joka kulkee keskeisten nähtävyyksien läheltä, esim via settembreä pitkin tms?

4

2239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilienne

      Linja 64 kulkee Terminiltä Vatikaaniin. Käytin sitä itse Rooman matkallani, ja oli tosi kätevä. Bussi oli aina ihan täynnä, mutta hyvin pääsi istumaan kun lähti päätepysäkiltä.

      Linja 40 (jota en ole itse käyttänyt) on ns. pikalinja, joka melkein saman reitin. Tarkemmat reittikartat löytyvät liikennelaitoksen nettisivuilta, linkki alempana.

      Kannattaa varoa taskuvarkaita, varsinkin 64 on tunnettu pitkäkyntisten mekkana!

      Rooman liikennelaitoksen nettisivut:
      http://www.atac.roma.it/

    • Rooman rouva

      kulkee pitkin Via Settembreä. Se kulkee Piazza Barberinin kautta Via Corsolle ja siitä alas Piazza Venezialle, edelleen pitkin Corso Vittoria Emanuelea Tiberin joen yli Vatikanin eteen, Borgo Pio.

      Toinen hyvä linja on 75. Sen päätepysäkki on Piazza Indipendenzalla, pieni rauhallinen tori jonne pääsette Via Settembreltä kävellen pitkin Via Coitoa noin 200 metriä. Torin varrella sijaitsee hyvä supermarketti ja torin keskellä tupakkakauppa josta saa ostettua bussilippuja. Bussi 75 kulkee siitä Terminille ja sitten Via Cavouria pitkin Foro Imperialille, edelleen Collosseolle ja siitä Circo Massimon ohi Pyramiideille ja siitä sillan yli Trastevereen. Trastevereen mennessä kannattaa jäädä pois kyydistä heti ensimmäisellä tai toisella pysäkillä sillan jälkeen.

      Piazza Barberiniltä tai Piazza Repubblicalta voitte ottaa metron jolla pääsette Giovanni Lateranolle tai Espanjalaisille portaille tai Piazza Popololle.

      Etteköhän te noilla kyydeillä tule pärjäämään.

      Karta: http://italie.podnos.cz/images/roma_map.jpg

      PS: Nyt en tiedä että missä päässä Via Settembreä te aiotte asustella.

      • hienoaa

        vielä kysyisin, onko busseissa joku näyttö joka kertoo pysäkit niinkuin meillä Suomessa uusissa busseissa vai pitääkö vain vainun perusteella jäädä pois


      • Rooman rouva
        hienoaa kirjoitti:

        vielä kysyisin, onko busseissa joku näyttö joka kertoo pysäkit niinkuin meillä Suomessa uusissa busseissa vai pitääkö vain vainun perusteella jäädä pois

        vain uudemmissa busseissa on näyttö. Ymmäärrän että ensikertalainen ehkä hieman pelkää nousta bussiiin mutta kyllä sitä vaan meko helposti löytää perille. Pysäkillä voi katsella taulua jossa on linjat ja pysäkit on merkattu. Pysäkin nimi jolla seisotte on ympäröity taulussa punaisella värillä. Joidenkin pysäkkien nimien alla on suluissa esim. 2 fermata tai 3 fermata ja se tarkoittaa että sillä kadulla on 2 tai 3 pysäkkiä. Fermata= pysäkki. Bussit kulkevat keskikaupungilla vain määrättyjä katuja koska suurimalla osalla kaduista on ajokielto. Bussit kulkevat melko hitaasti joten jos istuu jalkakäytävän puolella niin bussista näkee jokaisen pysäkin nimen taulusta. Hyvä on olla myös oma kartta mukana ja seurata siitä bussin kulkua. Pysäkkien väli on usein lyhyn. Jos sattuu olemaan tungosta bussissa niin on hyvä että hakeutuu ajoissa keskioven lähettyville. Bussiin noustaan takaovesta koska siellä on lipunleimauslaite.

        Edellinen vistittäjä antoi hyvän vinkin Rooman kaupungin liikennelaitoksen sivuille. Sivujen yläreunasta voit valita englannin kieleksi. Oikeassa yläkulmassa on ruutu joss lukee "Find your bus". Kirjoita siihen ruutuun bussin numero, vaikka 62 ja paina enteriä. Sinulle aukeaa sivu jossa painat bussin numeroa ja seuraavalla sivulla on hyvin selvästi merkattu busiin 64 reitti ja jokainen pysäkki. Karttaa voi suurennella ja liikutella. Klikkaamalla karttaa saat sen suurenemaan. Kartan alla on pysäkkien nimet. Sieltä näät myös miltä pysäkeiltä voit vaihtaa metroon. Oikealla sivussa on aikataulu. Voit printata sivut jos haluat.

        Sivuilta löytyy myös kattavampi kartta jossa on yritetty merkata kaikki bussit mutta se kartta on niin sekava ettei siitä tahdo saada tolkkua.

        Roomassa on hieman yli 200 bussilinjaa. Keskikaupungin busseilla on aikatulusta huolimatta vapaa liikkuvuus. Kuskin ei ole pakko ajaa minutilleen aikatulun mukaan mutta käytännössä bussit kulkevat sopivin välein, melkein aikatulun mukaan.

        Ikävä kyllä ei onnistu antaa suoraa linkkiä noille sivuille mutta etköhän sinä onnistu itsekkin löytämään jotain mielenkiintoista sieltä.

        http://www.atac.roma.it/

        Voit kysyä jos on jotain epäselvää. Yritän parhaani mukaan neuvoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe