Miten Riikaan ja mihin

Riiatyttö

Heippa

Mitä kautta kannattaa mennä Riikaan.
Oletteko ostaneet netistä lennot ja hotellit vai oletteko ostaneet matkat matkatoimistolta, eli pakettina.
Nyt olis suunnitteilla maaliskuussa lähteä talvilomalle ja Riika on yks vaihtoehto.
Halvalla vaan pitäis päästä mutta kuitenkin hyvältä paikalta ja hyvästä hotellista. Mistään en ole edes hintoja kattellu, paitsi äsken Ryanairilta, mutta se lähtee Treelta.
Helsingistä pitäisi suoraan päästä.

Sitten samalla kysäsen hotellista että mistä kannattaa se hotelli ottaa jotta olisi lähellä kaikkea. Onko Suomalaisilla joku tietty alue siellä, niin kuin on Tallinnassa se Hot Virun ja vanhankaupungin seutu satama.

Sitten vielä että onko se turvallinen paikka myös iltaisin vai kannattaako välttää jotain tiettyä seutua. Ihan keskustassa olisi tarkoitus kävellä ja tuskin lähetään mihinkään syrjemmälle tai epämääräiselle seudulle.
Tallinnassa on tullu käytyä aika monta kertaa ja se on ainakin ihan turvallinen tai en ole ainakaan koskaan nähnyt mitään ryöstöjuttuja tai vastaavaa.

17

2437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tä??

      itse kävin riikassa reilun viikon verran ja matkat ja hostelli makso noin 120e..halpaa jos jaksaa nähdä vähän vaivaa:O

      • halvat lenjno äkkilähdöst

      • ?(/&%¤#"#¤%&/(...

        Voi vittu että teitä pönttöjä piisaa täällä foorumilla. Etkö ymmärtänyt mitä kysyjä kysyi vai ootko joku perkeleen hintti homo joka yrittää päteä täällä.
        Olisit joko vastannut kunnolla täi jättänyt vastaamatta. Häviä täältä saatanan homo.......


      • I.M.
        ?(/&%¤#"#¤%&/(... kirjoitti:

        Voi vittu että teitä pönttöjä piisaa täällä foorumilla. Etkö ymmärtänyt mitä kysyjä kysyi vai ootko joku perkeleen hintti homo joka yrittää päteä täällä.
        Olisit joko vastannut kunnolla täi jättänyt vastaamatta. Häviä täältä saatanan homo.......

        Ja tälle vauvalle tissiä suuhun,ettei nälissään kiukuttele.


    • Nimetön

      Ainakin toiseen suuntaan kannattaa mennä lentäen. Jos haluaa päivän bussissa ja laivassa viettää niin helppoa sekin on.
      Viime keväällä käytiin Riiassa, selailtiin lentotarjouksia ja Finnairilla oli vähän alle 150e eestaas.
      Reval Hotel Latviassa oltiin, 100e/yö/huone eli 50e/yö/naama.
      Hotelleja on paljon mutta tämä ainakin on varma että varausjutut toimii. Tosi siisti ja lyhyt matka vanhaankaupunkiinkin. Mutta nettiselailua vaan...
      Riian matkapaketit on hiukan hinnakkaita mielestäni ja se vielä että ne on vaaan tietyt päivät eli aikataulut pitää käydä.
      Keskusta on kuin missä tahansa mutta jo melkein suurkaupunki ja saa aika pitkälle kävellä että ihan syrjäkujille joutuu. Normaali varovaisuus riittää. Ei siis yksin sooloiluja.
      Vanhakaupunki on myös illalla viehättävä ja ruokapaikkoja riittää, ei välttämättä niin halpoja mutta kannattaa tosiaan kierrellä.
      Kaikille olen mainostanut myös Lido- ketjun suurta hirsimökkiravintolaa, sinne pitää ajaa bussilla tai taksilla, ja zeppeliinihalleja, toreja bussiaseman vieressä. Viimeksi en käynyt mutta aikaisemmin olivat tutustumisen arvoisia.

    • ehdottomasti
      • Nimetön

        Kannattaa selata useammat lentoyhtiöt ja välittäjät läpi kun tietää ajankohdan. Air Baltic taisi olla niitä kepuliyhtiöitä jotka laittaa halvan hinnan syötiksi että pääsevät listoille mutta keksivät sitten kaikenlaisia maksuja siihen päälle. Samoin hotellia varatessa näitä kepulifirmoja on paljon. Ei auta kuin haeskella. Viikolla jos pystyy matkustamaan niin aina parempi.
        No kimppuuni ei ole kukaan käynyt mutta ehkä ulkonäkö ja koko suojelee. Kerran yritti yks poju etsiä lompakkoani, hölmö, en siitä olis luopunut. Annoin vähän vauhtia ja kaverin nahkatakin hiha tarttui sormiini ja pojuparka joutui yksihihaisena pakkaseen. Huonosti ommeltu.
        Aina kannattaa varoa mutta ei Riika ole sen kummempi kuin muutkaan pikkukylät mutta takseista on tullut aika röyhkeitä. Sopikaa hinta etukäteen ja pitäkää aina kaikenlaisia rahoja mukananne koska ne voi väittää ettei ole vaihtorahaa ja ottavat koko setelin.


    • Riganieki

      Kyllähän nopea ja yksinkertainen tapa on tulla lentäen. Helsingistäkin lentää Air Baltic suoraan tänne. Laiva bussi on toinen tapa. Varsinkin paluumatkalla on melko vaivatonta ottaa Eurolinesin yöbussi 1.25 Riiasta. Se ajaa Tallinnassa terminaaleille suoraan, sitten vaan lautalla yli. Kaiketi bussilippujen hinnat nousivat muuttuneiden ALV-kantojen takia, mutta ainakin viime vuoden puolella oli Riga-Tallina jotain 17e tuo yölinja.
      Maaliskuussa on vielä matalan segongin hinnat hotelleissa eli voit tehdä hyviä löytöjä. Booking.com ja kriteerisi sinne. Siellä on suht´edullisia hintoja.
      Hinnaltaan järkevimmät hotellit ovat muutama kilometri ydinkeskustasta pois. Esimerkkejä Europa City tai Tomo. Hintataso ihan eri kuin ydinkeskustassa, mutta laatu on hyvä ja erittäin hyvät ja helpot yhteydet julkisilla ydinkeskustaan. Esimerkiksi Europa Cityn edestä menee bussi, raitiovaunu ja johdinbussi. Ei tarvi montaa minuuttia odotella ja hinta on 0,5 latia eli noin 0,71e. Tomosta taas on mahdollista saada aamulla ilmaainen kuljetus keskustaan.
      Mitä tulee vaarallisuuteen, ei tämä sen kummempi ole kuin vaikkapa Tallinna sen suhteen. Paljon on itsestä kiinni, mutta aina voi olla myös huonoa tuuria. Ei täällä mitään erityistä suomalaisaluetta ole, mutta tuolla vanhassa kaupungissa kaikki turistit palloilevat.

      • liikkuisi omalla autolla,

        tilaisin matkani Ikaalisten matkatoimistolta, on kymmenen vuoden kokemus heidän palveluistaan, hinta-laatu -suhde kohdallaan, ei mitään ylimääräisiä yllätysmaksuja, vaan valmispaketti hinta tasokkaissa hotelleissa, suosittelen ja hermo lepää!


    • -riu-

      Hei! Kävimme juuri Riiassa.

      Lensimme Ryanairilla Tampereelta, lento maksoi kahdelta veroineen ja mysteerilisineen yhteensä 50€. Tietysti kuluja tuli lisäksi junamatkasta, sekä paikallisbussista lentokentälle.

      Ryanairin lipunvaraaminen on tehty mahdottoman hankalaksi; pitää valita laittaako ruumaan matkalaukkuja = lisää kuluja. Lisäävät myös vapaaehtoisen vakuutuksen lipun hintaan, jos et erikses huomaa sitä poistaa. Jos varaat istumapaikan tulee myös lisäkuluja (kone täytetään saapumisjärjestyksessä, eli ekat vie parhaat paikat)
      Tämän kaiken jälkeen lipun hintaan tuli vielä ylimääräinen kymppi, jonka syytä ei enää keksitty. Mikäli selviää hermoja menettämättä lipunostosta, niin ainakin pääsee matkustamaan edullisesti.

      Palasimme bussilla Riiasta Tallinnaan ja laivalla Helsinkiin.

      Bussireittejä myy Ecolines ja Eurolines, liput voi ostaa netistä valmiiksi. Itse ostimme ne Riian bussiasemalta paripäivää ennen lähtöä, jolloin saimme valittua lisäkuljetuksen laivaterminaaliin. Hinnaksi tuli 14,50€/naama.

      Bussimatka oli yllättävän mukava ja vaivaton vaihtoehto. Lähdimme aamu kahdeksalta, heitimme matkatavarat terminaalinn säilytykseen, ostimme laivalipun ja kävelimme Tallinnan vanhaan kaupunkiin syömään ehkä koko matkan parhaan aterian. Jäi vielä hyvin aikaa palata rauhassa satamaan.

      Laivayhtiöistä edullisin vaihtoehto on Eckerö Line. Lipuille taisi tulla hintaa noin 20€/hlö.
      Eckeröltä saa myös pari euroa opiskelija-alennusta. Eckerö lähtee A-terminalista, joka on myös lähinnä vanhaa kaupunkia.

    • -riu-

      Varasimme hotellin SUPERSAVER internet-matkatoimiston kautta. Kolmen tähden Hotelli aamupalalla vanhassa kaupungissa, hinta yhteensä 250€

      Päästyämme perille osoittautui hotellimme hostelliksi. Tosin ehkä viiden tähden sellaiseksi, mutta kuitenkin. Hostellissa ei ollut mitään moitittavaa, mutta Supersaver veti 100-150€ hotellivarauksestamme ylimääräistä!

      Ala Hostel oli todellakin viihtyisä, rauhallinen ja omaperäisesti sisustettu hostelli erinomaisella paikalla vanhassa kaupungissa (myös edullinen jos sen varaa oikeasta paikasta) Lyhyt matka zeppelin-halleille, tavalliseen kaupunkiin ja bussiasemalle.
      Hostellin baari oli 24h auki, eli kulkeminen oli helppoa, baarista sai lisäksi 10% alennusta kaikesta. Aamiainen(joka myöskin kuuluu hostellin asukkaille) valittiin listasta, vaihtoehdot olivat lähinnä munakkaita tai paistettuja munia jollain lihalisukkeella tai puuroa, Hiukan vääränlaisia kaltaiselleni nirsolle leipään, jugurttiin ja hedelmiin tottuneelle suomalaiselle.
      Mies oli kyllä tyytyväinen.
      www.riga-hostel.com/

      Vanha kaupunki on kyllä hyvä paikka majoittautua. Kadut ovat rauhallisia, autoliikenne lähes olematonta ja pahimmat ördääjäturistitkin lienevät muissa hotelleissa. Vanhassa kaupungissa pyörii myös paljon poliiseja, joten rikolliset pysyvät mieluummin kaupungin puolella.

      Ystävämme suosittelivat meille ennen lähtöämme Ekes Konvents nimistä hotellia vanhasta kaupungista. Oli kuulemma hyvä aamiainen, edullinen hinta ja kivat huoneet. Valitettavasti se oli oman matkamme ajaksi buukattu täyteen.
      www.ekeskonvents.lv/en/

    • -riu-

      Teehuone
      Tejenica Aspara, Barona 2a
      (vanhan kaupungin kupeessa oopperan lähellä, kaupunginkanaalin rannalla)
      Täällä saa yläkerrassa löhöillä isojen tyynyjen päällä teetä nautiskellen ja katsella maisemia. Kuinka rentoa loma voikaan olla

      • Suomiporo

        Busseissa on kait edelleen pääosin rahastajat mukana. Niissä missä ei ole on edessä kyltti jossa lukee jotain "Konduktör zcgfhvc". Eli huomaat jo hyvissä ajoin että lippu ostetaankin kuljettajalta.


      • Riganieki
        Suomiporo kirjoitti:

        Busseissa on kait edelleen pääosin rahastajat mukana. Niissä missä ei ole on edessä kyltti jossa lukee jotain "Konduktör zcgfhvc". Eli huomaat jo hyvissä ajoin että lippu ostetaankin kuljettajalta.

        eli kuljettaja rahastaa siinä tapauksessa :)
        Bussissa on erillinen rahastaja, ellei tuota kylttiä ole etuikkunalla. Lipun hinta 0,4 latia.
        Raitiovaunuissa ja johdinbusseissa lipun voi myös ostaa kuljettajalta, jolloin hinta on 0,5 latia.
        Lipun voi ostaa 0,4 latilla etukäteen esimerkiksi Narvesen kioskeista tai Rimin kassoilta. Ostotavasta riippumatta ratikassa ja johdinbussissa lippu pitää leimauttaa keltaisessa leimauslaitteessa. Keväämmällä tulee käytöön e-talons etälukulaitteet ja erilaiset liput, mutta nyt edetään vielä näin.


      • Expat

        "Tippiä kuuluu jättää 10%."
        Ei kuulu. Tippi on aina kiitos hyvästä palvelusta, mitään pakkoa sen jättämiseen ei Latviassa ole.
        Itse tippaan aina kun koen saaneeni hyvää palvelua, mutta mikäli palvelun taso on ollut vähintäänkin kyseenalainen en pode huonoa omaatuntoa olla tippaamatta.


      • hd harry
        Expat kirjoitti:

        "Tippiä kuuluu jättää 10%."
        Ei kuulu. Tippi on aina kiitos hyvästä palvelusta, mitään pakkoa sen jättämiseen ei Latviassa ole.
        Itse tippaan aina kun koen saaneeni hyvää palvelua, mutta mikäli palvelun taso on ollut vähintäänkin kyseenalainen en pode huonoa omaatuntoa olla tippaamatta.

        Jos palvelu on huonoa niin ei missään nimessä tippiä, se pitää muistaa eikä opettaa näitä riikalaisiakaan että saavat kaiken mitä kehtaa pyytää ja vielä yli. Jos palvelu on hyvää ja asiallista niin siitä voi mainita tipin antaessa.
        Erilaisia rahoja olisi syytä olla mukana, olen kuullut useammaltakin että nyhdetään tasaraha turistilta ja vedotaan kun ei ole vaihtorahaa.
        Jos itselle sattuisi esimerkiksi tällainen taksi niin sanoisin että kiitos näkemiin maksan ensi kerralla. Joku raja.


    • H.P.

      käykää essineltal yökerhossa, GO planet viihdekeskuksessa ajamassa kartingia, skyline baarissa, isossa lido ravintolassa ja jurmalassa isossa vesipuistossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1455
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1032
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      763
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe