Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

suomenpystykorva

elavari

hei.pitäisiköhän meidän hankkia meidän pystikselle kopin lämmitin? Se viettää yöt kopissaan. muuten juoksunarussa pihalla ja sisälläkin aika paljon. olemme laittaneet koppiin koiralle tarkoitettua heinää, näyttäs kyllä siltä, että tarkenee mutta epäilyttää kumminkin

10

3321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukka-Musti

      Ei juoksunaruun, siinä ei mikään koira viihdy. Mielummin koirahäkki tai aitaus, olen tosissani.

      Ehdottomasti hankitte koirallenne lämmittävän ja suojaavan kopin.

      Ja tarjoattehan koirallenne paljon liikuntaakin, sillä siitä ette maininneet?

      Mutta juoksunarun unohdatte kokonaan, se ei oikeasti ole koiralle hyväksi. Toivottavasti tästä ei tarvitse rupeta enempää vänkäämään.

      T: Hukka-Musti

    • voolbeeet

      koira saa noin 2h liikuntaa joka päivä. koiran juoksuvaijeri on 50m pitkä, jaa siitä lähtevä naru on 8m pitkä. koppi on kaksois eristetty. kopin entinen omistaja kehui oman suomenpystykorvan tareneen siinä hyvin.

    • jenna11233

      ei tarvitse suomenpystykarvalle kasvaa lämmintalvi turkki talveksi jos sillä on lämmitin se läkähtyy kuumuuteen.

      • Luiska-kuiskaaja

        ...mutta kopin on silti oltava sillain rakennettu, että se on sisältä lämpimämpi kuin talvella ulkoa, vaikkei tarvitsekaan erikseen mitään lämmityslaitteita. Kyllä koira itse huomaa, jos sen kuuma tulee.

        Parasta olisi, jos olisi kaksiosainen koppi, toinen osa on lämpimämpi ja toinen ilmaa hengittävä. Koira tuntee olonsa kopissa turvalliseksi, mutta tämmöinen kaksiosainen koppi olisi hyvä valinta. Tai kaksi yksittäistä koppia, sama se.


    • ssl

      ei ei ei ja ei.. Ensinnäkin jouksunaru ei ole yhtä hyvä kuin häkki, toiseksi koiralle pitäis aina olla lämmitin kopissa!, kolmanneksi alkakaapa nikkaroimeen häkki koiralle. :)

    • lämmitintä

      kyllä ne tarkenee pakkasillakin eikä tarvi lämmitintä! jotain mattoa/vastavaa pehmikettä sinne niin kyllä suomenpystykorva sillä pärjää.

    • esko

      Elekää höpöttäkö!!!
      Ei juoksunaru oo sen huonompi kun häkkikään.
      Molemmat on huonoja jos koira joutuu liian paljon niissä olemaan.

      Tiiän jopa koiria jotka ahistu häkissä todella pahasti, mutta viihtyvät juoksunarussa.

      Narussa on vielä se hyvä puoli, että jos sen pystyy virittään keskeiselle paikalle pihalle, niin koira voi viettää aikaa ihmisten kanssa vaikka on kiinni narussa. Tämä harvoin onnistuu häkissä.
      Parasta on tietysti jos koira voi olla paljon pihalla irti ihmisten kanssa.

      Jos mahdollista, kaikkein parasta on tämä tilanne mikä meillä on, että koko piha on aidattu koiranhäkkiverkolla. :)! siellä ollaan samassa häkissä ihmiset ja koirat.

      Mutta pystykorva ei tarvii lämmitystä koppiin, jos koppi on kunnollinen, lämpöeristetty ja vedoton.

      • koiraharrastaja

        ite höpötät.. Juoksunaru on vaaraksi koiralle itelle. Siitä ei nyt ole kyse että koira viihtyis siinä paremmin, mutta pitäiskö vähän ajatella koiranki parasta, vaikka koira ei sitä ite tajua. Juoksunarussa koiralla ei ole mitään suojaa esim. mistäs sitä tietää koska voi tulla vaikka ilves, susi tai muu vastaava villipeto pihalle ja koira narussa ja pelkkä koppi ''suojana'' jonne pääsee mikä tahansa peto. mitäs sitten teet?

        ja enkä nyt tiedä tosta koko pihan aitauksestakaan joka on varmasti aika matala kerta se kiertää koko pihan. Korkea, tukeva häkki on paras koiralle, joka voisi sijaitsee pihalla jossa ihmiset paljon oleiskelevat :)

        Ja omasta mielestä koiralla pitäs olla ainaki yli -20 asteisessa pakkasessa jonkunlainen lämmitin, mutta ei nyt ihan kuumana sais pitää koska muuten koiralta lähtee talviturkki, eikä tarkene ulkona sitte yhtään talvella :).


    • suokkisfani

      Järkeä kannattaa käyttää, jos koira joka tapauksessa on sisällä joskus, niin kovalla pakkasella otatte sen sinne. Meidän pystis kärsi enemmmän lämmöstä kuin pakkasesta, eli otettiin kesällä sisälle varjoon ja viileään sekä vietiin uimaan, josta tykkäsi hulluna. Kovassakin pakkasessa rouva saattoi maata lumikasassa. Jos oli ukonilma, niin sisälle oli pakko päästä, ei mennyt omaan koppiin vaan makasi ojan pohjalla. Eli yksilöitä nämä pystikset ovat.

    • ddde

      Minulla oli 13 vuotiaaksi elänyt Pystykorva. Oli usein sisällä yms. Mutta pääosin juoksunarussa. Vietti minullakin kopissa yöt. Jos nyt jonkun lämpökopin aijot hankkia niin huomaat että koirasi siellä EI nuku. Pystiksellä on paksu turkki ja heinät siellä sopii olla. Ne nauttivat kun saavat olla ulkona. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe