kissa kusee

joka paikkaan

otettiin eläinkodista, n.5v poikakissa, puolipitkäkarvanen noin kaksi kuukautta sitten. meillä on ennestään jo kaksi n.2v tyttö- ja poikakissa. pojat leikkii keskenään, tyttö ei leiki vielä, mutta hyvin ovat sopineet samaan taloon. kaikki kolme saa minulta ja mieheltäni huomiota joka päivä. kaikki kolme on meidän
suosikkeja, kolmas (eläinkodin) kissa saa yhtä paljon huomiota kuin nuoretkin.

muuten hyvin pärjätty kissan kanssa mutta kissa alkoi kahden viikon päästä ottamisen jälkeen kusemaan lattialle, matoille ja vaatteisiin, tuoliin, lehtien päälle, pussiin myös kusee.. suurimmaksi osaksi lattialle.. eilen kusi laukkuun, laukku oli hetken lattialla koska vanhaan se kusi(tarkoitus oli vaihtaa tavarat toiseen laukkuun) hetkeksi käänsin selkäni ja kissa kusi laukkuun.

kusi vielä tänään ja aivan äskenkin kusi, aina kaksi kertaa päivässä saa siivota kissan kuset, tätä on jatkunut jo jonkun aikaa, alkaa mennä hermot, ja keinot loppua, on työnnetty kissan naama kuseenkin että lopettaisi (muilla kissoilla on onnistunut) kakkakopat putsataan joka päivä,kopassa on samaa hiekkaa mitä sillä oli silloin kun oli vielä eläinkodissa, käy kyllä toisessa kopassa vaikka on erillaista hiekkaa, eli ei ainakaan hiekassa ole vikaa????

kyllä kissa käy kakkakopassa kusella,(mut miksi välillä lattialle on pakko) kehun sitä silloin kun käy kopassa kusella mutta eipä ole auttanut. Kissa syö hyvin ja juo paljon.

mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä..

11

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janhenia

      kissan naaman työntämisestä pissaan ei ole mitään hytötyä, tuhoaa vaan sinun ja kissan välejä.

      Toiseksi aina kun kissa rupeaa pissailemaan vääriin paikkoihin tulee tutkituttaa pissanäyte. Virtsatien tulehdus/ -kiteet oireilee juuri vääärään paikkaan virtsailuna.

      Joten näytettä ottamaan :)

      • aloittaja

        täytyy ensi kerralla tehdä niin. kissa on aivan mahtava ja ihana luonne mutta tuo kusen siivoaminen joka päivä..ei ole mitään hyvän hajuista.

        ihme kyllä kissa ei vihaa minua vaikka naama pissassa on, kissa tulee muutaman minuutin päästä luokseni, ja kehrää ja kulkee perässäni, en rajuin ottein ota kissasta kiinni, se menee ihan veteläksi kun otan sen kiinni.


    • sardiini80

      Hei!
      Oma tyttö kissani joka myös tuli mutkan kautta luokseni aloitti kusi rallin...kengät, oven edustat,nurkat..jopa maton reunalle...kokeilin kaikkea paitsi uutta hiekka merkkiä.( työnsin päätä kuseen, joka on kuulema kiellettyä..laitoin ruokaa kusi paikkoihin, sitruunaa, sitä hermojuttua..eikä mikään noista auttanut. Kissa on todella kiltti, ja se oli aina sen näköinen että anteeksi, mutta et jättänyt vaihtoehtoja. Kissani tuntuu muutenkin olevan aikamoinen hienohelma nirsoilija...Hiekanlaatu on huippuluokkaa,inodore, kallista mutta maksaa itsensä takaisin nopeasti. Minulla on 2 kissaa ja samoilla hiekoilla on menty 2 kk, eikä muuten haise! Molemmilla on oma ruokakuppi sekä hiekkalaatikko, se on kuulemma tärkeää heidän välisen hiearkian vuoksi..tässä ny ees jotain vinkkiä,ellet jo kokeillut :)
      Tsemppiä!

    • ei auta

      vaan yleensä pahentaa tilannetta! On siis erittäin kyseenalainen tuo naama pissaan- juttu..

      Aina ensimmäisenä, jos alkaa epänormaalia vessakäyttäytymistä tulee tutkia sairauden mahdollisuus, eli pissanäyte tutkittava viljelyn kera. Pissataudit on kissoilla yleisiä ja stressi helposti laukaisee sairauksia, joka tässä tapauksessakin on hyvin mahdollista, kun kissa vasta muuttanut ja ties mitä aiemmin jo kokenut..

      Feliway haihdutin kannattaa myös ottaa avuksi
      http://www.vetcare.fi/index.php?id=86

      Onko laatikoita riittävästi, vähintään yksi enemmän, kuin kissoja? Normaalistikin pitäisi olla tuo määrä ja nyt kun tilanne on uusi, kannattaisi olla useita laatikoita, laatikko voi olla hyvin henkilökohtainen kissalle.

      Tässä vielä lisää aiheesta, kopioitu incatin sivuilta

      Miksi kissa tekee tarpeensa väärään paikkaan / merkkailee paikkoja?

      * Erilaiset munuais- ja virtsatiesairaudet (virtsaamisvaikeudet) tai ummetus/muut mahavaivat. Kissa yhdistää kivun hiekkalaatikkoon, eikä uskalla näin tehdä hätäänsä hiekkalaatikkoon.
      * Reviirinsä merkkaaminen kuuluu kissan perusvietteihin. Aikuistuessaan ja sukukypsyyden saavutettuaan erityisesti uros, mutta usein myös naaras, varsinkin jos taloudessa on useampia kissoja ja erityisesti jos taloudessa elää eri sukupuolta olevia kissoja, saattaa ryhtyä merkkaamaan aluettaan omakseen. Merkkailun tarkoitus on toisaalta kertoa, että "tämä on minun aluetta", toisaalta houkutella toista sukupuolta olevat kissat alueelle.
      * Kissan mielestä hiekkalaatikko / hiekkalaatikot eivät ole riittävän puhtaita tai niissä oleva hiekka ei miellytä kissaa. Liian vähäinen hiekan määrä.
      * Liian "siisti" hiekkalaatikko: kissaa saattavat häiritä pesu- ja desinfiointiainejäämät, tai liiallinen hajusteiden määrä
      * Hiekkalaatikon sijainti ja tyyppi: kissan mielestä se ei ole riittävän rauhallisessa paikassa, tai hiekkalaatikon paikka on vaihtunut. Mahdollisesti hiekkalaatikon lähistöllä on jotain kissaa häiritsevää tai pelottavaa (esimerkiksi pesukone, joka on juuri lähtenyt linkoamaan kesken ulostamisen ja pelästyttänyt kissan). Katollisista hiekkalaatikoista eivät kaikki kissat pidä, liian pieni hiekkalaatikko saattaa myös kissan mielestä olla epämiellyttävä.
      * Kissa tuntee olonsa epävarmaksi tai turvattomaksi
      * Stressi, muu tylsistyminen tai ettei se saa mielestään riittävästi huomiota osakseen
      * Erilaiset muutokset elämäntilanteessa: muutto uuteen ympäristöön, uusi kissa, koira tai lapsi jne.
      * Muut kissan mielestä epämiellyttävät asiat / protestointi tiettyä, ei välttämättä lainkaan tarpeiden tekoon liittyvää, asiaa kohtaan
      * Hajut: outo, uusi haju, joka "pitää" eliminoida ja näin saada paikka "oman hajuiseksi", toisaalta kissan oma haju saattaa aiheuttaa sen, että kissa tekee toistamiseen samaan väärään paikkaan hätänsä

      Keinoja, millä vähentää / estää kissan tarpeiden tekoa vääriin paikkoihin?

      Ensiarvoisen tärkeää on pyrkiä selvittämään, mistä ei-toivottu käytös johtuu (katso Miksi kissa tekee tarpeensa väärään paikkaan / merkkailee paikkoja). Jos on pienikin epäilystä, että syy voi olla fyysisestä sairaudesta, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Munuais- ja virtsatievaivat vaativat useimmiten nopeaa reagointia, ja tilanne voi pahentua erittäin nopeasti, jopa päivän viivyttely voi johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin akuuteissa sairaustapauksissa.

      Kissan hiekkalaatikoitten siisteyden tarkistaminen, tarvittaessa hiekan täydellinen vaihtaminen ja/tai hiekkalaatikon pesu. Tarvittaessa hiekkalaatikoiden lisääminen (yleisohjeena sopiva hiekkalaatikoitten määrä on kissojen määrä 1 hiekkalaatikko) ja ahkerampi jätösten poistaminen hiekkalaatikosta. Samoin syy voi olla kissan mielestä väärässä hiekkalaadussa, joten hiekkalaadun vaihtaminen voi auttaa. Hiekkamäärän tulee olla riittävä hiekkalaatikossa. Kissan hiekkalaatikoita ei pitäisi kuitenkaan puhdistaa liian voimakkailla kemikaaleilla, joista jää jäämiä tai liiallista hajua.

      Hiekkalaatikon / -laatikoitten sijoittaminen mahdollisimman rauhalliseen paikkaan, jonne kissan on helppo päästä. Tai hiekkalaatikon sijoittaminen paikkaan, johon kissa tekee tarpeensa toistuvasti. Katollinen hiekkalaatikko ei ole kaikkien kissojen mieleen ja ne yleensä tulee pitää vieläkin puhtaampina kuin avonaiset hiekkalaatikot, koska ilma saattaa muuttua nopeammin ummehtuneeksi / pahanhajuiseksi. Hiekkalaatikon tulee olla riittävän suuri, että kissa pääsee siellä liikkumaan vaivattomasti, useimmat kissat myös haluavat päästä kunnolla kaapimaan jätöksensä.

      Merkkailun vähentämiseen useimmiten apu leikkaamattomalta kissalta löytyy sen kastroinnista / steriloinnista, etenkin uroskissalla, joka on juuri vasta oppinut merkkaamaan, kastroinnin jälkeen se useimmiten lopettaa merkkailun.

      Ellei kissalla löydy elimellistä vikaa eikä hiekkalaatikkokaan ole ongelma, on lähdettävä etsimään syytä kissan käytökseen. Onko jokin asia muuttunut lähiaikoina? Onko jokin syy, miksi kissa saattaa tuntea olonsa epävarmaksi, turvattomaksi.

      Jos jokin muutos on voinut vaikuttaa kissan käytökseen, voiko tilanteen palauttaa ennalleen? Jos ei voi, voiko jollain keinolla pyrkiä korjaamaan tilannetta siten, ettei kissa tunne oloaan epävarmaksi, turvattomaksi. Voiko kissan stressiä pyrkiä vähentämään jollain tavoin? Uuden perheenjäsenen tulon jälkeen vanhalle kissalle tulisi antaa mahdollisimman paljon huomiota, ettei se tunne itseään syrjityksi. Myös muuten saattaa syynä kissan käytökseen olla turhautuminen. Siispä kissan kanssa leikkiminen ja sen huomioiminen ja hellyyden osoittaminen entistä enemmän saattaa hyvinkin laukaista ongelmakäytöksen.

      Älä koskaan kurita tai rankaise kissaasi jälkikäteen siitä, jos se on tehnyt tarpeensa väärään paikkaan. Kissa ei pysty yhdistämään rangaistusta siihen, mitä se on tehnyt varsinkaan jälkikäteen ja rankaiseminen aiheuttaa vain sen, että kissasi tuntee olonsa entistä epävarmemmaksi ja turvattomammaksi. Ainoastaan jos tapaat sen itse teossa voit juuri sillä hetkellä näyttää missä hiekkalaatikko sijaitsee tai torua sitä tekemisestään, mutta vain sanallisesti (kissa kyllä erottaa äänensävystäsi jos olet sille vihainen). Älä milloinkaan paina kissan nenää sen tekemiin jätöksiin, se aiheuttaa kissalle todella suuria traumoja mahdollisesti sen loppuelämäksi ja pahentaa näin tilannetta entisestään. Siivoa vain jätökset kaikessa hiljaisuudessa vilkaisematta kissaa tai osoittamatta millään tavoin huomiota kissaasi, ettei se sillä tavalla saa mahdollisesti toivomaansa huomiota. Mutta yritä huomioida ja helliä kissaasi entistä enemmän muuten!
      Vinkkejä

      Etikka on todettu hyväksi kissan pissanhajun poistamiseen, Febreze peittää hajun hetkellisesti (ei kuitenkaan pysyvästi). Etikkaa voi käyttää laimennettuna esim. vaatteiden pahan hajun poistoon. Vaatteita liotetaan hetki etikkaliuoksessa ja pestään sen jälkeen pesuohjeen mukaan. Samoin laimennetulla etikalla voi pestä lattioista, seinistä jne. kohdat, jotka kissa on merkinnyt.

      Feliway-haihdutin tehoaa monien mielestä paremmin kuin Feliway-suihke. Molempia myyvät eläinlääkärit ja osa apteekeista. Feliway on synteettinen kissan naamaferomonivalmiste, ja aine usein rauhottaa kissaa.

      Jos kissa harrastaa sänkyyn pissaamista, kannattaa sänky (vuodevaatteet) peittää froteepäällysteisellä muovilla, kun siellä ei nukuta, jolloin pissa ei imeydy vuodevaatteisiin asti. Sohvankin suojaaminen nestettä läpäisemättömällä suojalla saattaa olla hyvä ratkaisu tilanteen laukaisemiseen.

      Älä jätä vaatteita tai mitään peittävää, siis mitään sellaista, mikä houkuttelee kaapimaan, paikkaan minkä kissa on valinnut tarpeiden tekopaikaksi.

      Hiero kissanminttua, tai muuta kissaa miellyttävää ainetta, paikkaan johon et halua kissan tekevän asioitaan. Kissa ei halua pissiä miellyttävän tuoksuiseen paikkaan.

      Sijoita ruoka-astiat paikkaan, johon kissa on alkanut merkkailla. Kissa ei yleensä halua ruokaansa sotkea.

      Myös vahvantuoksuisia "esteitä" voi kokeilla, esimerkiksi sijoittaa sitruunan- tai appelsiininkuoria paikkaan, johon kissan ei toivota menevän.

      • pitö

        Minun 6-v. leikattu kollini on muuton jälkeen (6 kk), aloittanut jatkuvan selittelyn (miu-uu ja kurnau), nyt se yrittää väliin pissata sohvalle. Kun huomaan, että se on levoton ja "kiukuttelu" alkaa, menen mukaan vessaan ja silloin yleensä hommat hoituvat. Pyrin noudattamaan ohjeitasi, mutta väliin tää on liian rankkaa. Kaipa pitää tehdä se lääkärireissu, jos kuitenkin on kipeä.


      • paneutumisesta

        oli monta kohtaa jota 3vuotiaan leikatun tytön omistajakin käy läpi tuossa kissapissajutussa. varsinkin tuo pesukonejuttu oli hoksaava samoin ehkä "liian"perusteellisesti putsatut hiekkalaatikot,on tarkistettava myös lattianpesuaine,ettei olisi liian houkuttelevaa, kun paljas laminaatti ja seinänvieret kiinnostavat ja tietysti se pissakoe on myös otettava. hyvää kesää kaikille kissaihmisille ja yleensä eläirakkaille


      • paneutumisesta kirjoitti:

        oli monta kohtaa jota 3vuotiaan leikatun tytön omistajakin käy läpi tuossa kissapissajutussa. varsinkin tuo pesukonejuttu oli hoksaava samoin ehkä "liian"perusteellisesti putsatut hiekkalaatikot,on tarkistettava myös lattianpesuaine,ettei olisi liian houkuttelevaa, kun paljas laminaatti ja seinänvieret kiinnostavat ja tietysti se pissakoe on myös otettava. hyvää kesää kaikille kissaihmisille ja yleensä eläirakkaille

        Minulla on 2 leikattua noin 1,5v ikäistä kissaa. Sisarukset Onni ja Unelma. Kun kesä tuli niin aloin päästää kissojani pihalle ja silloin alkoi myös poikakissa sohville kuseminen. Kaikkea on kokeiltu: sitruunaa, valkopippuria, suihkeita, nyrkkiä ja sitä perinteistä "naama pissaan" ja torut. Toinen kallis Feliway haihdutin on jo käytössä, mutta apua ei ole ollut. Kaikki sohvat on pilalla, eikä kylään viitsi pyytää enää ketään kun joka paikka haisee kuselle. Pelkkiä sisäkissoja niistä ei enää saa... Itse olen kärsivällisesti laittanut satoja euroja sohvien pesuun mutta miehelle alkaa riittää... Surullistahan se on erotta sisarukset mutta vaihtoehdot alkaa olla 0


      • sen pissa-
        [email protected] kirjoitti:

        Minulla on 2 leikattua noin 1,5v ikäistä kissaa. Sisarukset Onni ja Unelma. Kun kesä tuli niin aloin päästää kissojani pihalle ja silloin alkoi myös poikakissa sohville kuseminen. Kaikkea on kokeiltu: sitruunaa, valkopippuria, suihkeita, nyrkkiä ja sitä perinteistä "naama pissaan" ja torut. Toinen kallis Feliway haihdutin on jo käytössä, mutta apua ei ole ollut. Kaikki sohvat on pilalla, eikä kylään viitsi pyytää enää ketään kun joka paikka haisee kuselle. Pelkkiä sisäkissoja niistä ei enää saa... Itse olen kärsivällisesti laittanut satoja euroja sohvien pesuun mutta miehelle alkaa riittää... Surullistahan se on erotta sisarukset mutta vaihtoehdot alkaa olla 0

        näytteen kanssa??Onko tutkittu??? Se pitäisi tehdä aina ensimmäiseksi kun kissa alkaa pissailemaan vääriin paikkoihin..
        Pissattujen sohvien,vuodevaatteiden yms.kunnollinen pesu myös tärkeää. Pelkällä normaalilla pesuaineella se haju ei lähde,vaan siihen tarvitaan neutraloijaa(esim.pissi pois-aine tai etikka).
        Ja mites on hiekkalaatikon laita?Löytyykö ja kuinka monta?

        "nyrkkiä ja sitä perinteistä "naama pissaan" ja torut"
        Ja tuohan taas asiaa auttaakin todella paljon..Mistä ihmeestä ihmiset vielä keksiikin näitä keskiaikaisia kissan"koulutus"keinoja..


      • ziiri
        sen pissa- kirjoitti:

        näytteen kanssa??Onko tutkittu??? Se pitäisi tehdä aina ensimmäiseksi kun kissa alkaa pissailemaan vääriin paikkoihin..
        Pissattujen sohvien,vuodevaatteiden yms.kunnollinen pesu myös tärkeää. Pelkällä normaalilla pesuaineella se haju ei lähde,vaan siihen tarvitaan neutraloijaa(esim.pissi pois-aine tai etikka).
        Ja mites on hiekkalaatikon laita?Löytyykö ja kuinka monta?

        "nyrkkiä ja sitä perinteistä "naama pissaan" ja torut"
        Ja tuohan taas asiaa auttaakin todella paljon..Mistä ihmeestä ihmiset vielä keksiikin näitä keskiaikaisia kissan"koulutus"keinoja..

        Omalla kissalla on tällä hetkellä antibioottikuuri virtsatietulehdukseen. Se pissaili ympäri kämppää...yleensä postien päälle tai vaatteiden...myös johonkin nurkkiin jonka löysi vain hajun perusteella. Voisin veikata että kissallasi on sama ongelma. Vie se eläinlääkäriin tutkittavaksi


    • kaarina

      Olen huomannut että kissat kiertävät tärpätin hajua . Joten olenkin suihkuttanut spray pullolla tärpättiä esim. eturapun kynnysmatolle . Mihin naapurin kissa tykkää käydä aina merkkaamassa omaa reviiriään . Joten kissat kyllä pysyy pois tärpätin hajuisilta paikoilta . Kokeilkaappa se tepsii .

    • Meillä yhdellä kissalla oli sama ongelma, ja se poistui kun kissa sai oman laatikon minne muut ei pissinyt. Oli alussa vaikea vahtia ettei muut mene sinne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe