Armeija tilasi "canjoja"

YrjöJurri

TALOUS YLE PERJANTAI

Scanialle tilaus puolustusvoimilta
Ruotsalainen autovalmistaja Scania on
saanut merkittävän tilauksen Suomen
puolustusvoimilta.

Scania toimittaa yhteensä 91 kuorma-
autoa puolustusvoimille tämän ja ensi
vuoden aikana.

Kauppaan kuuluu myös optio 197
ajoneuvon lisätilauksesta.

Scania ja puolustusvoimat solmivat
samalla myös viisivuotisen huolto- ja
ylläpitosopimuksen.

13

3658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas kerran

      nähdään ,mitä Suomen ns. päättäjärassukat ovat saaneet aikaan.otetaan ja tilataan autoja ulkomailta,vaikka kotimaastakin ois niitä mahollista tilata.vituttaa tuommonen rahankäyttö,ne jotka ovat tuon tilauspäätöksen tehneet ei muuta kuin tilille tekemisistään,jotain rotia sentään pitäis olla sielläkin päättäjissä!..minkähänlaisia "voiteluaineita"lie käytetty?

      • Suomi zuerst

        Aivan! Jos Sisut olisivat huonoja autoja niin sitten tällaisen Scania-tilauksen ymmärtäisi. Omilta armeija-ajoilta jäi se käsitys, että maastokäyttöön Sisut ovat hyviä ajokkeja.


      • insinööri petterson
        Suomi zuerst kirjoitti:

        Aivan! Jos Sisut olisivat huonoja autoja niin sitten tällaisen Scania-tilauksen ymmärtäisi. Omilta armeija-ajoilta jäi se käsitys, että maastokäyttöön Sisut ovat hyviä ajokkeja.

        mutta kuinka kauan sisu on "hyvä" auto?...pahat kielet sanoo,että sisun valmistus loppuu tämän vuoden aikana...aika näyttää...tosiasia on,että "finski kamaz" on muinaisjäänne,jota enää muutama "puritaani" ostaa...nyt siellä ollaan takajaloillaan,että "kun sisun telin nostaa...metästä tultiin...ja soramontulle mentiin..."...jo 70luvulla muutama isäntä alkoi olla sitä mieltä,että sisua ei kannata laittaa rahtihommiin...hyvä ettei heitä lynkattu kauppalan torilla,kun 80luvulla useampi isäntä alkoi olla samaa mieltä,niin 90luvulla sisu profiloitui tukki/sora härveliksi...nyt on vuosi 2009 ja sisua ostaa enää "elämäntapaintiaanit", joiden almanakka kulkee 30v jäljessä...jos sisu olisi maanmainio menopeli,niin miksi sitä ei osta mikään "suuri"kuljetusliike?,miksi ne ostaa ruotsalaisia ja saksalaisia?...tämän syyn takia puolustusvoimatkin osti ruotsalaisia.jos sitä syytä ei ymmärrä,niin sitten suosittelen sisun ostamista...


      • rautakuski
        Suomi zuerst kirjoitti:

        Aivan! Jos Sisut olisivat huonoja autoja niin sitten tällaisen Scania-tilauksen ymmärtäisi. Omilta armeija-ajoilta jäi se käsitys, että maastokäyttöön Sisut ovat hyviä ajokkeja.

        Kun EU:n jäsenmaat tekevät hankintoja valtioiden käyttöön, on hankinnasta tehtävä julkinen tarjouskilpailu, johon voivat osallistua kaikkien jäsenmaiden yritykset. Oman maan yrityksiä usein suositaan asettamalla hankintaan piirteitä tai ehtoja, jotka eivät sen jälkeen enään kiinnosta ulkomaalaisia ehdokkaita. Sisulla ei liene mitään teknistä ratkaisua, jota esim. Scania ei pystyisi tekemään. Nousutelilläkään ei ole enään patentin suojaa. Eli halvimman tarjouksen on tehnyt Scania ja muiden on turha enään asiasta vikistä.


      • ents tämä

    • asfaltin ääni

      oppivat nykynuoret AUTOJEN päälle ymmärtämään heti uran alussa

      • maaaastooooon

        Juu niin kai.. Mutta miten noilla Scanioilla sinne mehtään mennään? Mitä itse omilta inttiajoiltani muistelen, niin 4x4 maseilla ja 6x6 eemeleillä sai talvihangessa painaa kaikki lukot päällä ja ketjuja sai olla heittämässä päälle ihan tavan takaa..

        Miten mahtaa noi soveltua siihen hommaan? Tai tietysti ei tiedä mihinkä tehtäviin nuo tulevat, olihan meilläkin kouluautoina Scaniayhdistelmät, jolla korttia ajettiin.


      • hyvän,,

        päälle, oppivat heti pienestä pitäen ajamaan jalka koelaudalla ja penkki makuuasennossa ja näyttämään niin kuin omistaisivat puoli eurooppaa.


    • tarina

      millaisista ajokeista on kyse? Olen antanut kertoa itselleni että Karjaalta saa 4-5-akselisia maa-autoja tai nosturikäyttöön räätälöityjä autoja ja tukin ajoon suunniteltuja autoja. Eikä muita, paitsi sitten niitä erilaisia maastosisuja. Jos ei armeija tuollaisia halua niin muunlaiset on tilattava muualta. Niin ja sitten se EU:n vaatima kilpailutus sotkee loput hyvät hankkeet, esimerkkinä hyvästä kilpailutuskaupasta mainittakoon yhteiseurooppalainen ydinvoimalatyömaa. Vituiks meni kuin vapaussota..

      • vapaussota vituiks

        Ei vapaussota vituiksi mennyt, valkoisethan voitti!
        Ydinvoimalatyömaan kilpailutus kyllä meni persiilleen.


      • soturit
        vapaussota vituiks kirjoitti:

        Ei vapaussota vituiksi mennyt, valkoisethan voitti!
        Ydinvoimalatyömaan kilpailutus kyllä meni persiilleen.

        joo ei menny Vapaussota onnneksi vituiks kuin punaiselta puolelta. Tosin kesken se jäi..


      • on korkeammalla

        kuin scanian,se on simputtamista jos käskee nykyajan velliperseen kiipeämään sisuun jos on helpompikin vaihtoehto olemassa,eihän siellä muutenkaan ole muuta kotimaista kuin metsä missä juostaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe