Logiikka?

antisatanisti

"Eräs seikka erityisesti ihmetyttää Crowleyn, LaVeyn ja muiden samankaltaisten okkultistien toimissa. Miksi ilmeisen älykkäät ihmiset, jotka eivät usko Jumalaan, tuntevat silti suurta tarvetta harjoittaa uskonnollisia rituaaleja ja pyrkiä niiden avulla kokemaan jotain 'yliluonnollista'. Crowley oli monen kannattajansa mielestä profeetta ja sellaisen kuvan hän itsekin pyrki itsestään antamaan. Uskonsa mukaisesti hän ei kuitenkaan voinut olla Jumalan profeetta, joten hän oli Saatanan tai jonkun muun 'jumalan' profeetta. Absurdia asiassa on, että ellei olisi Jumalaa, ei olisi Saatanaa, egyptiläisiä jumaluuksia eikä muutakaan henkimaailmaa. Sumentaako okkultismi harjoittajiensa mielen niin, etteivät he oivalla tätä yksinkertaista logiikkaa?"

http://www.netikka.net/mpeltonen/crowley.htm

3

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nTzScH

      Valtauskonnot ilmaisevat tuntevansa jumalansa dogmiensa myötä, okkultismissa jumaluus on tuntematon mahdollisuus, jota rituaalin psykodramaattinen estetiikka vahvistaa.
      Ilman egyptiläisiä jumaluuksia ei olisi Jumalaa, käsitettä jumala-yleensä henkisten mielikuvien yleisnimityksenä, josta riisumalla sen `maalliset` ilmenemismuodot jää jäljelle vain käsite jumalasta itsestään, vain jumalasta, yhdestä jumalasta, abstraktista jumalasta... Jumal-käsitteestä henkisenä persoonana jossain, joskus, jotenkin...
      Kysymys on älyllisestä leikistä, jota tosikko-typerykset vain eivät voi käsittää, joten jää rauhaasi ja yritä unohtaa.

      • ovatkin

        kaappiuskiksia.
        ;)


    • NIKKVI

      "Eräs seikka erityisesti ihmetyttää Crowleyn, LaVeyn ja muiden samankaltaisten okkultistien toimissa. Miksi ilmeisen älykkäät ihmiset, jotka eivät usko Jumalaan, tuntevat silti suurta tarvetta harjoittaa uskonnollisia rituaaleja ja pyrkiä niiden avulla kokemaan jotain 'yliluonnollista'... Absurdia asiassa on, että ellei olisi Jumalaa, ei olisi Saatanaa, egyptiläisiä jumaluuksia eikä muutakaan henkimaailmaa."

      Pelkästään se, että ei usko Jehova-nimiseen Jumalaan, ei tarkoita ettei usko Saatanaan. Nämä kun eivät ole toistensa poissulkevia asioita. Tosin voi olla eri asia, puhutaanko silloin enää Saatana-nimellä tunnetusta jumalasta vai jostakin muusta.

      Esim. minä katson Jehovan olevan yksi Saatanan ilmenemismuodoista. 'Uskon' kuitenkin myös Jehovaan. Tarkemmin sanoen uskon Saatanan, todellisen luojamme/isämme, harhauttavan heikkoja Jehova-jumalan avulla ja ehkä myös pitävän yllä yhteiskunnallista järjestystä tämän "keksityn" jumalan avulla. Jotka luulevat elämän "tuolla puolen" olevan lähellä sitä elämää jota tämän maan päällä elämme, ovat pahasti harhaisia. En kuitenkaan usko kristilliseen, "pahaan" Saatanaan; sekin on vain valetta ja harhaa. Todellinen Saatana on jotain mihin meillä on tässä elämässä hyvin vähän kosketusta ja jota voimme vain vaivaisesti kontemploida. Voimme kuitenkin saada jotain kosketusta Isäämme tässä elämässä hänen meihin jättäneen merkin ja kosketuksen kautta; voimme ihailla Häntä meissä elävän vihan ja kunnianhimon kautta. Sillä kuten me olemme lajina valloittaneet maapallon, on Isämme valloittanut universumin. Hän on vain luonut kuvan itsestään "langenneena enkelinä" viitoittaakseen "langenneet sielut" oikealle polulle. Nyt meidän Valaistuneiden tehtävänä on enää maapallon puhdistaminen eli uudelleen luominen tuhosta ja tuhkasta kohti mahdin monumenttia. Isämme on oleva meissä läsnä tällä polulla. Sillä ainoa todellinen voima on kuolemassa, ja sitä on palvottava eikä pelättävä. Miksi universumi etenee aina alkuräjähdyksestä kohti kaiken päättävää supistumista? Siksi koska tässä supistumisessa, KAIKEN PÄÄTÖKSESSÄ on lopullinen tarkoitus. Universumi olisi voitu luoda monella muulla tavalla, niin että siihen vaikuttaisi erilaiset lait. Miksi siis kaiken päätös? Siksi koska tämä lopullinen kuolema on kaiken olemassaolon tarkoitus. Ehkä sen jälkeen odottaa jonkinlainen elämä kaikille jotka ovat löytäneet Tien. Ehkä he ovat vaikuttamassa siihen, millainen seuraavasta alkuräjähdyksestä syntyvästä maailmasta tulee - ehkä he ovat täten uusia jumalia. Kuten sanoin, Saatana, Isämme, on valloittanut aikanaan universumin. Hän on kaikista mahtavin, ja sen olen mielestäni osoittanut tässä kirjoituksessani tieteen saavutuksiin tukeutuen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe