ISÄ PASSITTA ulkomailla,vauva tulossa

auttakaa kiitos!!

Eli meillä tälläinen tilanne,seurustelin ja asuin yhdessä venäläissyntyisen miehen kanssa.Hänen passinsa umpeentui(asunut 7vuotta Suomessa,ei vielä kansalaisuutta)ja lähti uusimaan passia joulukuun alussa Venäjälle,kun ei Suomen kautta saa hankittua.NYT on tilanne se,että meidän vauvan laskettuun aikaan on kaksi viikkoa,isukki ollut 1.5kk venäjällä,eikä siellä viranomaiset vieläkään tehneet passia joten ei pääse suomeen.Kaikki tarvittavat paperit on toimitettu yms.MITÄ TEEN? Joudun yksin odottamaan nyt lasta,synnyttämään eikä mitään tietoa koska saadaan isä suomeen. Kenen puoleen kääntyä edes lapsen synnyttyä jos jouduttaisi takaisinpääsyä? Suomen puolella ei mtn ongelmaa,ainut on että on saatava venäjän passi ja matkustusasiakirjat kuntoon jotta pääsee luoksemme.Eihän tollanen maahan vedetty raja voi tulla väliin,ettei isä näe lastaan ennen kun tämä on iso.Jos jollain apua/kokemuksia niin auttakaa,itse en enää tiedä mitä tehdä :/

11

1964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitään hätää

      eihän synnytykseen miestä tarvita! Miehesi tulee takaisin, kun saa passin. Käänny vaikka Suomen ulkoministeriön puoleen, jos nämä voisivat ottaa yhteyttä Venäjän viranomasiin ja siten jotenkin nopeuttaa passin saantia.

      Asiaa olisi kyllä helpottanut se, että olisitte avioituneet. Nythän "miehesi" ei ole muuta kuin poikaystävä.

    • ymm.?????????

      yksin odottamaan ja synnyttämään yksin????
      Sinun mahassasihan se lapsi on ja sinustahan se lapsi tulee ulos.
      Olisikohan nyt niin että se miehesi on unohtanut tulla suomeen?

      • isä haluaa olla erossa

        Kyllä varmasti jokainen isä haluaa olla erossa perheestään,eikä olla paikalla kun kauan odotettu lapsi syntyy. Kiitos kommentista:)


      • sitä
        isä haluaa olla erossa kirjoitti:

        Kyllä varmasti jokainen isä haluaa olla erossa perheestään,eikä olla paikalla kun kauan odotettu lapsi syntyy. Kiitos kommentista:)

        kansalaisuutta voi vaan hakea, vaikka olisi tilapäisesti Venäjällä ?


    • .....

      onpa ikävä tilanne! oletko kysynyt ulkomaalaisvirastosta onko ylipäätään mitään mitä voit tehdä? ehkä et voi täältä päin mitään auttaa. tai voisit kysästä asiasta asianajajalta joka on perehtynyt ulkomaalais asioihin. tuli myös mieleen voisitko lähettää miehelle kutstukirjeen, että hän saisi edes viisumin suomeen?

      • vai mitä päässäsi liikkuu

        Tyhmä olet, ei kai voi saada viisumia jos ei ole passiakaan, haloo????


    • nimimerkki

      ".MITÄ TEEN?" Tuohan oli kysymyksesi.

      Tärkeämpää kai olisi miettiä, mitä MIEHEN tulee tehdä. Hänhän on Venäjän kansalainen ja hakee Venäjän passia. Tuskin täällä Suomessa asuvana miehen ystävänä voit paljonkaan tehdä. Ei myöskään Suomen viranomaisilla ole keinoa vaikuttaa siihen, myöntääkö Venäjä kansalaiselleen passin ja missä ajassa sen mahdollisesti myöntää.

      Mitä siis miehesi on tehnyt jouduttaakseen passin saantiaan? Onko hänen kohdallaan kyse poikkeuksellisen pitkästä passinmyöntämisajasta? Onko olemassa jokin syy, miksei hänelle myönnetä passia? Onko syy sellainen, jonka sinäkin saat tietää vai haluaako miehesi salata sen sinulta? Onko kyse todella siitä, ettei Venäjä myönnä miehelle passia vai onko niin, ettei ko. passia tosissaan ole haettukaan (niin monet ikävätkin asiat näyttävät olevan mahdollisia näissä monikulttuurisuusasioissa).

      En tiedä Venäjän passinmyöntämisaikoja, mutta sinuna kysyisin mieheltä ensimmäisenä, onko hänen passinsa kohdalla kyse jostain viranomaisten "viivyttelystä" tai huolimattomuudesta vai onko ihan normaalia ko. maassa, että passin saanti kestää (jos kyseessä normaaliaika, ei kai todellista ongelmaa olekaan; miehen olisi vain pitänyt osata hakea passia niin hyvissä ajoin, että olisi ehtinyt takaisin Suomeen ennen lapsen syntymää).

      Oli asia kuinka tahansa, toivotan sinulle onnea uuden vauvan kanssa!

    • Ei ihan nopeaa byrokratiaa

      Hei,

      Voimia sinulle, ei varmasti ole kiva odottaa yksin!

      Valitettavasti jos voin mitään päätellä venäläisten tuttavieni kokemuksista, passin uusimisessa voi todellakin kestää kuukausia. Nyt kun välissä oli vielä joululomat niin ei todellakaan ole kumma että miehesi on vieläkin rajan toisella puolella! Ihmetyttää vain kuinka hän ei ole ollut tietoinen käsittelyajoista, eikö ole koskaan aiemmin uusinut passia? Myöskin käsittääkseni passia olisi mahdollista anoa myös Suomesta käsin, mutta voin olla erehtynyt tai ehkä tämä edellyttää että prosessin aloittaa hyvissä ajoin kun vanha passi on vielä voimassa!

      Miehesi kannattaisi ehkä kysellä omilta venäläisiltä tutuiltaan onko mitään tehtävissä. Suomesta käsin tuskin voit vaikuttaa Venäjän viranomaisten toimintaan millään tavalla.

      Toivottavasti käy tuuri ja miehesi pääsee pian takaisin!

    • mene venäjälle

      Muuta ladojen luvattuun maahan niin isä näkee lapsensa.Pakkoko teidän täällä on sossurahoja olla ruinaamassa.

    • TOEDLLA HAKNKALA

      Mutta älä ainakaan lähde sinne Venäjälle synnyttämään. Se siitä vielä puuttuisi. En osaa auttaa tämän paremmin, kun itse en ole vielä ajatellut lapsen tekoa. Vaan tuskinpa minulla mitäään kiirettä on.

    • -aloittaja-

      Eli kirjoittelin yli puolivuotta sitten,odotusaikanani viestin,sain terveen tytön helmikuussa,miehen ollessa venäjällä yhä passitta.Hän sai sen maaliskuun lopussa ja tuli samantien suomeen ja näki lapsensa ensimmäistä kertaa hetkeä ennen ristiäisiä ja siitä asti ollut kyllä maailman paras isä:)Että sen loppuraskauden ja 2ekaa kuukautta kun jaksoin yksin,sain ihanan perheen ja auttavan miehen,nyt naimisissa ja toinen lapsi ajatuksissa,että näin meillä:)ps.5vuoden päästä taas passia uusimaan,onneksi vasta sitten.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe