jotain Riosta

sumo de laranja

Kertokaa jotain Riosta,matka lähestyy ja on
ensimmäinen Brasiliaan.
Vinkkejä ja mitä pitäisi ottaa huomioon.
Hintataso?

3

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riossa käynyt

      Moi!
      Olin noin vuosi sitten Riossa pari viikkoa karnevaaliaikaan. Sää oli tuolloin poikkeuksellisesti hieman epävakaata eli sadekuuroja tuli lähes päivittäin, mutta eipä tuo paljon menoa haitannut kun silti oli tosi lämmin :) Rio on todella iso kaupunki...vaikea tehdä lyhyttä yhteenvetoa siitä ja varmasti oletkin jo lukenut kaupungista paljon? Hintataso on paljon Suomea halvempi.
      Muutama vinkki:
      -varo varkaita! ole varuillasi laukkusi/lompakkosi kanssa ja mieti missä liikut
      -vältä yöaikaan liikkumista yksin tai isomallakaan porukalla ei kannata missä tahansa kävellen likkua. Yöaikaan kannattaa kulkea taksilla tai metroonkin kyllä uskaltaa mennä, mutta se ei koko yötä kulje. Joihinkin kaupunginosiin eikä etenkään slummeihin kannata mennä ollenkaan pimeään aikaan tai yksin. Copacabanan alueella uskaltaa yksinkin kyllä kävellä
      -nähtävyyksistä Sokeritoppavuori ja Jeesus-patsas ovat "must see" :) Kannattaa käydä katsomassa myös jalkapallomatseja, jos vähänkään kiinnostaa. Myös samba workshopeissa kannattaa ehdottamasti käydä katsomassa! Rannoista Copacabana ja Ipanema ovat parhaimmat.

    • kymmenen vuotta matkaillut

      Rio on hieno kaupunki mutta lievä varovaisuus on paikallaan. Koska syntymälahjoina saatuja seikkoja emme voi muuttaa (kuten kävelutyyli, ihon tai hiusten väriin) – mutta yritä sulautua joukkoon ainakin vaatetuksen suhteen, en ole pitänyt vuosiin Copacabanaa mitenkään turvallisena, edes päivälläkään. Rahat mielellään useammassa paikassa ja nopeasti saataville summan josta olet valmis luopumaan tiukan paikan tullessa. Voit varautua siihen, että englanninkielen taitajia on tosi harvassa, onneksi tämä seikka on hieman paranemaan päin. Turistin rahat kelpaavat hyvin, mutta jos kykenet matkailemaan muutoin kuin valmismatkan saat matkalta enemmän. Käy toki kliseiset rannat, patsaat ja sokeritopat tsekkaamassa. Useimmat brasialaiset eivät ole näitä kohteita nähnytkää koska lipun hinta voi vastata kuukauden palkkaa.
      Lapasta löydät mm. musiikinystävänä todellista brasiliaa. Ehdottomasti käytä iltaisin ja öisin taksi – ja katsokin, että tuulilasissa on kuskin kuvalla varustettu virallinen taksilupa. Älä lähde kävellen liikkumaan tunnelien läpi kaupunginosasta toiseen, metrolla tai bussilla pääset parhaiten.
      Copacabanalla ravintoloiden hinnat ovat poskettomia (churasco jopa 30 Realia), mene muutama kortteli rannasta ja hotelleista pois niin pääset halvemmalla.
      Sinun tulisi opetella muutama fraasi asioidaksesi kahviloissa ym. aina kun tilanne tekee eleillä puhumiseen vaikeaksi.
      Mikäli emme puhu matkamuisto krääsästä, voit harkita ostavasi esim. kenkiä,i nahkatakkeja, musiikkia tai kesävaatteita. Vaatepuolella rekiä valtaa sielläkin Kauko-Idän tuotteet, tsekkaa siis valmistusmaa. Yleensä ottaen voidaan sanoa,että kaikki tuotteet joita brasilia ei tuota tai tue on kallista.
      Koskaan en ole ruoka aiheuttanut terveysongelmia ja olen sentään syönyt vaatimattomissakin paikoissa. Ensimmäisen viikon jälkeen totut ilmastoon ja hikoileminen vähentää. Nauti kuitenkin nesteitä, muutakin kuin olutta. Nauti rauhallisemmasta elämäntyylistä ja eteenkin hedelmistä sellaisinaan ja mehuista (suço).

    • Mies Riosta

      Kuten jo tuossa matkailija kirjoitti, Rion turvallisuus on vahan niin ja nain. Kylla taalla voi kavella, varsinkin Zona Sulin (Copacabana - Arpoador - Ipanema - Leblon) alueella. Mutta kannattaa olla varuillaan, silla niillakin alueilla on aivan riittavasti varkaita ja ryostoja tapahtuu paivittain.
      No se varoitteluista.

      Nahtavaahan on riittavasti.
      Perus nahtavyydet jo mainittiin joten ei niista enempaa.
      Paivalla eras mielenkiintoisimmista nahtavyyksista on vanha raitiotie, joka menee Santa Teresan kukkuloille. Vaunut ovat yli 100 vuotta vanhoja ja nakymat todella hulppeat. Vaunut lahtevat Petrobrasin rakennuksen takaa, muistakseni Rua Senador Dantas, ja hinta ei paata huimaa. En muista, mutta pari realia taisi olla sightseeing lippu.
      Jalkapallosta kiinnostuneet tietenkin menevat Maracana stadionille. Useimmat hotellit jarjestavat lippuja peleihin.
      Yksi nakemisen arvoinen paikka on Jardim Botanico eli luonnontieteellinen puisto. Varsinkin kuumana paivana siella on viileaa.
      Jos haluaa hieman kulkea vesilla, niin Ilha de Paqueta on hyva kohde. Kyseiselle saarelle paasee lautalla joka lahtee Praca quinze de novembrolta. Sinne menee 2 erilaista lauttaa, joista toinen on hitaampi ja halvempi. Saarella ei ole autoja eika moottoripyoria. Hevoskarryilla voi tehda saaren kierroksen. Rantoja on, mutta Guanabara lahden vesi on niin saastunutta etta uimista ei kannata edes harkita. Muutaman kerran olen siella kaynyt kun kaupungin haly on kaynyt hermoille. Mukava paikka viettaa RAUHALLINEN viikonloppu.
      Toinen lautta Praca 15 lahtee Niteroihin, missa on nykytaiteen museo. Omituisen muotoinen rakennus. Ohi olen ajanut, mutten koskaan ole sisaan mennyt.
      Keisarin palatsi ja elaintarha loytyvat Quinta da boa vistasta. Sinne paasee helpoiten metrolla, pitaa jaada pois Sao Cristovao asemalla. Copacabanalta tullessa ensin pitaa vaihtaa Estaciossa linjaan 2 ja sitten ensimmainen asema on Sao Cristovao.
      Metro on muutenkin Riossa nopea ja turvallinen tapa liikkua, jos kulkee Zona Sulista Zona Norteen.
      Tietoa metrosta:
      http://www.metrorio.com.br/

      Iltamenoista.

      Riossa on niin paljon tekemista etta ihan heti ei iltameininki lopu.

      Suosittelen, varsinkin pareille, Ipanema - Leblon aluetta missa on paljon erilaisia ravintoloita yms. Copacabana nimittain kuhisee prostituoituja, varsinkin illalla ja he ovat varsin agressiivisia (uivat miesten liiveihin, olivatpa he vaimojen/tyttoystavien kanssa tai eivat).

      Keskiviikkoisin ja lauantaisin LAPAn alueella on paljon menoa. Arco do Lapan laheisyydessa on useita baareja, joissa soitetaan lahestulkoon kaikkea musiikkia mita Brasiliasta loytyy.

      Leblonista loytyy Plataforma niminen paikka, missa on vuoden ympari samba show. Eli jos ei tule karnevaalien aikaan ja haluaa nahda millaista se sambatouhu on, niin sinne vaan.

      Ravintoloista voin lihansyojille suositella Churrascaria Palacea, Copacabana Palace hotellin vieressa Rua Rodolfo Dantas kadulla. Hinta per asiakas 40 realia juomat jalkiruoat. Systeemi on ns. Rodizio, mihin kuuluu seisova poyta missa on salaatit yms. Lihat, kanat, kalat yms. tuodaan poytaan vartaissa ja niita sitten tulee siihen asti kunnes asiakas sanoo etta riittaa. Samoin lisukkeita voi tilata ja ne kuuluvat kaikki hintaan. Nalissaan ei tarvitse pois lahtea.

      Lihoista sen verran etta taalla parhaita lihoja ovat:

      Picanha (lausutaan pikanja) ulkofileen paa.
      File Mignon, sisafile.
      Alcatra/maminha (lausutaan maminja), paisti.
      Cupim, haran niska.

      Kannattaa hankkia suomi - portugali sanakirja, niista paras on WSOYn taskusanakirja jossa Brasilian ja Portugalin sanat ovat eroteltuja. ISBN 951-0-30768-8.

      Ei muuta kuin hauskaa matkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe