Peruutettu lento

Suuttunut

Onko totta, että jo maksetusta lennosta, joka jouduttiin perumaan toisen matkustajan sairastuttua, ei lentoyhtiö maksa rahoja takaisin. Edes lääkärintodistuksella ei ole mitään merkitystä. Kyllä lentoyhtiö rikastuu, kun ottaa uudet uudet matkustajat peruutuspaikoille.

12

1275

  Vastaukset

  • Jos ruksit lippua tilatessasi hyväksyväsi ehdot, joiden mukaan missään tilanteessa ei saa rahojaan takaisin, etkä ota pahimman varalle edes suositeltua matkavakuutusta, mikä tilanteessa on kummallista? Taitaa kaikilla lentoyhtiöillä olla myytävänä myös lippua, joita saa muuttaa ja perua..

   Taidat olla J. Tukiainen malariasi jälkioireisssa?

  • ...täysimääräisenä mikäli sinulla on business-luokan lentolippu, karjaosaston lennoista yleensä ei.

  • Eihän se kaverisi sairastuminen estä sinua lentämästä vaikka olisi lääkärintodistus.

  • Merkillisiä käsityksiä kuluttajilla!
   Ajatteleppa asiaa hieman pidempään...jos matkakumppanisi ostaa ruokakaupasta kalliita herkkuja isolla rahalla ja sitten sairastuukin niin,ettei pysty syömään niitä ostamiaan ruokia vaan ne menevät vanhoiksi,pilaantuvat jne...pitääkö silloinkin ruokakaupan lääkärintodistusta vastaan maksaa matkakumppanillesi takaisin se rahamäärä jonka hän käytti ruokien ostamiseen,koska sairastumisen takia oli estynyt niitä syömään.

   Niin,että haloo!Ei kuluttajakaan voi aina olla vaatimassa ihan mitä tahansa.Ja kuluttajalla on myös velvollisuudet,eli lukea ja tutustua tuotetta koskeviin myyntiehtoihin olipa kyseessä sitten lentolippu tai maksalaatikko.

   • Matkaa varatessa tehdään ratkaisu minkä verran rahaa lippuunsa haluaa sijoittaa ja ennen kaikkea millä ehdoilla sen haluaa tehdä. Jos/kun on varma että matka totetutuu eikä peruutusturvaalle ole tarvetta niin ottaa tietysti sen halvimman vaihtoehdon, kuten tämäkin aloittaja :-)


  • Sinua oli jo lippuja varatessasi mahdollisuus ostaa liput, jotka olisi voinut muuttaa tai peruuttaa.

   Koska tuollaiset liput ovat kalliimmat, et niin tehnyt.

   Samaten sinulla oli lippuja varatessasi mahdollisuus ottaa peruutusturvavakuutus. Koska se maksaa lisää, et niin tehnyt.

   Sinulla on myös ollut mahdollisuus ottaa muu matkavakuutus, joka korvaa liput jos matkustaja ei pääse lähtemään. Sekin maksaa, niin että et ole sellaista hommannut.

   Eikö nyt ole aikamoisen turha olla suuttunut, kun tietoisesti ottamasi riski ("kyllä me varmasti päästään lähtemään!") toteutuikin?

   Itselleni kävi muutama vuosi sitten niin, että olimme lähdössä Wieniin viideksi päiväksi, kun mieheni lähtöpäivää edeltävänä iltana sairastui tavalla, joka esti häntä matkustamasta. Ei muuta kuin lääkärintodistusta hankkimaan, ja vakuutus maksoi peruuntuneet lentoliput, hotellin peruutusmaksun (olisimme joutuneet maksamaan ekan yön) ja vieläpä käytätmättä jääneet teatteriliputkin.

   • Kyllä matkavakuutus on ja toivottavasti sitä kautta korvataan


   • suuttunut kirjoitti:

    Kyllä matkavakuutus on ja toivottavasti sitä kautta korvataan

    Eli lentolipun ehtojen lisäksi et ole myöskään perehtynyt vakuutusehtoihin?


   • suuttunut kirjoitti:

    Kyllä matkavakuutus on ja toivottavasti sitä kautta korvataan

    No jos sinulla on matkavakuutus, joka (mahdollisesti) korvaa lennot, niin miksi ihmeessä olet suuttunut??? Ei nyt kyllä ihan ymmärrä...


  • Älkää kertoko lainkaan lentoyhtiölle että ette
   ole tulossa niin eivät myy teidän halvalla
   ostamianne paikkoja muille ;)

  • Näin voi hyvinkin olla, edullisimmista lipuista ei makseta mitään takaisin missään tapauksessa (paitsi tietenkin niissä, joissa lentoyhtiö ihan omasta syystään pysty tarjoamaan ostettua palvelua...).

   Edullisimmissa lipuissa riski matkan toteutumisesta on matkustajan vastuulla, joten kannattaa aina ottaa matkavakuutus, jos käyttää sellaista hintaa, jossa ei ole takaisinmaksua.

   Ikävä sanoa, mutta jos olet valinnut sellaisen hinnan, joka ei salli takaisinmaksua, etkä ole ottanut matkavakuutusta, niin ihan on oma syysi tämä tilanne. Lentoyhtiöillä on yleensä myynnissä myös sellaisia hintoja, joissa takaisinmaksu on sallittu, mutta hinta on silloin myös hieman korkeampi, koska lentoyhtiö ottaa kantaakseen matkustajan riskin matkan peruuntumisesta.

  • Miksi nuo halvoista hinnoista kitisijät ylipäätään yrittävät matkustaa ulkomaille? Eikö olisi parempi olla siellä kotikorvessa?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   184
   3479
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   105
   888
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   102
   770
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   29
   506