Taustamusiikki ja TV.

Iso-äiti

Olen kertakaikkiaan väsynyt taustamusikkiin. Soi kovalla ja puhetta ei kuule. On suomalaisia sarjoja joissa puhua sopotetaan ja musiikki pauhaa samanaikaisesti. Etenkin heikkokuuloselle se on vaikeaa. Olen lopettanut katselun monesti juuri tämän takia.

11

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -tekstitys..

      siksi onkin hyvä että useissa ohjelmissa on kuulovammaistekstitys. sitä tarvitsee aika usein normaalikuuloinenkin.

      rasittavinta on discoveryn dubatut ohjelmat, joissa suomenkielinen selostus on aivan liian pienellä. ja sitä osuutta ei ole tekstitetty lainkaan. sitten alkuperäiskieliset tekstitetyt osuudet on isolla äänenvoimakkuudella.
      ihan on ikävä norjan discoveryn aikoja kun ohjelmat oli kokonaisuudessaan tekstitetty.

    • apua

      Ilmeisesti kuuloalueellasi on "kuoppa" juuri puhealueen kohdalla. Tätä voisi kompensoida televisiolla, jossa on säädettävä taajuuskorjain, kuten paremmissa taulutelevisioissa nykyään. Omassa telkussani esim. kuuloalue on jaettu moneen kaistaan, joista jokaisen vaimennusta/vahvistusta voidaan säätää erikseen.

      • köyhä.

        pahin kuoppa on lompakossa jos joka asialle joutuu ostamaan oman nappulan...aika moni valittaa samasta taustameteli asiasta...jonkun varmaan täytyis lähettää nämä äänivastaavat jatkokoulutukseen..


    • Eltek

      Tuli seurattua mm. tuota kotimaista "Morsian"-sarjaa. Siinä jos missään oli äänitys todella poskellaan - taustamusiikiksi tarkoitettu musiikki oli äänitetty niin kovaa, että samanaikaisesta puheesta ei tahtonut saada mitään selvää.
      Ilmeisesti ääntiteknikot ovat vain tuijottaneet mittareita, jotka ovat näyttäneet keskimäärin samaa tasoa, mutta todellisuudessa puheen taso paljon sykkivämpänä on paljon alempi kuin tasaisemmin soivan musiikin taso. Ei pitäisi vain tuijottaa mittareihin, vaan kuunnella omin korvin.

    • Anonyymi

      Mistä johtuu,että tuo helvetillinen pimputus jatkuu vuodesta toiseen. Tarkoitan Ylen asiaohjelmia. Mielestäni ohjelmassa pitäisi sanoma kuulua selkeästi, eikä niin että taustalla pauhaa joku älytön pim pam pom jne. Tuo saattaa kuulostaa studiossa ihan ok, mutta kun nää maksavat asiakkaat katsovat noita ohjelmia kotonaan kerrostaloissa ja monesti myös öisin. Kaikki katsojat eivät voi olla kuulovammaisia,joten siihen on turha vedota.

      • Anonyymi

        Mitähän pimputusta tarkoitat, en ainakaan Ylen Aamussa huomaa mitään.

        Nykyään on todella vähän ohjelmia missä ei olisi taustamusiikkia tai tehosteääniä esim luonto-ohjelmissa. En kyllä ymmärrä mitä järkeä, luonto-ohjelmissa pitäisi kuulua vain luonnon omat äänet ja selostus. Keskusteluohjelmat ei tarvitse mitään taustaääniä.

        Samoin elokuvat täynnä tehosteääniä, kumma perinne jäänyt mykkäelokuvista. Eniten tulee esille kun on soundbar ja erillinen bassokaiutin, pakko laittaa bassot mahdolismman alas ja puhekorostus päälle. Vaikka olisi pelkkä soundbar, niin sekin korostaa bassoja, pelkkä TV taas kumisee aivan hirveästi.

        Nyt on melko luonnollinen ääni, mutta vieläkin jotkin tehosteet ärsyttää. Radio taustalla aina päällä hiljaisella, mutta oikea musiikki ei häiritse ja kaiuttimetkin kauempana TV:stä..


    • Anonyymi

      minulla myös on "taustaäänet" kuuluu hyvin, mutta puhe ja mitä pitäisi kuulla on hiljaisella. vaikka kuinka säätää asetuksia nuo on noin päin..

      kuulemma nyky televisioit on stereo vekotimia ja ääni mitä pitäisi toistaa on pakotettu 5.1 laatua... harmi vain että pää ääni on tuo "takakaijutin" -ääni. yle ainakin on laitanut äänen tulon päin vittua... pitää olla kunnon äänen toisto laitteet kotona...

      • Anonyymi

        Yleensä TV:ssä itsessäänkin paljon äänisäätöjä jos sitä kuminaa jaksaa kuunnella, soundbarissa on myös paljon säätöjä ja saa puheen korostettua, mutta ei noita tehosteääniä ja taustamusiikkia tarvitsisi joka tapauksessa olla. Mainokset paljon kovemmalla, mutta onneksi nekin saa vaimennettua melko hyvin.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä taustat pauhaa ettei puheesta selvää saa. Mihin on hävinneet äänitarkkailijat vai hävinnyt ammattitaito, ehkä molemmat.
      Mainosteeveen ymmätää että mainokset pauhaa, että kuuluu jääkaapille asti, mutta yle . Kanava vaihtuu!

    • Anonyymi

      Olen lähettänyt asiasta myös sähköpostia niin maikkarille kuin ylelle mutta eivät ” raukat ” vaivaudu edes vastaamaan

      • Anonyymi

        Luonto-ohjelmissa ja tekstitetyissä ohjelmissa äänen voi kokonaan mykistää, ei tarvitse kuunnella pauhaavaa musiikkia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe