Kokemuksia Isla Margaritasta

Tyytyväinen koko matkan ajan

Kotiuduimme viikko sitten ja kaipuu saarelle on kova.:) Seuraavassa mahdollisia matkavinkkejä, ideoita ja kokemuksia niistä kiinnostuneille.

Majapaikkana toimi Las Palmeras johon olimme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä. Joissain huoneissa oli puutteita ilmastoinnin ja vessan suhteen, osat vioista korjattiin toisia ei, mikä tarkoitti että ainakin yhdessä huoneessa oltiin ilman ilmastointia koko matka. Ruokaa tarjoiltiin tiheästi ja oli kelvollista mutta ensimmäisen viikon jälkeen söimme illalliset rannan ravintoloissa vaihtelun vuoksi. Hlökunta on mukavaa. Baarin poitsut ystävällisiä ja soittavat hyvää musiikkia.:) HUoneen säilytyslokero maksoi 2dollaria/vrk pantti 20dollaria jonka saa lähtöpäivänä takaisin. Allasbaarissa soitetaan musiikkia yhteentoista asti ja melu on aikamoinen jos huone on altaalle päin. Mutta jos on itse mukana juhlimassa ei melusta koidu haittaa.:) Ja korvatulpat eristi mukavasti. Rantapyyhkeet olivat usein loppu ja ne kannattaaki nhakea heti kahdeksan pintaan jos mielii sellaisen saada. Hotellilta kuljetus rannalle. Rannalla oma hotellin baari josta juomat. Pientä purtavaa saa viereisistä mestoista. Huoneissa ei tarvinnut adapteria.

Mitä tulee valuuttaan niin mielestäni mukaan kannattaa ottaa dollareita tai euroja dollarin kurssista riippuen. Mutta ehdottomasti käteistä! Automaatista nostaminen tulee kalliimmaksi. Meidän hotellin respassa sai vaihtaa 1e=5bsf ja 1dollari=4bsf. Itse otin mukaan dollareita ja silloisella kurssilla (ennen joulunpyhiä) sain vaihdettua enemmän bolivareja kuin mitä olisin saanut jos olisin ottanut euroja. Jos olisimme nostaneet automaatista niin kurssi olisi ollut 1euro=3bsf. Mutta kukin tekee miten parhaaksi näkee.

Taksilla ajelu oli kallista suhteutettuna bensan hintaan mutta Suomen takseihin verrattuna edullista. Playa el Aguasta ajoi päiväsaikaan Porlamariin 40bsf/suunta. Rannalle johonkin ravintolaan 10-15bsf/suunta. Läheiselle rannalle Manzanilloon 10-15bsf. Respasta sai vinkkiä mitä tulee maksimissaan maksaa matkoista kun kertoi minne suuntaa.

Mitä tulee rantoihin niin Manzanillon ranta oli ihan paras! EI kyllä sovellu lapsiperheille aaltojen vuoksi. Lähelle rantaa iski aina yksi korkea aalto mutta kun sen yli pääsi aallot eivät häirinneet uimista toisin kuin "kotirannassa" jossa aallot olivat pienempiä mutta olivat pitkällä matkalla. Manzanillon ranat myös rauhallisempi ja sinne oli kiva jäädä iltaan asti mennä johonkin rantaravintolaan syömään. Playa el Aguan rannalla saa muuten hierontaa ja hyviä manikyyrejä ja pedikyyrejä, suosittelen (30-50bsf).

Suositeltavia ravintoloita Playa el Aguassa mielesäni ainakin 7th heaven ja sieltä toisella suunnalla sijaitseva El Pacifico josta sai ihani ruokia maittavista pitsoista merenantimiin. Hintataso ei päätä huimaa ja palvelu on tasokasta.

Retkistä sitten. Kävimme sekä finnmatkojen kautta että hommasimme itse rannalta. JOs haluaa luotettava palvelua paikallisilta niin Playa el Agualla majailevia suosittelen hommaamaan reissunsa Pepe Toursin kautta. HOtel Las Palmeraksen rantabaari Palm Beach on itse Pepen majapaikka. Mies löytyy kyseisestä baarista ja järjestää teille hyvät reissut. Otimme häneltä snorklausreissun joka oli todella kiva! Hinta 45dollaria kun se finnmatkoilla olisi ollut 85dollaria. Finnmatkojen kautta otimme jeeppisafarin (61dollaria) ja retken katamaraanilla isla cochelle (73dollaria). Kumpaakin retkeä suosittelen lämpimästi! Jeeppisafarilla näkee yhtä ja toista ja katamaraanin kannella on taas ihana köllätellä ja ottaa rennosti kun se suuntaa puolitoista tuntia läheiselle saarelle.

Shoppailusta kiinnostuneille. Porlamarissa on ostoskeskus Sambil josta löytyy osteltavaa Suomen hintatasoon. On pieniä putiikkeja ja myös isompia liikkeitä joissa vaatteet edullisempia. Laukkufriikeille ostarissa sijaitseva laukkuliike NY&Co on omiaan. Aivan IHANA kauppa! Kauniita laukkuja edullisesti (20-30e). Kuuleman mukaan Porlamarin vanhassa kaupungin osassa on pari katua josta löytyy samat kaupat kuin ostariltaa mutta huomattavsti edullisemmat hinnat. Helmet ostimme La Aldea nimisestä helmiliikkestä joka sijaitsee matkanvarrella Playa el Agua-Porlamar. Finnmatkojen suosittelema liike. Paljon erilaisia helmikoruja, tummat helmet erityisen kauniita.:)
Rantojen läheisyydestä saa osteltua kotiinviemisiä ja rantaroipetta.

MItä tulee turvallisuuteen niin ainakin pimeällä suosisin taksia. Yhteen seurueemme naiseen oltiin käyty yöaikaan käsiksi ilmeisesti ryöstämisaikeissa mutta siitä selvittiin säikähdyksellä. Vaikka naisia oli viisi ja katu valaistu ja ihan hotellimme lähellä se ei estänyt vastaantulevaa autoa pysähtymästä. Lopulta mies hyppäsi takaisin autoon kun muut naiset tulivat karjuen apuun. Päiväsaikaan olimme käymässä saaren pääkaupungissa Asuncionissa ja siellä taksikuski ei suostunut jättämään meitä neljää naista omin päin kuljeskelemaan edes vähäksi aikaa. Kyllä kai paikallinen ihminen maansa ihmiset tuntee niin teimme siis niin että taksikuski aina odotti meitä kun vierailimme jossakin paikassa.

Bilehileille. Ainakn Playa el Aguan rantabaareissa on hyvä ja rento tunnelma ja erityisen kivaa on kun tanssilattia ulottuu rantahiekkaan. Baarit täyttyvät puolen yön jälkeen, ennen sitä saa olla oman porukan kesken. Niille jotka haluavat laittautua hienoiksi ja lähteä yökerhoilemaan voisi suositella Porlamaria, sieltä löytyy samasta ryppäästä eri paikkoja jokaisen makuun. Sisäänpääsyihin (20-40bsf)näytti usein sisältyvän pari juomaa. Yöllä taksin saaminen vaivalloisempaa ja yötaksa voi tehdä matkasta tuplahintaisen.

Tässä nyt oli jotain, lisää saa kysellä.:) Niin ja ei muuten ollut yhtään liikaa että suojakertoimena oli 50 koko kahden viikon ajan vaikka tummahipiäinen on jo valmiiksi!

12

3802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja menoksi..

      Olemme lähdössä 2.3. Isla Margaritalle ja odotamme matkaamme kuumeisesti pitkän työrupeaman ja talven jälkeen. Tarkoitus on sukeltaa, snorklata, lepäillä, ruskettua ja hieman retkeillä.
      Valitsimme mekin sitten kohteeksi Venezuelan, vaikka UM:n matkustustiedotteiden mukaan joka toisessa Karibian valtiossa on vaarallista:) Naisporukan välikohtausta lukuunottamatta, koitteko, että saitte liikkua muutoin rauhassa ilman epäilyttävien ihmisten katseita ? Oliko hotellien safety boxit turvallisia. Niitäkin juttuja ollut näillä palstoilla, että sieltäkin vievät rahat ja vehkeet.

      Miten, onko englanninkielentaito huonoa saarella. Mitä mieltä olet ? Itse emme mieheni kanssa osaa espanjaksi muuta kuin pyytää laskun, joten hyvällä englannilla ja espanjan sanakirjalla pitää pärjätä. Paitsi, jos löydämme espanjankielentaitoista matkaseuraa.
      Terveydestä hieman,
      Rokotuksista meillä on jo aikaisempien matkustelujen vuoksi hepatiittisuoja. Otitteko malaria estolääkityksen ? Kuulitteko juttuja näistä terveysasioista.
      Onko hotelleilla lääkäripalveluja nopeasti tarjolla jos tarvetta tulisi.


      terkkuja

      • ja lääkäripalveluja

        Sitä kelpaa odotella.:)

        Kyllä olo oli sellainen että rauhassa sai kulkea. Mutta ne paikat joissa kuljimme kävellen olivat juuri näitä paikkoja, joissa turisteja kulkee alvariinsa. Ja paikalliset jotka tulivat juttelemaan rannoilla ja muualla vaikuttivat harmittomilta ja aidosti kiinnostuneilta ilman suurempia kujeita mielessä. En sitten tiedä olisiko epäilyttävää seuraa ilmaantunut kannoillemme jos olisimme jääneet keskenämme kävelemään sinne Asuncioniin, jossa ei niin paljon näkynyt kulkevan turisteja muutoin kuin opastetuilla bussiajeluilla.

        Meidän hotelli oli niin pieni ja siivoojia vain muutama eri nainen että luotimme safety boxeihin vaikka itsekin olen kuullut tällaisista ryöstöistä. Meillä oli sellainen ajatus että pienemmässä hotellissa sitä tuskin tapahtuu ja pidimme säilytyksessä VISAa, passia ja ylimääräistä matkakassaa.

        Hotellin hlökunta ja retkien oppaat ainakin puhuivat hyvää englantia, mutta taksikuskit ja ravintoloiden henkilöstö vaihtelevasti. Itse pärjäsin lukioespanjalla ja loput englanniksi. Taksimatkoja varten olisi varmaan hyvä opetella että kuinka sovitaan hinnasta. Ja tietysti tinkimistä varten lukuja.:) Sanakirjasta varmaankin löytyy hyvä ravintolasanasto jolla pärjää. Kaikissa ravintoloissa ei ollut englanninkielistä menuta ja silloin sanakirja oli tarpeen kun tarjoilijasta ei aina ollut apua.

        Malarialääkitystä ei ollut kenelläkään meistä, ei niilläkään jotka suunnitellusti tekivät retken mantereelle. Finnamtkojen kautta ei kuulunut tarinoita malariaan sairastuneista, vaikka tuskin he sitä kauheasti mainostaisivatkaan. Vatsatautisia kyllä löytyi. Finnamtkoilla oli käytössä lääkäri palvelu, jonka kautta lääkäri saapui kahden tunnin kuluessa hotellihuoneeseesi jos niikseen tuli. Soitto vain guide online-numeroon. Opas oli sitä mieltä että hotellin lääkäripalvelun kautta lääkärin saaminen saattaisi kestää useampia tunteja. Ei suositellut.


      • LSHH

        Lähdet samana päivänä kuin meidän 10 hengen porukka. Kuumeisesti odottelen lomaa.
        Nuo hyttyset minua kiinnostaa, kun Brasiliassa olimme, olin aivan syöty, ja thaimaassa ja egyptissä. Että ovat nuo moskiitot samanlaisia sielläkin ? Voiko joku kertoa ?


    • ))))))

      Loistavasti rapsattu, sinussa taitaa olla kirjoittajan vikaa!
      Pakko vielä kysyä, kävittekö mantereella, esim. Orinocolla tai jossain? Entä La restingassa, siellä luonnonpuistossa?
      Oliko niin mukava paikka että menisit uudestaan?
      Saikos sieltä ostettua after suneja etc. jos sattuu loppumaan...
      Kiitti vielä, kyl tätä kertomusta kannatti odottaakin!

      • mantereelle kylläkin

        Niin ihana ja onnistunut kuin reissu olikin niin en usko että lähtisin toistamiseen Margaritalle. Mutta johtunee siitä että haluan aina uuteen kohteeseen.:) Paikkahan oli kovin suosittu myös Venezuelalaisten keskuudessa. Kyllä se ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on! Hotellilamme oli eräs keski-ikäinen pariskunta joka oli sitä mieltä että saarella ei voi tehdä muuta kuin ottaa aurinkoa ja ostaa helmiä...ja he sanoivat että saaresta ei jäänyt kovin hyvä kuva. Mutta he viettivätkin kummatkin viikot hotellin ympäristössä eivätkä käyneet retkillä tai edes toisilla rannoilla. Samainen pariskunta oli myös sitä mieltä että Sambilissa ei ollut mitään nähtävää kun taas itse tein hyviä löytöjä.:D Asenne ennen kaikkea. Jos pitää tanssimisesta ja lattarimusiikista niin jo sillä tunnelma on taattu, sillä tanssia saa sydämensä kyllyydestä ja musiikki soi joka paikassa!:)

        Itse en käynyt mantereella mutta kolme seurueestamme oli Orinocolla kahden päivän reissun. Kahdelle heistä vähemmän matkustaneelle retki oli upea kokemus kun taas kolmannelle se oli ihan kiva.:) Mieleenpainuvinta oli kuulemma ollut putoukset, intiaanikylän lapset ja viidakon äänet. Olivat viettäneet yön veden päällä kelluvissa asumuksissa, mikä oli ollut myös mukava kokemus. Delfiinejäkin olivat nähneet.:) Retki maksoi Finnmatkojen kautta 520€, mutta pitivät sitä sen arvoisena. Ja matkan opas oli ollut kullanarvoinen.

        After sunit ja aurinkovoiteet löytää helposti ja ovat Suomen hinnoissa. Mutta eivät niin laadukkaita oli ystäväni mielipide. Aloe veraa saa ostetua edullisesti jos polttaa ihonsa, kunhan muistaa että se täytyy käyttää varjossa, koska auringossa polttaa.

        Kiva että voin olla avuksi.:)


      • väärin

        niin siis tuon retken hinta oli ollut 520dollaria, ei euroa


      • enää reissuun
        väärin kirjoitti:

        niin siis tuon retken hinta oli ollut 520dollaria, ei euroa

        Oliko Sambilissa mnkälainen kosmetiikkatarjonta? Erityisesti MAC kiinnostaa:D


      • ameebako
        enää reissuun kirjoitti:

        Oliko Sambilissa mnkälainen kosmetiikkatarjonta? Erityisesti MAC kiinnostaa:D

        Kotiuduttiin vaimoni kanssa Playa el Agualta tammikuun alussa.

        Hotellimme oli Coral Caribe, josta pieni kuvaus.
        Hotelli oli meille erittäin sopiva pienuuden ja vihreyden vuoksi. Palveluskunta oli mukavaa.
        No ensimmäinen yö meni ilmastoinnin kierrättäessä vain lämmintä ilmaa. Se korjattiin toimiakseen kaksi päivää, jonka jälkeen koko vehje vaihdettiin toiseen. Sen jälkeen huone oli välillä liiankin kylmä, eli keskellä yötä oli poistettava käytöstä.
        Aamiainen oli monipuolinen, onneksi. Kahden viikon aikana sitä voisi kyllästyä muniin ja pekoniin. Muu ruoka hotellilla oli mitäänsanomatonta ja kallista.
        Hotelli oli turvallinen, portit suljettiin jo ennen pimeää, ja kaksi koiraa kiersi 23 ja 6 välillä hotellialueella.

        Playa el Agua itsessään oli pieni ja nopeasti kierretty kylä. Taksit vievät onneksi edullisesti kaikkialle, kunhan muistaa etukäteen sopia hinnan. Tahtovat laittaa ruuhka- ja iltalisää taksoihin.

        Meiltä jäi paljon näkemättä, koska jo jouluaattona molemmat saimme jonkun suolistopöpön.
        Minulla on joka reissulla jonkun sortin ripuli, joka normaalisti kestää sen 2 päivää. Näin kuvittelin sielläkin, kunnes neljäntenä päivänä tilasimme Guide onlinen kautta lääkärin hotellille. Hänen rohtojensa avulla vaimoni vatsa tuli kuntoon päivässä, mutta minulla meni kauemmin. Eli lähes viikko auringonottoa altaalla, kun ei oikein voinut lähteä 100 metriä kauemmas bideesuihkusta.
        Eli lääkäri paikalle mahdollisimman nopeasti, ei siellä kannata kärsiä. Lääkäri maksoi 600 bolivaria yhteensä (2 henk.), jonka matkavakuutus korvasi. Jos on ottanut Finnmatkojen kautta vakuutuksen, niin ei tarvitse maksaa paikan päällä mitään.

        Kolme päivää kierreltiin saarta.
        Manzanillon pieni ranta oli upea.
        Porlamar oli tyypillinen pikkukaupunki, jossa väkeä oli paljon ja hinnat kohtuulliset.
        Sambil oli tyylikäs ja täynnä hienoja putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Ja täytyihän se Hard Rock Cafen ruoka testata.

        Sitten iski minuun seuraava vatsapöpö, edellisestä poiketen nyt vuosi molemmat päät.
        Se ei kestänyt kuin vuorokauden, mitä nyt satunnaisesti silloin tällöin joutui tarkastelemaan lähimmän ravitsemusliikkeen tiloja sillä silmällä. Tätä vatsatautia poden edelleen, pari päivää oireeton ja muutama päivä oireellinen.
        Maanantaina kävin testeissä eikä ollut bakteeri, joten nyt loistutkimuksiin.

        Taudista huolimatta kävimme kyllä katamaraanilla Isla Cochella Finnmatkojen retkellä (ei jaksanut juosta halvimman perään).
        Oli todella mukava retki ja saari on upea.

        Juan Griegossa tietysti kävimme taksilla katsomassa auringonlaskua ja syömässä.
        Sattui olemaan kalastajien pyhimyspäivä, joten paikallista porukkaa oli tungokseen asti.

        Rahana minulla oli sekä dollareita että euroja. Dollarit olivat jääneet kesän matkasta, jolloin olin vaihtanut ne 1,60 kurssilla.
        Dollarista sai 4,2 ja eurosta 5,3 bolivaria.
        Laskin, että jopa dollarin 1,40 kurssilla eurosta olisi pitänyt saada lähes 6 bolivaria.
        Molempien vaihtaminen oli helppoa.
        Käteisellä rahalla sekä oleminen että tekeminen siellä tulee lähes puolta halvemmaksi. Muistakaa kuitenkin säästää niitä bolivareja myös sinne kentälle, siellä kun vaihdetaan vain virallisen kurssin mukaan.

        Tuosta turvattomuudesta siellä en paljoa voi kokemuksista puhua, mutta ne illat, jolloin käveltiin siellä ei minulla tullut edes mieleen jonkun tulevan ryöstämään meitä.
        Paikalliset ihmiset olivat mukavia luonnollisella tavalla. Rannan kaupistelijoille riitti yksi "ei kiitos". Rannan kulkukoiria kannattaa hieman varoa, sillä meidän näköpiiriin osui tapaus, jossa koira yhtäkkiä lähti juosten yhden naisen perään ja kävi hampain kiinni, onneksi vain olkapäältä roikkuvaan kassiin.

        Mantereelta oli tosi paljon Venezuelalaisia pyhäpäivien vietossa, joten rannat olivat täynnä ja hotellit myös.

        Olemme olleet siisteimmissäkin kohteissa, mutta eivät meitä nuo pikkukaatopaikat häirinneet.
        Vettä satoi joka päivä ja sitä tuli kerralla paljon, mutta ei koskaan pitkiä aikoja.
        Aurinkorasvana meillä oli 30, jonka vaihdoimme jo toisella viikolla 20:ksi. Polttaa ei itseään kannata eli sen mukaan rasvat. Aurinko oli todella kuuma, eikä sitä rannan tuulessa huomaa.

        Lomastamme kehittyi tautien takia ns. löhöloma, joka ainakin latasi akkumme täysin. Nukuttua tuli enemmän kuin lääkäri määrää. Suolisto puhdistui kuonasta eikä maksakaan sano poks, ainakaan vielä.
        Itse asiassa matkan huonoin puoli taisi olla tuo kotiin lento, kun ei pystynyt nukkumaan yhtään.

        Saarelle menijät ottakaa rento ja avoin mieli mukaan, ei tällaista "tuuria" ole kuin minulla.


      • harmillista
        ameebako kirjoitti:

        Kotiuduttiin vaimoni kanssa Playa el Agualta tammikuun alussa.

        Hotellimme oli Coral Caribe, josta pieni kuvaus.
        Hotelli oli meille erittäin sopiva pienuuden ja vihreyden vuoksi. Palveluskunta oli mukavaa.
        No ensimmäinen yö meni ilmastoinnin kierrättäessä vain lämmintä ilmaa. Se korjattiin toimiakseen kaksi päivää, jonka jälkeen koko vehje vaihdettiin toiseen. Sen jälkeen huone oli välillä liiankin kylmä, eli keskellä yötä oli poistettava käytöstä.
        Aamiainen oli monipuolinen, onneksi. Kahden viikon aikana sitä voisi kyllästyä muniin ja pekoniin. Muu ruoka hotellilla oli mitäänsanomatonta ja kallista.
        Hotelli oli turvallinen, portit suljettiin jo ennen pimeää, ja kaksi koiraa kiersi 23 ja 6 välillä hotellialueella.

        Playa el Agua itsessään oli pieni ja nopeasti kierretty kylä. Taksit vievät onneksi edullisesti kaikkialle, kunhan muistaa etukäteen sopia hinnan. Tahtovat laittaa ruuhka- ja iltalisää taksoihin.

        Meiltä jäi paljon näkemättä, koska jo jouluaattona molemmat saimme jonkun suolistopöpön.
        Minulla on joka reissulla jonkun sortin ripuli, joka normaalisti kestää sen 2 päivää. Näin kuvittelin sielläkin, kunnes neljäntenä päivänä tilasimme Guide onlinen kautta lääkärin hotellille. Hänen rohtojensa avulla vaimoni vatsa tuli kuntoon päivässä, mutta minulla meni kauemmin. Eli lähes viikko auringonottoa altaalla, kun ei oikein voinut lähteä 100 metriä kauemmas bideesuihkusta.
        Eli lääkäri paikalle mahdollisimman nopeasti, ei siellä kannata kärsiä. Lääkäri maksoi 600 bolivaria yhteensä (2 henk.), jonka matkavakuutus korvasi. Jos on ottanut Finnmatkojen kautta vakuutuksen, niin ei tarvitse maksaa paikan päällä mitään.

        Kolme päivää kierreltiin saarta.
        Manzanillon pieni ranta oli upea.
        Porlamar oli tyypillinen pikkukaupunki, jossa väkeä oli paljon ja hinnat kohtuulliset.
        Sambil oli tyylikäs ja täynnä hienoja putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Ja täytyihän se Hard Rock Cafen ruoka testata.

        Sitten iski minuun seuraava vatsapöpö, edellisestä poiketen nyt vuosi molemmat päät.
        Se ei kestänyt kuin vuorokauden, mitä nyt satunnaisesti silloin tällöin joutui tarkastelemaan lähimmän ravitsemusliikkeen tiloja sillä silmällä. Tätä vatsatautia poden edelleen, pari päivää oireeton ja muutama päivä oireellinen.
        Maanantaina kävin testeissä eikä ollut bakteeri, joten nyt loistutkimuksiin.

        Taudista huolimatta kävimme kyllä katamaraanilla Isla Cochella Finnmatkojen retkellä (ei jaksanut juosta halvimman perään).
        Oli todella mukava retki ja saari on upea.

        Juan Griegossa tietysti kävimme taksilla katsomassa auringonlaskua ja syömässä.
        Sattui olemaan kalastajien pyhimyspäivä, joten paikallista porukkaa oli tungokseen asti.

        Rahana minulla oli sekä dollareita että euroja. Dollarit olivat jääneet kesän matkasta, jolloin olin vaihtanut ne 1,60 kurssilla.
        Dollarista sai 4,2 ja eurosta 5,3 bolivaria.
        Laskin, että jopa dollarin 1,40 kurssilla eurosta olisi pitänyt saada lähes 6 bolivaria.
        Molempien vaihtaminen oli helppoa.
        Käteisellä rahalla sekä oleminen että tekeminen siellä tulee lähes puolta halvemmaksi. Muistakaa kuitenkin säästää niitä bolivareja myös sinne kentälle, siellä kun vaihdetaan vain virallisen kurssin mukaan.

        Tuosta turvattomuudesta siellä en paljoa voi kokemuksista puhua, mutta ne illat, jolloin käveltiin siellä ei minulla tullut edes mieleen jonkun tulevan ryöstämään meitä.
        Paikalliset ihmiset olivat mukavia luonnollisella tavalla. Rannan kaupistelijoille riitti yksi "ei kiitos". Rannan kulkukoiria kannattaa hieman varoa, sillä meidän näköpiiriin osui tapaus, jossa koira yhtäkkiä lähti juosten yhden naisen perään ja kävi hampain kiinni, onneksi vain olkapäältä roikkuvaan kassiin.

        Mantereelta oli tosi paljon Venezuelalaisia pyhäpäivien vietossa, joten rannat olivat täynnä ja hotellit myös.

        Olemme olleet siisteimmissäkin kohteissa, mutta eivät meitä nuo pikkukaatopaikat häirinneet.
        Vettä satoi joka päivä ja sitä tuli kerralla paljon, mutta ei koskaan pitkiä aikoja.
        Aurinkorasvana meillä oli 30, jonka vaihdoimme jo toisella viikolla 20:ksi. Polttaa ei itseään kannata eli sen mukaan rasvat. Aurinko oli todella kuuma, eikä sitä rannan tuulessa huomaa.

        Lomastamme kehittyi tautien takia ns. löhöloma, joka ainakin latasi akkumme täysin. Nukuttua tuli enemmän kuin lääkäri määrää. Suolisto puhdistui kuonasta eikä maksakaan sano poks, ainakaan vielä.
        Itse asiassa matkan huonoin puoli taisi olla tuo kotiin lento, kun ei pystynyt nukkumaan yhtään.

        Saarelle menijät ottakaa rento ja avoin mieli mukaan, ei tällaista "tuuria" ole kuin minulla.

        Kiva kun kuitenkin jaksoit kirjoittaa positiivisesti vaikka kurjia ripuleitakin osui kohdalle! Toivottavasti saat vatsasi kuriin.
        Tuo on jännä tuo asennekysymys, joku olisi jo haukkunut maan pataluhaksi.
        Voitko kertoa istumapaikoista, minulla ei ole kalliita paikkoja. Onko nuo normipaikat ihan Ok? Siis jalkatilat?


      • matkaaja-78
        enää reissuun kirjoitti:

        Oliko Sambilissa mnkälainen kosmetiikkatarjonta? Erityisesti MAC kiinnostaa:D

        Olet ilmeisesti lähdössä ma 26.1 Isla de Margaritalle?Minkä matkanjärjestäjän kautta?


      • enää reissuun
        matkaaja-78 kirjoitti:

        Olet ilmeisesti lähdössä ma 26.1 Isla de Margaritalle?Minkä matkanjärjestäjän kautta?

        Joo, 26.1 lähdetään Tjäreborgin kautta. Kauheasti odotetaan matkaa:)


    • Palmeras

      Tulimme tiistaina kotiin ja kokemuksia oli monenlaisia. Hotellimme oli myös Las Palmeras. Yleiset tilat oli ok, mutta huoneissa haisi home aina kun sinne meni vaikka ilmastointia pidettiin päällä aina, kun oltiin muualla. Yöllä sitä ei tarvinnut, kun nukkui pelkällä lakanalla. Meillä oli huone takapihalle, niin allasbaarin melu ei häirinnyt, viereisen lähikaupan ilmastointilaite piti melua, mutta siihen tottui niin, ettei sitä enää paljoa huomannut parin päivän jälkeen. Ruoka oli syötävää, varsinkin jos söi toisen aterian muualla. Viereisen Costa Linda Beachin ruoka oli hyvää ja paikka mukavasti lähellä, niin ei tarvinnut taksia. Vatsatautia ei ollut. Hotellissa sattui muutamia varkaustapauksia, mm kamera vietiin ja muutamalta muulta jotain pientä. Eräänä päivänä tulimme hotellille retkeltä, niin poliisi oli viemässä hotellin siivoojaa ja erästä hotellin asukasta autoon. Myöhemmin kuulimme, että häneltä olisi viety passi huoneesta. Huoneet oli siistejä, mutta aika kuluneita. Meidän huoneessa vessan lattia oli aina kostea, lattiapyyhe oli aina kosteana, välillä jopa ihan märkä. "Kotieläimiä" ei näkynyt, muutama ihan pieni muurahainen ja joskus öisin hyttynen inisi korvan juuressa. Hyttysiä oli ulkona iltaisin, mutta Suomen kesään verrattuna niitä oli todella vähän, ei haitannut yhtään.
      Musiikki soi altaalla joskus liiankin kovaa, oli pakko siirtyä vähän kauemmaksi baarista. Ja kovalla se soi joka paikassa muuallakin, ohi ajavissa autoissa, takseissa, pubeissa, discoissa ym. Mutta tulihan siellä välillä hyvääkin musiikkia, tykästyin mm Luis Fonsin kappaleisiin. Kävimme myös 7 heavenissa syömässä, mutta kokemukset eivät olleet hyviä. Lihaa syöneet olivat tyytyväisiä, mutta me , jotka otimme meren eläviä, emme annoksista pitäneet. Ruoka oli suoraan sanoen pahaa. Joku kastike olisi ruuan voinut pelastaa, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Eräänä iltana kävimme Manzanillossa Dona Elvirassa. Osa tilasi pihviä ja toiset jotain muuta. Pihvit loppuivat kesken ja muutamat joutuivat ottamaan kalaa tms tilalle. Itse söin hummeria ja se oli todella hyvää valkosipulikastikkeella eikä hintakaan ollut paha. Puolikas hummeria maksoi 90 bolivaria.
      Rahaa vaihdoin lähellä olevassa hopeakaupassa. Mukana oli euroja 20 ja 50 seteleinä ja kurssi oli yleensä 6 bolivaria eurosta. Loppupäivinä kurssi oli hieman alentunut, sain 5,8. Hotellista sain 5 ja toisella kertaa 5,8.
      Kävimme Finnmatkojen saarikierroksella ja se oli mielestäni hyvä retki, kun sen teki ekalla viikolla. Jotkut kävivät kalastusretkellä, snorklaamassa ja jeeppisafarilla ja olivat tyytyväisiä retkiin. Itse kävin ratsastamassa pari kertaa.
      Hotellissa on Finnmatkojen oppailla huone, jossa he viettävät paljon aikaa. Oli helppo poiketa kyselemään asioita ja he olivat auttavaisia ja tilasivat mielellään ratsastusta tai pöytää ravintolaan ym.
      Yhtenä päivänä otimme kaksi taksia viidelle hengelle ja lähdimme kiertämään saarta 9 tunnin ajaksi. Senkin opas tilasi, kun meillä oli englantia puhuvan taksikuskin numero. Retki maksoi n. 20€/hlö. Retki oli kiva, mutta kun menimme syömään, niin lasku oli yllättävän iso ja siitä tuli kiistaa. Paikalle tuli poliisit, jotka tietysti uskoivat paikallisia ja lasku oli maksettava. Se ei selvinnyt oliko taksimiehet asiassa mukana vai ei, mutta kokemus oli ikävä. Yhtenä päivänä olimme Manzanillon rannalla naisporukalla ja siellä yritti juomien myyjä ottaa tuplahinnan, mutta pudotti laskua, kun valitimme asiasta. Mutta eipä sinnekään enää tehnyt mieli mennä. Hotellin omalla rantaclubilla homma toimi. Paras juoma siellä oli special margarita. Hotellin allasbaarin drinksuihin kahdessa viikossa ehti kyllästymään ja niihin laitettiin aika lailla alkoholia. Mutta jos tarjoilijalle näytti, että laita vain vähän viinaa, niin sitten maistui paremmalta. Tarjoilijat oli ystävällisiä ja varsinkin Julio oli tosi söpö, mutta eivät osanneet juurikaan englantia. Respan nätti nuori nainen osasi englantia, joten esim taksin tilaus onnistui.
      Juan Griecossa kannattaa käydä katsomassa auringonlasku, sitä ei liikaa kehuttu. Olimme Mamasin (?) yläterassilla ja olihan se hieno kokemus katsella, kun aurinko laskee nopeasti meren taakse. Sambilissa kävimme muutaman kerran. Löysin halppiskaupan, josta ostin kahdet kengät n. 14€ yhteensä. Siellä oli halvat hinnat muutenkin ja lisäksi oli 50% alennusmyynti. Rahaa minulta meni kahdessa viikossa n. 500€.
      Margaritalta jäin eniten kaipaamaan aurinkoa, lämpöä ja värejä. Oli aika lohduton näky kotiin laskeutuessa, kun kone tuli pilvien alapuolelle ja maata oli näkyvissä. Oli kuin olisi katsellut mustavalkoista filmiä, värit olivat jääneet Venezuelaan:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe