Kun isä ei halua tavata lastaan

???

Miten olette toimineet tilanteissa kun isä ei halua tavata lastaan ?
Meidän lapsemme oli jo seitsämän vuotias eron tullessa, ja suhde isään oli ihan ok ennen eroa. katkeran miehenä isä kuitenkin ilmoitti ettei halua lastaan luokseen ollenkaan. No välillä sitten tilanne rauhoittui ja isä otti lastaan luokseen satunnaisesti viikonloppuisin, mutta käyttää edelleen tuota tapaamishommaa kiristyskeinona minua kohtaan. Kun näki että minulla on uusi miesystävä ei halunnut ottaa lasta, ettei "me päästä kuherteleen" jne.
neuvoja tarvitsis. En haluaisi nöyristelläkään ex-ukon edessä ja elää siten kun hänelle sopii.

14

5398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti 79

      me erottiin pojan ollessa 2v (nyt 9v) voin sanoa että hän oli loistava isä ennen kuin uusi nainen tuli kuvioihin n. 3v sitten. alussa pidin tiukasti kiinni että näkevät sen joka toisen vkolopun mutta sitten isä saattoi jättää hakematta eikä edes ilmoittanut mitään.opin sitten siihen että en pojalle puhunut mitään että isä hakee jos sattuikin isällään olevan muita menoja ettei "päässyt/halunnut" hakea. 3v katsoin sitä värkkäämistä sitten sanoin isälle että viimeinen mahd hakea poika. jos ei hae niin ei tarvi enään hakea ollenkaan.no sitten haki sovitusti mutta sitä ennen oli että haen/en hae/ haen. huh. lastenvalvojan luona ollaan monta krt käyty ja siellä hän esittää olevansa loistava isä että mulla sieppaa!!! mutta isä tietää jos ei tapaamiset tästä eteenpäin suju sovitusti niin ei tarvi enään hakea ollenkaan. silloin saan yksinhuoltajuuden! vaihdan myös pojan numeron niin saa hoitaa asiat minun kautta eikä pojalle soittele parin vkon välein ja aiheuta sillä pahaa mieltä ja ikävää. onneksi uusi mieheni on tosi hyvä isäpuoli ja miehen malli pojalleni. ja viihtyvät tosi yvin yhdessä kuten minäkin mieheni lapsien kanssa :)

      • kuulostaa..

        Kuin minä olisin tuon kirjoittanut=) harmillistahan se on että ketään ei voi pakottaa isäksi. itse erosin esikoiseni isästä lapsemme ollessa vasta 7kk mutta hän tasan tietää kuka isä on,kohta siitä tulee vuosi kun viimeksi tapasivat(tunnin verran) ja kaikki loppui kuin seinään ku uusi nainen tuli kuvioon ja olenhan mä kuullut ex-anopilta sellasta et tämä uusikko ei kestä kun lapsestamme puhutaan tai sanotaan yhtään mitään!!! Mitäs nyt onkaan käynnyt..koko helvetin suku on lapseni hylännyt,onneksi hänellä on minut,mieheni sisarpuolet=)ja tietty mummo ja ukki miehen puolelta ja tietysti minun sukuni....Lapseni ja isän tapaamiset ovat olleet aina kerran vuodessa ja nyt se vaan riitti..ne ainaiset paskapuheet että joo nähään silloin ja silloin..ei kiitos tota paskaa enääää!!!! Toivottavasti paskakasa joskus herää todellisuuteen että mitä on menettänyt jota ei takasin saa


    • mitään tunteita

      lastaan kohtaan koskaan ollutkaan jos tuollaista peliä pystyy pitämään oman lapsensa kustannuksella. Kyllä sinä omaa aikaa pystyt järjestämään ilman sitä isääkin, ja vielä sellaista mikä on lapsellekin hyväksi.

      • ???

        Miten sitä järjestät kun koko sukun asuu muualla. Ja toisaalta toivoisin lapselleni isäsuhteen. Toivottomalta tämä vain tuntuu.
        Olen itsekin miettinyt että jos tuo poikaa rakastaisi ei tekisi tuollaista.
        pahalle tuntuu...


    • äidit äiteinä

      ja isät tietysti isinä, toisinaan huonoina.

      Lähden siitä oletuksesta, että teillä on jonkinlainen tapaamissopimus. Jos ei ole, tai jos se on ympäripyöreä tyyliin isä tapaa lasta silloin tällöin, se pitänee kirjoittaa lastenvalvojan luona uusiksi.

      Toivon, että pystyt tässä kohtaa nyt sivuuttamaan omat itsekkäät vaikka sinänsä terveet toiveet kahdenkeskisen ajan suhteen uudessa suhteessasi samoin kuin kiukkusi lapsen isää kohtaan, ja keskittymään siihen, että lapsella on isä, jota hän toivoo tapaavansa.

      Voit lähestyä tietysti ensin exää, jos välinne sen sallivat. Muutoin voit lähestyä suoraan lastenvalvojaa, joka järjestää sinun ja isän välisen neuvottelun. Lapselle on suotavaa tavata isäänsä, mutta ei ole suotavaa, että hän joutuu toistuvasti pettymään isän tapaamisen suhteen. Sinun ja lastenvalvojan tehtävä on kysyä isältä psytyykö hän näihin tapaamisiin, ja jos ei pysty, on kavennettava isän tapaamisoikeuksia. Tulee koska tulee, kunhan tulee silloin kun on sovittu.

      Lapsen edustahan tässä nyt viime kädessä kai pitäisi olla kyse.

      • tässä...

        lasta ajatellaan, ja lapsen suhdetta isään.
        Tapaamissopimuksella voi pyyhkiä sanonko minkä, sillä tuo sopimus tuntuu olevan sikäli vain yksipuolinen että isä saa siitä luistaa mutta jos minä en toimi sopimuksen mukaan voi isä vetää minut vaikka käräjille.
        isien paapominen on mennyt kyllä liian pitkälle. Kyseessähän on Lapsen oikeus tavata isäänsä ei isän oikeus tavata lastaan. Ja tätä sopimusta isä saa rikkoa kerta toisensa jälkeen.


      • äidit äiteinä
        tässä... kirjoitti:

        lasta ajatellaan, ja lapsen suhdetta isään.
        Tapaamissopimuksella voi pyyhkiä sanonko minkä, sillä tuo sopimus tuntuu olevan sikäli vain yksipuolinen että isä saa siitä luistaa mutta jos minä en toimi sopimuksen mukaan voi isä vetää minut vaikka käräjille.
        isien paapominen on mennyt kyllä liian pitkälle. Kyseessähän on Lapsen oikeus tavata isäänsä ei isän oikeus tavata lastaan. Ja tätä sopimusta isä saa rikkoa kerta toisensa jälkeen.

        Ei kaikista ole isiksi eikä kaikista senpuoleen äideiksikään.

        Jos ei isä kykene pitämään sopimuksesta kiinni so. toimimaan luotettavana isänä, niin usko vaan huviksesi ihan saman tien, että sinä et sitä asiaa voi muuttaa sen kummemmin suostuttelulla ja järkipuheella kuin kiukuttelullakaan. Eikä se ole lapsenkaan vika. Aikaa ja energiaa siinä vaan palaa ihan hukkaan kun kuvittelee lapsen isästä liikoja (sekä äiti että lapsi) ja odottaa ihmettä tapahtuvaksi.

        Omaa äitiyttään vain voi varjella, ja omaa suhdetta lapseen. Eron jälkeen voi olla vanhempi vain omasta puolestaan, ei enää toisen. Voi hyväksyä sen, että asia on nyt näköjään elämässämme näin, että näin paljon yksinhuoltajaksi päädyin, ja näin isättömäksi tämä lapsi, ja sen kanssa eletään ja yritetään järjestellä asiat.

        Pompotteluun suostumiseksi asia menee silloin, jos isä saa jatkuvasti määrätä kuinka hän mukamas tapaa, ja kaikki häntä sitten odottelevat. Mutta jos hän kuvaamallasi tavalla uhkaa viedä asioita käräjille, niin ehkä hän sitten voi vielä selviytyä kiukustaan ja teidänvälisen suhteen haavoista kunnon isäksi, ja ruveta pitämään sopimuksista kiinni, kun lähdetään pohtimaan johtaako oharit tapaamisessa sitten isäsuhteen etäännyttämiseen.

        Minun eksäni ei kyennyt olemaan isä enää eron jälkeen... suhde lapsiin liukeni, ja turha sitä asiaa vastaan oli tapella. Hänen pompotteluunsa en lähtenyt, käytin lastenvahtipalveluja ja ystäviä kun lapsenhoitoa tarvitsin.


    • ...

      Sama juttu meillä.
      Pari päivää sitten yritin sovitella taas asioita eikä se johtanut muuhun kuin siihen, että sain kuulla hervotonta huutoa ja haukkumista.
      Olen tullut siihen johtopäätökseen ettei tuo isä ihan oikeasti poikaansa rakasta. Poikakin sanoi, että isä sanoo et se rakastaa häntä mutta teot puhuvat muuta, kun ei suostu poikaansa useammin ottamaan vaikka lapsi niin haluaisikin.
      Onneksi minä pääsin moisesta tunnevammaisesta eroon, ja luulen ettei poikakaan halua isänsä kanssa olla missään tekemisissä kunhan vanhemmaksi tulee.

    • tavata mutta

      lapsen äiti mustamaalaa meitä (uutta perhettä) koko ajan. Pyytänyt lasta jopa urkkimaan meillä meidän asiapapereita jne.
      On varmasti hankalaa miehelle olla tapaamatta lasta.
      Mutta kun eksä tekee kaikkensa että pilaisi suhteen, ei siitä mitään hyvää voi syntyä.

      • tällaisessa

        tilanteessa auttaa, että jotain hyvää syntyisi? Tapaamisista luopuminen tuskin on hyvä ratkaisu. Eikö ulkopuolista apua ole mahdollista saada kuvaan mukaan? Älkää hylätkö lasta.


    • Anonyymi

      olen 11 vuotias eikä oma isäni halua nähdä minua. En ollut edes syntynyt kun isäni lähti. Omistan myös minua pari vuotta vanhemman isoveljen jota en myöskään ole nähnyt.

    • Anonyymi

      Monesti lähivanhempi vieraannuttaa lapset etävanhemmasta..yksipuolista pahan puhumista...etävanhemman on vaikea puolustautua kun lapsia aivopestään ja saadaan liian ahdistuneisuus tapaamaan enää mm isää...lapsen muistot muuttuvat vieraannuttajan puheiden mukaisiksi

      • Anonyymi

        Raision perhepalvelut vierasnnuttajana- perätön lausuma lasten olosuhteista annettu 27.5.2008


    • Anonyymi

      Nää on niitä juttuja kun uusi suttura estää isää ja lapsia tapaamasta. Surullista että miehet antaa sutturoiden määrätä heidän elämäänsä. Onneksi ei ole tarvinnut kärsiä moisista sutturoista koskaan, koskaan emme ole heitä nähneet eikä suttura meille tullut, jos olisi yritänyt olisin tehnyt ilmoituksen kotirauhan häirinnästä, sen ne kyllä osaa.

      Ollaan ihan rauahsssa saatu elää kun ei arvinnu koskaan pelätä sutturoiden mellastamista ja haukkumisia. Mieskin on ollut sitä mieltä että sutturat pilaisivat meidän elämän ja kielsi olemasta missään tekemisissä meidän kanssa, sellainen on isä joka välittää. vaikka sutturasta laastarin ottikin, mutta takasin ei ole tulemista, itse saa kärsiä kun lapsensa hylksäi sutturoiden takia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe