Talo alle 100 000 eurolla?

.............

Voiko alle 100 000 eurolla saada omakotitaloa? Siis siten, että ihan kaikkien rakentamiseen liittyvien töiden, tontin ym. hinnaksi tulee alle 100 000 euroa.

Tontti tässä kaupungissa näyttäisi maksavan noin 9000 -14 000 euroa alueesta ja koosta riippuen.

En puhu tietenkään mistään luksuslukaalista tai isosta, 5 mh:n talosta tai yli 100 neliön talosta.

Tarkoitan jotain pientä, ehkä 50-neliöistä taloa. 70 neliötä on ehkä yläraja, ettei sen suurempaa. Sekin on jo kovin iso tarpeisiimmme. Ehkä 50-60 neliötä korkeintaan. Joku sellainen pieni mummonmökki. Materiaalina mieluiten puu tai hirsi.

Eli voiko siis pientä omakotitaloa saada alle 100 000 eurolla? Hyvin käy myös kesämökkimalliston talo, jos löytyy kaupunkialueelle sopiva malli.

15

7974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja Voi

      Voihan sitä.
      tontti 10 000
      liittymät 7000
      rakentamispalvelut 10 000
      keskitason varusteilla, peruslaminaatit ja laatat, suora sähkölämmitys, 1 mh,oh,keittiö, sauna ph, wc, huoneistoneliöt 63. talopeli.fi ohjelmalla kun 100 % rakennusteknisistä ammattitöistä omana työnä, kustannus tasan 100000. Omatoimisen säästön osuus tuossa 38 000
      :D eikun rakentamaan...

      • 40

        Normaalikokoisen ( 130 m2) talon rakennustarpeet maksavat n. 60 000 €. Lisäksi tulevat liittymät, tontti, erilaiset luvat ja valvontamaksut. Jos on osaava ja itse tekee paljon, voi hyvin rakentaa talon alle 100 000 €.

        Itselläni on aikomus toimia juuri niin. Talojen kustannusarviot ja myyntihinnat ovat reippaasti yläkanttiin!


    • avaimet käteen

      Talotehtaiden tulee alas siinä missä asuntojenkin, ehkä jopa kovemmin. Vuokraa tontti jos mahdollista. Viime vuoden lopulta eteenpäin täällä rakennetaan vuokratonteille ja 100.000 eurolla saa oikein mukavasti avaimet käteen talon. Kannattaa muistaa tinkiä, eli mitään listahintoja on turha ottaa enää apteekin hintoina. Vastaavasti tuntuu talotehtaiden yhteisrintama nyt juurikin hajonneen, eli kukin myy nyt parhaaksi katsomalla hinnalla eikä sillä mitä yhdessä koetaan hyväksi. Vaikutus hintoihin suuri!

    • kaava-alueelle

      tehdä niin halvalla, siitä pitää määräykset huolen. Tai teoriassa voi jos laskuriin on uskomista? jos kaiken tekee itse. Tarvikkeet ja liittymät sillä saa.

    • tuollaista, niin

      epäilen, että silloin ei ammattitekninen rakennustaito riitä siihen, että päästäisiin tuollaisiin lukemiin. Niihin pääsevät ammattilaiset tekemällä kaiken itse ja he taas eivät kysele täällä, onnistuuko tuolla budjetilla vai ei, he tietävät itse hinnat.

      Mutta väittäisin kyllä että ei tule riittämään.
      Itsellä on ammattilaiset omasta perheestä ja kaikki mahdollinen tehdään itse eikä talokaan ole mikään jättiläinen mutta kovin vaikea on silti alle kahdensadantuhannen mennä (haja-asutusalueella). Tarkkana saa olla ja kilpailuttaa täytyy huolella.

      • Jaakko54

        Laskekeskelin open office-taulukkolaskentaohjelmalla talon rakentamiskustannuksia. Katsoin tarvikkeiden hinnat nettikaupasta, jossa ne eivät varmaan ole halvimmat. Näin sain talon rakentamiskustannuksiksi n. 90 000 E. Omatoimiselle ahkeroinnille laskin paljon, jolloin kirvesmiehen palkaksi tuli 15000 E. Mukaan laskin myös LVI:n, sähkön sekä liittymäkustannukset.

        Maalampöpumpun rakentamiskustannuksiksi lasketaan virallisesti yli 20000 E. Itse suunnittelin ja rakensin vastaavan n. 4000:lla eurolla.


    • ilmat pihalle

      niin saat alle 100te. kaikkiin hintoihin on vuosia ja vuosia ladattu ylihintaa rankasti, jopa 80%,
      paikka vähän vaikuttaa, vaikka ei saisi niin olla...

    • doieoee00000

      www.teijo-talot.fi

    • raksareksa

      onnistuu vuokratontille

      • tämmöstä täälä

        täälä on vesiosuuskunnan liittymämaksu 12 000 siihen tulee tietysti lisäksi tavarat ja työt pääle. Sähköliittymäkin on monta tonnia. Ei tiekuntaankaan pääse ilmatteeksi, pitää osallistua tien perustuskuluihin. ( :


    • Näin se menee..

      Selvitä mitä kaava vaatii (autokatos, ulkovarasto, kivetykset jne.). Voipi tulla ikävä yllätys.

    • talotolpannokassa

      Ei tonttia saa laskea!, mutta onko näitä rajapylväitä rikottu? Pitäiskö talon olla alle100m2 sähkölämmitys(patterit) takka ja lto taitaapi olla pakollinen,, mutta olisko noin mahdollista

    • Rispu230

      Minkälaisen talon saa Teijo-Taloilta alle 100 tuhannen?

    • beneboy

      Kattelin halvimpia rakennettuja taloja, niin päässäni laskin neliöhinnaksi olis n.1500€ , mutta tiedä näistä...

    • Anonyymi

      Hyvät ihmiset. Annan neuvon rakennusalan ammattilaisena. Jos haluaa rakentaa halvalla, niin tärkeintä mitä pitää olla, on tarjoushaukan luonnetta ja myyntimiehen nokkeluutta. Näihin pitää myös varata aikaa, koska mm. tarjouspyyntöjen tekeminen vie aikaa. Kun hankit materiaalit aivan nettohinnalla, teet itse niin paljon kuin mahdollista, keräät tietoa ja teet suunnitelmallisesti, niin voi välttää kaikki ikävät yllätykset mitä rakentamiseen sisältyy. Esim. puutavara on mahdollista tingata kuten rakentajat jopa 1,5 kertaa halvemmalla kuin alkuperäinen hinta. Mitä enemmän ostaa, sitä enemmän on tinkimisvaraa. Palkkaa vain luotettavia ammattilaisia, jotta esim. alihankkijat eivät pilaa/kuseta urakkaa. Vaikka joku ammattilainen maksaisi 3 kertaa enemmän kuin viron mies, niin se ammattilainen tekee asiat kunnolla ja huolehtii informoimalla myös siitä jos jokin asia on menossa pahasti metsään. Luotetuille firmoille on kunnia-asia tehdä työt juuri sinulle kunnolla ja jättää upea työnjälki. En mainitse firmani nimeä, mutta olen itse alittanut sähkötyön hinnassa monta ulkomaalaistaustaista ryöstöfirmaa. Esim. tarjosin tuntihinnoittelulla arvion keittiön sähköurakasta 1000-1500 euroa tarvikkeiden kanssa. Toinen firma oli tarjonnut 750 e tarvikkeilla (ei ollut mahdollista, pelkät tarvikkeet 600 e.) Työn loppuhinta oli 1050 e ja korjasimme vielä 2 kpl todellisia vaaran paikkoja sähkökeskuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe