Tein rikosilmoituksen Wixawinistä,

ja lähetin heille tiukan sä...

Onko joku muu toiminut samoin?

Tein tämän äitini puolesta, joka on jo hiukan vanhempi, eikä tunne netin kiemuroita tarpeeksi hyvin. Oli vastaillut johonkin kyselyyn sinisilmäisyyttään eikä hänelle mitään varmistusviestejä tullut, että nyt on jostain maksullisesta kyse.

Tein avukseen nimissään rikosilmoituksen, lisäksi kirjoitin puolestaan todella tulisen sähköpostin Wixawiniin.

Puhelinoperaattorille äiti soitti itse, sanoi asiakaspalvelijan sanoneen, että laittaa eston tällaisia numeroja varten. Äiti väitti, että esto estää myös tulevia viestejä, onko tällainen mahdollista? En tiedä näistä, tiedän vain maksullisiin numeroihin lähettämisen eston.

Äitini on todellakin vanhempi ihminen, joka ei ymmärrä kaikkea tällaista ja oli asiasta niin järkyttynyt, että itki ja joutui ottamaan nitron kun tuli niin paha olo. Hän sanoi, että ihan kuin joku olis tunkeutunut hänen kotiin ja maailmaan kun näin kävi.

Tulleissa viesteissä ei tosiaan ole tarkempia tietoja, esim peruuttamisohje tai hinta. Siksi googletin asiaa, kun hän näytti viestejä, että mistäs hänelle näitä tulee.

Nyt kuulkaas tehkää rikosilmoituksia asiasta! Itse ainakin olen valmis, vaikkei monesta kymmenestä viestistä olekaan kyse, jatkamaan asiaa vaikka sinne Kuluttajaviraston neuvomaan Euroopan kuluttajakeskukseen.

Olen nyt todella todella todella vihainen. Mutta ainakin sain purkaa kiukkuani kyseiselle firmalle lähettämääni sähköpostiin.

Huh!

5

1079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös suomeksi?

      " vaikkei monesta kymmenestä viestistä olekaan kyse, jatkamaan asiaa vaikka sinne Kuluttajaviraston neuvomaan Euroopan kuluttajakeskukseen."


      10 kertaa 2.5EUR on jo 25EUR.

      Kun en ollut ennen kuullutkaan tästä, niin KVG ja näitähän sitten olikin, osa englanniksi, useampiakin tapauksia. Joissain mainittiin että per viesti maksua tuli 2.5EUR.

      Osassa noista mitä googlesta löytyi olivat havainneet jälkeenpäin että varoitettiinhan sitä maksullisuudesta, mutta todella pienellä fontilla.

      • myös ilman tilausta!

        Kun jatkaa KVG:tä niin alkaa paljastua entistä ihmeellisempiä tarinoita ja kuvauksia aiheeseen liittyen. Maksullisia (1.5EUR/kpl vähintäin) SMS-viestejä on tullut kansalaisille kuin Lähteenmäelle Faxeja, yllättäin ja täysin pyytämättä.

        Osalle on tullut lasku viesteistä ilman viestejä, ja osalle on tullut jopa viestien kera, mutta välttämättä mitään asiayhteyttä Wixawiniin ei ennen laskutuksen alkamista ole ollut. Tulevat siis ihan osin satunnaisesti. Saunantaakselahti ei halua tehdä asialle mitään, joku oli julkaissut heidän asiakaspalvelusta saamansa emailin, pesivät käsiään ja kehoittivat suorittamaan juurikin KVG. He vain välittävät liikennettä.

        Onkos se kuluttaja-asiamies perillä tästä jo, oikeasti? Ehkä sitten kun tulee omaan, itse maksamaansa, liittymään osumia.


    • Wixawin ei wixwin

      Tästä lisää infoa aiheesta:

      http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/070508/

      Jossain webbipalstoilla kun wixawinistä on keskusteltu on väitetty että wixawin ja celldorado ovat jotenkin samaa firmaa, enpä tiedä, mutta ainakin samanlaisia huijaajia ovat.

      Missä laitoksella teit ilmoituksen?

      • Panu

        Olen selvitellyt lapselleni Wixawiniltä tulleita viestejä ja laskutusta operaattorimme DNA:n välityksellä. Operaattorin edustaja kertoi viipymättä, mistä viestit on lähetetty, kuinka paljon niitä on tullut ja minkä suuruinen lasku niistä on syntynyt. Sain myös ohjeet, miten viestittelyn saa loppumaan. Ainut toimiva kanava on soittaa Wixawinin asiakaspalveluun numeroon 09-611460. Sieltä (ainakin) luvattiin sulkea palvelu kyseiseen numeroon ja palauttaa viesteistä aiheutuneet kulut reilussa kuukaudessa pankkitilille (takaisinmaksu tapahtuu Hollannista). Joskin heidän tietonsa oli aivan erilainen kuin operaattorilla (n. puolet todellisista viesteistä). Selvitin tilinumeron antamiseen liittyviä kysymyksia sekä omalta pankiltani, että asiaa yleisesti poliisilta ja sain vastaukseksi, että tilinumeron luovuttaminen sinällään on turvallista, joskin poliisin mielestä tämä saattaa olla huijausta ja yritys lisäajan hankkimiseksi, jotta ko. yritys ehtii kadota maailman kartalta. Poliisi on saanut erittäin paljon viestejä ja vinkkejä ko. yrityksen toimista.
        Selkeää linkkiä siihen, mistä nämä viestit ovat saaneet alkunsa, ei ole yrityksistä huolimatta löytynyt. Ilmeistä on, että Celldorado on jotenkin linkittynyt Wixawiniin.
        Painottakaa ihmeessä lapsillenne, että mihinkään ei saa antaa puhelinnumeroaan ilman vanhemman lupaa, jos sittenkään.


    • Wixawin partneri?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe