Maaliskuussa

millainen keli?

Suunnittelemme Budapestin matkaa maaliskuun loppupuolella, millaistakohan säätä siellä on odotettavissa? Entä millainen lentoyhtiö Malev on? Onko kellään kokemuksia hotelli Erzsebetistä?

5

2495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kevät astuu Unkariin kyllä aikaisemmin ;)mutta mikä tahansa sää on mahdollista.
      Malév on lentoyhtiö jolla on vähän finanssiongelmia...
      Hotelli Erzsébet sijaitsee aivan ydinkeskustassa, (metroasema M3 Ferenciek tere) kävelykatu, Erzsébet silta, Tonavan ranta ja Kauppahalli ovat aivan lähellä. Minusta hyvä ja tasokas hotelli. Aamupala on hyvää, oma ravintola ei ole hotelilla, mutta naapurissa on useita kivoja ravintoloita. Suomalaiset usein asuvat Erzsébetissä ja ovat myös tyytyväisiä. Jos tarvitset muuta www.opas.hu Tervetuloa

      • -hamupipöke-

        Málev on ihan hyvä, koneet ovat samaa tasoa kuin Finnairilla. Erona Finnairiin on että lentoemot eivät yleensä osaa suomea. Kuulutukset koneessa tulevat useimmiten nauhalta suomeksi. Malévissa saa parempaa ruokaa kuin Finnairilla, vaikka aika paljonhan noista lentokoneruuista on viime aikoina karsittu. Malévissa ei saa turistiluokassa kuohuviiniä, mutta muuten juomapuoli on ok.

        Erzsébet-hotelli on huippuhyvällä paikalla ja tietääkseni hinta/laatusuhteeltaan hyvä. En ainakaan tiedä että siitä olisi kuulunut valituksia. Jos olette menossa Unkariin ensimmäistä kertaa, niin kokeilkaa ihmeessä Mónikan opaspalvelua. Saatte lomastanne paljon enemmän irti, jos teette ensin parin tunnin kierroksen kaupungilla oman oppaan kanssa! Suosittelen lämpimästi.

        Yleensä kevät tulee Unkariin aikaisemmin ja maaliskuussa on lämpimämpää kuin Suomessa. Mutta Unkarissakin kevät tulee keikkuen, joten kannattaa tarkistaa tilanne ennen matkaa. Hyvä ja aika tarkka säätiedotus on sivulla http://www.idokep.hu/?lang=fr&lang=en


    • Merja

      Pyytäkää remontoidut huoneet koska saattaa olla että osa huoneista on vielä melko nuhruisia, saattaa olla että ovat jo saaneet kaikki uusittuakin mutta varmuuden vuoksi kuitenkin.
      Naapurissa on ihana kahvila yksi mukavimmista Budapestissa, eikä mikään turistirysä.
      Jos yksityismajoitus kiinnostaa katso:
      http://personal.inet.fi/koti/pienimaa/index2.html
      hinnat 80-100 euroa vrk
      Minäkin suosittelen Monikan palveluja, todella osaavaa ammattitaitoista opastusta!

      • Merja

        Unkariin kevät koittaa varhain. Suomessahan saattaa vielä maaliskuulla tulla koviakin pakkasia ja maa pysyy roudassa pitkään. Unkarissa ja varsinkin Budapestissa on kuumia maanalaisia vesistöjä joista vettä johdetaan mm. kylpylöihin. Näin maa ei routaannu vaikka pakkasta sielläkin on talvikuukausina. Kun kevätaurinko alkaa paistamaan voi maaliskuussa jo hyvällä tuurilla istuskella katukahviloissa.


    • Pertti Korhonen

      Olen lentänyt paljon Malevilla, ja täytyy sanoa että firman yleinen taso jää jälkeen muista alueen saman hintaisista yhtiöistä (CSA Tsekistä esimerkiksi on loistava). Malevilla palvelu on komentelevaa ja töykeää, ruoka kaameaa jopa lentoruoaksi ja Budapestin lentokenttä on vaihtajan helvetti: ei mitään tekemistä, ruma sosialismin aikainen likaiseksi pinttynyt rakennus joka haisee mahorkalta ja tönivä jonotuskulttuuri. Lyhyillä lennoilla käytetään vaaleanruskeaksi likaantuneita klaustrofobisia kolisevia ja meluisia potkuriprutkuja.

      Firma myös lupaa yhtä ja tekee toista. Itselleni sattui viimeisen kerran (todellakin viimeisen) Malevilla lentäessä niin että firma tyri totaalisesti vaihtoni. Jatkolentoa ei sitten saatu aikaiseksi. Tällaisessa tilanteessa tietenkin lentoyhtiön pitää järjestää majoitus ja maksaa korvauksia kunnes seuraava jatkoyhteys järjestyy, siitä on EU-direktiivikin. Malev heitti ulos Budapestin yöhön oman onneni nojaan. Koska oli yöaika, en heti voinut valittaa asiasta. Myöhemmät valitukset ovat menneet kuuroille korville, ja ainoa tapa saada korvaukset olisi ilmeisesti viedä asia oikeuteen. Siihen en sentään jaksa ryhtyä, mutta enpä anna enää penniäkään Maleville ikinä.

      Suosittelen siis että maksat sen kympin, pari enemmän toiseksi parhaasta tarjouksesta. Se kannattaa siinä vaiheessa jos jotain menee pieleen. Ja matka on myös moninverroin mukavampi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      51
      3636
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2098
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1584
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1434
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1391
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1312
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1208
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe