Aineenopettajaksi (biologia, kemia, maantieto) ?

tuleva_ope80

Olen siis kohta jo 30-vuotias ja yksi opiskeltu ammatti on olemassa. Tämän alan työ nyt ei vaan oikein olekaan se "oikea" ala, joten uuteen ammattiin olisi tarkoitus opiskella. Aineenopettajaksi siis.

Minua on aina kiinnostanut mm. maantieto, biologia ja kemia..miten noiden alojen aineenopettajilla on töitä? Tiedän siis, että työnsaanti on vaikeaa ja paikkoja on vähän tarjolla, mutta miten helposti saa vaikka lyhyitäkin sijaisuuksia? Olen siis Keski-Suomesta, joten jonnekin tänne suunnalle aikoisin valmistuttuani hakea töihin.

Ja jos nyt alalle pääsen opiskelemaan, niin olen valmistuttuani jo yli 35-vuotias..mitenköhän tuo ikä vaikuttaa työnhaussa (lähinnä siis siksi kun ei ole alalta vielä työkokemusta..). Eipä silti, että voin kyllä aina tehdä tämän nykyisen alani töitä, jos ei töitä heti löytyisikään.

Ja mites nuo aineet kannattaisi valita..biologiaa siis olisi tarkoitus opiskella ja sitten sivuaineeksi joko maantietoa tai kemiaa? Yleisin vaihtoehto taitaa olla tuo biologia/maantieto..

Löytyykö muita vähän vanhemmalla iällä kyseisen koulutuksen aloittaneita? Kaikenlaiset kokemukset alasta kiinnostaa!

7

2069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............-.........

      Työnäkymistä on hehkutettu mutta kyseisellä alalla on loppujen lopuksi aika suuri kilpailu, etenkin pääkaupunkiseudulla. Sijaisuuksia on mutta virkoja on vaikeampi saada. En tiedä miten on ruuhka-Suomen ulkopuolella.

      Helsingin yliopistossa biologia pääaineena on vaikeampi päästä aineenopettajan koulutukseen kuin mantsalta. Kemialta pitäisi olla suht. helppoa. Kannattaa kuitenkin miettiä mikä aine kiinnostaa eniten, sillä sitä opiskellaan eniten. Jos bilsa kiinnostaa niin sinne vain ja voi vaikka useamman kerran hakea opettjan koulutukseen jos ei heti hyväksytä.

      Älä anna iän olla este. =) Pääsykokeisiin kannattaa lukea huolella. Bilsalle ja mantsalle on vaikea päästä.

      • se että....

        Kannattaa (jos mahd) hommata pätevyys biologia/maantieto/terveystieto


    • kannata!!!!

      Laita paperit johonkin virkaan, vaikka sulla ei oo pätevyyttä. Saat tod. näk. kotiisi seuraavan kirjeen: "Kiitos mielenkiinnostasi maantiedon ja biologian opettajan virkaan, mutta PÄTEVIÄ!!!! hakijoita oli 58 (tai 30-120) eli ei tosiaan kannata ei!
      nimimerkki: kohta 10 vuotta sijaisuuksia takana:(

    • tuitarainen

      Olen sinua vähän vanhempi ja aloitin syksyllä matematiikan ja kemian opinnot, tähtäimenä aineenopettajan pätevyys. Meille matikan opettajille töitä riittää, tuossa biologiassa ymmärtääkseni ei ihan niin hyvä tilanne (mutta parempi kuin vaikka historian opettajiksi valmistuvilla!). Sen olen kuullut varoituksen sanana, että biologia/kemia yhdistelmä ei välttämättä ole kovin kova sana. Joten kuulemma kannattaa mieluummin opiskella maantieto toisena aineena (vaikka sitä ei tässä Jyväskylässä olekaan, tänne varmaan kuitenkin pyrit?) Vaikka kyllä noita rohkeita biologia/kemia -yhdistelmän opiskelijoitakin on.

      Kolmen opetettavan aineen virkoja on paljon (meillä etenkin matikka-kemia-fysiikka), mutta kolmen pätevyyden hankkimiseen menee kauan, tutkinnosta tulee todella iso.

      Ihmeessä opiskelemaan! Tämä on kivaa! Ja mitäpä muuta sitä laman aikaan tekisikään kuin opiskelisi! :D

    • bi, ge, ke

      Eli vielä maantietoa tämä kevät, ja sitten siitäkin on aineopinnot. Pohjalla biokemian tutkinto, lisäopintoja niin, että nykyään pätevyys bi-ke aineenopettajaksi lukioon ja kohta siis vielä maantietoon. Töitä ei ole! Toivon, että tuo maantieto edes vähän auttaa, mutta asun aikas isossa kaupungissa, mutta sijaisia ei oikeastaan käytetä (on esim. resurssiopettajia), itselläni vuosien varrelta jonkin sijaisuuksia, pisin noin 1 kk, ja aikanaan useana vuonna olin kemiaa opettamassa yliopistolla. Mutta, tilanne luultavasti muuttuu, eli kun sinä valmistuisit, niin töitä voisi ollakin (noin 5-6 v. sitten olisi saanut kuulemma kävellä kouluun sisään, sitten huononi tilanne). En halua antaa vain nagatiivista kuvaa, mutta itsellä tämä kokemus - mutta.. siltä haluan tälle alalle ja vielä joskus uskon kunnon työpaikankin löytyvän.. Eli jos opettaminen ja ko. aineet ovat sinun juttusi, niin siitä vaan :) Itsellä ainakin näin, eli tutkijan homma ei tosiaan ollut minua varten, ja opetus taasen kuin tehty minulle.. (tosin ei se ruusuilla tanssimista ole). Niin, ja lue ehdottomasti bi ja ge, bi-ke ei töitä kovin löydy sitä vertaakaan.. Terveystieto voi myös olla hyvä lisä.

    • olen ajatellut

      Olen kans miettinyt opettajakoulutusta (olen jo 31-vuotias), mutta mahtaako siihen olla joku pohjakoulutusvaatimus esim. lukio ?

      • viestiini

        Niin unohtui mainita että mulla on jo 2 ammatillista tutkintoo...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe