Ruokaa alle 8€ / kg. Lämmitys pois kun ei kotona

monta ideaa

Osta ruokaa kilohintoja katsomalla. Vain alle 8€ kg. Lopeta tupakka ja Helsingin Sanomat voi lukea netissä. Osta 7 päivää ja hymy irtonumeroita silloinkun kiinostaa aiheet 39 lehteä vuodessa halvempi irtona kuin 50 numeroo kestona. Älä aja autolla yli 100km/h nopeutta, aja rekan perässä 30 metrin päässä 10% polttoaineen säästö eli litra sadalla kilometrillä toinen litra hitaammasta vauhdista. Lopeta maksullinen tv ja alkoholin osto. Älä matkusta ulkomaille. Älä ota lainaa, säästä etukäteen. Älä osta ellei aivan pakko. Älä osta pullovettä. Älä osta mehuja. Älä osta limpsaa. Älä osta maitotuotteita niin paljon. Osta lämpimämpi peitto ja laske yöksi asunnon lämpötilaa tai katkaise se kokonaan huoneista joissa ei nukuta. Säädä lämmitys REILUSTI alemmaksi termostaatista kun et ole kotona. Älä ole pitkään suihkussa jos oma vesivaraaja. Älä korjauta autosta toissijaisia vikoja. Älä käytä autoon webasto tms. lämmitintä. Osta pakastin täyteen ruokaa kun alennusmyynnissä voit ostaa ruokaa vaikka 25:n viikon ajaksi halvalla kerralla annos per viikko.

13

2575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työttömän tuloihin totutteleva

      Lehdet käyn lukemassa kyllä kirjastossa, en osta.

    • Monikin !!!

      Esim. tuo lämmityksen säästö voi koitua kalliiksi !
      Tulee kosteutta ja sitä kautta hometta yms. tiedämme ostimme juuri näitten pihtailijoitten kodin ja tappaisin sen myyjän ,mut se on jo kuollut varmaan nälkään.
      Toinen erittäin "hyvä" ideasi oli aja rekan perässä 30m päässä !!!??????
      Mitähän laki sanoo tai oma järki kivahan se on liiskautua rekan perään jos jotain sattuu!Äly hoi!

      Sitten mitä teet niillä rahoilla mitä jää tänne "fiksun" säästämisen jälkeen ??

      Elämä on lyhyt ja siintä kannattaa nauttia !

      Toki voi elää fiksusti jos on tiukkaa(eli juuri miettii tarkkaan lehdet ,matkat ,lainat) ,mut jos pärjää miksi kurjistaa elämäänsä ?

    • hypersäästäjä

      Päivittäin voi tehdä pieniä säästöjä joista kertyy vuosittain iso säästö:
      Puolitan purkan, jota meillä lasten kanssa käytetään paljon aterioiden jälkeen. Samoin astiapesu tabletit puolitan. Pyykki pulveria käytän puoli desiä (ohjees 1 dl ja enemmänkin) ja puhdasta tulee. Ostin lidistä tarjouksesta 4-kerroksista WC-paperia, 2 palaa riittää kestävyytensä vuoksi. Ostan noita -50% ruokia ja pakastan. Valoja sammuttelen, jostain syystä koko huusholli on täysvalaistu iltaisin(lapset). Omakotitalossa saan hyötyliikuntaa aivan tarpeeksi, ei tarvi salille lähteä. Kaupassa käytän kahvikasseja muovipussin sijaan. Kesällä pesen pyykit, auton, kastelen kasvimaan ja kylvemme ulkosaunassa kaivovedellä. (talvella ei onnistu). Kasvimaalla kasvatan kaikkea mahdollista, makkaraa en osta leivänpäälle kesällä, omat salaatit, tillit, persiljat paras päällyste.
      Samoin monia muita säästö keinoja tulee käytettyä.

      • ihan ok,

        mutta valojen jatkuva sammuttelu ja sytyttely kuluttaa enemmän sähköä kuin jos annat niiden olla päällä koko ajan! Varsinkin matalaenergialamppujen ja loisteputkien.


      • poissaoloajasta
        ihan ok, kirjoitti:

        mutta valojen jatkuva sammuttelu ja sytyttely kuluttaa enemmän sähköä kuin jos annat niiden olla päällä koko ajan! Varsinkin matalaenergialamppujen ja loisteputkien.

        Loisteputkilla ja säästölampuilla "varoaika" on noin 30 sekuntia.

        Hehkulampuilla "varoaika" on noin 0-2 sekuntia.

        Valodiodeilla (LED) ja orgaanisilla valodiodeilla (OLED) "varoaikaa" ei ole tai se on olematon.


        ... siis jos hehkulampuilla valaistusta huoneesta poistuu ja suunnittelee olevansa poissa vähintään 2 sekuntia, kannattaa valot sammuttaa.


      • Jos esim.
        ihan ok, kirjoitti:

        mutta valojen jatkuva sammuttelu ja sytyttely kuluttaa enemmän sähköä kuin jos annat niiden olla päällä koko ajan! Varsinkin matalaenergialamppujen ja loisteputkien.

        15 W lamppu kuluttaa tunnissa 15 Wh eli 0,015 kWh ja vuorokaudessa 24*0,015 kWh eli 0,36 kWh.

        Jos sammutat lampun niin kulutus lakkaa. Kun sytytät sen uudestaan kulutus on heti 15 W, ei enempää eikä vähempää.


      • "kemikaalit'

        .... lisään vielä, että esim. hammastahnaa ei harjalle tarvita kuin pienen pieni nökäre (ehdoton maksimi herneen kokoinen kokare). Muitakaan kauneus- ja talouskemikaaleja ei ollenkaan niin paljon tarvita kuin olemme tottuneet (shamppoot, hoitoaineet, pesuaineet); kerroitkin jo joistakin, kuten pyykinpesuaineet. Myös huomatkaa, että nykyaikaiset "Taikasienet" varmaan pitkän päälle maksavat itsensä takaisin, kun niitä käytetään vain vedellä kostutettuina; samoin mikrokuituliinat. Näin pitkässä juoksussa tuo kaamee kodinpuhdistus-kemikaali-arsenaali jää pois käytöstä eli kukkarosta! Myös vaatteiden pesemisessä voi käyttää vanhanajan käsinpesua monesti tai sellaista sovellusta, että hinkaa käsin esim. puseron kainalot ja sitten vain hyvin haalealla vedellä ja hyvin pienellä pesuainemäärällä antaa mennnä kevyen pesukoneen ohjeman läpi (itse joskus käytän ihan kylmääkin vettä vain ja hyvää tulee); samoin tietenkin joskus voi linkoaminen tai varsinkin suuret kierrokset olla ihan turhia, sillä kun malttaa odottaa, niin kyllä pyykit kuivuvat. (Aatelkaat edeltävillä sukupolvilla, niiden pyykit; kulkivatkos he märissä, puhtaissa vaatteissa!) Tietenkin tämäkin asia riippuu perheen koosta, soveltuu hyvin tämmöiselle sinkulle tuo pyykkikoneen kautta säästäminen.

        On moniakin asioita, tietty, joita omalla työllään tehden voi tehdä ja näin säästää. Itse olen siinä tosi huono, sillä uusavuttomuus vaivaa!! Mutta, jospa oppisin lisää taitoja.


    • AmmattiautoilijaXXX

      Etsippä huvikseen tieliikenne laista kohta etäisyys edellä ajavaan ajonuvoon. SAATANA pysy poissa liikentaaestä vitun maantie jarru ja puskurissa roikkuja. Semmonen asia ota vielä ITSELLESI selvää miten pitkän matkan autosi liikkuu 100 km/h puolessatoista sekunnissa. Sen kun selvität et enää ikinä aja 80 metriä lähempänä edessä ajavaa autoa.

      • Hui vaarallista

        Ompas tosiaan aika hölmä neuvoa ajamaan liian lähellä.


      • dfdfdfdff
        Hui vaarallista kirjoitti:

        Ompas tosiaan aika hölmä neuvoa ajamaan liian lähellä.

        Ei ne loistevalot sen enempää sähköä vie jos niitä sammuttelee. Putket ja säästölamput kuluu vähän enemmän, mutta kuluttaa se niiden jatkuva polttaminenkin niitä yhtälailla.

        Autossa kannattaa käyttää webastoa tai muuta jos siinä semmoinen sattuu olemaan. Se loppupelissä vie aika vähän polttoainetta. Jos ei ole webastoa, niin sitten lohkolämmitintä ihan reilusti sen pari tuntia. Sähkö on halpaa. Jättää sen sisätilanlämmittimen pois jos auto ei ole jään peittämä. Lämmityslaite alkaa kuitenkin heti lämmittämään.

        Varsinkin bensarakkineessa lämmittämällä säästää polttoainetta. Kylmällä koneella jurnuttaminen rasittaa sitä moottoria aika reippaasti. Öljynvaihtoväli lyhenee kun palamaton polttoaine sekoittuu öljyyn ja on siitä muitakin haittoja.

        Eihän tuolla moottorin kulumisella sinänsä ole merkitystä, mutta jos ajelee vanhalla ajokilla minkä toivoisi kestävän niin pitkään kuin suinkin, kannattaa moottorin lämmittämisestä huolehtia.

        Eniten auton kanssa säästää kun autolla ei ajele turhaan semmoisia matkoja mitkä jaksaa kävellä tai ajella fillarilla. Eikä tuo autoilu talviaikaan kivaa ole kuin ensilumien aikaan. Sitten siihen sudittamiseen kyllästyy.

        Ite säästän polttoainetta jurnuttamalla maantiellä 70-80 kilometriä tunnissa hiljaiseen aikaan. Jos peilissä näkyy kaukana tulevan auton valot, niin nostan sitten nopeuden normaaliksi ja annnan tietä jos se silti haluaa ohi mennä. Sitten voi taas körötellä.

        Vilkkaamman liikenteen aikaan tuo olisi typerää, mutta jos ketään muita ei ole yöllä liikkeellä niin väliäkös tuolla. Ei silloin itelläkään kiirettä ole.


      • säästöäväärässäpaikassa

        Eilen oli taas noita saatanan puskurissa roikkuvia sunnuntai autoilijoita liikenteessä.
        Toinen ryhmä oli nuo ali nopeutta ajavat "bensan säästäjät". HAISTAKAA PASKA


    • TÄÄLTÄKIN

      Ruoka tarjouksista, tee kerralla enemmän ja pakasta.
      Leivo itse tai käytä leipomoiden myymälöitä.
      Mikäli omistat maatilkun kasvata juurekset itse.
      Kerää kesällä metsän marjat ja sienet.
      Käy kalassa.
      Pese koneellinen pyykkiä jos pakko pienemmissä erissä käytä puolikone ohjelmaa.
      Säännöstele kaikki pesuaineet ,vähemmälläkin tulee puhdasta.
      Lopeta talouspaperin tuhlaus,tiskirätti ajaa saman asian.
      Vaihda auto -----polkupyörään jos mahdollista,tai kävele pienet matkat.
      Älä osta muovikassia ,vaan käytä kangaskassia.
      Kilpailuta puhelin,laajakaista,sähkö ym.
      Käytä lukuhetkiin kirjaston palveluita.
      Lasten kanssa voi harrastaa monenmoista ilman euroakaan.
      Lopeta ulkona syönti,HESET,HUOLTIKSET,KUPPILAT,RAVINTOLAT YM.
      JOSKUS!!!! TOSIN PITÄÄ HEMMOTELLA ITSEÄÄN ETTEI TUNNU KITUUTTAMISELTA.
      Tässä muutama joista saa kasaan vuositasolla muutaman euron säästön.

    • Aina työtä on

      Miksi elää, jos noudattaa typeriä neuvojasi. Eikö ole helpompi ryömiä monttuun, siellä on halpa olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      22599
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      134
      22193
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      120
      12052
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9887
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      272
      6985
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5861
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      152
      3104
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2385
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1834
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe