Auttakaa, koska

Äkkilähtö lähellä

Hyvää iltaa. Olen lähdössä poikani kanssa Agadiriin, Sun Badid hotelliin ,torstai aamuna. Minulla ei ole kokemusta Marokosta, eikä muustakaan Afrikan maasta. Kokemusta on ainoastaan 2 * Goa/Intia sekä Ruotsista. Ostin matkan eilen. Kaikki tieto/vinkit mikä vaikuttaa matkaamme, otan erittäin miellellään vastaan.(tulli, lentokenttä, kielitaito, hinta ostosmahdollisuudet ja yms.)Olen 42 v ja poikani 18v. Olemme viikon, aika pienellä budjetilla.

6

1378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olisko Sud Bahia?

      En ole koskaan törmännyt Agadirissa tuon nimiseen hotelliin. Oletko varma nimestä? Ettet tarkoita Sud Bahiaa?

      Miten vain ... Agadirissa on tähä aikaan jo mukavan lämmintä. Kohde sopii sekä äidille että pojalle. Englannilla pärjää, mutta ranskasta ei ole haittaa.

      Retkiä kannattaa tehdä esim. sykkivään vuoristokaupunkiin Marrakechiin, rauhalliempaan satamakaupunkiin Essaouiraan ja hopeakaupunki Tiznitiin. Marokossa liikkuminen paikallisbusseilla on erittäin edullista, mutta myös paikallisten retkienjärjestäjien retket ovat melko edullisia. Marokosta kannattaa ostaa koruja, hopeaa, nahkatuotteita ja mausteita.

    • Lentokentt5ä on nimeltään Al Massira.Passintarkastus on yleensä sujuvaa kunhan tuo maahantulokortti on asianmukaisesti täytettynä. Passintarkastuksen jälkeen tulee hihnalle laukut ja sitten valitaan vihreä tai punainen linja. Tullimuodollisuudet ovat olemattomat. Senjälkeen ilmottaudutaan matkanjuärjestäjille jonka jälokeen bussiin. Siellä on hieman liian innokkaita laukunkantajia, mutta näistä selviää kun ei anna laukkuaan ja sanoo esimerkiksi lä (arabiaksi ei), päänpyörityskin riittää. Kentällä on muutama pankki jossa eurojen vaihto dirhameiksi on mahdollista.

      Marokon kielet ovat arabia ja ranska. Englannillakin pärjää. Jotkut basaarikauppiaat puhuvat myös vähän suomea.

      Taksilla ajaminen on halpaa. Agadirissä on kahdenlaisia takseja eli oranssinväriset pienet jonne mahtuu kuljettajan lisäksi 3 ihmistä. Muistakaa aina katsoa, että taksamittari tulee päälle.Taksamittarin käyttö on pakollista. Isompi taksi ajaa kaupungin ulkopuole3lle. Muistakaa näitä käyttäessänne sopia taksa ennen matkaa.

      Agadirin keskustassa on muiden kauppojen lisäksi 3 supermarkettia. Lisäksi hieman keskustan ulkopuolella on meidän Prismaamme muistuttava isoliike nimeltaan Marjane.Basaareissa ja varsinkin soukissa eli torilla muistakaa tinkiä ja tinkiä.Se saattaa tuntua suomalaisesta oudolta mutta se on yleinen kauppatapa.Agadirissä on luykemattomia liikkeitä joiden ikkunalla tai ovella on lappu: Fixed price.Tällöin liike soveltaa kiinteitä hintoja. Marokkolaisessa kaupunginosassa Taljbortissa liikkeet soveltavat kiinteän hinnan periaatetta, mutta olen minä sielläkin onnistunut tinkimään.

      Suosittelen ainakin matkanjärjestäjien retkeä Marrakechiin.Siellä kyllä kävellään hyvin paljon, mutta ainakin minun mielestäni rewtki on antoisa. Bussimatkalla sinne ainakin Aurinkomatkojen opas kertoo tavallisen marokkolaisen elämästä syntymästä hautaan. Jos pitää korvansa auki niin kattavan kuvan saa maasta.Bussimatka kestää noin 4 tuntia sivu, mutta puolivälissä on pysähdys Imin ta Nouten kylässä sijaitsevassa kahvilassa, jossa mm siistit wc tilat.Toivottavasti ehditte vvielä lukea tämän ennen matkaa. Oikein hyvää matkaa toivoo kalevi.s

      • toinen Agadiriin matkaaja

        kalevi.s, kiitos suomi24:ssä antamastasi Marokko-infosta, on tullut luettua suurella mielenkiinnolla.

        En ole hirveän hyvin perillä, mutta siis aurinkomatkojen Agadir-matkoihin sisältyy matka lentokentältä hotellille, ja takaisin?

        Uskaltaako Marrakechiin mennä ilman oppaita&muita turisteja, siis jollain bussilla?


      • toinen Agadiriin matkaaja kirjoitti:

        kalevi.s, kiitos suomi24:ssä antamastasi Marokko-infosta, on tullut luettua suurella mielenkiinnolla.

        En ole hirveän hyvin perillä, mutta siis aurinkomatkojen Agadir-matkoihin sisältyy matka lentokentältä hotellille, ja takaisin?

        Uskaltaako Marrakechiin mennä ilman oppaita&muita turisteja, siis jollain bussilla?

        Ainakin tähän saakka on sisätynyt matka lentokentältä hotellille ja painvastoin.

        No kyllä uskaltaa mennä, mutta jos olette esim. ensimmäistä kertaa Marokossa niin suosittelen osallistumista suomalaisten matkanjärjestäjien retkeen. Se on vaivattomampaa.Mikäli osaatte ranskaa tai arabiaa niin silloin matkanteko on helpompaa.Agadiristä ei ole junayhteyttä Marrakechiin ja bussit ovat aina täynnä.Lippu on syytä ostaa ainakin edellisenä päivänä, ja edestakaista lippua ei ole ollut mahdollista ostaa. Agadirista Marrakechiin ja takaisin on useita eri bussiyhtiöitä. Suosittelen matkanjärjestäjien järjestämää retkeä siitäkin syystä että ainakin Aurinkomatkoilla opas kertoo matkalla hyvin paljon marokkolaisen elämästä aina kehdosta hautaan asti.Marrakech on miljoonakaupunki joten ihmisiä on tungokseen asti.Lisäksi kun kuljette ryhmässä niin ns. paikalliset oppaat eivät ole häiriöksi.Siinä tapauksessa että olette kokenut matkustaja niin ei ole mitään estettä matkustaa yksin sinänsä hyvin mielenkiintoiseen ja erilaiseen kaupunkiin Marrakechiin.Hyvää matkaa. kalervi.s


    • Mats

      -tarkoitat varmaankin hotelli Sud Bahiaa, joka on aivan keskustan tuntumassa. Olin siellä viime helmikuussa kolme viikkoa. Osa hotellin huoneista oli remontoitu ja osaa remontoitiin parhaillaan. Luulen, että remontti alkaa olla jo valmis. Henkilökunta ystävällistä, allasgrillistä voi tilata pientä purtavaa ja tarjoilijat kyllä kanavat juomia. Paikallinen olut aivan hyvää, sitä on keskarina ja meidän nelosta vastaavana. Paikalliset viinit myös aivan hyviä ja kaikkea saa noin 0,5 km
      päässä olevasta Uniprixin sekatavarakaupasta. Kaupan päädyssä olevassa ulkoilmabaarissa kylän halvimmat juomat.
      Hotellissa on baari, jossa paljon paikallisia ukkoja istumassa enenkuin siirtyvät samassa talossa olevaan yökerhoon joskus puolen yö aikoihin. Yökerhoon kulku uima-altaan oikeanpuoleisessa päädyssä olevasta ovesta, paikka aika huomaamaton. Yökerhossa enimmäkseen miesväkeä ja maksullisia naisia, ei juurikaan turisteja.
      Maa on islaminuskoinen maa, joten huomioikaa, että ette ole mihinkään Kanarialle menossa. Kaupungissa myös joitakin hyviä musiikkibaareja, joissa on mukava istua iltaa.
      Lukekaa nuo Kalevin jutut, niin saatte hyvää tietoa.
      Hyvää matkaa teille.

    • älä ole avuton

      kunnon vastaus pliis otsikon alla on kerrottu kaikkea mahdollista, sopii katsoa sieltä ettei samoja tarinoita tartte toistella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe