Olen saanut muutaman rusakon jo pataan asti,ja haluaisinkin tietää,että mikä on oikea tapa käsitellä lihaa?Kuuluuko jänöä riiputtaa tuossa vajan seinällä samalla tapaa näin pakkasilla kuin syksylläkin.
Rusakon liha??
17
8173
Vastaukset
- rusakkopadat
No ei pidä sillai riiputtaa että ruho jäätyy mutta riiputtaa pitää jos haluaa nauttia mehevänmureasta lihasta.
Riiputa sitä hyvä mies vaikka autotallin seinällä, max 10-12 astetta.Mutta älä riiputa sitä siten että se jäätyy - silloin riiputuksesta ei ole mitään hyötyä.- mettä-äijä
kauankos noita russakoita yleensäkin kannattaa pitää pakkasessa?
- "pitää pakkasessa"
mettä-äijä kirjoitti:
kauankos noita russakoita yleensäkin kannattaa pitää pakkasessa?
Tarkoitatko mitenkä ne säilyy pakastimessa? Hyvin säilyy, jos on arkussa tilaa niin laita turkki päällä. (ei pääse liha kuivumaan)
- mettä-äijä
"pitää pakkasessa" kirjoitti:
Tarkoitatko mitenkä ne säilyy pakastimessa? Hyvin säilyy, jos on arkussa tilaa niin laita turkki päällä. (ei pääse liha kuivumaan)
juuri tätä tarkoitinkin.kiitos asiallisista vastauksista.kaikkihan eivät täällä jaksa asiallisesti kysymyksiin vastailla,kun olen noita viestiketjuja täällä seurannut.
- pitkään säilyy
mettä-äijä kirjoitti:
juuri tätä tarkoitinkin.kiitos asiallisista vastauksista.kaikkihan eivät täällä jaksa asiallisesti kysymyksiin vastailla,kun olen noita viestiketjuja täällä seurannut.
pakkasessa, vahingossa jäänyt pakkaseen jänis kolmeksi vuodeksi ja hyvää oli vielä syödä.
- pakastaja.
pitkään säilyy kirjoitti:
pakkasessa, vahingossa jäänyt pakkaseen jänis kolmeksi vuodeksi ja hyvää oli vielä syödä.
itse "löysin" pakastimestani rusakonfileen vuodelta 2005. Laitoin ruoaksi eikä havaittavissa
ollut minkäänlaista outoa sivumakua.
Sen sijaan rasvakohdat kannattaa poistaa tarkoin - rasvakaan ei sillai pilaannu mutta eltaantuu
ja antaa ikävän sivumaun muuten erinomaiseen riistan lihaan. - messina
pakastaja. kirjoitti:
itse "löysin" pakastimestani rusakonfileen vuodelta 2005. Laitoin ruoaksi eikä havaittavissa
ollut minkäänlaista outoa sivumakua.
Sen sijaan rasvakohdat kannattaa poistaa tarkoin - rasvakaan ei sillai pilaannu mutta eltaantuu
ja antaa ikävän sivumaun muuten erinomaiseen riistan lihaan.kaikkia te syöttä.4 vuotta vanhaa lihaa ja vielä rusakkoa.liha jos ei vaakkumissa ole säily ,kun puoli vuotta .
- pakastaja.
messina kirjoitti:
kaikkia te syöttä.4 vuotta vanhaa lihaa ja vielä rusakkoa.liha jos ei vaakkumissa ole säily ,kun puoli vuotta .
Neljä vuotta vanha liha on täysin kelvollista syötäväksi.
Ruotsin valtio myi äskettäin 25v ikäistä lihaa Eurooppaan.
Osa lihasta päätyi ihmsravinnoksi ravintoloihin eikä kukaan sairastunut
tahi edes havainnut pihvissään mitään outoa.
Lomamatkoillasi tai ravintoloissa syöt ihan mitä sattuu.
Omasta pakastimesta löydetty ja itse saalistettu liha sentään turvallista on lihaa jonka
alkuperän ja kylmäketjun tuntee. - messina
pakastaja. kirjoitti:
Neljä vuotta vanha liha on täysin kelvollista syötäväksi.
Ruotsin valtio myi äskettäin 25v ikäistä lihaa Eurooppaan.
Osa lihasta päätyi ihmsravinnoksi ravintoloihin eikä kukaan sairastunut
tahi edes havainnut pihvissään mitään outoa.
Lomamatkoillasi tai ravintoloissa syöt ihan mitä sattuu.
Omasta pakastimesta löydetty ja itse saalistettu liha sentään turvallista on lihaa jonka
alkuperän ja kylmäketjun tuntee.on se kelvollista syödä,en sitä tarkoittanut ,että se olisi pilaantunut.mutta jos liha on 4 vuotta pakasteena ei se ole tuoreen veroista,niin kuin täällä päin sanotaan se maistuu ilmalle eli on hongittunutta.ruotsin lihathan oli säilykkeitä,joita se vei puolaan.kyllä oma pyytämä on aina paras kunhan sen muistaa syödä pois sieltä 6kk kuluessa.
- Röllikölli.
..ja riiputuksen jälkeen ruoaksi.
Tänään oli päivälliseksi yrttimaustetta jäniksen filettä.
Kannattaa kokeilla - on uskomattoman hyvää luomutuotetta! - Anonyymi
Ammuin viikonloppuna ison ja terveen rusakon koiran ajolta! Kun nyljin Rusakon, niin havaitsin, että se oli erittäin rasvainen, mutta kiinnitin huomiota rasvan väriin joka oli keltaisenoranssinen! En ole aikaisemmin törmännyt moiseen, eli olisiko niin, että ammuin Rusakon lähentä peuran ruokintapaikkaa jossa on ja oli syksystäsaakka ollut porkkanoita, jolla apajalla on myös rusakko vieraillut??? Vai onko lihassa jotain vikaa???
- Anonyymi
Porkkanasta johtuu, myös kauriin ja peuran rasva muuttuu keltaoranssiksi jos syövät paljon porkkanaa.
- Anonyymi
Tuskin porkkanasta sentään. Vielä ennen lumien ja pakkasen tuloa rusakoissa on paljon talven varalle kertynyttä rasvaa joka saattaa näyttää keltaoranssilta. Tähän aikaan rusakot ovat yleensä lähes rasvattomia, mutta kuten sanoit tuo rusakko on elänyt reilulla ruoalla ruokinnan läheisyydessä koko talven, joten kovatkaan pakkaset eivät ole rasvoja haihduttaneet ja ilmeisesti ketun saati muidenkaan edessä ei ole juuri tarvinut karkuun pinkoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuskin porkkanasta sentään. Vielä ennen lumien ja pakkasen tuloa rusakoissa on paljon talven varalle kertynyttä rasvaa joka saattaa näyttää keltaoranssilta. Tähän aikaan rusakot ovat yleensä lähes rasvattomia, mutta kuten sanoit tuo rusakko on elänyt reilulla ruoalla ruokinnan läheisyydessä koko talven, joten kovatkaan pakkaset eivät ole rasvoja haihduttaneet ja ilmeisesti ketun saati muidenkaan edessä ei ole juuri tarvinut karkuun pinkoa.
No kyllä se nyt siitä porkkanasta johtuu, ellet usko, niin syötäppä elukoille pari peräkärryllistä porkkanoita ja totea itse.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No kyllä se nyt siitä porkkanasta johtuu, ellet usko, niin syötäppä elukoille pari peräkärryllistä porkkanoita ja totea itse.
Joka vuosi tulee syötettyä kauriille ja peuroille sekä rusakoille siinä ohessa myös porkkanaa, kauran, sokerijuurikkaiden, salaattien yms ohessa eikä porkkana näille sen värikkäämpiä rasvoja tee:D
Ja peräkärry tolkulla sillä saan porkkanaa tutulta viljelijältä.
- Anonyymi
Eikun nahka ja suolet pois ja pataan .. Joukkoon pari katajanoksaa suolaa ja pippuria sekä hiukan vettä.
Leivinuunissa miedossa lämmössä 4 tuntia hautuu ja on muuten penteleen syötävää kaikessa yksinkertaisuudessaan. - Anonyymi
Riiputtaminen on turha toimenpide. Tarpeeksi pitkään kun kypsyttää niin on mureaa lihaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä
Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai949077Persut: haluamme lisää veroja!
Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki564809Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.414491Jos samassa autossa istuu romani, somali ja venäläinen, kuka ajaa?
Arvioiden mukaan romanit lähtivät noin 1000-luvulla liikkeelle pohjois-Intiasta. Nyt 1000 vuotta myöhemmin he ovat levit532813Numero josta kaivattusi tulee mieleen
Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.1001546- 401336
Tämmönen höpsö
Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress441276Heräsin taas sinä mielessä
Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?641222Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera
Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota411189Kannattaa toimia yleisesti ottaen
Ajoissa. Vaikka miten paljon haluan ja tunnen, olen löytänyt nyt elämääni jotain uutta ja se todennäköisesti edistyy, jo1681140