Rusakon liha??

mettä-äijä

Olen saanut muutaman rusakon jo pataan asti,ja haluaisinkin tietää,että mikä on oikea tapa käsitellä lihaa?Kuuluuko jänöä riiputtaa tuossa vajan seinällä samalla tapaa näin pakkasilla kuin syksylläkin.

17

7803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusakkopadat

      No ei pidä sillai riiputtaa että ruho jäätyy mutta riiputtaa pitää jos haluaa nauttia mehevänmureasta lihasta.
      Riiputa sitä hyvä mies vaikka autotallin seinällä, max 10-12 astetta.Mutta älä riiputa sitä siten että se jäätyy - silloin riiputuksesta ei ole mitään hyötyä.

      • mettä-äijä

        kauankos noita russakoita yleensäkin kannattaa pitää pakkasessa?


      • "pitää pakkasessa"
        mettä-äijä kirjoitti:

        kauankos noita russakoita yleensäkin kannattaa pitää pakkasessa?

        Tarkoitatko mitenkä ne säilyy pakastimessa? Hyvin säilyy, jos on arkussa tilaa niin laita turkki päällä. (ei pääse liha kuivumaan)


      • mettä-äijä
        "pitää pakkasessa" kirjoitti:

        Tarkoitatko mitenkä ne säilyy pakastimessa? Hyvin säilyy, jos on arkussa tilaa niin laita turkki päällä. (ei pääse liha kuivumaan)

        juuri tätä tarkoitinkin.kiitos asiallisista vastauksista.kaikkihan eivät täällä jaksa asiallisesti kysymyksiin vastailla,kun olen noita viestiketjuja täällä seurannut.


      • pitkään säilyy
        mettä-äijä kirjoitti:

        juuri tätä tarkoitinkin.kiitos asiallisista vastauksista.kaikkihan eivät täällä jaksa asiallisesti kysymyksiin vastailla,kun olen noita viestiketjuja täällä seurannut.

        pakkasessa, vahingossa jäänyt pakkaseen jänis kolmeksi vuodeksi ja hyvää oli vielä syödä.


      • pakastaja.
        pitkään säilyy kirjoitti:

        pakkasessa, vahingossa jäänyt pakkaseen jänis kolmeksi vuodeksi ja hyvää oli vielä syödä.

        itse "löysin" pakastimestani rusakonfileen vuodelta 2005. Laitoin ruoaksi eikä havaittavissa
        ollut minkäänlaista outoa sivumakua.
        Sen sijaan rasvakohdat kannattaa poistaa tarkoin - rasvakaan ei sillai pilaannu mutta eltaantuu
        ja antaa ikävän sivumaun muuten erinomaiseen riistan lihaan.


      • messina
        pakastaja. kirjoitti:

        itse "löysin" pakastimestani rusakonfileen vuodelta 2005. Laitoin ruoaksi eikä havaittavissa
        ollut minkäänlaista outoa sivumakua.
        Sen sijaan rasvakohdat kannattaa poistaa tarkoin - rasvakaan ei sillai pilaannu mutta eltaantuu
        ja antaa ikävän sivumaun muuten erinomaiseen riistan lihaan.

        kaikkia te syöttä.4 vuotta vanhaa lihaa ja vielä rusakkoa.liha jos ei vaakkumissa ole säily ,kun puoli vuotta .


      • pakastaja.
        messina kirjoitti:

        kaikkia te syöttä.4 vuotta vanhaa lihaa ja vielä rusakkoa.liha jos ei vaakkumissa ole säily ,kun puoli vuotta .

        Neljä vuotta vanha liha on täysin kelvollista syötäväksi.
        Ruotsin valtio myi äskettäin 25v ikäistä lihaa Eurooppaan.
        Osa lihasta päätyi ihmsravinnoksi ravintoloihin eikä kukaan sairastunut
        tahi edes havainnut pihvissään mitään outoa.
        Lomamatkoillasi tai ravintoloissa syöt ihan mitä sattuu.
        Omasta pakastimesta löydetty ja itse saalistettu liha sentään turvallista on lihaa jonka
        alkuperän ja kylmäketjun tuntee.


      • messina
        pakastaja. kirjoitti:

        Neljä vuotta vanha liha on täysin kelvollista syötäväksi.
        Ruotsin valtio myi äskettäin 25v ikäistä lihaa Eurooppaan.
        Osa lihasta päätyi ihmsravinnoksi ravintoloihin eikä kukaan sairastunut
        tahi edes havainnut pihvissään mitään outoa.
        Lomamatkoillasi tai ravintoloissa syöt ihan mitä sattuu.
        Omasta pakastimesta löydetty ja itse saalistettu liha sentään turvallista on lihaa jonka
        alkuperän ja kylmäketjun tuntee.

        on se kelvollista syödä,en sitä tarkoittanut ,että se olisi pilaantunut.mutta jos liha on 4 vuotta pakasteena ei se ole tuoreen veroista,niin kuin täällä päin sanotaan se maistuu ilmalle eli on hongittunutta.ruotsin lihathan oli säilykkeitä,joita se vei puolaan.kyllä oma pyytämä on aina paras kunhan sen muistaa syödä pois sieltä 6kk kuluessa.


    • Röllikölli.

      ..ja riiputuksen jälkeen ruoaksi.
      Tänään oli päivälliseksi yrttimaustetta jäniksen filettä.
      Kannattaa kokeilla - on uskomattoman hyvää luomutuotetta!

    • Anonyymi

      Ammuin viikonloppuna ison ja terveen rusakon koiran ajolta! Kun nyljin Rusakon, niin havaitsin, että se oli erittäin rasvainen, mutta kiinnitin huomiota rasvan väriin joka oli keltaisenoranssinen! En ole aikaisemmin törmännyt moiseen, eli olisiko niin, että ammuin Rusakon lähentä peuran ruokintapaikkaa jossa on ja oli syksystäsaakka ollut porkkanoita, jolla apajalla on myös rusakko vieraillut??? Vai onko lihassa jotain vikaa???

      • Anonyymi

        Porkkanasta johtuu, myös kauriin ja peuran rasva muuttuu keltaoranssiksi jos syövät paljon porkkanaa.


      • Anonyymi

        Tuskin porkkanasta sentään. Vielä ennen lumien ja pakkasen tuloa rusakoissa on paljon talven varalle kertynyttä rasvaa joka saattaa näyttää keltaoranssilta. Tähän aikaan rusakot ovat yleensä lähes rasvattomia, mutta kuten sanoit tuo rusakko on elänyt reilulla ruoalla ruokinnan läheisyydessä koko talven, joten kovatkaan pakkaset eivät ole rasvoja haihduttaneet ja ilmeisesti ketun saati muidenkaan edessä ei ole juuri tarvinut karkuun pinkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin porkkanasta sentään. Vielä ennen lumien ja pakkasen tuloa rusakoissa on paljon talven varalle kertynyttä rasvaa joka saattaa näyttää keltaoranssilta. Tähän aikaan rusakot ovat yleensä lähes rasvattomia, mutta kuten sanoit tuo rusakko on elänyt reilulla ruoalla ruokinnan läheisyydessä koko talven, joten kovatkaan pakkaset eivät ole rasvoja haihduttaneet ja ilmeisesti ketun saati muidenkaan edessä ei ole juuri tarvinut karkuun pinkoa.

        No kyllä se nyt siitä porkkanasta johtuu, ellet usko, niin syötäppä elukoille pari peräkärryllistä porkkanoita ja totea itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kyllä se nyt siitä porkkanasta johtuu, ellet usko, niin syötäppä elukoille pari peräkärryllistä porkkanoita ja totea itse.

        Joka vuosi tulee syötettyä kauriille ja peuroille sekä rusakoille siinä ohessa myös porkkanaa, kauran, sokerijuurikkaiden, salaattien yms ohessa eikä porkkana näille sen värikkäämpiä rasvoja tee:D
        Ja peräkärry tolkulla sillä saan porkkanaa tutulta viljelijältä.


    • Anonyymi

      Eikun nahka ja suolet pois ja pataan .. Joukkoon pari katajanoksaa suolaa ja pippuria sekä hiukan vettä.
      Leivinuunissa miedossa lämmössä 4 tuntia hautuu ja on muuten penteleen syötävää kaikessa yksinkertaisuudessaan.

    • Anonyymi

      Riiputtaminen on turha toimenpide. Tarpeeksi pitkään kun kypsyttää niin on mureaa lihaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      87
      1714
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      85
      1222
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1113
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      67
      906
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      102
      874
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      818
    7. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      731
    8. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      722
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      47
      671
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      653
    Aihe