Pienet lapset

koirapuistossa

Koirani tulee loistavasti toimeen eri-ikäisten ja -kokoisten koirien kanssa ja puistoilu sujuu. Se ei ole kuitenkaan (minun tyhmyyttäni) niin tottunut pikkulapsiin (vaahtosammuttimet) että uskaltaisin olla valvomatta sitä niiden kanssa. Mitään ei ole toki koskaan lapsillekaan tehnyt, mutta arastelee ja kyttää niitä selvästi. Tunnen oman koirani, mutta tässä asiassa en halua ottaa mitään riskejä.

Meidän on siis poistuttava, kun joku päättää tuupata topatun vaahtosammuttimen portista sisään?

Yleensä olen sanonut, että koirani ei ole tottunut pieniin lapsiin ja lähtenyt pian pois. Olen myös nähnyt, miten koirat ohi juostessaan kumoavat pienen lapsen, joka aloittaa sitten parkumisen (joka myös on vierasta mm. minun koiralleni) Aikuisetkin ovat joskus vaarassa kaatua kunnon vauhdeissa, joten itse en usko että toisin muutaman vuoden ikäistä lastani vilkkaaseen puistoon. Hiljaisena hetkenä ja oman perheen koiran kanssa, miksei. Jotkut tosin tulevat pelkän lapsen kanssa tutun koiraa katsomaan...

Kokemuksia, mielipiteitä? Kenen on vastuu, jos jotain sattuu esim. NORMAALISSA töytäisytilanteessa?

9

861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Vanhemmat ovat vastuussa lapsestaan ja lapsensa käyttäytymisestä. Usein kun lapsi on tottunut siihen "omaan" koiraan, hän kohtelee muitakin koiria samoin, mikä saattaa aiheutaa lapselle vaaran. Lapsi myös yleensä tylsistyy nopeasti, eikä jaksa seisoskella pitkään, toisin kuin aikuiset ihmiset, mistä yleensä alkaa juoksentelu ja huutaminen, minka koira voi kokea uhkana.
      Koirapuisto ei ole lasten paikka ja mielestäni vanhemmissa on vikaa jos tuovat lapsensa vieraitten vapaitten koirien keskellä juoksemaan ja huutamaan, varsinkin jos on jo sanottu, että joku koirista ei ole tottunut lapsiin.
      Mutta koiran omistaja on vastuussa koiran tekemisistä. Jos koira hyökkää, niin siinä ei auta selitellä että lapsi provosoi käytöksellään. Koira kun ei saa ihmistä purra, ei vaika kuinka pieni ihmisen alku olisi kyseessä.

      • noin ..

        Lapsen leikkipaikka puisto ei ole .Joskus päiväkävelyllä käytän koiraa puistossa ja vaahtosammuttimeni ja minä katsomme aidan toiselta puolelta .Jos puistossa ei ole ketään niin silloin voimme mennä sisään kaikki ja poistumme jos muita tulee .
        Mielestäni nämä vaahtosammuttimet eivät ole se suurin ongelma vaan jo hieman vaahtosammutimesta kasvaneet vilivilpertit jotka kirmaavat iloisesti karjuen pitkin puistoa kaikki koirat perässään . Sitten näiden huoltajat ovat raivoon pahkatumaisillaan jos koira kaataa tai jotain vastaava tapahtuu ...siis huoh .Miten joku voi olla oikeasti niin ..niin öö ajattelematon (lue pässi) että tuo ne omat lapsensa sinne juoksemaan ja riehumaan .


    • vanhemmille

      etteivät tuo lapsiaan puistoon kun olette siellä.

      teillä on ensisijainen oikeus olla puistossa.

      • lapsille tarkoitettu ja

        vanhemmat ovat täysin vastuussa jos lapselle siellä tapahtuu jotain.ei se terveellistäkään ole muksun popsiessa kaikkea kivaa ruskeaa suklaata maasta:=)


      • voi sanoa,

        hirveät haistattelut siitä seuraa. Opettavat siinä samalla hyökkäävää käytöstä ja sujuvaa kielenkäyttöä lapsilleen.
        Ja sitä, mikä on "koiran paikka."


    • VicMa

      Koirapuistot on koiria varten ja leikkipuistot lapsia, sehän niiden tarkoituskin on :-)

      Noin, miten tuossa kirjoitettiinkin, että oman koiran ja muksun kanssa jos muita ei ole --muuten aidan toisella puolella, on minusta ihan hyvä. En omianikaan toisi koiralauman kanssa juoksemaan, koira on aina koira/eläin ja lapsi usein näitäkin arvaamattomampi.

    • 2 koiran omistaja

      ... että jos se lapsiperheen koira kokee muut koirat lapsen uhaksi niin voi nopeasti syntyä tilanne joka voi kasvaa jopa niin isoksi että kaikki lähelle tulevat voivat joutua hampaisiin. esim jos lapsi säikähtää vierasta koiraa tai pelkää sitä niin se oman perheen koira voi aistia sen ja ruveta suojelemaan pikkuista vaikkei hätää olisi. ei se ole koiran vika että se haluaa suojella omaa perhettä ja se että koira ei ikinä saa purra ihmistä on väärin sanottu.
      koiralla on oikeus uhan tullessa vastaan puolustautua tai puolustaa laumaansa ja se on ymmärrettävä jokaisen ihmisen. jos joku tulee uhoamaan koirilleni niin koiran purema on pientä siihen verrattuna mitä minä teen... koiralla on vaistot ja huomattavasti ihmistä paremmat ja on vain hyvä jos omistaja osaa välillä luottaa koiransakin vaistoihin.
      ja varsinkin sakemannit ovat suojelevia.

      muistakaa pitää ne lapset poissa jos siellä on joku koira joka ei ole tottunut lapsiin. se on koirapuisto ei lastentarha tai mikään picnicpaikka

      • niinkumitä

        Ei jaksa lukea, kun tekstistä puuttuvat isot kirjaimet...Kaipa siinä oli jotain asiaakin..


      • kävijä
        niinkumitä kirjoitti:

        Ei jaksa lukea, kun tekstistä puuttuvat isot kirjaimet...Kaipa siinä oli jotain asiaakin..

        Kunta on omistajana alueessa mikä jaetaan alueeksi nimeltä koirapuisto. Tarkoittaa sitä että siellä koirien on etuoikeus juosta vapaana ilman remmiä.


        Lasten leikkipaikat ovat erikseen. Koirapuistoon koiranomistajalla on etuoikeus ja koirapuisto ei ole korkeasaari niin jännää kuin se joskus ulkopuolisesta olisikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe