Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

haa lahja ongelma

Iida-Iona

Olemme menossa naimisiin kesalla 2010 ja haalahja asiat vaivaavat mieltani jo nyt...
Silla emme halua laittaa lahjalistaa, silla olemme asuneet yhdessa jo kauan emmeka ns. tarvitse mitaan erityista. Toisaalta tuntuu hieman ikavalta toivoa rahaakaan. Silla jos laitamme tilinumeron kutsuun, en halua etta kukaan tuntee itsensa pakotetuksi laittamaan rahaa. Ja tietenkin koska kutsuttujen joukossa on opiskelijoita, ja muutenkin ihmisia joilla ei valttamatta sita ylimaaraista rahaa juuri ole...

4

1516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ok......

      Tlinumero hääkutsussa on kyllä todella kalsa veto. Mutta voittehan laittaa kutsuun vaikka näin: halutessanne voitte lahjoittaa loma-/remonttirahastoomme, jota varten on juhlapaikalle varattu oma tila.

      Tätä varten koristelette lahjapaperilla tai miksei juhlavalla kankaalla pahvilaatikon, johon teette aukon lahjoituksille. Rahalahjat tosin kannattaa kerätä talteen hyvissä ajoin, ettei renttu sukulaissetä keksi niille muuta käyttöä

    • vastarannan kiiski

      Äsken kirjoitin tuohon toiseenkin samansuuntaiseen kysymykseen samansuuntaisen vastauksen:-)

      Miksi teidän tarvitsee toivoa yhtään mitään? Tulette saamaan ihania lahjoja/rahaa sukulaisilta ja ystäviltä, vaikkette laittaisi kutsuun mitään "ohjeistusta". Ihmisillä on tapana viedä synttäreille, tupareille, valmistujaisiin, jouluksi... lähes aina joku lahja ja luultavasti tekin olette saaneet ko. tilaisuuksissa kivoja lahjoja, vaikkette olisi etukäteen mitään toivoneetkaan. Miksi häät olisivat poikkeus? Miksi juuri häissä pitää saada juuri joku tietty kippo, jonka sävy vastaa olohuoneen verhojen väriä? Ystävien ja sukulaisten itse miettimät lahjat ovat aina ihania juuri siksi, että ne on läheisten ihmisten antamia.

      Ja lisäisin vielä, että vaikka ette kutsussa antaisi lahjalistaa, niin sellaisen voi toki tehdä silti. Jos vieraat kyselevät teiltä tai vanhemmilta/kaasolta/bestmanilta, että mitä nyt voisi ostaa, niin siinä vaiheessa voisi sanoa, että on olemassa myös lahjalista vieraiden pohdintoja helpottamaan.

      • vastarannan kiiski jatkaa :-)

        Jos siis ette oikeasti haluaa mitään tavaraa, mikä toki näinä ympäristötalkooaikoina onkin ihan fiksua, niin tuo ehdotukseni "salassa olevasta" lahjalistasta toimii myös rahalahjoitusten suhteen. Kaaso/bestman/isät/äidit voivat antaa ystäville ja sukulaisille tarvittaessa vinkin, että teille voisi antaa lahjakortin vaikka johonkin tiettyyn liikkeeseen jne.


      • vastarannan jne...
        vastarannan kiiski jatkaa :-) kirjoitti:

        Jos siis ette oikeasti haluaa mitään tavaraa, mikä toki näinä ympäristötalkooaikoina onkin ihan fiksua, niin tuo ehdotukseni "salassa olevasta" lahjalistasta toimii myös rahalahjoitusten suhteen. Kaaso/bestman/isät/äidit voivat antaa ystäville ja sukulaisille tarvittaessa vinkin, että teille voisi antaa lahjakortin vaikka johonkin tiettyyn liikkeeseen jne.

        Niin siis jos ette halua tavaraa, niin tuskin haluatte lahjakorttejakaan. Siis kaasot jne. voivat vaan sanoa, että esim. häämatkaa voi sponssata jne. Pelkän rahan pyytäminen kuulostaa ehkä turhan kolkolta vaikka sen tekisi kuinka hienovaraisesti. Mutta tiedän olevani harvinaisen tiukkis tässä asiassa. Mutta itse olen siis sellainen, joka kyllä noudattaa lahjalistaa tai antaa rahaa, jos tilinumero on laitettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe