Teinini käyttää huumeita!

Huolestunut äiti

Nyt kyllä olisi apu tarpeen. Tyttärestäni ei saa millään otettta. Hän täyttää ihan muutaman päivän päästä 15 ja on 8. luokalla.

Tyttäreni alkoi joskus neljännellä jo pukeutua sellaiseen rock-tyyliin (ei ihan kuitenkaan kunnolla),mitä en ollenkaan pidä pahana, seiskalla hän handlasi jo oikein kunnolla tämän tyylin ja se sopi hänelle. En pitänyt sitä pahana merkkinä.. Mutta hän näköjään haluaa elääkin kuin joku rockari tai punkkari. Nykyään hän tosiaan on punkkari. Minua ihan pelottaa...

Viime keväänä tämä kaikki kai alkoi, (ainakin minun silmissäni, en tiedä onko jotain tapahtunut sitä ennen minun tietämättäni, koska teinini ei puhu minulle paljon mitään!)
kun oli koulujen päättäjäispäivä.. Illalla teinini sanoi menevänsä eräälle ystävälleen yöksi jonka minä tunnen. No tietysti minä uskoin tämän, koska eihän minulla mitään epäilyksiä ollut. Tyttäreni sai mainion todistuksen (mitä nyt keskiarvo laskenut ihan himpun, mitättömän määrän) ja muutenkin oli suht kiltisti käyttäytyvä ja samoin hänen ystävänsä jonne luulin hänen olevan menossa, erittäin mukava.

No minä soitin tyttärelleni siinä 8 aikoihin ja kysyin, oliko kaikki ok. Hän kuulosti ihan normaalilta ja vakuutti, että kaikki on hyvin.
Uskoin sen, eihän minulla edelleenkään ollut epäilyksiä. Aamuyöllä, siinä 4 aikoihin joku soitti ovikelloa. Heräsin siihen ja menin avaamaan. En meinanut uskoa silmiäni, kun näin sen näyn. Silloin 14-vuotias tyttäreni IHAN PÄISSÄÄN JONKUN 18-20 VUOTIAAN PÄISSÄÄN OLEVAN ROCKARI-POJAN/MIEHEN KAINALOSSA. He vain nauroivat siinä ja kaulailivat. En osanut sanoa mitään järkytykseltäni. Alkoholi lemusi selvästi. Ja joku imelä tuoksu.. He eivät oikein saanneet mitään kunnollista sanaa suustaan vaan kikattelivat ja yrittivät selittää jotain.
Sitten aloin huutaa ja yritin saada tuon miehen lähtemään. Mutta sitten tyttäreni suuttui ja alkoi hakkaamaan minua sanoen, että se ei saa lähteä tai hänkin lähtee.. Seisoimme siinä, minä ja tyttäreni toisillemme huutaen ja tämä mies yritti rauhoitella tilannetta. Jotenkin siinä päädyin niin, että annoin tämän miehen jäädä nukkumaan yläkerran vierashuoneeseen ja sijoitin tyttäreni alakerran sohvalle, koska vierashuone oli tyttäreni huoneen vieressä.

Jossain vaiheessa kuitenkin nukahin valvomis yrityksistä huolimatta. Kun heräsin, kello oli 13. Ikinä ole noin myöhään nukkunut, hassua.. Nousin ja huomasin, ettei tyttäreni tietenkään ollut enää sohvalla. Menin ylös ja avasin vierashuoneen oven, siellä tyttäreni ja tuo mies makasivat vierekkäin ja nukkuivat. Se sai minut suuttumaan. Mutta ensin menin tekemään aamupalaa ja keittämään kahvit. Sitten herätin tyttäreni ja tuon miehen. Mies huomenta ihan normaalisti, eikä yhtään hävennyt!! Tyttäreni katsoi minuun ilkeästi. He söivät aamupalalla vain vähän. Otin asiat puheeksi ja mies sanoi: "Hei ota iisisti, vanhenet silmissä tolla asenteella." Ja kaappasi tyttäreni syliinsä ja suukotti. Sitten tyttäreni katsoi minua taas ilkeästi. Ainoa mitä sain selville oli, että tyttäreni oli juonut runsaasti alkoholia ja ottanut jotain lääkkeitä sekä polttanut pilveä. Mutta keskustelusta ei tullut mitään. Annoin kotiarestia, mutta ei tyttö totellut. Käskin hänet kanssani ylös ja hän tuli kyllä, mutta ennen kuin sain suutani auki hän huusi: "en kestä tälläst tylsää elämää! Haluun pois täältä! Mä oon iha murskana mutta sä et käsitä, anna mun mennä!" Hän läimäytti minua ja juoksi alas. Aloin vain itkeä. Voi kun tytön isä olisi vielä elossa. Tai veljet olleet kotona.. Kun he olivat käyneet suihkussa yms. he lähtivät jo jonnekkin. Minä en heitä pystynyt estämään.

Tuon saman miehen kanssa hän nytkin pyörii.
Ilmeisesti hänen poikaystävä.
Nyt tiedän, että se mies täyttää ensi kuussa 20.
Kun tyttäreni vasta muutaman päivän päästä 15!
He pitävät yhteiset synttärit ja ovat kuulemma lähdössä LONTOOSEEN. Millä rahalla? No tietysti hänen poikaystävä on hankkinut "vähän" rahaa. Ja mistä? Veikkaan että diilaamalla. Minä en siihen matkaan lupaa anna. Mutta tyttö sanoo, että se ei sitä estä, että keino on aina.

Oikeasti, mitä minä teen? Kun tyttöä ei pidättele mikään. Tiedän, että hän polttaa säännöllisesti pilveä, ryyppää, polttaa tupakkaa, käyttää jotain lääkkeitä, joskus polttaa oopiumiakin!! LSD:täkin joskus käyttää.
Käyttäytyy väkivaltaisesti, tekee kaikkea kamalaa kunnes saa tahtonsa läpi. Ja käskyjä hän ei tottele. Koulusta hän lintsaa yllättävän harvoin, mutta saa huonoja numeroita. Vitosta, kutosta. Harvoin seiskan. Hänellä on hallussaan puukkoja, pippurisuihkeita, huumeita ja siihen liittyviä tavaroita.. Rahaa hänelle ilmestyy jostain. Pakko minunkin hänelle rahaa on antaa vähäsen. Mutta hänellä on isoja summia..
Ja ne katoavat yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin.

Olen sanonut hänelle, että tämän täytyy loppua. Otan kohta yhteyttä jonnekkin ja sinä lähdet pois kotoonta jonnekkin laitokseen.
Mutta siitä hän suuttuu joka kerta ja uhkaa minua aina puukolla! Sitten juoksee pois ja katoaa pariksi päiväksi. Takaisin hän tulee aina tuon iljettävän poikaystävänsä kanssa.

Mistä minä hakisin apua? Tämän on PAKKO loppua!
Ja miten minä sen avun hakisin?
En minä häntä autoon saa ja vietyä pois.
Olen ihan lopussa. Rakastan tytärtäni, mutta hän ei saa elää tuollaista elämää. Itken joka päivä tämän takia. Hän on vasta 15 ja elää kuin mikäkin punkkari ja/tai hedonisti! Auktoriteettejä vai virkavaltaa hän ei kunnioita yhtään.

Huumeet, viina, seksi ja tämä hänen poikaystävä ovat hänen elämänsä nyt.
Mutta hän tuhoaa itsensä!

Tunen itseni älyttömän huonoksi vanhemmaksi.
Mutta hänet on saatava jonnekkin laitokseen.
Olen ihan lopussa.

Mitä teen?

37

8645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei taida

      kyllä olla kovin pitkää tulevaisuutta tolla menolla. Kyllähän tossa ollaan jo sellaisessa tilanteessa, että jos sinä et tee mitään niin koulusta viimeistään otetaan yhteys lastensuojeluun. Ja se, että tyttäresi harrastaa seksiä tuon ikäisen miehen kanssa on jo poliisiakin kiinnostava asia.

      Eli varmasti huonosti päättyy teidän kummankin elämä ellet tee asialle jotain nyt heti. Voi hyvin olla, ettei tyttäresi tule hengissä takaisin Lontoon huumeluolista. Eli ota yhteys saman tien sosiaaliviranomaisiin ja etsikää ratkaisu. Kasvatuskoti todennäköisesti ainut toivo pelastaa tyttäresi. Poikaystävä kuuluu poliisin huostaan. Hanki myös itsellesi apua, älä jää yksin.

      • tohon

        tarkoitin koulukoti. Se on juuri oikea paikka tyttäresi kaltaisille ongelmanuorille.


      • ,,,,,,,,,

        normi teini menee ohi paris vuode:D nimim entinen teini:D


    • deianna

      Huh! Onpa kamala tilanne.
      Ensin toivon sinulle kaikkea jaksamista, vaikka nyt vaikealta tuntuukin. Muistan että itselläni oli paha murrosikä ja kapinoin kaikkia auktoriteettejä vastaan, silti tänä päivänä en ikinä vaihtaisi sitä äitiä pois joka minusta aina jaksoi huolehtia ja välittää.

      Huolehdi omasta jaksamisestasi, älä jää yksin!
      Ota yhteyttä esimerkiksi koulukuraattoriin tai kaupunkisi/ kuntasi nuorisopsykiatriselle.
      Pääasia että saat jonkun taistelemaan rinnallesi, ettet jää yksin.
      15 - vuotias on vasta lapsi, eikä osaa maailmaa hahmottaa samalla tavalla kuin sinä aikuisena.
      Sinä olet hänestä äitinä vastuussa.
      Kuulosta siltä että tytölläsi on ihanne elää Nancyn ja Sidin tarinaa uudelleen.
      20 - vuotias mies ei ehkä ole sopivaa seuraa tuon ikäiselle, tuohan on seksuaalista hyväksikäyttöäkin!

      Ennenkaikkea jaksamista sinulle, muista omat voimavarasi ja toimi niiden mukaan. Hae ulkopuolista apua tyttärellesi. Se ei tee sinusta yhtään sen huonompaa vanhempaa.

      • Huolestunut äiti

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.


      • joutui
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        nuorisokotiin. Oli alkoholi-ongelma ja täysin holtiton. Karkasi kotoa ja vietiin sitten poliisin huostassa suoraan sinne. Teki parannuksen ja nykyään menee ihan hyvin.

        Tyttäresi tilanne on kyllä astetta vakavampi ellei enemmän. En voi ymmärtää miten olet päästänyt sen noin pitkälle, että ihan ooppiumiakin vetää ja olet ollut tietoinen tästä... Ja kun sanot, ettei tyttäresi ole psyykkisesti sairas niin saatat hyvin olla väärässä. Varmasti alkaa olemaan mielenterveys-ongelmia jos äitiäänkin puukolla uhkailee. Kovat huumeet ovat jo varmasti sekoittaneet pään täysin.

        Oikea paikka hänelle on nuorten suljettu psykiatrinen osasto jossa hänet pistetään vieroituksen, eikä hän ei pääse karkaamaan tai satuttamaan itseään. Sinne hänet saa vietyä vaikka väkisin.


      • sen perään!
        joutui kirjoitti:

        nuorisokotiin. Oli alkoholi-ongelma ja täysin holtiton. Karkasi kotoa ja vietiin sitten poliisin huostassa suoraan sinne. Teki parannuksen ja nykyään menee ihan hyvin.

        Tyttäresi tilanne on kyllä astetta vakavampi ellei enemmän. En voi ymmärtää miten olet päästänyt sen noin pitkälle, että ihan ooppiumiakin vetää ja olet ollut tietoinen tästä... Ja kun sanot, ettei tyttäresi ole psyykkisesti sairas niin saatat hyvin olla väärässä. Varmasti alkaa olemaan mielenterveys-ongelmia jos äitiäänkin puukolla uhkailee. Kovat huumeet ovat jo varmasti sekoittaneet pään täysin.

        Oikea paikka hänelle on nuorten suljettu psykiatrinen osasto jossa hänet pistetään vieroituksen, eikä hän ei pääse karkaamaan tai satuttamaan itseään. Sinne hänet saa vietyä vaikka väkisin.

        Ja sano että 20v kollin kaa likkuu! ymym


      • Kamalaa
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        Yhdyn samankaltaisiin kommentteihin kuin edelliset. ELi 20 v mies voi saada syytteen seksuaalista hyväksikäytöstä, jos tyttäresi on 15. Ikäraja on lain mukaan 16 vuotta. Eli tee HETI tästä miehestä rikosilmoitus. Muutenkin kannattaa tehdä poliisille katoamisilmoitus jos tyttäresi ei ole ollut kolmeen päivään kotona.

        Muista tyttäresi on alaikäinen, kunnes hän täyttää 18 vuotta. SINÄ olet hänen huoltajansa ja sinulla on oikeus 18 ikävuoteen asti päättää hänen elämästään. Pyydät nyt vain apua virkavallalta ja sanot että tilanne on vakava.

        Toimi äläkä mieti. Jonain päivänä jos kaikki menee hyvin (kuten toivon hartaasti), tyttäresi vielä kiittää sinua. Ja hanki itsellesi vertaisapua, jostain ryhmästä. Et myöskään saa unohtaa itsesi huolehtimisesta kaikesta huolimatta.

        Tsemppiä!!!!!


      • deianna
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        Toivottavasti kirjoitukseni auttoi.
        Soitapa ihmeessä sinne nuorisopsykiatriselle.
        Nuorisopsykiatrian poliklinikalla hoito on ilmaista kahteenkymmeneen kolmeen ikävuoteen saakka.
        Kerro tilanteesi ja kysy myös tuosta, kuinka tyttäresi sitten saisit sinne tulemaan, koska epäilet ettei hän suostuvainen ole.
        Poliiseita en kuitenkaan ratkaisuna näkisi.

        Voimia sinulle äiti!


      • tyttö 16vee
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        HULLU NAINE!!ei millään pahalla mut kuinka väsynyt oot ollu jo ennen tätä tytön outoo käyttäytymistä, siis sä et oo kyl osannu vetää rajoja missää vaiheessa.

        kuka aikuinen nainen ei saa häädettyä kakskymppistä miestä omasta kämpästä?!!olisit painunut ite pihalle soittamaan poliisit ja sen miehen jo heti alkuun toimittanut poseen, nyt se vaan roikkuu mukana!

        sairasta,mulla on paljon tiukemmat säännöt kotona vaik oon tytärtäs vuosi pari vanhempi. ja oon onnellinen kun mun porukat sentäs olis jo heti soittaneet kaikille maailman sossuille ja poliiseille heti alkuvaiheessa.

        ja sä sanot että "huomenna otan asioista selvää." häääh?! soitat vaikka keskellä yötä kaikille tyttäres vuoks !! ja sä lyöt vielä luurin vaa korvaa ku se soittaa sulle, mun vanhemmat melkein kuolee jos mä en vastaa puhelimee viikonloppusin..

        "Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. " Tässähän ei oo mitään huvittavaa, et sä nyt voi kysellä tollasia joutavia tyttäreltäs noin kevyeeseen sävyyn ennen ku sillä tytöllä on kaikki hyvin!

        et oo huono äiti, mut kuulostaa siltä ettet yritä tarpeeks.

        tyttös jo kolmatta päivää kateissa,kaks päivää aiemmin olis pitäny jo tehä katoomisilmotus.


      • niin raskasta seurat
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        Kaksi aikuista lastani on alkanut jotain käyttää, toinen kait uniläälleitä ja rauhoittavia. niin taskasta. Elämäst''n ei hivätt huolehti, menevät vain.


      • Ei ole punkin vika
        Huolestunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!
        En todellakaan tiennyt mitä tehdä.
        Koulukuraattoria heidän koulussa ei nyt ole, koska hän on ollut lomalla melkein koko tämän vuoden. Sossuun en viitsi ensisijaisesti ottaa yhteyttä, se oli ainoa mikä mielessäni pyöri, mutta jotenkin se ei mielestäni ollut sopiva vaihtoehto. Tuo nuorisopsykiatrian poliklinikka kuulosti hyvältä.

        Otan huomenna yhteyttä ensin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Sieltä kysyn miten edetä. Mutta hänet pitäisi saada jonneen, mistä hän ei voi karata, eikä saada huumeita käsiinsä. Kotona oleminen ei nyt käy, koska minä en saa häntä kuriin. Hän ihannoi punk rockin maailmaa ja haluaa elää sitä. Järkeä en pysty hänen päähänsä takoa, yritetty on.. Noin nuori vielä ja oma tyttö kyseessä, surettaa.

        Mutta sitä olen miettinyt, että miten hänet saa täältä yhtikäs minnekkään? Kuka hänet raahaa autoon ja vie sinne jonnekkin?
        Pitäisikö kutsua poliisit hakemaan silleen, että hän ei tiedä poliisien olevan tulossa?

        Nytkään tyttäreni ei ole kotona.
        Ties missä taas pilaamassa elämäänsä päihteiden kanssa. Hän on ollut kolme päivää poissa.
        Eilen hän soitti ja pyysi tuomaan rahaa. Sanoi, että hänet ryöstettiin. En usko, että hänet ryöstettiin. En suostunut tuomaan rahaa. Ja kun hän alkoi syyttelemään minua, löin puhelimen kiinni ja aloin itkemään.

        Toivottavasti hän tulee pian kotiin.
        Sitten hänet pitäisikin viedä jonnekkin, missä hän voisi olla sen aikaa kunnes lopullinen paikka päätetään.
        Joka kerta kun hän on poissa pelkään, että en enää koskaan näe häntä. Että hän on kuollut tai häipyisi jonnekkin. Pelkään sitä suuresti.

        Hmh, Sid ja Nancy.. En tullut ajatelleeksikaan mokomaa. Huvittavaa, miten osakseen se vaikuttaa samalta. Pitäisikin kysäistä, että ihaileeko hän Nancya. Jos näin, niin Nancy oli psyykkisesti sairas, eikä voinut sille mitään, koska ei ikinä saanut tarvittavaa hoitoa. Mutta minun tyttäreni ei tietääkseni ole psyykkisesti sairas, mutta asiat ovat silti vinossa ja siksi yritän saada apua hänelle! Ja jos hän ihannoi Nancya, pitää kysyä, mikä siinä niin viehettää. Tyttö rukka joka eli melkein koko ajan henkisessä tuskassa.

        Sitä suuremmalla syyllä, huomenna otan asioista selvää. Haluan tyttärelleni hyvän, pitkän elämän.
        En lyhyttä ja kaoottista.

        Älä puhu punk tyylistä koska se tod näk ei ole oikea syy. Luulisin että joltain kaverilta on saanut vaikutteen tai muuta. Kun ne rock- tähdet on huumekoukussa (tai on ollut) niin se on elinympäristön eikä rock- kulttuurin vika


    • mulla menee huonosti

      sori huono alotus
      mutta heti yhteys poliisiin jos
      tiedät pojan tai oikeastaan MIEHEN
      nimen ym.se on rikos.
      ja toisekseen yhteys lastensuojelu
      viranomaisille
      ja tyttäresi vaikka niin kuin täällä
      yks äiti ei jaksa poikaansa ADHD hän
      siis poitsu on sijaiskodissa joka
      viikonloppu.
      tuo olis edes alku
      tiedän että se on hankalaa ns,luopua
      lapsesta joka hän vielä on mulla vuotta
      nuorempi poika täys penikka vaikka murkku
      onkin
      mieti heidän ikäänsä ihan niinkuin kunnolla
      niin ota itteäs väkisin niskasta kiinni
      anna sijaiskodin hoitaa viikonloput sieltä
      ei karata ja siellä joutuu ns.kotitöihin yms.
      he hakevat koulusta ja vievät kouluun
      siis perjantaina ja maanantaina

    • että nyt teet

      jotain konkreettista.Ota yhteys poliisiin,jos mukana on huumeita ja välitystä ym,niin luulisi poliisin olevan kiinnostunut.Ilmoitus kateissa olevasta nuoresta,kova kovaa vastaan.Hae itsellesi vertaistukea esim jostain irti huumeista ym. koska sitä tarvitset,että itse jaksaisit.Elämä voi mennä hurjaa alamäkeä tuolla menolla.Jos huonosti käy ja asiat ei selkiä,voit ainakin ajatella,että olet yrittänyt kaikkesi.

    • tätisihminen

      jos 20-vuotias mies (=täysi-ikäinen) harrastaa seksiä alle 16-vuotiaan kanssa! Katso seuraavasta linkistä kohta "Suojaikärajat".

      http://www.terveysportti.fi/pls/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=hoi34040

      Voisitko suoraan sanoa tyttärellesi ja tämän poikaystävälle ettet hyväksy tällaista menoa, ja lain mukaan kyseessä on rikos. Tietenkään tyttäresi ei pidä siitä jos yrität rajoittaa hänen seurusteluaan vanhemman pojan/miehen kanssa. Kyseessä on kuitenkin LAPSEN SEKSUAALINEN HYVÄKSIKÄYTTÖ! Asiaa ei muuta se että tyttäresi olisi suostuvainen. Koska asiaan liittyy vielä alkoholin ja huumeiden käyttöä etkä ilmeisesti itse pysty puuttumaan asiaan, voit ilmoittaa asiasta kunnan lastensuojeluviranomaiselle, joka kyllä pistää rattaat pyörimään.

      15-vuotias voidaan ottaa huostaan, jos "lapsen oma käyttäytyminen uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä". Katso:

      http://www.laki24.fi/pepe-lastensuojelu-huostaanottosijaishuolto.html

      Tuosta ulkomaille matkustamisesta vielä. OTA PASSI POIS! Ilman huoltajan lupaa 15-vuotiaalla ei ole mitään asiaa ulkomaille.

      TOIMI! Kyseessä on tyttäresi tulevaisuus. Hän ei ehkä kiitä sinua nyt, mutta ehkä vanhempana.

    • niksi85

      ota yht. niin katsotaan voinko auttaa on olemassa keinoja ei varmasti ratkaise koko ongelmaa mutta tuo varmasti helpotusta asian hoitoon pistä postia niin kerron lisää.

    • Menkää naruun!

      Hei!

      Tuntuu nyt että vähän liioittelet tuota tyttäresi käyttäytymistä. Aluksi sanot että koulo menestys ei ole huonontunut ja myöhemmin sanot että hän saa huonoja numeroita?! Aluksikin en suosittele että likkaas huumeista kytille käräytät, näin onnistut vain pahemtamaan tilannetta ja saat hänelle h merkinnän joka myöhemmin vaikuttaa työpaikkojen saanissa yms. Jos tyttäresi on sinulle itse kertonut käyttävänsä jotain lääkeitä yms ja tilanteessa on ollut jo valmiiksi riitaa niin en kyllä itse tuohon uskoisi. Kuulostaisi aivan normaali teini meiningiltä tuon tekstisi luettua kuulostaa. Pilvi on aika mieto päide esim verrattuna alkoholiin. pilvestä ei voi saada yliannostusta toisin kuin viinasta ja muutenkin tietoisempi tekemisistä. Tuohon ooppiumin polttoon en kyllä toisaalta oikein usko kun saatavuus on huonoa suomessa, mikäli hän nyt ei itse kasvata. Voisitko kertoa minkälaista Ns huumevälineistöä olet löytänyt? Sätkäkone ei sitten ole huume välineistöä. Koittakaa nyt saaterin kukka hattu tädit ajatella tätä asiaa lapsenkin näkö kannalta eikä vain äidin joka itkee ja ruikuttaa! Jos likkasi ja hänen poikakaverinsa todellakin rakastavat toisiaan niin mikäs siinä vaikka onkin alaikäinen?! Itse olin kanssa alle 15 kun rupesin seurustelemaan jätkäni kanssa joka on 8 vuotta nuorempi! Mistä sinä voit tietää tyttäresi henkisen iän ja mihin hän on valmis? Mietis omaa nuoruuttasi? Istuitko kiltisti kotona? Mikäli vastasit kyllä olit joku normaalin nuorison joukosta erottuva mutantti! ja sinä joka sait sydärin lontoon huume luolista niin kertoisitko mullekkin missä ne on? Eikös damissa ennemmin? Mutta turhaan kuule mitään pelkäät pilven yliannostus on noin 13Kg kukintoa ja grammahinta on siinä 15€ eli jos hänellä ei rupea olemaan matkalaukullisia rahalasteja niin turha pelätä. Lsd yliannostus annos on 2000 kertainen käyttöannokseen verrattuna. Lääkkeet on ainut mistä olisin huolissani mikäli hän nyt oikeasti käyttää! Katsokaapa vaikka wikipediasta kannabis ja lsd. Kannabiksen saisi muutenkin laillistaa epäonnistuneen kieltolain ansiosta.

      pilveä, ryyppää, polttaa tupakkaa, käyttää jotain lääkkeitä, joskus polttaa oopiumiakin!! LSD

      • gfdgdf

        Tarkoitin vanhempi!


      • kuka sä oot sanomaan

        Hei!

        Anteeksi nyt vaan, mutta minusta viestisi on joltain kohdin loukkaava huolestuneelle äidille. Ehkä on niin, että asioita liioitellaan hieman, mutta minä ymmärrän hyvin jos 15 vuotiaan lapsen äiti on lapsestaan huolissaan käytti tämä sitten mietoja tai kovia huumeita. Ainakaan ei ole kovin kannustavaa antaa tuollaisia kommetteja.

        Toiseksi lapsen seksuaaliselle hyväksikäytölle on laissa määritelty ikäraja. Se ei muutu vaikka lapsi olisi kuinka kypsä ja rakastaisi kumppaniaan. Jos kumppani on täysi-ikäinen hänet voidaan tuomita hyväksikäytöstä oli tilanne mikä tahansa. Tässä tilanteessa koetaan, että täysi-ikäisellä on järkeä päässä ja ymmärtää lain määräykset. Alle 16 vuotiaiden seksielämä ei ole rangaistavaa jos he harrastavat seksiä keskenään.

        Toivottavasti alkuperäinen kirjoittaja on läytänyt tyttärensä ja edennyt asioissa. Tsemppiä!


      • ei kuulostanut ollenkaan

        normaalilta teini-ikäisen meiningiltä.Jos oma lapseni olisi jossain teillä tietymättömillä ja käyttäisi huumeita ym.,siinä ei olisi mielestäni mitään normaalia.


      • paneutuisi
        ei kuulostanut ollenkaan kirjoitti:

        normaalilta teini-ikäisen meiningiltä.Jos oma lapseni olisi jossain teillä tietymättömillä ja käyttäisi huumeita ym.,siinä ei olisi mielestäni mitään normaalia.

        pohtimaan pojan rangaistusta vaan tytön auttamista. Ota yhteyttä nuorisopsykiatrian poliklinikalle sieltä osaavat ohjata sinua oikeaan paikkaan. Esmiina sieltä saat myös tietoa paikkakuntasi vieroitusyksiköistä.


      • äit myös
        paneutuisi kirjoitti:

        pohtimaan pojan rangaistusta vaan tytön auttamista. Ota yhteyttä nuorisopsykiatrian poliklinikalle sieltä osaavat ohjata sinua oikeaan paikkaan. Esmiina sieltä saat myös tietoa paikkakuntasi vieroitusyksiköistä.

        kriisipalvelukeskukseen ja kerro hätäsi.
        Näin minä tein,tyttäreni ei kyllä käyttänyt huumeita yms, mutta karkaili,joi ja poltti tupakkaa.
        Itse pelkäsin aina pahinta että mistä hänet löydän vai löydänkö...
        Tytär kerran soitti ja sanoi että hän lähtee 19v pojan kanssa reissuun eikä aio enään ikinä tulla kotiin,koska en anna hänen mennä ja tulla niin kuin haluaa.(13v) silloin. Eikä auttanut sanomiset että rajat on rakkautta,sen kaverit haukkui sitä että on äidin orja kun en anna mennä ja tulla niin kuin haluaa. Kävipä sitten tämän karkailun myötä niin että sain tytön kotiin ja hän länkytti minulle mikä kerkes,haukkui yms. minulla napsahti ja olin tytön päällä ja huusin vain hänelle että nyt riitti, hakkaan vaikka käytösen sinuun... (kadun tätä) tänä päivänkin.
        Soitin kriisipalvelukeskukseen ja sanoin että nyt on näin käynyt joku pysättämään tämä tyttö joka ei kunnioita minua enään yhtään ja että kävin häneen käsiksi. Samantien tuli paikalle kriisityöntekijä ja tyttö lähti 3kk lastenkotiin ja nyt tyttö on aivan eri ihminen. Hän otti opiksi ja kaveripiiri vaihtui. Niin kyllä otin minäkin opiksi tästä asiasta. Toivottavsti teillä ei ole tilanne mennyt tuohon mitä se minulla meni.


      • kiljuuna

        Narkit voi pitää mielipiteet ominaan, kiitos. Rupesit seurustelemaan jätkäs kanssa 15 vuotiaana joka on 8 vuotta nuorempi? 6 vuotiaan? Juu, ei mitään. Lisää nappeja ja kivaa on?

        Viestistäs paistaa kieroutunut ajatusmaailmasi, eikä se tolla menolla ikinä korjaudukaan. Kaltaisesi ihmisjätteet on niitä, jotka houkutellaan tohon mömmö- touhuun mukaan ja sinä pässi vielä puolustat sitä.
        Se sinusta tekee sen jätteen.


      • 17v punkkari

        Jos normaali nuoriso tarkoittaa niitä idiootteja jotka örveltää kännissa 4 kertaa viikossa niin kyllä olen joukosta erottuva mutantti. Olen aina ollut täysin absolutisti ja huumeidenvastainen ym. vaikka ulkonäkö muuta kertookin. Ulkonäölliseti olen punkkari joten sulaudun normaalinuorisoon täydellisesti vaikka suurin ero onkin se että älykkyysosamääräni ylittää oman kengän numeroni. Joten jos jonkun äiti on huolissaan tyttärestään joka on tätä menoa kohta haudassa, on tollasten narkkarien/huumemyönteisten aivan turha tulla pätemään tänne...Mahtaa vaan itteäs vituttaa nii railakkaasti kun huumeet eivät ole suomessa sallittuja...
        hyppää sillalta tai polta aivos.... samapa tuo meille!!


    • tämäonfakta

      jos rakastat lastasi, hommaa hänet hoitoon ja älä välitä "mutsi mä vihaan sua" jutuista.. lapses tulis paljon paremmaks kansalaiseks. tee kaikkes hänen eteen.. ÄLÄ VÄLITÄ NIISTÄ " MUTSI MÄ VIHAAN SUA "

    • tanssskuuuuuuuuuu
    • kaike

      joo ite oon 15-vuotias ja pelaan lätkää ja urheilen. en käytä nuuskaa tai tupakkaa joskus vähän alkoholia. sanon että olet huono äiti jos et saa 15-vuotiasta lasta kuriin. missä isä on? lapsesi on sairas apina joka ei tajua vittu mistään mitää. ja tietääkseni jos 20-vuotias panee 15-v ja molemmat haluaa sitä ni on sallittua! toivoisin vastauksia. älkää lässyttäkö puhukaa faktaa.
      kuolee 5-v sisäl samal meiningil

    • jajajajajajaaaddf

      Harmi että tälläisia tapauksia niinkuin oma lapsesi on aivan liikaa, ja se pilaa huumeitten maineen ja leimaa kaikki ne jotka osaavat hallita omat rajansa myös narkkareiksi. Ja syitä on monia miksi lapsesi käyttäytyy tollein. Esim onko hänellä ollu liian vähän harrastuksia, tekemistä nuorempana? onko häntä kiusattu koulussa? oletko itse käyttäytynyt liian lepsusti, ja nuoresi ajattelee että kun annat periksi liian helposti niin hän voi elää miten huvittaa.

    • ei voi ku ihmetellä

      Olet itse varmaan antanut asioiden mennä noin pitkälle.Nyt likasta soitto sosiaaliviramomaisille,poliisille ja ilmoitus siitä jätkästä.Tyttö kouluotiin tai jonnekkin kauas pojasta ja kaveripiiristä.Rahat pois,puukot pois yms.et kai sä anna tuon ikäisen sua määräillä? Haloo.Missä on vanhempi jolla on auktoriteettia?

    • .....

      Olisi kiva tietää mitä olet tehnyt tyttärellesi. ps. anteeks toi nimim

    • vcdxbcxv

      Tämä huolestunut äiti on TROLLI joka kirjoittelee kaikkea paskaa hänellä on tuhansia ja tuhansia tyttäriä

    • kokenut 100

      soita poliisille tai mene käymään poliisi laitoksella. ne poliisit kyllä saavat tyttäresi hoitoon. tuo on jo hyvin vakava asia.

    • p31s

      Tää ketju on 3v vanha...mitä te enään tänne kirjoittelette :D?

    • oppinut212312

      hommaa jotai sairasta psycedeelii ja pistä se vetämää niin paljo etse joutuu sairaalaa ni eiköhä opi ku flippaa senverra

    • Huolestunut.

      Kun muutettiin mikkeliin lapseni alkoi 15 vuotiaana käyttää huumeita ja juomaan alkoholia , ensin vain viikonloppuisin. Sitten hän alkoi tehdä sitä päivittäin ja loppujen lopuksi oli niin suurissa huumeveloissa että hänet tapettiin , en halua että kukaan joutuu kokemaan samaa.En voinut tehdä asialle mitään kun poikani karkaili kotoa ja laitoksesta. Jaksele , ja yritä kaikkesi. Tee tytöllesi selväksi että haluat vain hänen parastaan! :)

    • 1234567891011

      Moi. 6 vuotta vanha palsta. Kkgllfllfkdkxkxkjdjxj MLG PRO VITUN RUNKUT NO$COPE!

    • kokemustaon

      Vanha ketju mut kuitenki,ite oon alkoholiin ja subutexiin koukussa.ja aloitin itsekkin suunnilleen tuon ikäisenä,en toivo samaa kenellekkään,toivottavasti tyttäresi on jo lopettanut aineiden käytön ja voimia myös sinulle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe