Paha lemu

haisulin naapuri

Kun kerran järjestyssäännöissä on sanottu että yöaikaan ei saa kuulua suurempaa meteliä eikä yleisiä tiloja saa sotkea, niin miksi ei rajoiteta haisemista myös?

En nyt vitsaile vaan olen ihan tosissani. Nytkin kun tulin kotia niin kauhea paskan, ripulin ja oksennuksen lemu leijui rappukäytävässä. Varmaan ukko on taas sammunu omaan eteiseensä ja sitä nyt käyttää sitte vessana. Kiva tulla kotiin ku meinaa heittää laatat kotiovella ku rappukäytävässä haisee. Ja sitku se haju tulee lemahduksena kotiin joka kerta kun joku avaa oven. YÖK!

Muuten on hyvät naapurit mutta tässä yhdessä asunnossa elää tällainen kaljaveikko joka laiminlyö niin henkilökohtaisen hygienian kuin asunnon siivouksen. Luultavasti se pitää asunnossaan myös henkilökohtaista kaatopaikkaa ja kompostia hajusta päätellen (nauraisin ellei pitäisi asua naapurissa). Lika, vanha ja uusi viina, sekä vanha ja uusi tupakka lemuaa. Tätä on jatkunu jo monta vuotta, ja kyllä, olen valittanut tästä ties kuinka monta kertaa ja on tullut isännöitsijätoimistostakin jne. miehiä haistelemaan rappukäytävää ja kauhistelemaan lemua. Mutta mitään kun ei voi tehdä!

Kuulemma ei ole olemassa pykälää jossa määriteltäisiin haju häiriöksi (niinkuin esim. melusta on paljon), joten ainoa keino on puhua kyseiselle asukkaalle itselleen. Mutta mitäs se auttaisi. Sanoivat mulle että puhu sinä ja kerro kuinka se häiritsee, niin jos sitten uskoisi. Ja minähän en uskalla, on sellainen korsto.

Mitä minä teen? Muuttaa en halua, kun asunto on hyvä ja hyvällä paikalla ja tämän hetken tarpeisiin aivan ihanteellinen, niin ja omistan tämän. Haluaisin että hajuterroristi muuttaisi pois, mutta onko kellään neuvoja?

Ja en todellakaan nipota turhasta, vaan lemut on aika kauheat, kaikki jotka ovat täällä käyneet sanovat samaa. Monet ovat jopa sanoneet että nyt se hajusta päätellen jo mätänee raatona, mutta ainapahan on jalkeille päässy ostaa lisää viinaa.
Joskus on lukenu tällä palstalla kun on valittaneet kaalikeiton hajusta tai paistetun silakan lemusta, mutta ne on normaaleja arkeen kuuluvia hajuja, ja täysin siedettäviä.

14

1320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lllllllllll

      Kyllä hajun perusteella tehdystä valituksesta asiaa voi viedä eteenpäin (isännöitsijä siis).

      Onhan näitä eläinrääkkäystapauksia ym, jotka paljastuu nimenomaan hajun perusteella. Kiristä, että jos isännöitsijä ei hoida, niin otat yhteyttä sosiaalitoimeen/terveystarkastajaan, että hänen välinpitämättömyydestä voi olla seurauksia hänellekin. Tai kirjoita paikallislehteen artikkeli, jos mainitset että isännöitsijätoimisto x ei kykene moista hommaa hoitamaan.

    • nillittäjän naapuri
    • nähny sitä

      naapuriasi?

      saattaa meinaan olla kuollu,

      josta voimakas haju


      käy lainaamassa sokeria

    • hajuherkkä

      Kysy paikkakuntasi terveystarkastajalta, miten toimia. Jos asunnossa säilytetään roskia ja jätteitä, silloin siellä on myös pieneliöiden elämää. Silloin asia kuuluu terveystarkastajalle.

    • koettu on

      joka haisi vaihtelevasti ja aiheutti kaikkee muutakin järjestyshäiriötä.

      Yhtiölaissa sanotaan , että jos viettää häiritsevää elämää tai aiheuttaa haittaa muille osakkaille niin huoneisto voidaan ottaa haltuun 3 vuodeksi.
      Asukas silloin häädetään. Osakas häädetään kolmeksi vuodeksi, sitten se palaa.....ellei ole myynyt osuuttaan.

      meillä häädettiin, otettiin asunto haltuun ja juoppo möi loput sitten pois, joten ei palanut enää takaisin.
      Prosessiin kului aikaa 6kk, eli laittakaa asia vireelle, heti.
      Ensin varoitus asunnon hallintaanotosta, kuukaudenpäästä jos ei lemut ole kadonneet, niin ilmoitus ylimääräisestä yhtiökokouksesta ja syy.
      Pidätte kokouksen ja huudatatte häädön siellä lailliseksi.
      Ja sitten se menee ulosottoon ja häätämisprosessiin.
      Sinne on mahdollisuus vielä valittaa, mutta pitää laittaa kovaa kovaa vastaan ja kunnon perustelut, niin sitä ei silloin peruta.
      Sitten alkaakin olla sen aika kun ulosoton pojat kattoo kalenteriaan, että pääsee tyhjentämään asunnon.
      Sitten se on menoa.

      Mutta terveysviranomaisen kutusuminen auttaa myös ja vaikka poliisin kun sanoo niille, ettei tiedä onko sinne hajusta päätellen kuollut joku.
      Niin onpahan mustaa valkoisella ULKOPUOLISELTA TAHOLTA että haisee, juu....

      Onnea vaan prosessiin.
      Lopussa kiitos seisoo.
      Aikaas se kyllä vie........

      • Anonyymi

        Käy pierasemassa naapuris postiluukusta, sitä pitkää kurnupierua suhulla, alkaa oppiin nokkansa niistää


    • täysin

      Haju ongelmat ovat kamalia ja varsinkin kun niille ei muka voi tehdä mitään! Itse kärsin alakerran äijän tupakansavusta ja ilmanvaihtokanavista tulevasta hajusta. Kummallekaan ei voida tehdä mitään! Täytyy vaan sietää! Älytöntä! Terveystarkastaja vaan paikalle!

      • Anonyymi

        Kävin entisen työnantajan oven takana kusella ja paskalla.

        Ne oli puolittain terveisiä perseestä.


    • Anonyymi

      On sitä rajoitettu, terveydensuojelulain 27§:n mukaan asuntoon ei saa tulla mitään hajua.

      Käytännössä tuo on kuitenkin täyttä huuhaata (kuten kaikki muukin täällä hölmölässä), koska laiminlyönneistä ei seuraa mitään, joten vuokranantajilla ei ole mitään intressiä tehdä ongelmille mitään ellei terveystarkastaja määrää.

      Eli vaihtoehdot ovat joko terveystarkastaja välittömästi paikalle tai muutto muualle.

      • Anonyymi

        Puhdas huoneilma on se joka tekee vaatimattomastakin kodista viihtyisän.Jos kotisi on likainen niin nämä lian hajut kulkeutuvat rakenteiden saumojen kautta talon muihin huonestoihin.Eli terveystarkastaja tai kunnan sosiaalityöntekijä olisi kutsuttava paikalle selvittämään mistä tämä likaisuus asunnon haltijalla johtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhdas huoneilma on se joka tekee vaatimattomastakin kodista viihtyisän.Jos kotisi on likainen niin nämä lian hajut kulkeutuvat rakenteiden saumojen kautta talon muihin huonestoihin.Eli terveystarkastaja tai kunnan sosiaalityöntekijä olisi kutsuttava paikalle selvittämään mistä tämä likaisuus asunnon haltijalla johtuu.

        Näitä ns. kauhukoteja ikävä kyllä löytyy melkeinpä jokaisesta asuinkorttelista.


    • Anonyymi

      Minä kun muutin nykyiseen vuokra-asuntooni, niin siellä vasta haisikin. Kuvittele mielessäsi 86-vuotias lihava mummo, joka istuu nojatuolissa ja katselee telkkaria. Mummo saa sydänkohtauksen ja kuolee tuoliinsa. Hän mätänee tuoliin kiinni ja asunnossa pörräävät kärpäset kasvattavat toukkansa hänen lihassaan. Telkkari jauhaa päivästä toiseen ja valot ovat päällä. Kesähelteillä ruumiin löyhkä alkaa kantautua naapureihin jo parin viikon päästä. Asunnossani tuoksui mummovainaalle. No haju kyllä lähti itsekseen viikossa. Joku tiesi kertoa, että se saattaa tulla pitkään käyttämättömänä olleesta viemäristä, jonka seiniin on paska kuivunut kiinni. Tiheä huuhteleminen poistaa hajun.

    • Anonyymi

      Pahaa lemua ei saa päästää yöaikaan. Se pitää päästtää ilmoille päiväsaikaan. Sama koskee kovaa melua.

      • Anonyymi

        Mikä aiheuttaa asuinhuoneiden pilaantuneen ilmanlaadun?. Suurin syy tähän asukkaan alhainen vaatimustaso käytössä olevien tilojen perussiivous ja ylläpitosiivouksen suhteen.Syynä tähän likaisissa tiloissa asumiseen voi olla mm. rajoittunut toimintakyky sairauden, ikääntymisen vamman johdosta. Tai sitten on vain kyseessä yksilö jonka käsitys hygieenisesta asuinympäristöstä ja henkilökohtaisen hygienian ylläpidosta on sellainen jotta kanssaihmiset kokevat hänet epämiellyttävän naapurina joka pilaa asuinviihtyvyyden muilta asukkailta asumassaan talossa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe