masentunut kani?

mitä tehdä?!

Asun kerrostalossa kämppikseni kanssa. Ostin leijonanharjas uroksen noin neljä kuukautta sitten, jolloin se oli 5kk vanha, ja koko ikänsä ollut eläinkaupassa häkissä. Olin kanin kanssa aluksi paljon, mutta ei näyttänyt tottuvan ollenkaan. Nykyään kani meillä keittiössä vapaana koko ajan, jossa sillä myös oma häkki. Vähän on kesyyntynyt mutta lähelle i tahdo päästää eikä tykkää ollenkaan olla sylissä. Kysymys kuuluu, että saako yhdeksän kuukauden ikäisen kanin vielä kesytettyä lellittäväksi, vai pitäisikö antaa olla vain omissa oloissaan? Näyttää sille ettei kaipaa seuraa, vaan saattaa joskus jopa murista, toisinaan näykkii vähän muttei kovasti.
MITÄ TEHDÄ?!
Onko mahdollista että kani olisi "masentunut" mitä voisi tarjota ajan vietteeksi?

5

5005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mahd. apua...

      Moi, en oo mikää lääkäri tai kovin nero mut mun maalaisjärjellä kanisis saattaa olla hyvinkin masentunut jos kerat ollu 5kk eläinkaupassa ilman lajitoveria? eikä eläinkaupoissa tietääkseni kauppiailla ole aikaa niitä käsitellä eikä ne pääse jaloittelemaan ikinä... :/
      joten pidän aika todennäköisenä että se on jokseenki masentunut/"kyllästynyt elämään".
      Jos sinulla on mitenkään mahdollisuutta niin kannattaisi harkita ehkä toisen kanin hankintaa sillä ihminen ei voi ikinä korvata lajitoverin seuraa vaikka olisi kuinka paljon aikaa olla eläimen kanssa... ja kanisi saattaisi kaivata eläinseuraa.
      Kyllä 9kk ikäisestä kanista voi hyvinkin tulla vielä ihmisläheinen muttei ehkä ihan sellainen kuin pienestä poikasesta asti käsittelyyn ja ihmisiin tottunut... ja isoilla kaneilla se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.
      Mut jos pystyt hankkimaan toisen kanin niin suosittelen kasvattajalta hankkimista ja sopimista että uusi kani on teillä vaikka kuukauden jonka jälkeen katsotte että miten tulevat toimeen josseivat tule niin saisit antaa sen takaisin kasvattajalle.
      Toivottavasti oli jotakin apua tästä ja onnea teille!

      • Sara

        Lajitoverin seuraa se voisi kaivata. Mutta ne pitäisi tutustuttaa mahdollisimman nopeasti toisiinsa.
        Toinen niksi voisi olla, että yrität lähestyä kanisi kanssa. Annat sille makupalan, kun se on tullut luoksesi, annat haistella kättäsi ja sitten siirrytään silittelyyn. Pian kanisi kaipaa jo hellyyttä. Sylikanit ei yleensä ole niin kivoja kun luullaan. Mutta koitapas näitä niksejä! :)


    • tania78

      4kk kesytykseen on vielä lyhyt aika.
      Kani , joka on elänyt ilman kontakteja koko pienen ikänsä on yksi hankalimmista.

      Anna kanille reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä.
      Istu lattialla ja puuhaile omiasi. Lue vaikka kirjaa... Tarjoile sillöin tällöin jotain herkkua. (kuivattua hedelmää tai rusina...)
      Laita lattialle tunneleita ja oksia.
      Nurkkaan kaivuulaatikko.
      Osta vaikka puuhapallo (jonka sisälle tulee ruokaa)

      Sylikania siitä tuskin koskaan tulee, mutta käsiteltävä kuitenkin. Ja tietysti jos harkitsisit lajitoveria ?...

    • werty

      Itse ostin myös ensimmäisen kääpiöluppani eläinkaupasta sekin oli ollut sielä jo useamman kk. Ostaettaessa pupu oli puolivuotias. MEidän Rommiakaan ei oltu käsitelty yhtään, myyjä metsästi 15min kania häkistä.
      Meille tullessa oli hyvin arka ei tykänny koskettelusta, rimpuili ihan älyttömästi kynsiä leikatessa ym. Ainoo poikkeus mikä Rommilla oli oli se että sitä sai pyöritellä jaloilla ihan miten halusi eikä ollut moksiskaan mutta käsi kun tuli vähänkin lähelle niin poika pinko viimistä päivää pakoon.
      Nyt se on ollu meillä jo 2.5 vuotta nykyisin sen saa syliin hetkellisesti, kynnet leikataan mitään ihmeempiä rimpuiluja, antaa silittää ja muutenin käsitellä.
      Pitkään siinä meni, lähemmäs vuosi ennenkun anto koskea pelkäämättä, mutta kyllä kannatti. Edistystä tapahtuu koko ajan.

      Että kyllä ne kesyyntyy mutta vaativat vain paljon aikaa ja sitä että niiden kanssa tosiaan on ja viettää aikaa.

      Itse olen huomannu näiden muiden kanien kanssa että keittiö on oiva paikka pitää kania ainakin ensimmäiset kk / kunnes kani on tottunut käsittelyyn ja ihmisen läsnä oloon.
      Keittiössä kun saavat olla vapaana ja sielä käydään monta kertaa päivässä niin ovat kesyyntyneet erittäin nopeasti ja tottuneet vieraisiin kun kaikki hakevat sieltä aina jotain :)

      Itse alussa istuskelin lattialla muutaman tunnin joka päivän yhteen putkeen ja seurailin kanien touhua saivat tulla haistelemaan ja muutenkin tutustumaan en niihin erityisemmin koskenut saivat ite hyppiä syliin ja mennä miten halusivat.

      Alussa Syötin tuoreruuat aina kädestä siinä jo tapahtuu edistystä kun kani viimein uskaltaa tulla syömään kädestä se on iso askel luottamukseen.

      Nykyisin eivä arista vieraita laisinkaan ovat aina pyörimässä jaloissa ja hakemassa huomiota jos vaikka saisivat herkkuja :)

      Parhain neuvo minkä voi antaa on se että vietä pupusi kanssa paljon aikaa ja anna sen tulla itse tutustumaan niin saat siitä mitä ihanimman karvapallon. Huomaat nopeesti kun kanisi juoksee sinua jo ovelle vastaan kun tulet huoneeseen :) Siinä vaiheessa on tapahtunut jo paljon edistystä ja voit olla tyytyväinen itseesi ja kärsivällisyyteesi :)

    • Anonyymi

      Wköswlwllwowoo2q on kanini

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe