tv käynnistyy itsestään

outoa

Meillä on Samsungin LE40A557 telkku ja nyt parina yönä se on käynnitstynyt itsestään. Mitään ajastinasetuksia en ole löytänyt, joten se ei selitä käynnistyimistä. Telkkariin on kytketty Topfieldin tallentava boxi ja siinä on tallennuksia ajastettu. Mutta sekään ei voi käynnistää tv:tä, vaikka itsensä käynnistääkin. Sitäpaitsi, tv ei osaa vaihtaa HDMI-tilaan, jos boxin käynnistää. Se HDMI-tila täytyy siis valita manuaalisesti.

Ainoana vaihtoehtona mieleen tulee se, että tv käynnistyisi virtapiikistä. Nimittäin pakastin aiheuttaa käynnistyessään ja sammuessaan häiriöitä tv-laitteille, kun on samassa vaiheessa. Tosin uskomattomalta kyllä tuntuu...

25

16983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • infrapunalähde?

      Onko lähellä jotain ir-laitteita, jotka voisi Samsungin käynnistää? Tosin tuntuu kaukaa haetulta. Joskus nuo pienoisloistelamput aiheutti ongelmia kaukosäätimien kanssa, kun niiden hakkuritaajuus osui kaukosäätimen taajuusalueelle. Tosin ei se lamppukaan osaa kyllä kehittää juuri oikeaa bittikuviota telkun ohjaukseen ... Mutta tällaiset nyt tulee ekaksi mieleen, jos telkkarissa sattuu olemaan joku bugi!

      - Pystyttiinhän sota-aikanakin estämään venäläisten radiomiinojen laukeaminen soittamalla Säkkijärven polkkaa keskiaalloilla ;-)

      • outoa

        TV on käynnistynyt itsestään joka kerta alkuyöstä. Ollaan herätty sattumalta ja ihmetelty olkkarista kajastavaa valoa. Ompas UFOa tekstiä mutta näin on käynyt xD Viime yönä kävi juuri näin. Ei siellä valoja tuolloin ole päällä enkä usko, että se ottaisi signaalia naapuristakaan.

        Jos töllössä olisi joku bugi, niin sehän olisi tehnyt tuota ennenkin. Tässä kahden viikon sisällä ollaan huomattu tuo toiminta. Vaimokkeen mielestä se on aina sama aika, kun se on käynnistynyt.


    • ihmettele

      kun kysymyksessä on samsungi,kokeile muuta vaihetta

      • yhtena yona

        itellä samsung, ja meni mystisesti keskellä yötä päälle. Jumalauta pelästyi eka kuulu joku outo ääni sit katoi vähä ja sit tv ni itestää pääl ja jotkut hampaat???? siis oonko joku vitun hullu tai jtn :d.d säikähin.. otin virrat poijjes ja sillee... ei oo enne menny. ja siis digiboxi meni siis eka päälle, sit tv, tv sammu sitte digiboxikin. aika outo juttu....


    • ajastin?

      Speksien mukaan siinä telkussa on ON/OFF -timer, joten kannattaa varmaan vielä kerran katsoa ne valikot. Ja sitten resetoida vaikka tehdasasetuksiin koko värkki, jos ei taimeria löydy.

    • Jussi2222

      Löytyykö talosta eläimiä? Ittellä kissat onnistunut joskus laittamaan tv:n päälle..

      Mutta kaikki on mahdollista noiden koneiden kanssa.

      • outoa

        Talossa on pari kissaa. Kyllähän sekin käväisi mielessä, että ne ovat yöllä pöydällä hyppiessään onnistuneet painamaan kakosäätimestä powerinappia.

        Ja edelliselle kirjoittajalle tiedoksi, että löysin tv:stä ajastusasetukset, mutta ne olivat pois käytöstä.


    • maakuu

      Meillä tietokone käynnistyy sähkökatkon jälkeen itsestään, siis kun on ollut valmiustilassa. Sama saattaa tapahtua valmiustilassa olevalle telkkarille.

      • outoa

        Tuttu juttu minullekin tuo, että tietokone käynnistyy tai buuttailee itsekseen sähkökatkon tai muun virtapiikin aikana. Mutta nyt ei ole ollut sähkökatkosta kyse, sillä se olisi kyllä näkynyt muissa laitteissa. Esim. stereoissa olisi "demo" päällä ja kaiken maailman digitaalikellot olisivat vilkuttaneet.


      • Anonyymi
        outoa kirjoitti:

        Tuttu juttu minullekin tuo, että tietokone käynnistyy tai buuttailee itsekseen sähkökatkon tai muun virtapiikin aikana. Mutta nyt ei ole ollut sähkökatkosta kyse, sillä se olisi kyllä näkynyt muissa laitteissa. Esim. stereoissa olisi "demo" päällä ja kaiken maailman digitaalikellot olisivat vilkuttaneet.

        Sähkökatko voi olla niin lyhyt, että muut laitteet eivät ole ehtineet reagoimaan siihen. Jos laitteessa on kondensaattoreita tasaamassa jännitevaihteluita, alle sekunnin kestävä katkoa ei välttämättä edes huomaa. Mutta se TV voi olla herkempi katkoille, kuin muut laitteesi.

        Terveisiä tulevaisuudesta.


    • itselläkin

      mene asetuksiin ja hae sieltä automaatti päivitys valmiustilan aikana ota pois päältä ei aukea itsestään sen jälkeen

      • go samsung

        Eli siis kyseessä on ominaisuus, jonka käyttäjät ovat itse jättäneet päälle.


      • kulunkia!

        Eikös telkkarin viritin ole "päällä" valmiustilassakin, jos se kerran huomaa päivitykset? Säästyis varmaan sähköäkin, jos tuon ominaisuuden kytkee pois. Mulla ainakin tellku vie alle 1W valmiustilassa, tosin ei ole Samsung.


      • outoa

        Asetuksissa oli tosiaankin valmiustilan automaattipäivyts päällä. Otin sen nyt pois päältä eikä ainakaan viime yönä tv käynnistynyt. Tutkitaan tilannetta.


      • yöllä
        outoa kirjoitti:

        Asetuksissa oli tosiaankin valmiustilan automaattipäivyts päällä. Otin sen nyt pois päältä eikä ainakaan viime yönä tv käynnistynyt. Tutkitaan tilannetta.

        itellä samsung, ja meni mystisesti keskellä yötä päälle. Jumalauta pelästyi eka kuulu joku outo ääni sit katoi vähä ja sit tv ni itestää pääl ja jotkut hampaat???? siis oonko joku vitun hullu tai jtn :d.d säikähin.. otin virrat poijjes ja sillee... ei oo enne menny. ja siis digiboxi meni siis eka päälle, sit tv, tv sammu sitte digiboxikin. aika outo juttu....

        sori doublepost. vastauksia pliis :S kattelen huomenna tota ihme järkkö päivitystä.
        ainiin, käövin vessassa ja sitte siinä pesin kläsiä ja tuli joku ihan ufo ääni. en tiiäö oliko telkkari :S aika samallaine ku viimeks ku meni pääl...


    • täydellinen.mysteeri

      N. kk sitten itselläkin TV meni yöllä päälle itsestään. Sen päälle laittamiseksi pitää painaa kolmea nappia: TV:ssä itsessään olevaa virtanappia, digiboksin kaukosäätimen nappia ja TV:n kaukosäätimen nappia. Asun yksin, ei lemmikkieläimiä, joten itselleni tämä on täydellinen mysteeri.

    • JatkoJohtoToimii

      Kannattaa hankkia jatkojohto virtakytkimellä. Sillä kun katkaiset virran teelvisiosta yöksi, se ei heräile. Joissakin televisioissa käynnistys tapahtuu päivitysten etsimistä varten. Virtakytkimellä oleva jatkojohto suojaa television tai muun sähkölaitteen myös mahdollisilta verkon ylijännitteiltä.

      • SiitäPuheenOllen

        Asutteko Voimalinjojen lähettyvillä? Voimalinjojen elektroninen magneettikenttä aiheuttaa sähkön taajuushäiriöitä, jotka taas aiheuttavat tällaisia niinkutsuttuja laitteiden "itsestään heräämisiä" ja jopa laitteiden itsestään tehdasasetuksille siirtymisiä. Sähköfirmalla työskennellessä jouduin kuuntelemaan naurettavan paljon valituksia laitteiden sekoilemisista. Syy löytyi kuitenkin aina sieltä 20-metrin korkeudesta. Kaikkein radikaalein tapaus, josta kuulin oli erään isokenkäisen herran sähköauton kolari, joka oli saanut alkunsa siitä kun auto oli lähtenyt omille teilleen, "siis itsestään" liikkeelle pihalta.


    • jarmo778754

      valmiustilan päivitysominaisuus asetuksista pois päältä, ei käynnisty enää itsestään.

    • ertersr

      """"valmiustilan päivitysominaisuus asetuksista pois päältä, ei käynnisty enää itsestään. """

      Meillä ei auttanut ylläolevakaan, se vaan haki niitä kanavia. Mutta kun mentiin sinne perussäätöihin, info-menu-mute-power kaukkarista, ja sieltä watsdog asentoon OFF, niin johan nöyrty samsung. Tosin ei meillä toosa mitenkään näkyvästi käynnistynyt, mutta kanavat meni sekaisin.

    • Meillä kaksi Samsungin telkkaria, yksi 49- ja toinen 55 -tuumainen. Eka mökillä ja toinen kotona. Kummatkin alla kolmevuotiaita. Kummatkin tekee samaa temppua öiseen aikaan, kivoja ylläreitä, varsinkin möksällä kun muuten on hiljaista jne.
      Täytyy testata tuota edellisessä kirjoituksessa kerrottua menetelmää. Aika jännä juttu joka tapauksessa, eipä tulee esiin missään muualla kuten myyjän puheissa Gigantissa, josta kummatkin töllöt on ostettu. Kannattaisiko neuvoa/varoittaa.

    • Anonyymi

      Meidän vanha (yli 10v) Samsung PS50B550 alkoi käynnistymään yöllä itsekseen näiden HD-kanavien vaihtumisen jälkeen, eli 31.8.2021.
      Aikaisemmin ei ole itsekseen käynnistymistä ollut. Telkkari on niin vanha, ettei siinä ole mitään WI-Fi ominaisuuksia, joten päivityksiä ei sitäkautta voine tulla.
      Täytyy varmaan kantaa telkkari kierrätykseen ja ostaa uusi, mutta ei Samsungia. Pieneksihän tuo 50 tuumainen on huononäköiselle käynytkin.

      • Anonyymi

        Hei täällä aivan sama tilanne! Yli 10 vuotta vanha Samsung käynnistyy öisin ja ruutu on sellainen harmaa. Olin aikeissa luopua muutenkin, joten joutaa jo kiertoon.


    • Anonyymi

      Yösähkö antaa piikin.

    • Anonyymi

      Tänään myös mulla kävi näin olin olohuoneessa laitoin tv pois päältä menin vessaan tulin sieltä ja tv oli päälllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1276
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      842
    5. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      732
    6. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      717
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      714
    8. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      72
      714
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      56
      707
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      655
    Aihe