hypoallergeeninen ruoka

pohdintaa

moi

on ollut pientä iho-oireilua yms ongelmaa kultsin kanssa ja nyt eläinlääkäri kehoitti viemään prosessin loppuun ja ottamaan selvää mikä koiralla todella on (on aiemmin syönyt kilpirauhasen vajaatoimintaan lääkettä, mutta nyt sekin diagnoosi on holdissa).

tämän tiimoilta aloitettiin hypoallergeeninen ruoka, jotta voidaan ekana poissulkea allergiat ja sitten keskittyä muihin syihin. lääkäri sanoi että royal canin on ainoa ja sitä saakin vain eläinlääkäristä eikä esim eläinkaupoista lainkaan. nyt osui kuitenkin silmiin Brit-merkkisen valmistajan hypoallergeeninen ruoka, jota myydään eläinkaupoissa.

Yllättäen, näiden hintaero on huikea! Uskallanko alkaa syöttää koiralleni puolet halvempaa Britiä vai pitääkö pysyä Royal Caninissa? kuinka paljon RC:n suosittelemisesta on kiinni vain eläinlääkäreiden diilit valmistajan kanssa ja siksi suosittelevat kalliimpaa, jota saakin vain heiltä? onko kyseenalaistamienn tässä koiran huonoksi vaiko jotain, mitä voisi jopa harkita?

terkuin
minä ja koira

40

3126

Vastaukset

 • samaan lankaan koiran allergia oireita tutkiessa. Todella kalliita ruokia piti ostaa ja mikään ei auttanut. Nyt olen siirtynyt raakaruokintaan eli barffaukseen ja koira on aivan toinen, ei mitään tietoa mistään allergioista!!

  • ..Moi..

   Meillä on samantyyppinen tarina. Ei tosin kokeiltu mitään hypo-ruokia, mutta kävimme lekurissa näyttämässä koiraa ja aina oli jotain allergioita.

   Nykyään ei ole mitään ongelmia. Koiran turkki, ulosteet ja ennenkaikkea koiran mieli on todella hyvässä kunnossa. Vatsakin kestää nykyään lähes mitä tahansa.

   Suosittelen.


  • ..juha.. kirjoitti:

   ..Moi..

   Meillä on samantyyppinen tarina. Ei tosin kokeiltu mitään hypo-ruokia, mutta kävimme lekurissa näyttämässä koiraa ja aina oli jotain allergioita.

   Nykyään ei ole mitään ongelmia. Koiran turkki, ulosteet ja ennenkaikkea koiran mieli on todella hyvässä kunnossa. Vatsakin kestää nykyään lähes mitä tahansa.

   Suosittelen.

   kiitos teille kaikille viesteistä!

   onko tuo raakaruokinta siis jotain muuta kuin possua/nautaa, koska se on selkeästi ainakin meillä nyt ollut hiukan huono ainesosa päivittäistä ruokintaa? mistä tätä ruokaa on helpointa ostaa? jep, tiedän että tällä palstalla on varmasti asiasta asiaa, mutta onko jossain ihan "virallista" tietoa tästä barffaamisesta?


  • pohdintaa kirjoitti:

   kiitos teille kaikille viesteistä!

   onko tuo raakaruokinta siis jotain muuta kuin possua/nautaa, koska se on selkeästi ainakin meillä nyt ollut hiukan huono ainesosa päivittäistä ruokintaa? mistä tätä ruokaa on helpointa ostaa? jep, tiedän että tällä palstalla on varmasti asiasta asiaa, mutta onko jossain ihan "virallista" tietoa tästä barffaamisesta?

   kalaa ja broileria on myös saatavana ja paljon muuta, riippuu kaupan tasosta. Tietoa barffauksesta saat kun laitat hakusanaksi raakaravinto tai barffaus. mieleentulee näin nopeasti ainakin barffinet, murren murkina, ja kennelrehu. Se mistä on helpointa kyseistä ruokaa ostaa, riippuu pitkälti siitä, missä päin suomea asut. Moneen paikkaan kuljetetaan ruokaa, mutta pohjoisemmaksi mentäessä, paikat vähenee..


 • Käyppä eläinkaupassa kurkkaamassa Brit pussin kylkeä ja vertaa RC:hen. Sisältääkö jotain mikä allergisoi? Onko eroa minkä verran, hyvin vähän, laisinkaan? Loppu selviääkin sitten kokeilemalla.

  Noiden ruokien hinta-laatu -suhteeseen en ota kantaa.

  Itse samassa tilanteessa pistäisin koiran eliminaatiodieetille ja selvittäisin mitkä allergisoivat ja jatkaisin jo ehdotettua raakaruokintaa sen jälkeen.

 • Meillä syödään Britin lammas-riisiä, joka on siis vehnätön yms. On allergiaruoka ja sopinut meille ihan hyvin. Kutinaa on edelleen silloin tällöin ja on mekin ajateltu siirtyä raakaruokintaan (lähinnä toisen koiran virtsakiteiden takia). Tosin tähän ruokaan on lisätty lohiöljyä, joka on käsittääkseni tosi allergisoiva. Ja rasvaprosentti on vain 10, joten jos koira on tosi energinen, voipi ruveta laihtumaan.

  Brit care -sarjan ruuat ovat mielestäni parempia hinta-laatu-suhteeltaan ja ne ovat kaikki vehnättömiä, ei soijaa jne.

 • Meillä on syöty nyt 2kk Brit Care peruna-lohi nappuloita ja ihme on tapahtunut.
  Koiramme on kärsinnyt jatkuvasta ripulista ja ihooireista kaikilla muilla nappuloilla,mutta tällä ruokinnalla vatsa erittäin hyvässä kunnossa,kuten myös iho.
  Meille tämä ruoka sopii erittäin hyvin.

 • Hei vaan kaikille koiraihmisille!
  Meillä on 5 vuotias ajokoira ja kärsii allergiasta,.Olen kokeillut kaikenlaisia ruokia ja nyt olen laittanut itse porkkanaa keitettynä ja tattaripuuroa näillä mennään jonkun aikaa . Koira kutisee joka paikasta korvat on punaiset, kuonoa hinkkaa maahan ja kaikennöistä. Brit Care lammas -riisi on hyvä olen itsekin ostanut Musti ja Mirri liikkeestä. Olen joku aika sitten käynyt eläinklinikalla ja tehtiin verikoe josta ilmeni että ilmeisesti ruokaallergia on kysymyksessä tosin lääkärit ei aina tiedä kaikkea. Olen sitä mieltä että koiran hoitajat tietää paremmin.

  terv. roope

 • No luulisi sinun siinä tapauksessa tietävän että porkkana on ensimmäinen mikä jätetään ruokavaliosta pois jos koira kutisee. Anna raakaa/kypsennettyä lihaa kera tumman riisin, kylmäpuristettua öljyä rkl/pv ja merileväjauhetta 1tl/pv.

 • Tsekkaas myös James Wellbelovedin ruoat. Hypoallergeenista ruokaa, sopi ainakin meidän koiralle.

 • Aloittajalle sen verran että hypoallergiaruuat eivät poissulje mitään allergioita. Tottakai lääkärit suosittelevat niitä, samoten Hill`s ruokia, kun vetävät hyvät provikat välistä. Lisäksi, koirallasi ei välttämättä edes ole mitään allergiaa, se ei välttämättä kestä prosessoitua ruokaa, liikaa hiilihydraattia, eli suomeksi huonosti sulavaa ruokaa, jossa rasvan määrä on olematon. Kyseenalaistaminen kannattaa aina. :)

  Eliminaatiodieettiä ei koskaan tehdä nappulalla, ja jos haluat todella selvittää, onko koiralla ylipäätään allergiaa, on se ainoa vaihtoehto.

  • Meillä tosi allerginen koira ja eniten varastopunkille, jota kaikissa kuivamuonissa, herkkupaloissa, puruluissa ynnä muissa. Anallergenic kuivamuonalla tehtiin eliminaatio dieetti ja koiralta loppui korva- ja silmätulehdukset, anaalirauhastulehdukset sekä ihotulehdukset kuin seinään. Samoin märkäruuasta käy z/d tuote. Kaikkia mainitsemia oireita esiintyy heti, kun annetaan jotain muita ruokia. Laajat allergiatestit testit tehtiin jo parin vuoden iässä ja tuloksien supsittelemilla ruuilla on menty jo 7 vuotta. Liputan kovasti allergiatestien ja ko ruokien puolesta, vaikka ovatkin kalliimpia kuin normiruuat, mutta ihanaa, kun löytyy oikeat tuotteet ja saa apua rakkaallé lemmikille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Meillä tosi allerginen koira ja eniten varastopunkille, jota kaikissa kuivamuonissa, herkkupaloissa, puruluissa ynnä muissa. Anallergenic kuivamuonalla tehtiin eliminaatio dieetti ja koiralta loppui korva- ja silmätulehdukset, anaalirauhastulehdukset sekä ihotulehdukset kuin seinään. Samoin märkäruuasta käy z/d tuote. Kaikkia mainitsemia oireita esiintyy heti, kun annetaan jotain muita ruokia. Laajat allergiatestit testit tehtiin jo parin vuoden iässä ja tuloksien supsittelemilla ruuilla on menty jo 7 vuotta. Liputan kovasti allergiatestien ja ko ruokien puolesta, vaikka ovatkin kalliimpia kuin normiruuat, mutta ihanaa, kun löytyy oikeat tuotteet ja saa apua rakkaallé lemmikille.

   Unohdin mainita, että Anallergenic kuivamuona on pakattu niin, ettei siinä ole varastopunkkia, mutta pussi on suljettava niin hyvin joka kerta, ettei varmasti jää mistään kohtaa auki. Itse tein alkuaikoina niin, että kun avasin säkin, niin laitoin esim 100-200g annoksen pakastepussiin ja suoraan pakkaseen, niin varmistin ettei varastopunkkia päässyt annoksiin. Varastopunkilliswn eli normi kuivamuonan pakastus ei auta, koska se vain kuolee pakastettaessa, mutta punkin proteiini jää ja se aiheuttaa varastopunkille allergiselle eläimelle oireita. Hyvon maistui nappulat swkä huoneenlämpöiset että pakastetut.


 • oletteko kokeilleet Golden Eaglea? sitä saa edullisesti ainakin www.sportriders.fi

  • tuota pennuille suunnattua SPta voin suositella!


 • Meillä syötetään ankka-riisi ja kana-riisi ruokia. Ovat mustin ja mirrin oma ruoka ja zooplussalla myytävä bozita. Ankkaruoka on ollut purina natural, josta koira on pitänyt. Näitä ollaan syötetty viimeksi. Sitä ennen söi vaikka mitä allergiaruokia, joista muutamasta sairastui allergisiin oireisiin. Ne häipyivät vähitellen, kun perunaa, lammasruokia eikä kalaruokia kuivamuonissa ei käytetä. Tuoretta kalaa voi syödä mutta ei kuivamuonaa, joka on tehty kalasta tai lampaasta. Liekö mikä ainesosa, joka allergian aiheutti mutta nyt sekin on poissa pysynyt tämän syksyn.

  • Mä haen kanssa tuolta aiemmin mainitsemastasi.Sellasta eri merkkiä vaan 60-70€/säkki,laadukasta,lihapitoista.Sopii meidän herkkikselle.


 • Tutustu raakaruokintaan tai et ikinä saa varmuudella selville, mille se koira on allerginen. Ruokasäkeissä on aina niin miljoonaa ainesosaa ja se voi olla mille vaan niistä allerginen. Puhumattakaan varastopunkit, joita majailee kuivaruokasäkeissä.

  Pysyttele kuitenkin erossa BARFfauksesta, sillä siinä ruokinta perustuu suurilta osin luuhun, joka on pelkkää kalsiumia ja fosforia. Tarkoitan nyt oikeaa LIHAA, raakaruokintaa.
  Saat sitä mm. www.kennelrehu.fi -palvelusta, sekä Vauhti-Raksun sivuilta. TUTUSTU!

  Eläinkaupat on sikahintaisia...

  • Tutustu myös eliminaatiodiettiin koiralla.


  • Tuttavani syötti pitkään pakaste BARF ruokia, krooninen allergia vaivasi silti koiraa.
   Eli kaikkea lihaa ei pidä sekoittaa.

   Ratkaisuksi löytyi yhden lihavalmisteen sisältävä kuivaruoka, Acana Lammas&Omena.
   Eläinkaupasta toki, mutta ei sikahintaisesta. Eläinlääkäri toki suositteli myymiään mm royal caninin erikoisruokia, mutta kun niissä on viljaa joka taas osaltaan lisää allerigiaoireita koirilla. Eläinlääkärit on jo opiskeluvaiheessa aivopesty myymään näitä Royalin erikoistuotteita, vaikka niiden laatu on lopulta melko heikkoa ja eläinkaupasta saa laadukkaampaa ja terveelliseempää ruokaa edullisemmin.

   Jos eläinkauppa ei osaa neuvoa viljatonta ja terveellistä ruokaa koirallesi niin suosittelen vaihtamaan kauppaa. Koulutettuja ja osaavia kauppiaita löytyy kyllä, mutta osa myyjistä osaa vaan rahastaa.


  • "Tuttavani syötti pitkään pakaste BARF..."

   Koska barf ei ole itsessään myöskään ratkaisu... Eli AINUT varma on eliminaatiodietti (tutkimuksilla sitten suljetaan muut pois) ruoka-aineoireitten selville saamiseksi. Koira voi olla ihan samoin kuin jollekin viljalle/viljoille, allerginen myös eri proteiinien lähteille. Eikä sitä pelasta silloin, missä muodossa sitä saa. Siksi eliminaatiodietillä tutkitaan kaikki "puolet". Mm. siipikarjan yliherkkyydet ja lammas on lisääntynyt lähivuosien aikana reippaastikkin. Kala on myös ollut useallekkin moniallergiselle yksi aiheuttaja.
   Mutta kaikki on yksilöllistä, joten siksikin kannattaa tehdä dietti.

   Viljat itsessään ei siis myöskään ole huonoja, ainoastaan silloin, jos joku/jotkut ei sovi. Aivan samoin kuin lihoissa, kasviksissa ym.

   Se, että tekee dietin pelkällä lihalla pitkään, on myös vähän riskaabelia, varsinkin raalla...Varsinkin, jos koira ei ole syönyt koskaan lihaa, muuta kuin teollisessa muodossa. Voi saada vatsan todella sekaisin, niin että sitten siihen täytyy paneutua...Myös jos oireilee vatsalla, niin sotkee heti kättelyssä tuloksia.
   Joten itse suosittaisin jotain viljoja, lähinnä tattaria tai hirssiä ( ei "ns.kotimaisia) myös. Ja liha, mitä mieluiten ei ole saanut missään muodossa ja ns.vähiten herkyyttä tuottaviin luettavaa aloitukseen.
   Vitamiinilisät kannatta myös huomioida, eli kun purkista antaa, niin kannattaa tarkistaa tarkoin, sillä jossain voi olla sidosaineina jotain herkistävää myös.

   Toki jos joku haluaa koiransa ruuan punnia, niin siitä vaan :D Muutenhan se on ihan turhaa. Näppituntumalla se löytyy. Koirilla on eri tarve(kulutus ym.) kuitenkin riippumatta painaako vaikka saman verran.


 • BARF= Bones And Raw Food on ruokavalio joka perustuu luihin. Sitä en suosittele, vaan nimenomaan lihapitoista ruokavaliota. Luut on suurimmaks osaksi kalsiumia ja fosforia, ei luussa ole muuta mitä voisi hyväksee käyttää.

  Osta siis lihaa, esim poro, hevonen, peura, broileri, kalkkuna, lohi tmv jos nauta/sika ei käy.
  Syötä sitä muutama viikko (eikä MITÄÄN muuta koko aikana, ei mitään!).
  Jos koiran oireilu loppuu, voit koittaa antaa sille muutakin lihaa, mutta pysyttelet vaan niissä, eikä taaskaan mitään muuta veden lisäksi.

  Tälla tavalla heti näet jos reagoi johonkin. Jos alkaa rapsuttelu, karva menee huonoksi tai koira muuten oireilee, jätä viimeisin lisäys pois ja palaa vanhaan ja sopivaan ruokaan. Odottele että oireet lähtee ja valitse taas ihan uusi liha.

  Lisäksi voit halutessasi ottaa kokeiluun jonkun hiilihydraattilähteen, jos koiran vatsa menee kovaksi (=kakka ei tuu).
  Hyvää on esim. pellavarouhe (turvotetaan ensin ja vain max ruokalusikka päivässä isommallekin koiralle).
  Parsaakin voi antaa jos sitä sietää.

  Muista antaa ruokavaliolle ainakin se pari viikkoa aikaa, siinä voi kestää että oireilu häviää. :)

  • ....jatkuu:

   Ja koiralle annetaan 2-5% painostaan ruokaa. Josset osaa laskea, niin pyydä joku muu laskemaan.

   Esim. 25kg koira syö päivässä 500g lihaa, jos se syö sen 2% painostaan =) eli laskutoimitus menee näin: 0.02 prossaa x 25 kiloa =0.5 kg lihaa

   Lisäksi annetaan kun eliminaatiodietti on ohi niin lisäravinteita, ettei tuu puutoksia.
   Pakollisia lisiä ovat:

   -Sinkki (yhteensä 2mg/per painokilo, esim Sinkkikelaatti Hevari-nettikaupasta, sopii hiivaiselle koiralle)
   -D-vitamiini (esim. Biomedin 25 mikrogramman 1 vitamiinitippa riittää päivässä 30kg koiralle, saa Lifesta hintaan 10e, sopii myös hiivaiselle)
   -A-vitamiini (jota saa esim maksasta, valitse maksa eläimestä jonka lihaa sietää, muuten purkista tämäkin)
   -Kalsium ja fosfori (voi antaa munankuoria jauhettuna, tai sitten niitä luita jos tahtoo, myös kalkkijauhetta saa ostaa kaupasta)

   Näillä pääset alkuun. Ei oo vaikeeta kun hetken miettii. Netti kertoo nykyään kaiken tarpeellisen.

   Tutustu myös Katiskaan:

   http://www.katiska.info/


 • Meidän koiralle sopii hyvin James Wellbelovedin kalkkuna riisi muona myös.Ja monet muutkin ovat kehuneet sen sopivan hyvin allergisille koirilleen myös.

  • Sisältää 44% riisiä (maksaa kaupassa alle 1€/kg) ja sen lisäksi VAIN 23% kuivattua kalkkunanlihaa, joka on koiranruoassa erittäin alhainen lihapitoisuus. Rasvaa tässä on vain 10,5%, joka riittää jurri ja juuri laiskalle, sohvalla makaavalle koiralle.


 • No enpä sanois,noinkaan,sillä meidän koiralla kyllä virtaa näyttää jokapäiväisillä pitkillä lenkeillämme riittävän vaikka kuinka paljon.Se juoksee irti ollessaan aina monta kilometriä enemmän kuin minä, kun se laukkaa maastossa ristiin ja rastiin eri suuntiin palaillen aina välillä takaisin luokseni lähteäkseen sitten taas uudestaan pitkälle edelleni,joten kyllä meidän koira ainakin tuolla ruoalla on hyvin jaksanut.Tosin olen kyllä sitten antanut sille sen muonan lisäksi aina jonkun verran tuorettakin kalkkunan lihaa kyllä myös ,koska juuri se liha sille tuntuu parhaiten sopivan.Ja se kyllä pitkästyisi ja tuskastuisi jos se joutuisi vaan sohvalla aikaansa viettämään,joten hyvin ollaan kyllä pärjätty.

  • Vaikka olette pärjänneet, se ei tee ruoasta terveellistä eikä energiapitoista. Me syötettiin aikanaan kokeeksi pari säkkiä tuota, kaikki 5 koiraa laihtuivat silmissä ja olivat koko ajan nälkäisiä vaikka oltiin jo suurennettu annoskokoa.


 • Meillä taas puolestaan koiramme ei ole yhtään tuon muonan aikana laihtunut, vaan se on pysynyt hyvässä koko ajan kunnossa ja on alkanut viime aikoina pikemminkin tulla jo vähän liiankin hyvään lihaan,joten lääkärimme viimeksi uusintarokotuksessa käydessämme sanoikin, että voisimme ehkä alkaa vähitellen siirtyä syöttämään sitä muonaa nyt jo light versiona,kun koiramme ikäkin alkaa jo olla reippaasti tuolla seniori puolella jo myös.Meidän koiralla sen lihaksetkin ovat yhä edelleen tosi vankat ja hyvässä kunnossa myös ,ja samoin turkkikin on pysynyt hyvänä ollen kiiltävä tuuhea ja eloisa myös,jota kaikki aina ovat kehuneet sen nähtyään.
  Mutta ehkäpä se meidän koiran hyvä kunto johtuukin juuri siitä sitten, kun en koskaan tosiaankaan ole tyytynyt antamaan koiralleni pelkästään kuivamuonaa vaan,vaan aina se on saanut muonan ohella sitä tuorettakin lihaa myös ja jotain muutakin sopivaa tuoreruokaa aina sopivassa määrin myös.
  Joten miten on, mahdatko sinä ehkä sitten syöttää pelkästään sitä kuivamuonaa vaan, kun koirasi niin ovat laihtuneet, vai mikähän siinä mahtaisi syynä sitten olla.Minulla joka tapauksessa on kuitenkin ollut pelkästään hyviä kokemuksia vaan tuosta Wellbelovedin ruoasta,joka meille on osoittautunut muutamien muonakokeilujen jälkeen olevan se paras kuivamuona kuitenkin.Niistä toisista muonista, joita oltiin aijemmin kokeiltu tuli joko iho tai vatsa ongelmia ,joista olemme päässet eroon vaihdettuamme tähän Wellbelovedin muonaan.Mutta niinhän se tietysti on myös,että kaikki koirathan ovat erilaisia yksilöitä jokainen ja mikä toiselle sopii ,niin ei se välttämättä aina sitten toiselle taas sovikaan.Joten kokeilemallahan se vaan sitten selviää mikä kenellekin parhaalta tuntuu.

  • JBn lisäksi onkin hyvä antaa lisänä lihaa koska sitä ei ruoassa paljoa ole.

   Sitä vastoin laadukkaassa täysravinnossa on kaikki mitä koira tarvitsee eikä siihen tarvitse lisätä mitään.  • Mielestäni tuossa hmmmjotainlinkisä oli hyviä pointteja, tosin vähän taas kärjistetään, kun tosiaan barffikin on aika käsitteellistä nykyään. Tosin vähän putosin jossain kohdin kärryiltä. Ihan mielenkiinnosta kun linkkiin eksyin, niin ja loin blogia lueskella, niin tuli käytyä myös kotisivuilla . Ja jotenkin peilaten tuota kirjoitusta vasten, olikin jotenkin outoa, että omat pennut ruokitaan kuivamuonalla. Kun jotenkin yleisesti ottaen kirjoituksista sain käsityksen, että on hiilareita vastaan.

   Meillä ei barffata, kotiruualla on menty, mutta toisaalta uskoisin, että ihan samoin monessa ruokintapoja noudattavissa on niitä, joilla tietämys on vaan luetun varassa, mutta myös niitä, että kokemustakin löytyy, jos ei muuta, niin ainakin omansorttisilleen myös. Eli kaikki ei ole uskomuksen varassa, ihan aina.


  • molossi kirjoitti:

   Mielestäni tuossa hmmmjotainlinkisä oli hyviä pointteja, tosin vähän taas kärjistetään, kun tosiaan barffikin on aika käsitteellistä nykyään. Tosin vähän putosin jossain kohdin kärryiltä. Ihan mielenkiinnosta kun linkkiin eksyin, niin ja loin blogia lueskella, niin tuli käytyä myös kotisivuilla . Ja jotenkin peilaten tuota kirjoitusta vasten, olikin jotenkin outoa, että omat pennut ruokitaan kuivamuonalla. Kun jotenkin yleisesti ottaen kirjoituksista sain käsityksen, että on hiilareita vastaan.

   Meillä ei barffata, kotiruualla on menty, mutta toisaalta uskoisin, että ihan samoin monessa ruokintapoja noudattavissa on niitä, joilla tietämys on vaan luetun varassa, mutta myös niitä, että kokemustakin löytyy, jos ei muuta, niin ainakin omansorttisilleen myös. Eli kaikki ei ole uskomuksen varassa, ihan aina.

   Kirjoittaja on päivittänyt rutiinejaan sitä mukaa mitä tieto greyhound-urheilusta on päivittynyt. Siirtyi koirinensa lihapohjaiseen ravintoon joitain muutamia vuosia sitten ja laskeskeli kaiken mahdollisen selväksi ennen kokeilujaan. Vanhoissa kirjoituksissa pennut/nuoret koirat ruokitaan nappulalla, koska kasvuikäisten koirien ruokinta lihapohjaisesti uskallettiin aloittaa vasta, kun aikuisten koirien ruokinta oli hiottu huippuunsa. Nykyään nappulat ovat pieni mutta ei syrjitty osa ruokintaa.


  • Kotisivut, millä kävin, oli päivitetty viime joukukuussa. Ja siellä oli myös kauppa, jossa teollista myytiin...
   Käsityksensä kullakin, mutta en minä tuota teollista syöttämistä kovin lihapohjaisenä näe..
   .Että jotenkin ristiriitaisena näen nyt näkemyksiä kuitenkin.


  • molossi kirjoitti:

   Kotisivut, millä kävin, oli päivitetty viime joukukuussa. Ja siellä oli myös kauppa, jossa teollista myytiin...
   Käsityksensä kullakin, mutta en minä tuota teollista syöttämistä kovin lihapohjaisenä näe..
   .Että jotenkin ristiriitaisena näen nyt näkemyksiä kuitenkin.

   Siis.

   Kyseessä ei ole aatettaan markkinoiva puoskari, vaan tyyppi joka asuu ulkomailla ja ruokkii vinttikoiriaan niin, että ne juoksevat mahdollisimman nopeasti mahdollisimman pitkälle mahdollisimman terveinä. Koirien kisakyky ratkaisee. Kirjoittaja ei ole raakaruokafanaatikko. Eikä nappulafanaatikko. Koirat ruokitaan lihaPAINOTTEISESTI, mutta sitäkään evankeliumia ei hoilata sokeana ja kuurona. Kuten varmaan huomaat sivustoa selatessa, niin barf teilataan yhtä tehokkaasti kuin Royal Canincin. Oman ruokinnan taustalla kiiltävällä aatteella ei ole merkitystä, kunhan koiran ruokinta hoidetaan oikein. Oikein hoidettu sikapainotteinen vitamiininapeilla täydennetty raakaruoka on vain yksi vaihtoehto.


  • Nyt me taidetaan puhua eri kotareista. Minä siis tarkoitin eka linkin kotisivuja (eli ko.blogin kirjoittajan), en toisen linkin eli katiskan sivuja.

   Jälkimmäiset on tutut,vanhat enemmänkin. Ison työn on kirjoittaja tehnyt, kun on noit väkännyt ja siitä hatunnosto.


  • Siis viesti kx:lle oli tuo viimeiseni.


 • Aloittaja kysyi hypoallergista ruokaa. Ruoasta saa hypoallergisen joko raaka-aineiden valinnalla tai käsittelemällä (pilkkomalla) raaka-aineita niin, että niistä tulee ns. hypoallergisia. Näitä jälkimmäisiä on saatavana pilvin pimein, ensinmainittuja vain vähän. Vielä jos haluaa raaka-aineisiin perustuvan hypollergisen ruoan, joka on terveellistä ja kohtuuhintaista, valinnan varaa on vähän. Ja jos näistä haluaa sellaisen, joista verot maksetaan Suomeen, aikanaan löysin tasan 2,vaihtoehtoa. Nykyistä tilannetta en tiedä.

  Tässä ketjussa on lueteltu pilvin pimein ruokia, joilla ei ole hypoallergisuuden kanssa mitään tekemistä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3525
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1628
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1185