Retket / Ravintolat / Ostosmahdollisuudet

Matkakuume jo korkealla

Olen lähdössä 26.2 Panamaan matkalle ja matkakuume on jo erittäin korkealla.
Onko kenelläkään antaa vinkkejä, miten saa matkasta kaiken mahdollisen irti?

-Millä retkillä kannattaa käydä? Kannattaako käydä Panama citystä käsin vai Gamboan ja Costa Plancan aikana? Mites on Aurinkomatkojen retkien ja paikallisten oppaiden laita? Kumpaa kannatatte?
Kaikki tutustumisen arvoiset kohteet?

- Onko vinkkejä antaa hyvistä ruokaravintoloista sekä illan menomestoista?

-Mitkä on parhaimmat ostosmahdollisuudet/ ostoskeskukset?

Kaikki tieto otetaan innolla vastaan...kun ensikertalaisena matkaan lähdetään!
Kiitos kaunis vastauksista!

4

1241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takaisin

      jos olette kiertomatkalla eli Panama-gamboa-costa blanca... niin tehkää kanavaretki panamacityst. muutoin noin4h istuminen bussis "edes-takas matka"... costa blanca:sta-kanavalle.

      Sit oli yks matka joku embera-intiaani kylään tutustumis matka.... johon IHAN oikeesti ei kannata mennä... syyn kyllä näet costa blancan hotellin tv:stä.
      kyseinen video pyörii siel tv:ssä.
      Ihan rahat pois meinikii.. :(
      Ostokset tehkää citys.. paitsi sikari/panamahattu!

      PS: ottakaa kaik käyttödollarit suomesta.
      kurssi suomes parempi ja suurin seteli max 50$.

      Sillä suomesta voi saada 100$ setelin joka on painettu 1999, joka ei välttämättä käy joka paikassa... jaa miksi? siksi kun vuoden 2004 seteli on hippasen erinlainen turvalaitteen valossa, eivätkä välttämättä huoli koko seteliä kaupassa.
      Eli typistettynä... isoja seteliongelmia enemmän kuin pienil seteleillä maksaessa...

    • panama2009

      Palattiin panaman matkalta juuri. Panaman kanavalla jos haluaa käydä, niin kannattaa mennä citystä käsin. Albrook mool kauppakeskuksessa kannattaa käydä, jos tykkää shoppailla.

    • zcv

      Tultiin panamasta 30.1.09. Matka hyvä, hotelli royal decameron ok- siisti, riittävän iso alue, rannalla ,ruoka monipuolista ja hyvää, palvelu ok. Aurinkomatkat hinnoitelleet retket aivan yli, pitkät bussissa istumiset, oppaiden tiedot/taidot????sekä kansio huono onneksi saimme tästä vinkkiä ennen matkaa. Omatoimimatkaajille ei herunut oppailta tietoa.Omatoimiretkiä kannattaa tehdä, taksi edullista, turvallista, autot ilmastoituja, kuskit puhuvat ok englantia. Taksin voi varata hotellin vastaanotosta ja samalla kannattaa sopia hinta (esim. matka panama cityyn (115km) hotellilta oli yhdellä taksilla 150 dollaria, mutta jos lähtee isommalla porukalla ja joutuu ottamaan kaksi taksia on matkan hinta 100 dollaria/taksi) ja taksi odottaa paikan päällä, ajeluttaa samalla muissa kohteissa.Mukavaa matkaa!

    • JustCause2

      Panama Citystä emme löytäneet ehkä parhaita paikkoja, eka iltana söimme hotellin lähellä Multicentro ostarin kupeessa olevassa El Amir-ravintolassa, hinta-laatu suhde ok. Samoin Martin Fierro oli ruuan osalta hyvä, muttei erinomainen. Sen naapurissa oleva Macchu Picchu jäi valitettavasti kokematta, saattas olla käymisen arvoinen. Välit taksilla, 2-3USD sopiva hinta per suunta.

      Gamboassa ei olekaan vaihtoehtoa (illalliselle) kuin syödä hotellin jommassa kummassa ravintolassa. Chagres Riverviewin a la carte jäi kokeilematta, kun sieltä ei oikeasti ole mitään jokinäkymää, mielummin syötiin Corutun buffetti terassilla jokea katsellen. Ihan hyvää oli. Lounasta saa lisäksi Los Lagartos-ravintolasta jonne muutama sata metriä hotellilta ja villoilta ja toki aulabaarista sekä allasbaarista.

      Decameron onkin sitten eri juttu. Siellä on "a la carte" ravintoloita joka lähtöön (pääruoka pöytiin tarjoiltuna, alku- ja jälkiruoka buffetpöydästä. Taso keskinkertainen tai ok, tuurista ja illasta riippuen. Me otettiin a la carte varaus joka illalle, mutta parina iltana kun varaus oli myöhäiselle, kävimme buffetin kautta. Buffetin taso illallisella yllättävän hyvä, toki samat jälkkärikakut alkavat loppuviikosta tökkimään. Mieluisimmat meille olivat Cafe Med ja Pesca del Dia kalaravintola. Ateriaan kuuluva (paikallinen?) viini oli jotenkin juotavaa, valkkari parempaa ja punkku heikompaa. Parina iltana veimme mukanamme oman viinipullon, josta tarjoilija sitten meille kaatoi. La Pesca Del Diasta ainakin sai myös ostaa viinipulloja, hinnat 5,50-16USD pullo.

      Decameronin aamiais- ja lounasbuffeit sen sijaan aika karmeita. Lämpimät ruuat korkeintaan haaleita ja kylmät lämpimiä. Kiireisimpinä aikoina varsinkin Pannamai muistuttaa taistelutannerta kun latinot ja kanukit taistelevat ruuasta. Suosittelen Pacifikoa, selkeesti rauhallisin. Lounasbuffet jäi yhteen kertaan (tulopäivä), sen kokemuksen jälkeen söimme snack-aikaan (12-1630) jossakin rannan ravintoloista, jotka kaikki ok. Tarjolla hot dogeja, hampurilaisia, salaattia sekä pizza slicejä. Hieman yksipuolista, mutta sillä jaksaa iltaan.

      Penonomessa kannattaa syödä paikallisten suosimassa New Steak Mar ravintolassa, jossa hyvät ja halvat annokset. Löytyy Panamerican varrelta, hivenen Essolta länteen. Entisen nimen mukainen kyltti El Gigante näkyy kauas.

      El Vallessa taas Pinocchio's oli hyvä valinta. Kiviuunista saimme todella hyvät pizzat.

      Mitään kulinaristisia elämyksiä Panama ei meille tarjonnut, mutta varsinkin lihan taso oli hyvää ja annokset vähintään riittäviä. Illalliset kahdelle (2-lajia viiniplo) olivat hinnaltaan luokkaa 60-70USD.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe