Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Upeat Azorit,

hienot keskustelut täällä

Upeat Azorit näiden keskustelujen lukemisen ja parin nettisivuston perusteella!

Olen käynyt Madeiralla ja tänä keväänä vuorossa Sao Migueliin tutustuminen. Luontokohteet ja patikkaretket kiinnostavat.

Kiitos Masseurille pitkistä ja hyvistä vastauksista kaikkiin tähän astisiin kysymyksiin! Kävin myös Masseurin kotisivuilla, suosittelen!

Jäi vielä mietityttämään, onko Azoreilla Madeiran Levadojen kaltaisia kastelukanavia? Patikkapolkuja muuten riittää hyvin linkkien perusteella ( mm. http://www.trails-azores.com/index.php ).

Tiedättekö, Onkohan pääsiäisen aikaan/huhtikuun alussa jotain paikallisia tapahtumia Sao Miguelilla?

3

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toisin kuin Madeiralla Azoreilla ei ole - levadoita. Syynä tähän on erilainen kulttuurihistoria. Madeiralla levadoita rakennettiin tuomaaan vettä pohjoisrinteiltä saaren eteläosiin etenkin sokeriruokoviljelmille.

      Azoreilla ei sokeriruokoa ole voitu hieman viileämmän ilmaston vuoksi viljellä. Erot sademäärissä Azorien saarien eri osien välillä lienevät myös vähäisemmät kuin Madeiran etelä- ja pohjoisrannikon välillä. Ponta Delgadassa São Miguelin etelärannikolla sataa noin 1000 mm vuodessa, Funchalissa noin 650.

      Azorien saarista kuivin ja aurinkoisin on Santa Maria; sateisimpia puolestaan ovat läntisimmät saaret Flores ja Corvo.

      Viime kesään mahtui sekä keskisillä että itäisillä saarilla pitkiä niukksateisia kausia. Tilanne oli pahin Santa Marian saarella.

      Patikkapolkuja Azoreilla on runsaasti, sillä etenkin Povoaçãon ja Nordesten kunnat ovat niitä rakentaneet kilvan viime vuosina.

      Mieleeni ei tule mitään erityisiä tapahtumia huhtikuun alussa ennen pääsiäistä. Pääsiäiseen liittyy jonkin verran uskonnollisia kulkueita mutta mitään kovin mittavia ne eivät Ponta Delgadassa ole.

      Ponta Delgadan suurimmat vuotuiset juhlatapahtumat ovat Santo Cristo -juhlat viisi viikko pääsiäisen jälkeen sekä (ilmeisesti) heinäkuun alussa pidettävät Pyhän Hengen juhlat.

      Selvitän vielä tarkemmin pääsiäiseen liittyvää juhlaperinnettä.

    • Haukkaturisti

      Minäkin olen käynyt Levada-vaelluksilla Madeiralla. Azoreilla ei ole samanlaisia kallioon hakattuja vesijohtoja. Korkeuseroja on Azoreillakin, mutta vaellusreitit kulkevat Madeiraa rauhallisemmissa ympäristöissä. Puustokin on erilaista. Madeiran kaltaisia laurisilvametsiä siellä ole. Metsät ovat rehevämpiä ja monilajisempia.

      Toisin kuin pohjoismaissa vaellus katolisissa maissa tarkoittaa pyhiinvaellusta ja sillä on uskonnollinen sisältö. Olin kerran Etelä-Ranskassa Pyreneitten vuoristossa katsomassa kun pyhiinvaeltajat kiipesivät paimensauvoineen vuorenrinnettä ylös pitkänä helminauhana. Heidän päämääränsä oli Santiago de Compostela Espanjassa.

      Viime vuonna Azoreilla liikkui Romeiros-pyhiinvaeltajia pääsiäisen aikaan. En tiedä, toistuuko vaellus joka vuosi. He kulkevat kylästä kylään ja keräävät ihmisten synnit. Osittain he näyttävät käyttävän vaellusreittejä, vaikka pääasiassa he kulkevat autoteitä. Tässä on heistä video.

      http://www.youtube.com/watch?v=5tPCkgfUSl4

      Pääsiäisen aikaan kaduille levitetään puunoksia. Kun kulkue kävelee lehtien yli, ne murskautuvat jaloissa ja niistä lähtee voimakas tuoksu. Valitettavasti en muista puun nimeä.

      • Laurissilvaa tavataan kaikissa Macaronesian (Madeira, Azorit, Kanariansaaret, Kap Verde) saariryhmissä. Laurrissilva on parhaiten säilynyt Madeiran korkeilla alueilla, joilla sen kokonaispinta-ala on noin 15 000 ha.

        Azoreilla Laurissilvaa on jonkun verran Nordestessa Pico da Varan ympäristössä. Alueella on jokunen patikkareitti.

        Edelläolevassa viestissäni selvitin, miksi Azoreilla ei ole ollut tarvetta Madeiran levadojen kaltaisiin vedenjohtokanaviin.

        Azoreilla on yksityisten asianharrastajien lisäksi yhdistyksiä, joiden jäsenet käyvät säännöllisillä luontopatikkaretkillä kuukausittain juuri niillä samoilla reiteillä, joilla turistitkin. Romeiros-pyhiinvaellukset São Miguelilla ovat kokonaan eri asia eikä niillä ole lähtökohtaisesti mitä tekemistä luontoon tutustumiseen tarkoitettujen patikointiretkien eikä -reittien kanssa. Jos jotkut pyhiinvaeltajat sattuvat käyttämään patikkareittiä, siihen on todennäköisesti historialliset syyt. Monet patikkareitit näet noudattavat jotakin vanhaa reittiä, jota on ennen yleisesti kuljettu jalan.

        Romeiros-pyhiinvaellukset tehdään paaston aikana vuosittain. Perinteisesti vaellus on tehty yhden viikon aikana, mutta ilmeisesti tästä säännöstä poiketaan tänään käytännön syistä. Vaellukseen osallistuvat perinteisesti vain miehet, mutta tasapuolisuuden vuoksi nykyään on myös naisten pyhiinvaellus. Työnantajat sallivat poissaolon työstä pyhiinvaelluksen vuoksi.

        Pyhiinvaellusperinne sai alkunsa v. 1522, jolloin São Miguelilla oli voimakas maanjäristys. Pyhiinvaeltajat tulevat kyliin, joissa asukkaat ottavat heidät vastaan kodeissaan ja pesevät mm. heidät jalat. Asukkaiden syntien kerääminen pyhiinvaeltajien toimesta ei ole tullut tietooni enkä ole vielä löytynyt siitä mainintaa.

        Pyhiinvaeltajan henkinen valmistautuminen vaellukseen alkaa kohta joulun jälkeen.

        Puunoksien levittäminen kadulle tapahtunee palmusunnuntaina, Domingo de Ramos. Perinne on ilmeisesti voimakkaampi kylissä. Ponta Delgadassa se ei ole merkittävä. Kyseiset oksat saattavat olla peräisin incensosta. Algarvessa käytetään tarkoitukseen palmunoksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe