jatkoa,olin penangissa

buntsi

tulo penangiin yllätti,eli meitä oltiin lentokentällä vastassa,miehiä ja naisia kansallispuvuissa ja rumpuja soittaen,olihan mukava kokemus.
hotelli paradise sandy beach oli siisti,aamiainen hyvä ja runsas,ravintolan ruoka hyvää.
hintataso oli hiukan korkeampi kuin ympäristön ravintoloissa.
henkilökunta erittäin ystävällistä ja avuliasta.
lomamatkojen järjestämät retket ihan ok.mutta silti kannattaa tehdä omatoimimatkoja jos saa kaveriporukan kasaan.taksien hintataso erittäin edullinen.kannattaa sopia suoraan.matka george towniin maksoi 15 paikallista eli 3 euroa ,jos on useampi kyydissä niin hinta ei ole paljon.
itse olin vaimon ja 6 muun ihmisen kanssa kuola lumpurissa päivä reissulla,jossa näimme paljon nähtävyyksiä ja söimme hinta kahdelta yht.100euroa ,matkaa kertyi 800km.todella näkemisen arvoinen paikka.liikenne on mitä se on ,jalkakäytäviä ei paljon ole eli jalan liikkuminen kaupungissa hankalaa.oppaat ehkä vähän?poikkeuksen teki israel niminen mies,tuli autoon ja selvällä savon murteella toivotti hyvää huomenta,hyvä tyyppi,asuu suomessa.ainoa huono pointti matkalla oli tosiaan meren ja rannan huono kunto.maassa on turvallinen liikkua eli kannatta katsella rohkeasti maata laajemminkin kuin hot.uima-altaalta.olut 5% maksoi euron pintaan extra strog n.2 euroa,lähellä oli myös viinakauppa jossa suht.edullista.eli sinne vaan.terv.buntsi viitasaarelta

11

2728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkaan lähdössä

      Kiva kuulla matkakertomuksia..

      Teittekö muita retkiä Penangin saarella tai lähisaarissa (esim. Langkawi / Jerejak)? Jos, niin kerrotko näistä lisää sekä hinnoista. Saako taksien kanssa tinkata hetken hinnoista vai antavatko suoraan suh. edulliset?
      Oliko teillä hotellista normaali vai perhehuone?
      Lomamatkojen esitteessä luki että Penang Hillille nouseva juna ainakin vuoden vaihteeseen asti huollossa, oeltko tietoine oliko jo toiminnassa? Oliko hurja nousu?

      Kiitos jos jaksat vastailla..

      • buntsi

        itse en käynyt p.hillillä ,muita ryhmästä kylläkin.nousu oli ollut aika hurja ja porukkaa oli ahdettu junaan kyllä täysi määrä eli tunnelmaa oli ollut juna kulkee.huone oli perhe huone ,tosi tilava ja siisti ,20 kerroksessa,näköalat oli hyvät.
        george townin kierros kannattaa tehdä ryhmässä ,siihen nimittäin kuuluu riksakuljetus joka maksoi 10 rm eli reilut 2 euroa.
        taksit on halpoja mutta kannattaa tinkiä jos tekee pidemmän reissun.parhaiten omatoimimatkat onnistuu jos on pien porukka.ne kannattaa selvittää paikan päällä.englannin kielen taidosta on paljon apua.jos haluat tarkempaa tietoa soita 0405272163 antero k


    • Ketut

      Hei !

      Olemme lähdössä maaliskuun alussa Penang ja Kuola
      Lumpur reissulle Lomamatkojen reissulla. Kiva kuulla
      Israel on oppaana, koska tutustuimme häneen pari vuotta sitten Havannassa, uskomaton kaveri ! Jutussa
      oli puhetta rantojen junnost eli oliko se koko Penangin alueella vai tietyissä paikoissa? Söittekö
      Kuola Lumpurissa extra annoksen 100 euroa tuntuu kovalta? Vastausta t.Ketut

      • buntsi

        ei ruoka maksanut 100 euroa vaan koko matka 2 henkilöltä yhteensä,ruoka twin toverissa maksoi 2 ihm.n.80 rm eli vajaa 20 euroa,muusta rannasta en tiedä ainoastaan sen hotellin ranta jossa asuimme josta maininta aikaisemmissa kirjoituksissa.
        muuten kaikin puolin kokemisen arvoinen maa ja ihmiset tosi ystävällisiä eli terve menoa ja viettäkää hyvä loma


    • Anza79

      Tänään tultiin Penangista ja ulostulo koneesta Suomessa oli hyytävä! Hieman vilu tarttui puseroon jo Ahmedabadissa vaikka lämpöä siellä melkein 20 mutta Penangin jälkeen sekin tuntui kylmältä. Hieno reissu oli ja omatoimisesti kannattaa kierrellä. Lomamatkojen retkistä ei tehty kuin saarikierros, johon piti kuulua Penang Hillillä käynti, mutta kiinalaisten uudenvuoden vieton(ryysiksen) takia se jouduttiin perumaan ja peruminen ilmoitettiin vasta retken aikana, se jäi harmittamaan. Muuten ihan hyvä kierros, tiet kierteli viidakon läpi saaren eteläpuolella ja mutkia ja mäkisiä maisemia oli vaikka muille jakaa.

      Hotellin puolestakin järjestivät yhden retken, joka oli täysi fiasko. Ennakkoon kerrottiin, että mennään johonkin paikalliseen kylään ja retki kestää 1,5 tuntia. Todellisuudessa mentiin johonkin lomaosaketyyliseen kylään, josta ilmeisesti olisi saanut ostaa itselleen talon kokonaan omakseen, ei siis pariksi viikoksi vuodessa kerrallaan. Mutta sijaintinsa puolesta kylä on keskellä korpea ja kaupoista kaukana, joten ei tullut ensimmäiseksi ostoajatukset mieleen. Itse kylässä kuunneltiin pari tuntia malesiankielisiä puheita (!), katseltiin kansantansseja ja vieraili siellä Malesian turistiministerikin mutta silti ei oikein iskenyt. Lisäksi koska samat tiet ja maisemat oli nähnyt jo edellisen päivän maksetulla saarikierroksella niin ei niidenkään puolesta ollut retkellä mitään annettavaa. Tästä olisi toivonut suomalaisilta oppailta hieman parempaa ennakkokerrontaa. Ja kokonaiskesto oli melkein 6 tuntia luvatun 1,5 tunnin sijaan.

      Kävimme myös Kuala Lumpurissa parin yön reissulla. Ennakkoon olimme varanneet netin kautta lennon AirAsialta KL-Penang ja hotellin kahdeksi yöksi Kl:stä. Batu Ferringiltä varasimme minibussin muutamaa päivää ennen lähtöä välille Penang-KL. Ja koska meitä oli 8 hengen porukka niin kustannukset sai hyvin jaettua. Hintaa KL-reissulle tuli kaikkiaan noin 70 euroa henki johon siis kuului minibussi Penang-KL, hotellit KL:ssä, taksimatka KL:n keskustasta kentälle (n.65km), lennot ja taksi Penangin kentältä hotellille. Hinta oli halpa mutta vaati vähän ennakkotyötä. Samantyylisiä retkiä sai varattua myös hotellilta, mutta huomattavasti kalliimmalla.

      Ravintoloista sen verran, että olut on kallista muuhun paikalliseen hintatasoon nähden. Usein jos otti ruoalle ison oluen niin olut maksoi enempi kuin ruoka vaikka silti koko ateria ei maksanut kuin 5-6 euroa. Hintalaatu suhteeltaan varmaankin paras oli Batulla sijainnut Charlie's, siellä aterian sai alle 4 eurolla ja siihen kuului alkukeitto, pääruoka(3 vaihtoehtoa), kahvi ja jälkiruoka. Kyseisessä paikassa sai vielä valita pöydän joko ravintolan puolelta tai hietikolta, jolloin tunsi olevansa rannalla.
      Seuraavassa viestissä lisää, muuten menee romaaniksi...

      • matkakuume nousee

        Oli kiva lukea kertomustasi, näin itsellä matkakuume nousee. Kertoisitko lisää, ihan mitä vaan matkasta, säästä, tekemisistä, jne...


      • Vekah!
        matkakuume nousee kirjoitti:

        Oli kiva lukea kertomustasi, näin itsellä matkakuume nousee. Kertoisitko lisää, ihan mitä vaan matkasta, säästä, tekemisistä, jne...

        Joensuuhun. Olimme Paradise Sandy Beach- hotellissa 2 viikkoa. Hotelli ihan hyvätasoinen ja varsinkin aamiainen tosi monipuolinen, sillä pärjäsi usein koko päivän iltaan saakka. Oli hyvä reissu ja säät tosi lämpimiä, päivällä n. 35 ja yölläkin melkein 30. Maa on turvallinen, ihmiset tosi ystävällisiä ja vastaanotto lentokentällä jäi mieleen.

        Me uitiin meressä joka päivä, eikä ollut ongelmia. Vesi on kyllä likaisen näköstä, mutta johtuu varmaan paljolti siitä, kun on savea pohjassa ja vuorovesi ja aallot sitä sotkee. Rannalla on kyllä vähän kaikenlaista roskaa ja meressä meduusoja, jotka on inhottavia, jos niihin törmää.

        Hintataso halpa, ruoka ravintolassa 2:sta eurosta ylöspäin, mutta olut on suhteettoman kallista. Nähtävää riittää Georgetownissa, kun siellä asuu intialaisia, kiinalaisia ja malesialaisia. Kaikilla omat asuinalueet ja ravintoloissa riittää vaihtoehtoja katuruokapaikoista parempiin ravintoloihin.

        Bussilla on helppo ja nopea tapa liikkua, lippu n. 20 - 30 senttiä, linjat 101 ja 1-1 kulkee hotellin edestä keskustaan Komtarille. Kauppoja on kalliimmista ostoskeskuksista paikallisiin kojuihin, joissa tavara melkein ilmaista. Iltatori Batu Ferringissä kannatta käydä katsomassa, sinne pääsee samalla 101-bussilla. Myös taksilla ajaminen edullista, hinnat sovitaan yleensä etukäteen.

        Jatkan uudella viestillä, ei tuu niin pitkää tarinaa!


      • Vekah!
        matkakuume nousee kirjoitti:

        Oli kiva lukea kertomustasi, näin itsellä matkakuume nousee. Kertoisitko lisää, ihan mitä vaan matkasta, säästä, tekemisistä, jne...

        Lomamatkojen retket ihan ok, mutta melko hinnakkaita. Esim. hotelli ja paikalliset matkatoimistot järjestävät retkiä, ne on monesti halvempia. Omatoimisesti on kans helppo lähtee kattelemaan paikkoja esim. taksilla, jolla pääsee vaikkapa Penang Hillille 5:llä eurolla.

        Katsomisen arvoisia paikkoja ovat mielestäni Georgetown yleensä, Penang Hill, Kok Sin Temple, Snake Temple, Penang Pridge, Batu Ferringhin iltatori. Myös joku retki viidakkoon tai luonnonpuistoon kannattaa tehdä, siellä näkee hyvin paikallista luontoa ja eläimistöä (apinoita, liskoja, käärmeitä).

        Huonoja puolia oli oikeastaan vain rannan likaisuus ja jopa liian helteiset 37 - 38 asteen ilmat, jotka teki kävelyn epämukavaksi. Myös aurinko polttaa tosi herkästi, joten kunnon kertoimella oleva aurinkovoide välttämätöntä. Kiinalaisalueella ruokapaikan löytäminen joskus hankalaa, jos ei halua ihan katukojusta ostaa syömistä, mutta niistä lähtee joskus sellainen haju, että ei ihan heti tee mieli kaikkien ruokia kokeilla.

        Minusta Malesia on ihan mukava maa. Siellä lähes kaikki puhuvat hyvää englantia, ja jos vähänkään osaa ite englantia niin hyvin pärjää. Hyvää lomaa vaan kaikille sinne päin matkaaville ja aikoville, meille vaimon kans jäi hyvät muistot 2:sta viikosta Penangilla!


      • ovat
        Vekah! kirjoitti:

        Lomamatkojen retket ihan ok, mutta melko hinnakkaita. Esim. hotelli ja paikalliset matkatoimistot järjestävät retkiä, ne on monesti halvempia. Omatoimisesti on kans helppo lähtee kattelemaan paikkoja esim. taksilla, jolla pääsee vaikkapa Penang Hillille 5:llä eurolla.

        Katsomisen arvoisia paikkoja ovat mielestäni Georgetown yleensä, Penang Hill, Kok Sin Temple, Snake Temple, Penang Pridge, Batu Ferringhin iltatori. Myös joku retki viidakkoon tai luonnonpuistoon kannattaa tehdä, siellä näkee hyvin paikallista luontoa ja eläimistöä (apinoita, liskoja, käärmeitä).

        Huonoja puolia oli oikeastaan vain rannan likaisuus ja jopa liian helteiset 37 - 38 asteen ilmat, jotka teki kävelyn epämukavaksi. Myös aurinko polttaa tosi herkästi, joten kunnon kertoimella oleva aurinkovoide välttämätöntä. Kiinalaisalueella ruokapaikan löytäminen joskus hankalaa, jos ei halua ihan katukojusta ostaa syömistä, mutta niistä lähtee joskus sellainen haju, että ei ihan heti tee mieli kaikkien ruokia kokeilla.

        Minusta Malesia on ihan mukava maa. Siellä lähes kaikki puhuvat hyvää englantia, ja jos vähänkään osaa ite englantia niin hyvin pärjää. Hyvää lomaa vaan kaikille sinne päin matkaaville ja aikoville, meille vaimon kans jäi hyvät muistot 2:sta viikosta Penangilla!

        snorklausmahdollisuudet? Onko vesi niin sameaa, ettei snorklaamisesta tule mitään? Mihin Malesiassa kannattaisi suunnata, jos haluaa nauttia kirkkaasta vedestä ja upeista rannoista?


      • Anza79
        ovat kirjoitti:

        snorklausmahdollisuudet? Onko vesi niin sameaa, ettei snorklaamisesta tule mitään? Mihin Malesiassa kannattaisi suunnata, jos haluaa nauttia kirkkaasta vedestä ja upeista rannoista?

        Penangilla vesi on niin sameaa ettei näkyvyyttä ole juuri ollenkaan. Väriltään vesi on vaaleanvihreää, ja ilmeisesti se värjäytyy pohjasaven takia, ja vuorovesi sotkee vettä ettei se pääse "asettumaan".

        Asuttiin tammi-helmikuun vaihteessa Paradise Sandy Beach hotellilla, ja sieltä tehtiin paikallisretki Korallisaarille(myyjän kertoma nimi, jotain entisiä armeijan harjoitussaaria). Esite myyjällä oli suomeksi tulkattu ja sen mukaan veden piti olla kristallinkirkasta, värikkäitä koralleja ym. Noh, kun oltiin melkein 2 tuntia tehty matkaa veneellä eikä vesi vielä kirkastunu niin alkoi totuus paljastua. Näkyvyyttä oli ehkä maksimissaan pair metriä (käytiin kahdella saarella), kuollutta korallia 98 5 kaikesta korallista ja joitakin kaloja muttei paljoa. Merimakkaroita ja merisiilejä oli kyllä reilummin.

        Snorkauksen takia kyseiselle retkelle ei kannata lähteä mutten muuten oli tosi hyvä reissu. Saaret olivat todella autioita ja puhdashiekkaisia ja täyttä viidakkoa. Matkaan kuului myös ruokailu ja siinä kokki paistoi kaloja, rapuja, kananpaloja ym. rantahietikolla mukana tuomallaan grillillä. Olipahan erilainen päivä ja jäi hyvät muistot mutta snorklauksen suhteen pettymys.

        Kunnollinen snorklaus/sukelluspaikka olisi Pulau Payar mutta sinne matka kestää ehkä kolme tuntia suuntaansa Penangilta, niin ei tullut lähdettyä. Mutta sen pitäisi olla ihan top kympissä maailman sukelluspaikkojen listalla.


      • Puppeliini
        ovat kirjoitti:

        snorklausmahdollisuudet? Onko vesi niin sameaa, ettei snorklaamisesta tule mitään? Mihin Malesiassa kannattaisi suunnata, jos haluaa nauttia kirkkaasta vedestä ja upeista rannoista?

        Yhdyn edelliseen, Penang ei ole snorkailupaikka. Eikä ollut tuo Pulau Payarkaan, koralli oli ainakin rannan tuntumassa kuollutta ja joulun aikoihin koko rantakaistale täynnä kiinalaisia pelastusliiveissä.

        Pulau Perhentian itärannikolla sensijaan on upea paikka vedenalaisen elämän tarkasteluun. Pelkästään snorklailemalla näki kilpikonnia, barracudoja, haita, parrot fishejä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe