Punta Cana + Carabela

Pieni matkakertomus

Pieni kertomus matkasta Dominikaaniseen tasavaltaan ja Punta Canaan.

Matka alkoi Helsingistä aamuvarhaisella. Koneen piti lähteä 06.10, mutta matkaan lädettiin puoli 7 jälkeen. No ei se odottelu tuossa vaiheessa missään tuntunut :)
Edessä noin kahdeksan tunnin lento Halifaxiin kanadaan. Kohta lähdön jälkeen tarjoiltiin aamupala, mikä oli ihan peruskamaa. Sitten mentiinkin piiitkä siivu ilman mitään, kunnes lähempänä Halifaxia löytyi nälkäiselle koneelliselle täytettyjä sämpylöitä, jotka tosin loppuivat kesken. Mikä toisaalta oli onni, koska Halifaxista lähdön jälkeen tarjoiltiin lämmin ateria. Halifaxissa tuuli sen verran kovaa, että liput olivat aivan vaakasuorassa. Ulkona näytti kuten suomen kamaralla, ei vielä yhtään lämpöiseen menemisen meininkiä. Vajaan tunnin seisokin jälkeen jatkettiin hiukan lyhyemmällä istumisella Punta Canaan, jippii.
Perillä.
Punta Canaan laskeuduttiin normaalijärjestyksessä iltapäivän puolella. Koneen ovesta poistuttaessa vastaan tulvahti kuuma ja kostea ilmavirta, paita tuntui liimautuvan selkään ja samantien olevan liikaa. Seuraavaksi huomio kiinnittyi terminaalirakennuksiin, noin persoonallisia ei ole muualla tullut nähdyksi. Maahantulijat kuvattiin paikallisen rytmiryhmän soittaessa musiikkia. Maahantulomuodollisuudet sujuivat joutuisasti ja päästiin odottamaan matkalaukkuja, mitkä suhtnopeasti saapuivatkin liukuhihnalle. Yksi laukkumme oli saanut hiukan siipeensä eli "pudonnut" kulmalleen, mihin oli tullut suorastaan reikä. No näitä sattuu, tuolla niitä taidettiin nähdä vain keskimääräistä enemmän. Laukku piti kuitenkin tavarat sisällään, joten matka jatkui kentän uloskäyntiä kohti. Sieltä löytyikin aurinkomatkojen opas jonka johdolla kuljimme, jonossa kuin köyhän talon porsaat, bussille. Bussi kuljetti meidät tuota hätää omalle hotellille Carabelaan. Matkalla saimme tiiviin tietopaketin maasta ja odotettavista aurinkomatkojen tuottamista palveluista.
Hotelli.
Hotellille päästyämme ei kun kirjoittautumaan sisään, laukut kantajalle ja hänen perässään kipittäen kohti huonetta. Huone oli tosi hienolla paikalle rannan tuntumssa ja parveke oli rannalle päin. Ainoa vika oli, että siellä oli jo asukas :( Toiselle suomaliselle oli kirjattu sama huone. Laukkupoika tai paremminkin mies, kävi reippaasti respassa hakemassa uuteen huoneeseen avaimen. Se oli pieni pettymys, koska siitä puuttui merinäköala. No hetken mietittyämme asiaa päätimme poiketa vastaanotossa ja kysyä vaihtoehtoja. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, koska seuraavana päivänä saimme haluamamme merinäköalan. Tähän kohtaan täytyy sanoa, että olemme hyvin sopeutuvaisia ja silloinenkin huone olisi kelvannut, mutta kun kysyminen ei maksa kuin vaivan. Eikä vastaanotollekkaan siitä sen kummempaa vaivaa tuntunut olevan, suhtautuivat ystävällisesti ja hoitivat homman, koska vapaata tilaa löytyi. Roudasimme seuraavana päivänä laukkumme uuteen huoneeseen, mihin huonesiivooja tuli ihmettelemään toimintaamme. Kesti tovin kunnes englantia osaamattoman siivoojattaren ja syksyn espanjaa lukeneen matkailijan välille syntyi ymmärtämisen yhteys. Huonolla espanjalla sain selville, että kyseinen señora toimii meidän limpiadorana myös seuraavat kaksi viikkoa. Palkitsimme hänet muutamalla dollarilla. Mikä myöhemmin näkyi mm. lisäveden tuomisena ennen normiaikaa. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja hymyilevää heidän kanssaan asioitaessa vaikkakin perusilme tuntuu maassa olevan aika vakava. Kahden viikon aikana ne muutamat henkilöt tuntuivat jo aika tutuilta. Hotellilla oli turvamiehiä joka puolella hotellin aluetta. Illan pimetessä rantan menevillä oli jopa pitkäpiippuiset tuliluikut.
Tipit ja rahanvaihto.
Tipeistä luettiin paljon juttuja suuntaan jos toiseen. Me toimimme siten, että laukunkantaja sai parista laukusta 2$ tai 100 pesoa. Siivoojaa muistimme heti aluksi 3$:lla, jonkin ajan päästä 3 $:lla ja lopuksi 4$:lla. Puffeeravintolassa annoimme meidän vakitarjoilijalle (ei muille) 4$. Aulabaarissa oli yksi tarjoilija viimeisillään raskaana ja hän sai meitä illan palveltuaan muutaman taalan. Retkibussin kuljettaja ja paikallisopas (oikea ilopilleri!) saivat yhteensä 200 pesoa. Dollarin seteli, 50 peson ja 100 peson setelit olivat hyviä tuohon tarkoitukseen. Rahaa vaihdoimme suomessa 25 dollaria ja 100€:lla pesoja. Loput käyttörahat vaihdoimme hotellin vastaanotossa. Meidän budjetissa pienet kurssivaihtelut eivät saa sydämenlyöntejä jämään väliin. Jos vaihdossa muutaman euron tai peson voittaa sen matkalla jossain toisessa kohtaa häviää. Meidän matkakassa hupeni yhteensä 400€:lla/2hlöä/2vkkoa. Kaveripariskunnalta meni 600€. Enemmän jos saa menemään, ostaa jo jotain isompaa?
Ruokailu.
Hotelli on paikalliseen tapaan AI-hotelli, eli syömiseen ja juomiseen ei tarvitse rahaa käyttää. Hotellissa on viisi erillistä ruokapaikkaa ja viisi baaria. Kolme ala-carte ravintolaa, minne piti varata pöytä saman päivän aamupalalla kun halusi ruokailla. Italialainen, meksikolainen (hyvä sitruunakana). Nuo olivat rannalla ja el Admirante, joka on puffee ravintolan vieressä päärakennuksessa. Sieltä sain muuten parhaan chatobrianin ikinä! Toivottavasti muutkin saa. Noita ravintoloita sai käyttää vaikka joka päivä. Puffee-ravintolassa tarjoiltiin aamupalan ja monipuolisen lounaan lisäksi myös tosi monipuolinen illallinen. Rannalla on lisäksi pikaravintola, mistä sai itse rakennella hodareita, hampurilaisia, ottaa pizzaa, ranskalaisia. Lisäksi siellä oli kahvia, virvokkeita, olutta ja jäätelöä. Meidän suosikiksi muodostui maitokahvi, mihin laskettiin sekaan vaniljajäätelöä. Paikallinen keittiö ei käytä voimakkaita mausteita, mutta hiukan hakemalla löytyi jalapenoja, valkosipulia... Muuten tarjolla oli alkukeitosta mitä erilaisimpiin ruokalajeihin. Nautaa, possua, kanaa, kalaa. Suuri määrä erilaisia tuoremehuja ja hedelmiä. Jälkiruokakakut ansaitsevat mielestäni erikoismaininnan. Suklaakakku muodostui omaksi suosikiksi. Juomiksi ruoan kanssa oli tarjolla mehujen, limujen ja oluen lisäksi viiniä, mutta mutta. Maa ei ole viinintuottaja ja tarjoiltu viini oli sen mukaista, ei meillä varmasti lueta edes viiniksi. El Admirantesta sai maksusta tuontiviinejä, hummeria ja katkarapuja. Nuo olivatkin ainoat ruuat mihin tarvitsi käyttää rahaa jos halusi niistä nauttia. Juomailuun on mahdollisuus viidessä baarissa. Niissä tehdään näppärästi perusjuomien lisäksi erilaisia sekoituksia, niihin tosin keskityimme illallisen jälkeen aulabaarissa (siis sekoituksiin). Drinkkilistaa oli ihan mukava iltaa istuessa käydä läpi. Miesten suosikki oli ehdottomsti mamahuana (sin hielo) ja naisten suosikki oli carabela special. Vaatetuksesta ruokailuissa voisi mainita miesten pukeutumisesta sen, että ala carteen suositus oli pitkät housut, paita ja puolikengät. Puffeen puolella kävi siistit (city) shortsit, siisti paita (ei hihaton) ja sandaalit (ei rantasandalit). Rannan pikaruokapaikkaan sai mennä vaikka uikkareissa. Naisilla pukeutuminen on jotenkin helpompaa, joku mekko päälle ja menoksi. Puffeesta näimme ihmisiä jopa bikineissä (ei suomalaisia) ja heidät kyllä henkilökunnan toimesta ohjattiin ulos.
Ranta.
Sitten päästään asiaan, eli rantaan tutustumiseen. Ranta olikin aivan mahtava. Valkoista hiekkaa, lämmintä vettä, palmuja ja sitä riittää. Nelisenkymmentä kilometriä, tai jotain... Rannalla olemisesta kerrotaan auringonoton lisäksi rommin juominen, cuba libre, blanco libre ja santo libre noin malliksi mainittuna. Aurinko oli kuumaa ja polttavaa. Asiaa lievitti mereltä käyvä tuulenvire, joka poisti auringosta pahimman poltteen tunteen. Hotelli on hyvällä paikalla siinä mielessä, että jos haluaa pois siitä pienestä merituulesta voi mennä jollekkin kolmesta altaasta. Siellä ei tuulenvirettä tuntunut, ennemmin aurinkorasva kiehui nahanpinnassa. No toki teimme rannalla muutakin kuin otimme aurinkoa ja joimme rommia. Päiväkävelyt rantaa suuntaan ja toiseen ja takaisin olivat siinä ilmastossa ja maisemassa aivan mahtavia. Hotellilta oikealle kävimme sen pomppulinnan näköisen rakennelman luona, siellä kauimpana näkyvän niemen kärjessä. Välillä meressä virkistymällä matka ei tuottanut suurta tuskaa. Puolimatkan krouvissa on rannalla ihmisiä, jotka koittavat houkutella mukaansa katsomaan kauppaansa. Virvokkeiden toivossa lähdimme seuraamaan yhtä. Kohteliaasti kaupan kierrettyämme bongasimme pizzerian ja kuinkas ollakkaan olutta, presidenteä. Tilasimme oluet (60 pesoa pullo) ja cuba libret (150 pesoa paukku). Siinä "rupatellessa" paikan pitäjät saivat kuulla mistä olemme ja kohta tuli pöytään mamahuanaa paikan tarjoamana. Virvokkeet nautittuamme jatkoimme taas matkaa. Nuo paikallisten pitämät paikat katkaisevat mukavasti hotellien ketjun, koska vieraista hotelleista ei väärän värisellä rannekkeella virvokkeita heru. Muuten se pomppulinnan näköinen osoittautui liukumäeksi.
Toiseen suuntaan kävelimme aina Bavaro Tainoon saakka ja siihen saa sitten varata hiukan enemmän aikaa :) Sekin on sen kauimmaisen niemen takana. Sieltä löytyy myös virkistäytymispaikka ennen takaisin kävelyä. Mikä sen mukavampaa kuin istua rantaterassilla, upeaa maisemaa katsellen ja kylmää zervecaa (140 pesoa pullo, taisi olla litrainen) nautiskellen. Rannalla oli hotellin toimesta monenlaista aktiviteettia. Animacion- ryhmä järjesti ohjattua liikuntaa. Oli jumppaa, venyttelyä, aerobikkiä vedessä, tanssinopetusta ja mitä erilaisimpia pallopelejä. Rannalla oli käytettävissä myös pieni katamaraani, kanootteja ja purjelauta. Lisäksi siellä oli sukelluksia järjestävä firma. He kävivät altaalla antamassa ilmaisia oppitunteja.
Ostokset.
Ostoksista täytyy sanoa, että paikallisen hintatason ja tavaravalikoiman huomioiden, meidän kassiimme ei paljon tarttunut. Vaikka tinkiminen on osa maan tapaa on hinnat joissain tuotteissa aika kovia. Esim vaatteet. Toki se pakollinen t-paita tai lippis pitää ostaa. Samoin paikallista rommia, mamahuana raaka-ainetta ja jotkut voi ostaa sikareja. Tauluja, mitä löytyy niin kirkkailla sävyillä kuin tummemmillakin. Aiheina taino-kansa tai upeat rantamaisemat. Rantakauppiaat kylien kohdalla ovat aika innokkaita houkuttelemaan tutustumaan tuotteisiinsa, mutta kävelyä vain jatkamalla ja ystävällisesti no grazias sanomalla, ei heistä suurempaa haittaa ole. Osa jätti meidät rauhaan kuultuaan mistä olemme. Suomi, vaikea kieli oli ainoa kommentti. Suomi tuntui olevan monella hakusessa, että missä se on ja niimpä tuli hiekkaan piirrettyä maailmankarttaa, mihin suomikin sijoittui. Kojuista löytyy samat tavarat ja kun on käynyt yhdessä on käynyt kaikissa. Carabela-hotellin vieressä, kun lähdetään rantaa vasemmalle on pieni paikallinen kyvä, cortezon. Sinne pääsee rantaa pitkin tai ennen rantaa kulkevan kävelytien päässä olevasta portista. Rannassa toinen koju on Coral#4 ja siellä oli ystävällinen myyjä Ivan. Ivanin kanssa pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, ettei ensimmäisellä käyntikerralla välttämättä kauppoja synny. FINLANDIA kuului jo kaukaa, kun Ivan näki meidän kulkevan rannalla. Muutaman päivän jälkeen poikkesimme tuossa puodissa ja ostopäätökseen nimenomaan tuosta puodista vaikutti osaltaan myyjän painostamattomuus. Viimeisenä päivänä kävimme vielä moikkaamassa Ivania ja annoimme suomalaisia sisu- salmiakkipastilleja, suomalaista musiikkia ja suomalaisella tekstillä olevan lippalakin. Pastillien maistamista ei nähty, joten jos joku siellä poikkeaa voisi kysyä miten ne maistui :) Vaimoani Ivan sanoi katastrofiksi, kovan tinkimisen takia. Tinkiminen on tuolla oleellinen osa kaupankäyntiä ja molemmille sopiva hinta kyllä löytyy ja löytyi meillekkin.
Basaarialueilla kaupankäynti voi olla joskus ahdistavaa tuosta myyjien innosta johtuen. Hotellin vieressä olevaan kyläänkin siitä kävelytieltä mentäessä saa varautua aika kovaankin houkutteluun liikkeisiin.
Plaza Bavaro on ostoskeskus noin viiden kilometrin päässä hotellista ja sinne lähdimme taksilla, mikä löytyi hotellin edestä. 400 pesoa 4:ltä hengeltä oli matkan hinta. Taksikuski oli ovela ja vei meidät Plaza Bavaron vieressä olevalle basaarialueelle ja yhden hänelle tutun myyjän luokse. Sanoi vielä, että kun olette kierrelleet menette hänen veljensä luokse ja veli soittaa hänet paikalle ja hän palauttaa meidät hotellille. No toki poikkesimme kaverin puotiin ja sitten myyntitykki aloitti. Tavarat mihin koskettiin sujhti salamaa nopeammin muovipussiin ja tiskille. Koitin olla muille tulkkina ja kertoa mikä on homman nimi. Myyjä lopulta suuttui minulle, että kiellän muit ostamasta? Sanoinkin muille, että nyt riittää ja matka jatkuu samantien. Pienen matkan päästä huomasimmekin varsinaisen ostoskeskuksen kyltin tien toisella puolella ja tajusimme silloin kuskin vedätyksen. Ostoskeskuksen puolella ei myyjien toiminta ollut läheskään yhtä agressiivista ja sieltä löytyy myös "luotettavaksi" määritelty sikarikauppa. Tinkiminen kuuluu tässkin ostarissa asiaan ja jokaiselle löytyy varmasti oma hinta. Ostarilla on myös baari, missä kiertelyn lomassa nautimme virvokkeita.
Palma Real on toinen ostari hotellilta ihan toiseen suuntaan ja päätimmekin, kun kerran on liikkeelle lähdetty, poiketa myös siellä. Taksin saimme edellisen ostarin edestä (ei haettu sitä veljen kaveria:)) ja 550 pesoa vaihtoi omistajaa ja saimme kyydin Palma Realiin. Se onkin hiukn eriluokan kauppapaikka. On pelkkiä "merkkituotteita" ja hinnat on sen mukaiset. Sieltä ei tarttunut mukaan mitään, meni näyteikkunaostosten puolelle. Sieltä taksi hotellille maksoi 350 pesoa ja vauhtia taksilla oli välillä yli oman tarpeen, mittarin mukaan n. 90km/h.
Hinnat näissä turistirysissä ainakin oli ilmoitettu dollareina. Kysymällä sai tietää pesohinnan tai jopa eurohinnan. Peso oli kuitenkin ostajaystävällisin valuutta. Tuohon kannattaa varautua vaikka tekemällä taulukko, missä on dollarin suhde pesoon ja vielä vaikka euroon. Tyyliin: 10$ = n.350pesoa = 7,7€. Tuon kun tekee muutamalla summalla niin pystyy helposti seuraamaan kauppiaiden valuuttakursseja. Lähtöhintoja esim. t-paita ja lippis 10 USD, rommilitra 700 pesoa. Pyyntihinta saattoi olla ihan älytön. Esim yksi myyjä pyysi lippiksestä pokkana 20$. Mutta kyllähän pyytää saa. Rannalla kierteleviä kauppiaita ei montaa ollut ja jos he pysähtyivät liian pitkäksi aikaa hotellin kohdalle niin securitas- miehet ohjasivat heidät pois. Enemmän siellä oli erilaisia retkiä ja vetovarjoilua järjestäviä kauppiaita.
Retket.
Ensimmäinen retki lava-autolla Higuein kaupunkiin. Matkan varrella käytiin paikallisessa koulussa ja jos matkalle lähtiessä tietää johonkin kouluun menevänsä, voi suomesta viedä vihkoja, kyniä, kumeja, värikyniä ym tarviketta (jos laukkuun mahtuu). Rahallisesti voi koulua myös tukea. Rahat käytetään koululaisten hyväksi. Koulutusta saa, mutta koulupuku ja päivän eväät täytyy itse kustantaa. Matkalla poikkesimme sokeriruokopellolle ja pureskelimme ruokoa ja joimme rommia. Karkkia ei kaupoista tuntunut löytyvän mikä ei ole ihme, koska kaikki pureskelivat sokeriruokoa. Se kuulemma valkaisee hampaita. Makeaa se oli, mutta kun syljeneritys ei oikein toiminut, aika kuivanoloista. Tutustuimme kaupungin kadedraaliin ja näimme suuren joulukuusen. Kaupungissa poikkesimme kauppapaikassa missä oli sulassa sovussa keskenään niin vihannekset, hedelmät, kanojen ruhot, pihvilihat kuin kulutushyödykkeetkin. Sitten kävimme katsomassa taulujen maalausta ja larimaar (korukivi) - kivien hiomista. Samassa yhteydessä olevasta kaupasta voi tehdä ostoksia tauluista, koruista ja puuesineistä. Sitten poikkesimme toisessa kaupassa, missä oli muutakin tavaraa ja vessat. Sitten poikkesimme yhdelle ratsastustilalle, missä ruokailimme ja halukkaat saivat ratsastaa. Retkeen kuului vielä käynti kahvi- ja kaakao-plantaasilla, mitö isännöi Christian. Hän esitteli vanhoja menetelmiä kahvin ja kaakaon jalostamisessa. Siellä joimme kahvia, kaakaota ja mamahuanaa (tietenkin). Lava-auto heitti meidät hotellille illan suussa.
Toinen retki suuntautui Saonan partiisisaarelle Karibianmerelle. Matkaan lähdimme aamuvarhain seitsemän jälkeen. Parin tunnin matkan (oli pysähdys välissä) jälkeen saavuimme rantaan. Siellä riisuttiin kengät ja siirryttiin veneisiin, mitä kuljettivat meidät katamaraanille. Katilla seilattiin vajaa pari tuntia. Leikittiin titanicia, tanssittiin merenqueta ja juotiin rommia. Saari sai mieleen nousemaan kotomaassa nähtyjä kuvia karibialta ja olo oli jotenkin epäuskoinen, minä karibialla! Uskottava se oli ja nautittava täysillä uskomattomista maisemista. Siellä ruokailtiin (sikahyvää grillisikaa!) ja juomailtiin ja nautittiin olosta hyvä tovi. Porukka kiidätettiin pikaveneillä yhdelle matalikolle joka oli aika kaukana rannasta. Siellä kahlattiin matalassa vedessä, pidettiin merisiiliä kädessä ja juotiin rommia. Siitä vielä hetki pikavenekyytiä takaisin lähtösatamaan. Bussimatkalla pysähdyttiin vielä kerran ennen hotellia, minne päästiin ajoissa että ehdimme siistiytymisen jälkeen illalliselle.
Lähtö.
Lähtöpäivä tuli huomattavasti nopeammin kuin olisi toivonut. Aurinkomtkojen hotellikirjan välissä oli maastapoistumiskaavakkeita ja malli kuinka se täytetään. Ei tarvitse kentällä moisesta huolehtia. Bussi vei meidät kentälle. Siellä oli näytillä tullessa otettu valokuva, minkä sai lunastaa 5€:lla omakseen. Muodollisuuksien ja turvatarkastusten jälkeen odottelemaan. Koneeseen mentiinkin ja sitten se alkoi. Vajaan 30 tunnin jatkoaika dominikaanisessa. Puerto Platan päälle jäi useaksi päiväksi myrsky, joka oli niin raju ettei kentälle ollut koneilla mitään asiaa. Onneksemme koneessa oli pätevä ammattilainen (ei koneen henkilöstöä), joka järjesti koko koneelliselle samasta 5 tähden hotellista majoituksen ja kyydin sinne. Hotellissa saimme vielä ruoan ja aamupalan. Hyvän yöunen jälkeen menimme uudestan kentälle toteamaan ettei Puerto Plataan ole mitään asiaa vieläkään. Lopputulos oli, että me lensimme Santo Domingoon ja Puerto Platan porukat tuli sinne bussilla (kaatosateessa 5 tuntia). Santo Domingoon jouduttiin jättämään parikymmentä matkalaukkua, koska lentäjien työaikamääräysten vuoksi oli pakko päästä nopeasti ilmaan. Muuten olisi tullut yksi yö lisää Santo Domingossa (ei olisi paljon haitannut :)). Kotiinpäin lennettiinkin reippasti, eka väli 3,5 tuntia Halifaxiin. Toinen väli 6 tuntia 40 minuuttia. Ruokailukin oli ihan eri tasolla kuin toiseen suuntaan. Ekalla legillä kana-ateria ja heti perään toisen legin alussa, kana-ateria (syökää kanaa). Helsinkiin saapumisessa ja siitä kotiin menossa oli hiukan haikeutta hyvän matkan loppumisesta (mutta ajatuksia seuraavasta...). Ei matkailua tähän voi lopettaa!
Tätä kohdetta voin kyllä suositella.

17

3046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä kaivataan!

      Iso kiitos vaivannäöstäsi. Hienoa kuulla 'live kokemuksia' paikanpäältä. Olemme itse vasta menossa helmikuussa Punta Canaan Riu Tainoon. Saimme mukavasti vinkkejä kertomasi peruseella. Yritän itse olla yhtä topakka ja rutistaa jonkinlaisen tarinan meidän reissun finaaliksi
      Kiitos sinulle!:)

    • muchisimas gracias

      Kiitokset,myös minulta ihanasta matkakertomuksesta.Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Dominikaaneihin,Punta Canaan ja nimenomaan Carabelaan 19.2.2009.Kaikki kirjoittamanne tieto tuli tarpeeseen.Ennen lähtöäni luen kertomuksenne moneen kertaan ja teen muistiinpanoja matkaani varten,kiva ja kiitos!

      • että miellytti

        Lisätään tuohon hotellikohtaan maininta joka päivä kello 22 alkavat show:t. Ja disco löytyy myös. Discossa oli vaan niin kylmä ja kova meteli että vain piipahdimme siellä. Riikinkukkoja alueella on kuin meillä fasaaneja.


    • Dominicana

      mienlenkiintoisesta ja informatiivisesta matkakertomuksesta. Lisää tällaisia tähän palstaan. Teillä taisi olla onnistunut loma.

      Terveisin
      Dominikaanisessa Tasavallassa asuva suomalainen

      • kiitoksista!

        Matka oli todella onnistunut! Minulla on työpisteen vieressä ilmoitustaulu, mistä nytkin katselen muutamia kuvaotoksia matkalta. Tarinaa kirjoittaessa tulee matkan muistot mieleen ja saa elää matkaa uudelleen :)
        ps. olet itsekkin antanut paljon hyviä vinkkejä maasta.


      • eikö ollutkin
        kiitoksista! kirjoitti:

        Matka oli todella onnistunut! Minulla on työpisteen vieressä ilmoitustaulu, mistä nytkin katselen muutamia kuvaotoksia matkalta. Tarinaa kirjoittaessa tulee matkan muistot mieleen ja saa elää matkaa uudelleen :)
        ps. olet itsekkin antanut paljon hyviä vinkkejä maasta.

        Moi, eikö ollutkin mukava loma ja että saatiin vielä jatkoaikaa : ) tuli koettua sekin, miltä tuntuu roikkua lentokentällä - eikä se miltään pahalta tuntunut! se eläin siellä meressä Samoan saaren retkellä oli muuten meritähti eikä merisiili - taisipa olla rommilla osuutta asiaan ;) terkuin ne, joiden kamera alkoi toimimaan kotona... kaikki mitä filmattiin oli kuiten kasetilla!


      • Kiitos!
        eikö ollutkin kirjoitti:

        Moi, eikö ollutkin mukava loma ja että saatiin vielä jatkoaikaa : ) tuli koettua sekin, miltä tuntuu roikkua lentokentällä - eikä se miltään pahalta tuntunut! se eläin siellä meressä Samoan saaren retkellä oli muuten meritähti eikä merisiili - taisipa olla rommilla osuutta asiaan ;) terkuin ne, joiden kamera alkoi toimimaan kotona... kaikki mitä filmattiin oli kuiten kasetilla!

        Korjauksesta! Mitäänhän siellä ei otettu ;-) Meilläkin ihmeteltiin, kuinka kivuton se kotiinlähdön odottelu oli. Onko kysessä sama kamera, minkä kosketusnäyttöä katamaraanin kannella tutkittiin? Hyvää kevään odotusta! ps.joko on uutta matkasuunnitelmaa?


      • sama kamera
        Kiitos! kirjoitti:

        Korjauksesta! Mitäänhän siellä ei otettu ;-) Meilläkin ihmeteltiin, kuinka kivuton se kotiinlähdön odottelu oli. Onko kysessä sama kamera, minkä kosketusnäyttöä katamaraanin kannella tutkittiin? Hyvää kevään odotusta! ps.joko on uutta matkasuunnitelmaa?

        on sama kamera. kiitos samoin, kevään odotusta! meillä ainakin on niin pilvinen ja tuhnunen ilma taas, ettei tee mieli edes nousta aamulla. miksei aurinko voi koskaan paistaa? laskeskeltiin, että täällä etelä-pohjanmaalla on satanut toissa syksystä saakka ja jos ei aivan joka päivä satanut niin ollut pilvistä kuites. viime kesänä aurinko paistoi kokonaisen yhden viikon.... isäntä on plärännyt esitteitä ja miettinyt ensi vuoden matkaa. mie haluaisin etelä-kiinaan ja isäntä panamalle. malesiastakin on ollut puhetta. se vain pitäisi olla sellainen reissu, että voidaan ottaa tyttö mukaan, josko itse ollaan 2 viikkoa niin tyttö kuiten yhden opiskeluidensa lomassa. tuo oli meidän toinen matka ilman lasta :( entä te, joko tiedätte mihin suuntaatte? kerro terkkuja koko porukalle!


      • aurinko joskus
        sama kamera kirjoitti:

        on sama kamera. kiitos samoin, kevään odotusta! meillä ainakin on niin pilvinen ja tuhnunen ilma taas, ettei tee mieli edes nousta aamulla. miksei aurinko voi koskaan paistaa? laskeskeltiin, että täällä etelä-pohjanmaalla on satanut toissa syksystä saakka ja jos ei aivan joka päivä satanut niin ollut pilvistä kuites. viime kesänä aurinko paistoi kokonaisen yhden viikon.... isäntä on plärännyt esitteitä ja miettinyt ensi vuoden matkaa. mie haluaisin etelä-kiinaan ja isäntä panamalle. malesiastakin on ollut puhetta. se vain pitäisi olla sellainen reissu, että voidaan ottaa tyttö mukaan, josko itse ollaan 2 viikkoa niin tyttö kuiten yhden opiskeluidensa lomassa. tuo oli meidän toinen matka ilman lasta :( entä te, joko tiedätte mihin suuntaatte? kerro terkkuja koko porukalle!

        taas esiin putkahda. Pakko koittaa uskoa. Meillä oli ensimmäinen kerta ilman lapsia, aina ollut kaksi tai kaikki kolme mukana. Kyllä meilläkin esitteitä selataan, mutta ei ole osattu vielä päättää että lyhyt vai pitkä lento? Lyhyt lento, Bulgaria? Pitkä lento Malesia? Kyllä noissa taas miettimistä on. Terkkuja sinnekkin!


      • Intomieli utelias
        aurinko joskus kirjoitti:

        taas esiin putkahda. Pakko koittaa uskoa. Meillä oli ensimmäinen kerta ilman lapsia, aina ollut kaksi tai kaikki kolme mukana. Kyllä meilläkin esitteitä selataan, mutta ei ole osattu vielä päättää että lyhyt vai pitkä lento? Lyhyt lento, Bulgaria? Pitkä lento Malesia? Kyllä noissa taas miettimistä on. Terkkuja sinnekkin!

        Matkanne kuullosti niin onnistuneelta ja ihanalta, että olisi erityisen hauskaa nähdä se valokuvina myös. Onkohan sinulla aikomusta, aikaa tai mahdollisuutta laittaa kuviasi nettiin (Kuvaboxi, paikka auringossa tms) muidenkin ihailtavaksi? Kerro osoite jos aiot kuvia julkaista.


      • on käynyt
        Intomieli utelias kirjoitti:

        Matkanne kuullosti niin onnistuneelta ja ihanalta, että olisi erityisen hauskaa nähdä se valokuvina myös. Onkohan sinulla aikomusta, aikaa tai mahdollisuutta laittaa kuviasi nettiin (Kuvaboxi, paikka auringossa tms) muidenkin ihailtavaksi? Kerro osoite jos aiot kuvia julkaista.

        joskus kyllä mielessä. Tuohon ei ole vain tullut perehdyttyä. Nyt sain ainakin kaksi linkkiä, jotta voin perehtyä asiaan, kiitos niistä. Kerron sitten, jos edistyn asiassa.


    • meilläkin

      Oltiinpa melkein samalla matkalla, tultiin silloin kun te lähditte. Puerto Plataan menijöillä oli todella huonompi tuuri ukkosmyrskyn takia, mutta kyllä heillekin oli sitten aurinko paistanut. Ei ole paljon lisäämistä kertomukseesi, oltiin ensimmäistä kertaa koko kaksi viikkoa ai-hotellissa ja eikä kyllä yhtään käynyt aika pitkäksi (siitä kiitos myös mukavalle "rautatuoliporukalle", terveisiä J:ltä&T:ltä!). Minulle ilmasto oli just sopivan lämmin, ei liian kuuma, sopivasti kostea, allergiaoireenikin hävisivät koko ajaksi.
      Tuliaisten ostaminen siellä kyllä oli aika tuskaa, hinnatkin korkeat, vaikka hikipäässä tingittiin. Löytyi sieltä kuitenkin jokaiselle jotakin tuomista, meillä oli vielä porukassa oikein tinkimisen mestari!
      Dollareita kannattaa ainakin jonkin verran vaihtaa, hinnat oli ilmoitettu dollareina. Käytettiin sitten sekä pesoja että dollareita, mutta aina piti pyytää erikseen laskemaan hinta pesoina ja sitten tarkistamaan vielä, että varmasti tuli oikein. Meitä ei kyllä edes yritetty huijata missään, myös rannalla oli turvallista jättää tavarat tuoliin uimisen ajaksi. En ainakaan kuullut, että keneltäkään olisi mitään viety.
      Paikallista bussia käytettiin, kun käytiin lähikylässä (30 pesoa suunta), samoin taksia, mutta hinta kannattaa sopia etukäteen (ja tinkiä!).
      Huoneen avainkorttia joutui koodaamaan monta kertaa, vaikka kuinka yritettiin sitä suojella kosteudelta, auringolta, kameralta, avaimilta.... Joillakin se tosin toimi ihan hyvin, ehkä lukoissa oli eroja.
      Ruuat olivat todella hyviä, itse tykkäsin eniten kalasta, ravuista ja juustoista. Meksikolaisessa ala-cartessa oli hyvä tapas-pöytä, italialaisessa oli aivan ihana tiramisu jälkkäriksi.

      • Brugal Cubalibre old

        Ei kannata vertailla Puerto Platan ns.ihanuuksiin!
        2010 Suomen talvella ei tietääkseni mikään Suomalainen matkatoimisto tee matkoja Punta Canan lentokentälle ja siitä eri hotellien huomaan!
        Reissaamistamme häiritsee koulujen "työaika".
        Kesällä olisi kyllä minullakin aikaa n...


      • OPE-vaan
        Brugal Cubalibre old kirjoitti:

        Ei kannata vertailla Puerto Platan ns.ihanuuksiin!
        2010 Suomen talvella ei tietääkseni mikään Suomalainen matkatoimisto tee matkoja Punta Canan lentokentälle ja siitä eri hotellien huomaan!
        Reissaamistamme häiritsee koulujen "työaika".
        Kesällä olisi kyllä minullakin aikaa n...

        Siinä on kaksi täysin erilaista paikkaa samassa maassa ja kannattaa verrata niitä matkahaulla eri maihin, jos suunnittelee talvilomaa.
        Ps. Noista lomakuvista; Luultavasti niitä saisi palstan lukijoilta uskaltamalla rohkeasti avata oma sp:osoite itsellenne ns.lomakuvia/juttuja varten. (ei cedunet)
        Olin Punta-Canan Carabela-hotellin palveluihin tyytyväinen.


      • Brugal Cubalibre old
        OPE-vaan kirjoitti:

        Siinä on kaksi täysin erilaista paikkaa samassa maassa ja kannattaa verrata niitä matkahaulla eri maihin, jos suunnittelee talvilomaa.
        Ps. Noista lomakuvista; Luultavasti niitä saisi palstan lukijoilta uskaltamalla rohkeasti avata oma sp:osoite itsellenne ns.lomakuvia/juttuja varten. (ei cedunet)
        Olin Punta-Canan Carabela-hotellin palveluihin tyytyväinen.

        Olin myös Punta-Canan Carabelaan tyytyväinen.
        Palvelut toimi, ja henkilökunta oli motivoitunut tehtäviinsä.

        Casinolla näin, että ei aivan pers´aukisia muut olleet!

        Juu; avatkaa joku työmaaltanne kuvabloki!


    • Suosittelen myös. Mutta...

      Kiitos todenmukaisesta matkakertomuksestasi.

      Tuohon ei ole paljon lisättävää.
      Litrasen Brugal-rommipullon(tuoreen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      193
      2128
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      287
      1652
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1345
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      82
      1234
    5. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1127
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1126
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1042
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      969
    9. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      874
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      65
      862
    Aihe