Nuoret undut, heikko lentotaito

Albiino ja Keltanaamio

Undulaattini ovat muutoin virkeitä, mutta eivät mielellään lentele häkin ulkopuolella!

Häkki on suuri: 120x70x50 cm. Häkin ovea pidän aina avoinna, kun olen itse kotona. Linnut tulevat joka päivä useita kertoja häkin ulkopuolelle, mutta lähinnä kiipeilevät ulkoseinämyksiä katolle. Väkisinkään en haluaisi niitä lennättää. Tuo nokan avulla kiipeilyhän on tyypillistä kaikille papukaijoille.

Kun joskus lentelevät, niin ainakin albiinolla koiraalla on selviä suuntavaistohäiriöitä. Naaras lentää vähän paremmin. Eivät kuitenkaan huohota tai olisi hengitysvaikeuskia. Eivät ole lihavia.

Ruokin niitä päivisin 3 teelusikkaa siemenseosta/lintu ja viherravintoa joka päivä (nyt saavat kiinankaalia) ja välillä hedelmiä.

Eli miten niiden lentotaitoa ja -kuntoa voisin parantaa?

Linnut näyttävät olevan kovin kiintyneitä toisiinsa ja uskoisin niiden olevan ensi kesäkuussa pesintävireessä. Silloin ne ovat täyttäneet molemmat yhden vuoden. Eivät ole sukulaisia toisilleen.

3

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Eipä sitä lentotaitoa ja kuntoa muuten saa kuin lentämällä, eli koita vaan rohkaista tipuja enemmän siivilleen. Suunnistustaitokin varmasti paranee harjoittelemalla. Jos lintu on jo tottunut vain nyhjäämään siinä häkissä niin ne tarvitsevat vähän apua jotta uskaltautuisivat rikkomaan rutiinejaan ja lentelemään vähän kauempanakin siitä tutsta ja turvallisesta tukikohdasta.

      Yksi varsin tärkeä tekijä lentointoon ja siihen harhailemiseenkin on se onko huoneessa linnun silmin turvallisen näköisiä laskeutumispaikkoja. Jos sopivaa laskupaikkaa ei lentäessä näykään lintu hermostuu ja alkaa vähän törmäillä ympäriinsä kun vastaan tulee vaan oudon ja pelottavankin nälköisiä paikkoja ja tottumattomat siivet alkavat väsähtää. Laita vaikka joulukuusenjalkaan tai päivänvarjonjalkaan jokunen tukeva ja haarainen oksa, tai ripusta kattokoukkuihin jotain köysiä tai keinuja jotka lintu helposti tunnistaa hyväksi orreksi. Sitten näihin laskupaikkoihin vielä hirssintähkä tms kivaa houkutinta niin eiköhän pikkuhiljaa ala edes vähän liikettä tapahtua.

      Lintujen aktiivisuuskin vaihtelee päivän mittaan, yleensä heti aamusta, iltapäivällä päiväunien jälkeen ja taas illalla ennen nukkumaanmenoa ne ovat vilkkaimillaan ja tuolloin tietysti se lentäminenkin todennäköisesti kiinnostaa enemmän kuin vaikkapa juuri päiväunien aikaan.

      Voithan koittaa myös vaikka tehdä kädelletuloharjoituksia häkin päällä istuvien lintujen kanssa, ja voit viedä linnut sitten kädellä vähän kauemmas häkistä ja saavat sitten liikuntaa takaisin lentäessä (tai toisaalta olet varomaton niin saattavat lähteä kättä karkuun lentämällä).

    • omppu

      En tiedä onko järkevää ruokkia lintuja ns. valvotusti... Syövät omien tarpeidensa mukaan... Itse pidän kaikkia lintujani ns. vapaalla ruokinnalla siemenautomaatit täynnä ruokaa ja putsaan ja täytän aina tarvittaessa... saavat syödä niin paljon kun haluavat, ja lennätän vapaana huoneessa joka päivä... Jonka lisäksi linnuilla on iso häkki.

    • välillä

      Lentelevät enemmän välillä eivät tule edes häkistä ulos, kyllä ne oppivat hiljaksiltaan lentämään kunnolla ja suuntavaisto paranee. Nuorempana meilläkin lensivät miten sattuu, nyt hyvin, jos viitsivät lähteä. Itse olen innoissani ja kehun kun pyrähtelevät, innostuvat siitä näyttämään taitojaan, taputan käsiäkin ja linnut huutelee vastauksiin, laulullaan ja katsovat istuessaan että vieläkö näytetään.

      Tuosta ruokinnasta, kannattaisi ruokakupeissa olla tarjolla koko ajan ruokaa, eikä mitään rajoitusta syöntiin. Meidän kahdella undulaatilla on neljä ruokakuppia, joissa on aina tarjolla ruokaa, tietenkin pesen niitä välillä ja lisään ruokaa joka toinen päivä, vettä on tarjolla koko ajan (päivittäin vaihdan), ja herkkutikkuja undulaattien kakkuja on myös aina tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe