Nuoret undut, heikko lentotaito

Albiino ja Keltanaamio

Undulaattini ovat muutoin virkeitä, mutta eivät mielellään lentele häkin ulkopuolella!

Häkki on suuri: 120x70x50 cm. Häkin ovea pidän aina avoinna, kun olen itse kotona. Linnut tulevat joka päivä useita kertoja häkin ulkopuolelle, mutta lähinnä kiipeilevät ulkoseinämyksiä katolle. Väkisinkään en haluaisi niitä lennättää. Tuo nokan avulla kiipeilyhän on tyypillistä kaikille papukaijoille.

Kun joskus lentelevät, niin ainakin albiinolla koiraalla on selviä suuntavaistohäiriöitä. Naaras lentää vähän paremmin. Eivät kuitenkaan huohota tai olisi hengitysvaikeuskia. Eivät ole lihavia.

Ruokin niitä päivisin 3 teelusikkaa siemenseosta/lintu ja viherravintoa joka päivä (nyt saavat kiinankaalia) ja välillä hedelmiä.

Eli miten niiden lentotaitoa ja -kuntoa voisin parantaa?

Linnut näyttävät olevan kovin kiintyneitä toisiinsa ja uskoisin niiden olevan ensi kesäkuussa pesintävireessä. Silloin ne ovat täyttäneet molemmat yhden vuoden. Eivät ole sukulaisia toisilleen.

3

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Eipä sitä lentotaitoa ja kuntoa muuten saa kuin lentämällä, eli koita vaan rohkaista tipuja enemmän siivilleen. Suunnistustaitokin varmasti paranee harjoittelemalla. Jos lintu on jo tottunut vain nyhjäämään siinä häkissä niin ne tarvitsevat vähän apua jotta uskaltautuisivat rikkomaan rutiinejaan ja lentelemään vähän kauempanakin siitä tutsta ja turvallisesta tukikohdasta.

      Yksi varsin tärkeä tekijä lentointoon ja siihen harhailemiseenkin on se onko huoneessa linnun silmin turvallisen näköisiä laskeutumispaikkoja. Jos sopivaa laskupaikkaa ei lentäessä näykään lintu hermostuu ja alkaa vähän törmäillä ympäriinsä kun vastaan tulee vaan oudon ja pelottavankin nälköisiä paikkoja ja tottumattomat siivet alkavat väsähtää. Laita vaikka joulukuusenjalkaan tai päivänvarjonjalkaan jokunen tukeva ja haarainen oksa, tai ripusta kattokoukkuihin jotain köysiä tai keinuja jotka lintu helposti tunnistaa hyväksi orreksi. Sitten näihin laskupaikkoihin vielä hirssintähkä tms kivaa houkutinta niin eiköhän pikkuhiljaa ala edes vähän liikettä tapahtua.

      Lintujen aktiivisuuskin vaihtelee päivän mittaan, yleensä heti aamusta, iltapäivällä päiväunien jälkeen ja taas illalla ennen nukkumaanmenoa ne ovat vilkkaimillaan ja tuolloin tietysti se lentäminenkin todennäköisesti kiinnostaa enemmän kuin vaikkapa juuri päiväunien aikaan.

      Voithan koittaa myös vaikka tehdä kädelletuloharjoituksia häkin päällä istuvien lintujen kanssa, ja voit viedä linnut sitten kädellä vähän kauemmas häkistä ja saavat sitten liikuntaa takaisin lentäessä (tai toisaalta olet varomaton niin saattavat lähteä kättä karkuun lentämällä).

    • omppu

      En tiedä onko järkevää ruokkia lintuja ns. valvotusti... Syövät omien tarpeidensa mukaan... Itse pidän kaikkia lintujani ns. vapaalla ruokinnalla siemenautomaatit täynnä ruokaa ja putsaan ja täytän aina tarvittaessa... saavat syödä niin paljon kun haluavat, ja lennätän vapaana huoneessa joka päivä... Jonka lisäksi linnuilla on iso häkki.

    • välillä

      Lentelevät enemmän välillä eivät tule edes häkistä ulos, kyllä ne oppivat hiljaksiltaan lentämään kunnolla ja suuntavaisto paranee. Nuorempana meilläkin lensivät miten sattuu, nyt hyvin, jos viitsivät lähteä. Itse olen innoissani ja kehun kun pyrähtelevät, innostuvat siitä näyttämään taitojaan, taputan käsiäkin ja linnut huutelee vastauksiin, laulullaan ja katsovat istuessaan että vieläkö näytetään.

      Tuosta ruokinnasta, kannattaisi ruokakupeissa olla tarjolla koko ajan ruokaa, eikä mitään rajoitusta syöntiin. Meidän kahdella undulaatilla on neljä ruokakuppia, joissa on aina tarjolla ruokaa, tietenkin pesen niitä välillä ja lisään ruokaa joka toinen päivä, vettä on tarjolla koko ajan (päivittäin vaihdan), ja herkkutikkuja undulaattien kakkuja on myös aina tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe