balille, perhematka

lpl66

HEI!
Balin matka suunnitteilla. Sanur olisi varma nakki, mutta missä muualla kannattaisi olla ?
Lovinaa mietittiin, mutta lokakuussa, onko siellä mitään muuta kuin delfiiniretket ?
Perhematka tiedossa. Missä parhaat rannat?

Mikä on hintataso jos ottaisi oman retkikuskin ja kiertelisi vaikkapa päivän saarta....

7

1063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *merisiili*

      Moikka, me oltiin viime kesänä Balilla, mukana 10 v. poikamme.
      Ensin oltiin Amedissa, itä-Balilla. Santai Bali nimessä hotellissa, ihana paikka. Hotellilta käsin teimme retken mm. koskenlaskureisulle.
      Lovinassa ei käyty, mutta kuultiin monilta ettei siellä tosiaan paljon mitään ole.
      Sanurissa oltiin viimeiset kolme yötä, mutta mukavempi paikka meistä oli Seminyak. Löytyi rauhaa, mutta halutessaan helposti ja nopeasti keskellä vilinää. Sieltä käsin teimme retken Ubudiin sekä safari parkiin, vesipuistoon..

      Siellä aallokko oli myös mukavaan, meidän poika vuokrasi usein pienen "laudan" jolla surfaili.
      Oltiin pari viikkoa ja ohjelmaa olisi löytynyt ainakin toiselle mokomalle.

    • Kohta balille

      Moro
      Olen avopuolison kanssa menossa Bali/Lombok/Gili saarille toukokuussa. Niistä rannoista on vielä vaikea sanoa, mut toukokuun jälkeen on paljon viisaampi. Ite mennään Balilla Ubud/Sanur alueelle. Sanur kuulemma ainakin syvenee loivasti. Kutan puolella on isommat aallot. Kaikki sanoo että jos pelkkää hienoa rantaa hakee niin Lombok Ja Gilisaaret voittaa Balin mennen tullen. Lombokin etelä-osan rantoja(Kuta)älä sekoita Balin Kutaan, on ainakin kovasti kehuttu. Samoin Gilin Rantoja. Lombokissa Senggigin rannalla on eniten palveluja Lombokissa. Niitä retkikuskeja on kuulemma tarjolla ihan joka paikassa. Privat kyytiä tarjotaan joka kadun kulmassa kuulemma. Myös auton voi vuokrata koko päiväksi kuskeineen. Se on aika helppo tapa kiertää saarella mihin itse haluaa. Hinta on kuulemma kuskeineen noin 40 Jöröä päivä. ainakin mitä itse olen katsellut. Lombokilla sama hinta. Jeepin saa alle 15 euroon jos ite uskaltaa ajaa. Sitä en tiedä mitä kadun privat kyydin tarjoajat pyytää.

    • ketjuun, mutta Sanurilta

      siis tultiin reilu viikko sitten:

      Mistähän aloittaisin: täytyy myöntää että minullakinn oli hieman (vääriä) ennakkoluuloja tuonne lähtiessä. Lähinnä paikan alkeellisuuden tai hygienian suhteen. Olin kovin väärässä! Paikka oli ihana, meitä oli 2 aikuista ja 6v matkassa. Varmuuden vuoksi otimme hyvän hotellin kun kokemusta paikasta ei aiemmin ollut - nyt tiedän että pienissä rantahotelleissakin voi hyvin majoittua. Niihin mekin mennään jos vielä joskus Balille palataan, se on vain rahasta kiinni!

      Saari on keskivertoa siistimpi (siis esim etelä-eurooppaa siistimpi!), ihmiset hienovaraisia ja ystävällisiä. Yhden venäläisten jättämän muovikassin näin rannalla, puista pudonneita "neulasia" en laskisi roskiksi. Toki tyhjillä tonteilla oli roskia.

      Vain Denpasarin kangaskaupoissa meidän huomiosta kisailtiin kiusaksi asti. Mutta sekin loppui heti kun menimme toiseen kauppaan sisälle ja ryhdyimme ostoksille.

      Paikka on kompaktin kokoinen retkille, me otimme paikallisen auton plus oppaan 65€/pvä (kallis, halvemmallakin saa) ja hän vei meitä toivomiimme paikkoihin. Tuohon hintaan kierreltiin 10-12h per päivä. Nähtävää on todella paljon, ja luonto todella kaunis. Paikalliset puhuvat englantia joten kieliongelmaakaan ei ollut. Väenpaljoutta en huomannut, saari on pieni ja suht vähäväkinen. Edes turisteja ei nyt ollut liikaa.

      Hinnat on todella edullisia: 3 henkeä syö 2-3 ruokalajia viinit virvokkeet n. 20-30 eurolla. Ja ruoka on joka paikassa hyvää! Hotellin erikoisdinneri oli kallein ateria ja sekin vain 60€ kolmelta! Syötiin hotellilla vain ensimmäisenä iltana, muuten kylällä tai rannalla paikallisissa ravintoloissa. Ns turistiravintoloitakin löytyi (tarjolle britti- tai italialaista ruokaa) mutta niitä vältimme. Hygieniasta ei ollut ongelmaa, lähes joka ravintolassa tuotiin märät pyyhkeet joilla voi pestä kädet. Söimme ihan kaikkea majoneesista jäätelöön ja salaatteihin, tämä meidän pienin myös eikä mitään masuongelmia ollut.

      Ainoa negatiivinen puoli oli että rahaa vaihtaessa huijattiin aina ja kuulin että myös kaupassa saattoi saada väärin takaisin. Niillä on niin paljon nollia rahoissaan että väkisin menee sekaisin. Mutta tämäkin siis tarkkuudella vältettävissä ja aina palauttivat rahat kun huomautti asiasta.

      • lpl66

        ..kysyisin että käytittekö pesulapalveluja?
        Tai bongasitko mitä pesettäminen siellä maksaa


      • aikaa olimme
        lpl66 kirjoitti:

        ..kysyisin että käytittekö pesulapalveluja?
        Tai bongasitko mitä pesettäminen siellä maksaa

        vain simmareissa ja sarongissa joten pyykättävää ei paljoa tullut;D Yritettiin katsoa hintoja mutta en valitettavasti muista. Olisko ollut t-paita dollarin luokkaa??


      • *merisiili*
        aikaa olimme kirjoitti:

        vain simmareissa ja sarongissa joten pyykättävää ei paljoa tullut;D Yritettiin katsoa hintoja mutta en valitettavasti muista. Olisko ollut t-paita dollarin luokkaa??

        Meidän perhe aina pesettää viimeistään kotiintuloa varten pyykit. Iso muovikassillinen
        pyykkiä n. 7 -10 euron paikkeilla.


      • lpl66
        *merisiili* kirjoitti:

        Meidän perhe aina pesettää viimeistään kotiintuloa varten pyykit. Iso muovikassillinen
        pyykkiä n. 7 -10 euron paikkeilla.

        Mitä, mistä ja miten voisi ostaa meriretkiä, jossa pääsisi snorklaamaan ja mahdollisesti vähän tutustumaan lähiympäristöön merelle päin ? Kustannukset...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe