ohjeita ekalle visiitille?

VicMa

Hei! Kyselisin kokeneemmilta ohjeita ekaan koirapuistovisiittiin pennun kanssa. Pentumme on ihan pikku "rottakoira", siis 2kg (ja ens vkl 18vk).

Kannattaisko mennä ensin koirapuistoon niin, ettei ketään muita ole paikalla ja tutustua paikkaan, vaiko niin, että aidan takaa ensin katselee muitten puuhia ja sitten joukkoon tutustumaan? Kumminpäin pentu ymmärtää, että paikka on yhteinen?

Mitkä on mahdollisesti ensimmäiset selkeät merkit koirissa, jos eivät tule toimeen? Tai siis ehkä enemmänkin aikuisen koiran käyttäytyminen, jos ei voi sietää pentua?

Onko parempi tutustua jollain keinoin yksi kerrallaan puistossa oleviin koiriin, vaiko koko "jengiin" kerralla?

Niin, ja ne opetusherkut takin taskussa, olis varmaan parempi jättää kotiin, vai?

H-hetkeä suunnittelen ens viikonlopuksi ja tietty pienten koirien puolelle oltaisiin menossa.

Saisin toki kirjatietoakin näistä asioista, mutta haluisin kuitenkin kuunnella kokemusten omaavia omistajia. Niin, ja muitakin hyviä ohjeita otetaan mielellään vastaan :-)

Pennusta sen verran vielä, että käyttäytyy (mielestäni) ihan terveesti vieraitten koirien kanssa. Siis matalana häntä heiluen hiipailee (melko varoen, mutta kuitenkin innoissaan) vanhemman koiran luokse/ympärillä. Oman pentueen keskuudessa reippaana kisailee muiden kanssa.

Kiitti jo etukäteen vastauksista :-)

5

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ^^^__^^^

      vie ensin aidan toiselle puolelle josta saa katsella ja haistella puistoa ja muita koiria. jos näyttää pelokkaalta, älä mene sisälle asti. jos koirasi jännittää kovasti puistoon menoa käy ensin useamman kerran aidan ulkopuolella. pari kertaa kun olette siellä käyneet, ehkä sessusi rohkenee mennä sisälle asti. älä kuitenkaan ole tunti tolkulla ensimmäisinä kertoina sisäpuolella. vaan pieniä aikoja kerrallaan, seuraavalla kerralla vähän kauemmin jne. tottakai oman koirasi rohkeuden ja kiinnostuksen mukaan. :)

      ja tämähän on vain minun ajatukseni asiasta. en väitä että olisi ainoa oikea tapa aloittaa puitoilu.

    • arka vai erittäin sosiaalin...

      Ensimmäinen käynti kannattaa tehdä todella hiljaiseen puistoon eikä haittaa vaikka siellä ei ketään oliskaan. Ja jos on, niin ehdottomasti mene pienten koirien puolelle ja VAIN sellaisten koirien kanssa jotka ovat todella ystävällisiä. Tosin sitä on usein hankala tietää ja ihmiset kun tuppaavat tuomaan myös niitä epäsosiaalisia puistoilemaan... Mielellään ei puistoon jossa on todella paljon koiria, se voi olla pienelle liikaa... Mutta siis aloita mahdollisimman rauhallisesti ja melko lyhyt käynti on riittävä. Voitte myös kävellä alkuun koirapuiston ympäri lenkillä kun siellä on koiria ja siten tehdä asian tutuksi. Samalla näet miten pentusi reagoi muihin koiriin ja niiden ääniin. Jos pelottaa olla aitauksen lähellä niin etene varovasti.

      Koirapuistossa käynti on etenkin pienelle pennulle stressaavaa, joten käynti kerran viikkoon on ihan hyvä. Stressitason on laskettava puistokäyntien välillä, jotta rauhallinen kasvaminen onnistuu. Yleensäkään jatkuva stressi ei ole koiralle hyväksi. Ja ehdottomasti kannattaa tavata mukavia ihmisiä ja pennun kanssa hyvin tulevia koiria koirapuiston ulkopuolella, jolloin pentu voi keskittyä vain leikkimiseen. Esim. metsä jossa voi pitää irti on hyvä. Rohkeasti vain juttelemaan ihmisten kanssa =)

      Itse kuitenkin tunnet koirasi parhaiten ja siten tiedät miten nopeasti asiassa voi edetä. Sellaisia koiria käy sääliksi, jotka ilman totuttelua on heitetty pentuina täyteen puistoon ja jossa mahdollisesti isot koiraat höykyyttävät niin että pennulle tulee traumoja...

      Itse omistan vain isoja koiria joten tämä neuvo voi olla "väärä" mutta mielellään koiraa ei kannata nostaa syliin puistossa. Jos pentu pelkää, anna sen tulla esim. jalkojesi väliin mutta älä ruoki pelkoa hyväksymällä sitä. Ole itse rauhallinen ja anna turvaa jos pentu sitä etsii mutta älä rohkaise pelkoa voivottelemalla. Jos puistossa pelottaa kovasti pyri lähtemään pian mutta niin että lähtiessä olisi positiivinen kuva puistosta, anna esim. herkkuja ja kehu kun antaa laittaa hihnan takaisin. Herkkuja voi siis olla puistossa mukana mutta älä anna niitä muille koirille eikä mielellään niin että muut koirat "näkevät" kun herkutat koiraasi ;)

      Sinä olet pennun johtaja ja sinun tehtäväsi on olla pennun turva. Jos joku pääsee tekemään pennulle pahaa, voi pennun luottamus sinuun kärsiä. Itse ainakin alkuun puistossa ihan röyhkeästi hätistelin toisten koiria pois omani kimpusta jos käyttäytyminen antoi siihen aihetta. Tämäkin tauhallisesti.

      Mukavia puistoiluhetkiä :)

      Terv. onnellisen puistoilijan omistava

    • aina mennessäni

      puistoon koirien eleitä (ellei koirat rentoudu tietyn ajan tutustumisen jälkeen vaan jäykistelee edelleen ja tuijottaa koiraani tiiviisti/uhkaavan oloisesti menen pois)ja että koirani viihtyy eli en liian rajujen koirien kanssa päästä varsinkin jos on isoja jotka rynnii päälle.
      Jotkut isot taas menee hyvin eli eivät mene päälle.
      En nosta koiraani syliini enkä kannusta erikseen sillä parempi rento omistaja joka viestii varmuutta tilanteesta kuin höösäävä paniikkia aiheuttava.

      Ja aina on muistettava että kaikki koirat ei ole siellä tasapainoisia..eli uuden puiston ollessa kyseessä luotan viidakkorumpuun eli kyselen onko mitään sattunut ja kenen kanssa..voin vahvistaa omia näkemyksiä samalla tai vähentää.

      ja kun paikka on tutumpi tulee koiratkin tutuiksi ja tietää jo ennalta luotettavat.

      ja portilla odotan että muut ottaa koirat kiinni ennen kuin menen sisään ja itse otan kiinni jos muita tulee puistoon enkä päästä irti vasta kun muut on tutustunut eli että tilanne rauhoittuu. Näin välttää suuret tohinat portilla ja siitä johtuvat rähinät.

      • että jos

        alue on jaettu mene pieneen puoleen koska silloin jos jotain tulee korvausvelvollisuus pätee koska olet oikealla puolella ja pienet koirat on soveliaampia leikkikavereita koon takia.


      • VicMa
        että jos kirjoitti:

        alue on jaettu mene pieneen puoleen koska silloin jos jotain tulee korvausvelvollisuus pätee koska olet oikealla puolella ja pienet koirat on soveliaampia leikkikavereita koon takia.

        Kiitos kovasti vastauksistanne! Otan ohjeista vaarin.

        Edellisen koirani pentuajasta on jo niin pitkä aika, etten enää muista, miten puistoilut aloitimme. Todennäköisesti silloin kahdeksantoistakesäsenä pamahdin puistoon muitta mutkitta, onni oli, ettei mitään koskaan käynyt :-) Ja tuntuu, että ihmisillä on nyt paljon enemmän koiria kuin viitisentoista vuotta takaperin.

        Eli siis iisisti aloittelemme :-)

        Aurinkoista ulkoilupäivää teille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe