Parson russell

vin

hei!
olen jo pitkän aikaa unelmoinut omasta parsonista! :)
tiedän jo rodusta melko paljon....mutta jos sinä omistat parsonin,niin olisi kiva kuulla omakohtaisia kokemuksia siitä!!
omistan tällä hetkellä 3 vuotiaan cocktailin...ja olisi harkinnassa hankkia sille kaveri...(:

7

792

Vastaukset

 • Olen kasvattanut ja hoitanut useita eri rotuja koiria elämäni useina vuosikymmeninä ja toista sellaista koiraa kun Parson-rotu, en ole tavannut koskaan. Jo pennusta lähtien se vaikutti, ettei sillä olisi "päätä", siis meno oli päätöntä. Ei malttia, virtaa oli sitä enemmän mitä enemmän koiran kanssa touhusi. Siitä voi sanoa, että se oli ihana vain nukkuessaan, tosi suloinen. Sitten tulivat lauman muut koirat kiimaan, tämä uros meni aivan sekaisin päästään. Ulkona vaan kyttäsi narttujen pissoja joita sitten himokkaasti nuoli, maailmassa ei ollut mitään muuta, mikään muu ei enään kiinnostanut. Kun tuli vieraita hyppi se vieraitten sukat rikki tai likaisilla tassuilla sotki ihmisten vaatteet. Sylissä sitä ei meinannut millään saada pidettyä jos jokin sitä kiinnosti, se lähti käsistä väkisin ja rikkoi mennessään kynsillään vaatteiden läpi ihon. Siis aivan kamalaa sen kanssa eläminen oli ja sitten se haukkuminen se oli vertaansa vailla...

  Ystäväni kertoi heillä olevan aina joskus Jack Russeli hoidossa, narttu, jota piti koko ajan leikittää. Heitellä jotakin palloa tms. koko ajan, koira ei antanut hetken rauhaa. Perhe oli aina hoitopäivien jälkeen ihan kuitti.

  • neuvo nro 1.

   Kouluta koirasi


 • Edellinen kirjoittaja antoi äärimmäisen negatiivisen kuvan Parsoneista. Totta on että ne ovat älyttömän aktiivisia ja taipuvaisia riehumiseen mutta eivät taida olla ainoa rotu.

  Meillä on tällä hetkellä Parson pentu ja välillä palaa hihat oikein tosissaan mutta kyllä se käyttäytyäkin osaa. Toisaalta jos miettii meidän koiran emoa niin ei sen rauhallisempaa koiraa voisi olla. Uskon että kun pahin pentuvaihe on ohitettu niin meidänkin koira rauhoittuu.

  Mutta sen haluaisin vain sanoa että jos sulla on ollut joku cockeri niin Parson on sitten kyllä ihan eri koira. Sillä on luonnetta noin 50 kertaa enemmän joten sen ottaminen ei ole mikään helppo rasti vaan vaatii kärsivällisyyttä ja duunia paljon.

  Voin siis suositella mutta jos haluaa päästä vähemmällä niin älä ota!

  • kiitos vastauksista!! :)
   tiedän kyllä hyvin että parsonit ovat todella vilkkaita,ja tarvitsevat paljon aktiivisuutta,ym.
   kadulla kun olen nähnyt ihmisten taluttavan parsoneitaan,on se aika huvittava näky...parson kun kipittää iloisesti kahtasataa. :)
   ja niitten leikitkin ovat niin hullun hauskaa nähtävää...hyppimistä ja pomppimista joka suuntaan..heh.. :)
   itse omistan sekarotuisen...niin rauhallinen ja hellyydenkipeä...eli ihan eri maailmaa kuin parsonit!paitsi kun olimme koirapuistossa niin koirani leikki hirveästi kahden parsoninkaa,ja kivasti niillä meni.Eli kotona tämä tän hetkinen koirani on aivan toisenlainen kuin esim.ulkona koirien kanssa!! :)
   minulla on jo pitkään ollut haaveena hankkia parsoni...en edes tiedä että mistä juuri tämä parson on vain jämähtänyt lista ykköseksi minulle..(:
   vielä minä sellaisen hankin... :)


 • Itselläni on kaksi parsonia, joista toinen on vielä pentu. Vanhempi 2v narttu ei todellakaan tarvitse koko ajan leikitystä ja tekemistä. Se osaa kyllä kotona ollessaan rauhoittua. En tiedä, että onko todellakin monet russelit hirveitä sähliä, koska eläinhoitajakin ihmetteli rokotuksella käydessäni, että onko tämä aina näin rauhallinen. Vastasin, että kyllä se innostuu vieraista ym. ,mutta kyllä se alkuinnostuksen jälkeen nopeasti rauhoittuukin.

  Liikuntaa ja touhua ne ehkä vaativat montaa muuta rotua enemmän. Kehottaisin sinua lukemaan parsoneiden keskustelupalstaa ja kysellä sieltä ihmisiltä parsoneista enemmän. Nähdään siellä!

  http://keskustelu.parsonrussellinterrierit.net/

  http://parsonrussellinterrierit.net/index.phtml

  http://groups.msn.com/Parsonrussellinterrierit

 • Kannattaa ehdottomasti hankkia parsoni! Varsinkin, jos elämä meinaa käydä tylsäksi. Parsonista on niin paljon iloa, ettei voi kuvitellakaan!:)
  Käy katsomassa meidän Wilman kotisivuja:
  http://groups.msn.com/wilmanomakotisivu
  Sivuilta löytyy myös Wilman sisko Mysli.

 • Haluuks joku tehä kivoja asioita sängyssä

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3494
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1605
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  57
  1138