Mistä tuntee hyvän sängyn?

Jenny_Reetta

Olen ostamassa uutta sänkyä ja valmis maksamaan 1000€ suunnilleen. Kävin tänään koemakaamassa sänkyjä Iskussa, Askossa, Jyskissä ja Sotkassa. Hintaeroa vastaavanlaisissa sängyissä oli jopa 500€ (tarjoukset vaikuttavat).Jotenkin vaan Jysk ei tunnu niin luotettavalta/laadukkaalta ostopaikalta, vaikka sinänsä en sängyissä eroja huomannutkaan. Makailin siis hieman kalliimpia perussänkyjä, jämäköitä ja hyvällä petarilla. Onko syytä maksaa 500€ Iskun/Askon ostokokemuksesta ja kivasta myymälämiljööstä, vai voiko samanlaatuisen sängyn saada halvemmalla? Kertokaa kokemuksia pliis!

13

27638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xcv

      Ei hinta ole laadun mittari, 1000€ ja hukkaan meni.JYSK:n patjatkin kun taitavat tulla samoilta tehtailta, kun muillekin markkinoilla oleville patjoille. Hyvin olen itse nukkunut jo monta vuotta JYSK:n sängyllä tai tarkemmin Unituli noi on valmistanut ja ei mitään moitetta.

    • Satumekk

      Kokemuksesta uskon ettei samanlaatuisten sänkyjen hintaero ole 500€.
      Näinkin luotettavista paikoista kuin Isku ja Asko luulisi löytyvän hinta-laatusuhteeltaan hyvä sänky. Paras sänky sulle on se kun myyjä katsoo sen sun kropan mukaan. Tärkeintä on että selkäranka menee suorassa linjassa. Älä itse valitse itsellesi sänkyä jos meinaat siihen 1000€ laittaa. 1000€ saat jo kohtalaisen sängyn (tod.näk. et kuitenkaan loistavaa).

      Kehottaisin blokkaamaan edullisimmat vaihtoehdot. Tuntuvat uutena hyvältä mutta halvat materiaalit väsyvät nopeasti.

      • elmeri897087

        hinta ei takaa laatua. Esim. liian moni Unikulmasta sängyn ostanut (tietokoneella mittailtu ja miljoonia maksanut) on joutunut hankkimaan kuukauden / parin päästä uunet patjat kun ei ole voinut näitä "hienoja ja kallita" käyttämään.


    • Tedy30

      Askon, Sotkan ja Jyskin patjat tulevat kaikki samaiselta Unituli-nimisen yrityksen tehtaalta Närpiöstä. Iskun patjoihin en voi ottaa kantaa koska niihin en ole perehtynyt, mutta voin vain ihmetellä kuinka mahtavat katteet Askolla on. Patjat on toki hiukan räätälöity erilaisiksi eri yrityksille esim. jousien paksuus jne., mutta periaatteessa samoista raaka-aineista ne on kaikki valmistettu. Itse voin kyllä omasta kokemuksesta suositella Jyskin patjoja. Oman runkopatjani ostin Jyskistä kolmisen vuotta sitten ja on aivan laatukunnossa vieläkin.

      • markkinatutkija

        Kun suuri Jysk tilaa 1000 patjaa haluaa se maksimoida voittonsa ja vähentää patjavermeitä. Jos patjassa on jousia esim. 250 niin saman patjan Jysk haluaa ostaa halvemmalla ja sille riittääkin 200 jousta joten samoista patjoista ei puhuta ja monella muullakin on eroja koska ostajat voivat vaatia omia toivomuksiaan patjatehtailta ja kaikki maksaa, kangaslaadut, runkovahvuus jne.. Hyvää Yötä vaan kaikille.


      • Asiantuntija
        markkinatutkija kirjoitti:

        Kun suuri Jysk tilaa 1000 patjaa haluaa se maksimoida voittonsa ja vähentää patjavermeitä. Jos patjassa on jousia esim. 250 niin saman patjan Jysk haluaa ostaa halvemmalla ja sille riittääkin 200 jousta joten samoista patjoista ei puhuta ja monella muullakin on eroja koska ostajat voivat vaatia omia toivomuksiaan patjatehtailta ja kaikki maksaa, kangaslaadut, runkovahvuus jne.. Hyvää Yötä vaan kaikille.

        Mitä oikein horiset? Jyskin valikoimassa on patjoja joka lähtöön. Halvalla ei saa huippulaatua, mutta parhaat patjat ovatkin sitten tosi, tosi laadukkaita.

        Tuo ihmeellinen ja sekava 250 vs. 200 -argumenttisi ontuu tosi pahasti. Mahtanetko itsekään tietää mitä oikein tarkoitit?


      • expert.

        Itse olen ollut tuotteita kehittämässä 20 vuotta, tehdas ei sitä ratkaise mikä on patjan laatu, vaan se minkälaista ostaja on sattunut haluamaan.

        Nyky meininki on sellaista että mainostetaan tuotteita joita ei edes sillä hinnalla kaupasta saa tai ole edes esillä, eli luodaan virheellistä hinta mielikuvaa.
        joka taas ajaa sisäänostajat teettämään sellaisen tuotteen jota voi myydä markkinahintaan.

        Helpoin aloitus on laskea runkosänyn alta pohjasäleet, niiden määrällä on ainakin merkitystä 120cm leveässä sängyssä.
        Sitten vaikeutuu, kun ei näe jousia , pehmusteiden paksuuksia, pehmusteiden koostumus jne.
        Osa pehmusteista kestää noin 4-5% muutoksella 5 ekaa vuotta ja sitten lasten patjoissa käytetty 23kg/m3 vaahtomuovista kuoleentuu aikuisen käytössä noin kolmannes ekana vuonna.
        Jousien korkeus, kierteiden määrä ja käytetty teräs ratkaisee mukavuuden ja myös keston.



        Suosittelematta mitään tuotetta erikseen mutta sen voin sanoa että noilla isoilla ketjuilla patjat jota myydään noin 1000 eur hinta luokassa ovat aivan kelvollisia, ei mitään luksusta mutta ok. kuitenkin.
        Nyt siis puhutaan niistä tuotteista jotka ovat jatkuvasti myynnissä ja ei mitään kampanja shittiä mikä on taas tehty markkina hintaa ja myydään kovalla alennuksella.

        Tietyt materiaalit kun maksaa kaikille saman verran, katteissa ei ole eri ketjujen välillä merkittävää eroa, kaupasta saaduilla henkilökohtaisilla alennuksilla voi ero olla isokin.

        lopuksi pieni knoppi: onko esim kaikki Philipsi´n telkkarit samoja? jne jne..........


    • Vastinetta ostoksiin

      Katso www.unico.fi ja domino sarja,sitten ota lähin myyntipaikka selville,saat rahallesi vastinetta.Noit muita kun luet niin pitäisi selvitä se tosiasia,isot ketjut tilaavat unitulelta suuria määriä(laatu heikentyy),mitä pienemmän vuodekaupan löydät sen paremman palvelun ja opastuksen saat(turussa aukee linnakatu 37 hyvä myymälä viikon kuluttua)

    • Nukkunut hyvin!

      Kannatan äskeistä, ostin Unicon Domino Pegasuksen Helsingistä. Meille tehtiin vuodeanalysi, eikä sittenkään tarvinut maksaa vuoteesta miljoonia. Myyjät olivat asiantuntevia, enkä ole ainakaan vielä katunut ostostani. Hyvä neuvo! Kysele mistä/kuinka tuote on valmistettu. Se määrää sen hinnan.

      • peterq

        Meillä on masksta hankittu unico patjat ja petari. on ollut 10kk nyt käyttössä ja keskeltä jouset on totaallisesti kuoleentuneet. Herään joka aamu selkä kipeänä.

        Unicollahan on takuu.... Otin yhteyttä Unicoon mutta sieltä kommentoivat etteivät keskustele aasiasta kuluttujan kanssa???! Otin yhteyttä myyjään, joka totesi että jousiston nopeakaan kuoleentuminen ei kuulu takuseen.

        EI ENÄÄ KOSKAAN UNICON PATJOJA!


      • Matti nukku
        peterq kirjoitti:

        Meillä on masksta hankittu unico patjat ja petari. on ollut 10kk nyt käyttössä ja keskeltä jouset on totaallisesti kuoleentuneet. Herään joka aamu selkä kipeänä.

        Unicollahan on takuu.... Otin yhteyttä Unicoon mutta sieltä kommentoivat etteivät keskustele aasiasta kuluttujan kanssa???! Otin yhteyttä myyjään, joka totesi että jousiston nopeakaan kuoleentuminen ei kuulu takuseen.

        EI ENÄÄ KOSKAAN UNICON PATJOJA!

        Eivät voi siirtää ongelmaa asiakkaalle, vaikka jousiston kuoleentuminen on takuun ulkopuolella on patjalla oltava ns. normaali kesto kuluttajasuojan puitteissa. Kysyppä vaikka alueesi kuluttajaasiamieheltä.


    • Varaosat

      Ilman kieroilua. Muuramea ei kannata hommata. Kallis ja suunniteltu tarkoituksella kertakäyttöön. Koivurengas on naurettava "keksintö".

    • Kokemuksenäänellä

      Kun menette sänkykaupoille tai ostamaan muita huonekaluja, suosittelen vahvasti yksityisiä kauppoja. Niistä olen saanut samalla rahalla paljon paremmat tuotteet kuin ahneilta ketjuilta. Eikä ole tekaistuja hintoja että pystyy antamaan -60% alennuksia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe