5 vuotiallle matkarattaat

Mistä löytyis

Hakusessa on 5 vuotiaalle matkarattaat, ostetaan tai vaikka vuokralle. Normaalit rattaat kun ovat pienet 5 v pituus on n 120cm jalat tahtoo raapia maata. Ensi kesänä mennään reissulle jossa tulee kaupunki ym. kävelyä jonkin verran joten 5 v ei jaksa koko ajan kävellä. Jos tiedät jonkin mallin joka sopii isomalle lapselle ilmoittele.

26

9174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuon ikäinen

      mitään rattaita tarvitse :)?
      Jos ihan normaalilapsi.Huilaustaukojen kanssa jopa 2 v kävelee suht pitkiä matkoja.
      Nykyään lapset vaan niin laiskoja,kun aina kuskataan autolla tai kannetaan sylissä.

      • ....

        Eikai sellasia matkiksia ole johon 5v menisi. Jos ois riski että matka menee kiukutteluun niin ottasin mukaan kantorepun jossa painoraja 30kg (esim patapum joka meillä on käytössä taaperon kanssa). Ennemmin miettisin kyllä miten kulkea että lapsikin jaksaa.


    • KFG

      sitten vähän LIIKUNTAA sille lapselle opettamaan! 5-vuotiaat menevät joissain maissa jo armeijaan.

      • .....................

        5 vuotias jaksaa olla liikkeellä vaikka koko päivän ilman rattaitakin kun on vähän harjoiteltu!!! Käykää välillä kahvilla ja mehulla istuskelemassa. Minä en edes kehtaisi omaa viisivuotiastani rattaissa tuuppia, puhumattakaan että hän ei haluaisi istua vaan KÄVELLÄ.


    • tosissasi?

      "Hakusessa on 5 vuotiaalle matkarattaat, ostetaan tai vaikka vuokralle. Normaalit rattaat kun ovat pienet 5 v pituus on n 120cm jalat tahtoo raapia maata"

      Heh heh, jollakin tavalla koominen kysymys... Oletko ihan tosissasi..??

      Ensinnäkin - onkohan matkakohdetta valittaessa käynyt mielessä että lapsonen tulee mukaan ja onnistuukohan tällainen matka hänen kanssaan? Usein kun lasten kanssa matkustaa sitä pyritään valitsemaan kohdemaan niin, että muksujen kanssa pärjää...

      Toisaalta, jos 5- vuotias ei jaksa kävellä kannattaa
      a) joko katsoa peiliin, että mistä mahtanee johtua tai
      b) jättää tenava matkan ajaksi mummon tai muun sukulaisen hoitoon tai
      c) valita toisenlainen matkakohde

      Mutta jos välttämättä lapsostasi tuuppia haluat, niin tuskin löydät mistään matkaratasmallista sopivaa tuon kokoiselle lapselle, mutta esim. liikuntavammaisten pyörätuoleista löytyykin sitten jo tukevaa tekoa olevia - köykäisiäkin vaihtoehtoja - menevät myös pieneen tilaan.. Kestävät matkarattaita paremmin myös hiukan epätasaisempiakin katuja..
      Et silleen - ei muuta kun mukavia kaupunkinähtävyyksiä! :)

      • Mistä löytyis

        En ole kysynyt ohjeita,vaan kysyin
        MISTÄ SAISI RATTAAT.
        Jos ei ole tietoa älä kävelemistä yms.kommentoi.


      • netistä esimerkiksi
        Mistä löytyis kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjeita,vaan kysyin
        MISTÄ SAISI RATTAAT.
        Jos ei ole tietoa älä kävelemistä yms.kommentoi.

        Tässä sulle muutama linkkivaihtoehto..
        Noissa matkarattaissa kylläkin useimmiten on tuo 15 kg painorajoitus... tiedä sitten kuinka "köykäinen" teidän 5 -vuotias sitten on..


        http://www.talart.fi/

        http://www.respecta.fi/asp/system/empty.asp?P=147&VID=default&SID=452912318123414&S=1&C=24651

        http://www.mikko.fi/categories/show-category.action?categoryId=80000&gclid=CKCzsrKDyJgCFQFhQgoddQ6N1A

        http://www.babytown.fi/


      • kokemusta on

        Kyllä siinä on turha neuvoa peiliin katsomista. 2v. ei muka istu rattaissa, johan se on turvallisuuskysymyskin vilkkammissa kohteissa. Jokainen siis tyylillään. Illalla, kun lapsi väsähtää aikaisin lämpimässä, voi huoletta ruokailla kun saa laittaa väsyneen lapsen rattaisiin ja mainio kuljetusväline tavaroille ja kauppareissuille. Meillä oli 5v. pojalle (onneksi) mukana Thaimaan matkalla rattaat, koska hän sairasti mahatautia ja oli huonovointinen. Hän on pienikokoinen, joten mahtui tavallisiin pikkurattaisiin. Mutta kirpparilta varmasti löytää esim. Oran isopyöräisiä tukevia rattaita, jotka voi sitten vaikka jättää kohteeseen jos ei viitsi raahata Suomeen.


      • mieti ap-kysymystäsi
        Mistä löytyis kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjeita,vaan kysyin
        MISTÄ SAISI RATTAAT.
        Jos ei ole tietoa älä kävelemistä yms.kommentoi.

        On itse täysin mahdollista antaa kysymyksessä sellaisia tietoja, joilla rajaa vastauksia.
        Kysyit rattaita 5-vuotiaalle, siinä kaikki.


    • yritän vastata

      Olen kyllä samoilla linjoilla, kuin aiemmat. Jos muistelen meidän juniorin liikkumista, hän ei käytännössä suostunut istumaan rattaissa lainkaan sen jälkeen, kun oppi kävelemään. Niitä työnnettiin ja jos väsymys iski matkalla, vain siinä tapauksessa suostui kyytiin.

      Kyllä tuon ikäinen kävelee pitkiäkin matkoja, mutta minäkin miettisin kyllä, onko vanhempia kiinnostava kohde paras mahdollinen lapselle. Kaikilla lomilla suomalaiset tyypillisesti kävelevät paljon, mutta jos on reissussa 5-vuotiaan kanssa, siinä on kyllä omat rajoituksensa.

    • vaikka kehityshäiriöitä

      ei aina rattaiden tarve johdu lapsen tai vanhemman laiskuudesta.

      Asiatonta käydä lässyttämään, jos ei tiedä kysyjän taustatilanteesta mitään.

      • obmke

        Jos lapsella olisi sairaudesta tai kehitysvammasta johtuva liikuntaeste, vanhempi ei olisi tällä palstalla kyselemässä rattaita. Heillä olisi jo sellaiset normaalikäytössä tai vähintäänkin tietäisivät oman sairaalansa tms. palvelunsa kautta mistä välinelainaamosta sellaiset saa.

        Ja itse asiassa siinä tuleekin vastaus alkuperäiseen kysymykseen. Olen nähnyt kehitysvammaisilla lapsilla käytössä tuollaisten perusmatkarattaiden näköisiä, mutta hieman isompia ja "vahvemmasta aineesta" tehtyjä, eikä siis kyseessä ole lasten kokoiset pyörätuolit. Ilmeisesti lapsen vamma on tuolloin sellainen, ettei tarvitse pyörätuolin antamaa parempaa tukea, tai sitten rattaat ovat tosiaankin käytössä juuri kaupungilla (ehkä menevät autossa pienempään tilaan, tää nyt on vaan arvailua).

        Veikkaukseni on, että terveelle lapselle ei tarpeeksi isoja tavallisia rattaita löydy mistään. Ja vaikka apuvälineliikkeestä löytyisikin, ovat kalliita. Siitä en sitten tiedä, vuokraavatko mitkään järjestöt yms. niitä terveille.


    • minä vain :)

      ei tässä nyt ollut aika alkaa syyllistää ketään että istuttaa 5-vuotiasta rattaissa. Olen aivan samaa mieltä, ettei ne ole 5-vuotiaan paikka ARKIELÄMÄSSÄ, mutta viestin aloittaja halusikin hankkia rattaat vain lomamatkaa varten.

      On hyvä, että lapsella on paikka, jossa istua kun väsähtää tai kävely kyllästyttää. Kaikilla on hauskempaa kun lapsikin viihtyy ja jaksaa. Lapsi ei ole samoista asioista yhtä kiinnostunut kuin aikuiset (nähtävydet jne.) mutta mielestäni se ei ole syy viettää koko lomaa hotellin viereisessä leikkipuistossa. Rattaat ovat hyvä apu että perheen loma onnistuu 5-vuotiaan kanssa.

      Uudessa maassa on myös katoamisvaara ja kaupungeissa liikenne vaara, rattaat auttavat näissäkin tilanteissa. Iltaisin lapsi usein väsyy ennen vanhempiaan ja rattaissa voi myös levätä päivällä jos väsyttää, oma tyttö nukkui toisinaan 5v:näkin lyhyet unet jos rattaat oli mukana, päiväkodissakin nukkui vielä 6v:nä. Tietysti lapsi pois rattaista kävelemään niin paljon kun tahtoo ja olosuhteet vieraassa maassa vaan sallii. Rattaissa vielä se hyvä puoli että saat tavaratilaan lapsen tavarat ja omatkin tavarat niin ei tarvitse reppuja ym. nyssyköitä.

      Oma tyttöni (nyt 8v. huom ei käytä enää rattaita! =P ) on istunut rattaissa esim. messuilla, kauppakeskuksissa ja lomamatkoilla lähes 6-vuotiaaksi asti. Muutoin arkielämässä emme ole juuri käyttäneet rattaita sen jälkeen kun tyttö oli 3v. koen että olemme liikunnallinen perhe, joten voitte jättää "laiska lapsi" voivottelut toiseen kohtaan. :) Oma tyttö on aika pieni kokoinen, oli 6v neuvolassa alle 120cm ja n. 20kg. eli rattaiden kestämisen suhteen ei ollu ongelmaa.

      Ainakin markkinoilla olevat brio racet vaikuttaa tosi kestäviltä (painoraja 20kg ja kestää varmasti enemmänkin) tai jotkut muut, jossa istuma korkeus matala ja runko vahva. tottakai isommilla lapsilla jalat pidemmät, briossa saa vaikka jalkatuen ylös nii eipä laahaa jalat maata :) oma tyttö istuskeli omissa brion rattaissa millo mitenkii jalat ristissä tai "puomin" yli roikkuen :) Ne on jo myyty joten niistä ei nyt teille valitettavasti iloa oo =)

      sitten vielä lapselle tekemistä rattaisiin, paperii, kynää, nukkea/pikkuautoa, pientä purtavaa, juotavaa, kirja jne. Meillä on tällä tavalla kierrelty Pariisia (mm. 4h Louvressa, tykkäämme taiteesta, huom. myös rattaissa oleva tykkäsi reissusta =P ), Lontoota, Nykkiä, Milanoa, Tallinnaa, Tukholmaa, Tokiota.... Matkailtu on pienestä asti ja sitä jatketaan. hyvin on pärjätty ja onnistuneita lomia ollut kaikki. Samaa myös teille toivomme!

    • Iitu-liinu

      Et kai tosissas oo..??!

    • Kohta tarpeettomat

      Oltiin marraskuussa USA:ssa, lähdettiin reteesti ilman rattaita, koska tyttö oli jo 4v 7kk eikä tosiaan viihdy rattaissa.

      Toisena päivänä sitten kävin ostamassa rattaat... Kävi nimittäin niin, että tyttö heräsi aamuisin noin kello neljä ja oli pirteä kuin peipponen, kunnes illalla kuuden aikaan nukahti vaikka seisaaltaan. Oli pakko hankkia rattaat jotta päästiin illalla vielä syömään jne. (isä oli työmatkalla eli päivät toimistolla, iltaisin sitten lähdettiin yhdessä vielä syömään ja ostoksille jne.). Niiden kanssa meni elämä helposti, tyttö nukkui kuin tukki ja sai nostaa rattaista sänkyyn ja jatkoi nukkumistan. Joo joo, tiedän että jos olis yrittänyt siirtää rytmiä niin ehkä olis muutaman päivä jälkeen nukahtanut vasta seitsemältä mutta koska olimme siellä vai viikon, ei paljon kannattanut.

      Tyttö on noin 118 cm pitkä, ja ostin suurimmat matkarattaat mitkä Ameriikan mantereelta löysin :) Merkki on MacLaren, mallia en muista (ovat nyt varastossa enkä jaksa mennä katsomaan), tyttö mahtui niihin hyvin ja oli hyvä työntää, selkänojan saa kokonaan alas niin että nukkui mukavasti, kyllähän ne jalat sieltä roikkuu aika pitkälle (tosin veti ne aina kippuraan ja makasi kyljellään)eli onhan tuon ikäinen ja kokoinen lapsi iso rattaisiin kuin rattaisiin, mutta hyvin nämä toimi.

      Olemme lähdössä taas pariksi viikoksi USA:han nyt sunnuntaina, mutta kun palaamme takaisin maaliskuun alussa, rattaat jäävät tarpeettomiksi. Voin silloin joko myydä ne tai voin tietysti myös katsoa niistä sen mallin kun otan ne esiin matkaa varten, niin voit etsiä niitä itse jostain.

      Äläkä välitä noista jotka kyselevät että oletko tosissasi... Kukin tavallaan ja parempi ostaa lapselle sopivat rattaat kuin jättää kotiin tai pakottaa väsyneenä kävelemään. Ugh. Olen puhunut :)

    • Kaupunkilomailu on in

      Me myös mietitään matkarattaita meidän 4-vuotiaalle ensi kesän reissua varten. EMMA BMX -matkarattaat kestää 20 kg painon. Vauvatalo Johannassa niitä myydään 99 € hintaan. Me ei olla vielä kulkupeliä ostettu, mutta nuo ovat varteenotettava vaihtoehto. Vaihtoehtona on myös ostaa matkarattaat vasta paikan päältä kun matkakohde ei ole euromaa :)

      Ja mitä noihin kävelykommenteihin niin ne voi jättää omaan arvoonsa. Ne kertoo vaan lähinnä kirjoittajiensa tyhmyydestä ja siitä että lasten kanssa ei olla kävelty pitkiä matkoja ;)

      • 6-vuotiaan äiti

        Ajattelin myös laittaa mielipiteeni asiasta, koska siitä jonkinnäköistä kokemusta on. Tyttöni jaksoi Kyproksella kävellä 12 km ilman valituksia (oli tuolloin 5-vuotias), kokemusta on lapsen kanssa kävelemisestä pitkiä matkoja. Mielipiteeni on se, että jos lapsella on rattaat mukana on se helpompi mennä siihen istumaan kuin kävellä, jos rattaita ei ole mukana niin lapsi kävelee. Tyttöni oli reilun vuoden ikäinen kun oltiin lomamatkalla Marokossa ja tuolloin oli rattaat mukana, mutta käyttöä niille ei paljoa tullut siellä, joten sen jälkeen ei olla rattaita otettu mukaan matkoille eikä muutenkaan arkena. Mielestäni lapsen aikaisemmat tottumukset myös vaikuttavat siihen, miten paljon lapsi haluaa/jaksaa kävellä.


      • lapsesi
        6-vuotiaan äiti kirjoitti:

        Ajattelin myös laittaa mielipiteeni asiasta, koska siitä jonkinnäköistä kokemusta on. Tyttöni jaksoi Kyproksella kävellä 12 km ilman valituksia (oli tuolloin 5-vuotias), kokemusta on lapsen kanssa kävelemisestä pitkiä matkoja. Mielipiteeni on se, että jos lapsella on rattaat mukana on se helpompi mennä siihen istumaan kuin kävellä, jos rattaita ei ole mukana niin lapsi kävelee. Tyttöni oli reilun vuoden ikäinen kun oltiin lomamatkalla Marokossa ja tuolloin oli rattaat mukana, mutta käyttöä niille ei paljoa tullut siellä, joten sen jälkeen ei olla rattaita otettu mukaan matkoille eikä muutenkaan arkena. Mielestäni lapsen aikaisemmat tottumukset myös vaikuttavat siihen, miten paljon lapsi haluaa/jaksaa kävellä.

        koskaan valittaa, tai ylipäätänsä ilmaista mielipidettään vanhemmilleen mistään asiasta, vai kävelikö 12 km yhteen kyytiin koska oli pakko.
        Kuinka kauan teillä tuossa 12 km matkassa meni, koko vuorokausi?
        Oliko jalat rakkulalla vai tarkistikos edes?


      • mikä provo!!!
        lapsesi kirjoitti:

        koskaan valittaa, tai ylipäätänsä ilmaista mielipidettään vanhemmilleen mistään asiasta, vai kävelikö 12 km yhteen kyytiin koska oli pakko.
        Kuinka kauan teillä tuossa 12 km matkassa meni, koko vuorokausi?
        Oliko jalat rakkulalla vai tarkistikos edes?

        Ei voi muuta sanoa!
        heräsitkö kenties väärällä jalalla aamulla.
        Kannattaisi sitten mennä takas ja yrittää myöhemmin uudelleen.


      • aiemminkin kirjoittanut
        6-vuotiaan äiti kirjoitti:

        Ajattelin myös laittaa mielipiteeni asiasta, koska siitä jonkinnäköistä kokemusta on. Tyttöni jaksoi Kyproksella kävellä 12 km ilman valituksia (oli tuolloin 5-vuotias), kokemusta on lapsen kanssa kävelemisestä pitkiä matkoja. Mielipiteeni on se, että jos lapsella on rattaat mukana on se helpompi mennä siihen istumaan kuin kävellä, jos rattaita ei ole mukana niin lapsi kävelee. Tyttöni oli reilun vuoden ikäinen kun oltiin lomamatkalla Marokossa ja tuolloin oli rattaat mukana, mutta käyttöä niille ei paljoa tullut siellä, joten sen jälkeen ei olla rattaita otettu mukaan matkoille eikä muutenkaan arkena. Mielestäni lapsen aikaisemmat tottumukset myös vaikuttavat siihen, miten paljon lapsi haluaa/jaksaa kävellä.

        kun tyttösi oli reilun vuoden ikäinen jätitte rattaat pois - istuitteko siis hotelli huoneessa koko päiväunien ajan? entä missä hän oli jos liikuitte vilkaissa kaupungeissa esim. ylititte sumaisia katuja (en ole käynyt marokossa, mutta mieleen tulee esim. Kairon liikenne jossa seikkailimme kun tyttö oli 2v. RATTAAT oli ja VÄLTTÄMÄTTÖMÄT ne siellä oli)
        Patikointi reissut erikseen, olemme kyllä mm. lapissa olleet koko perheen voimin, mutta ihmettelen että miksi lähteä 1-vuotiaan kanssa marokkoon ja olla käyttämättä rattaita, kannattaako sellaisesta ulkomaanlomasta edes maksaa jos joka päivä istuu 2-3h hotellihuoneessa nukkuvan lapsen kanssa? Ehkä lapsesi on superbaby joka ei ole nukkunut sitten kohtuajan, meillä nukuttiin päiväunia eskarissakin vielä melkein joka päivä.


    • Laiska-mamma

      Kyllä normaali ja terve 5-vuotias jaksaa kävellä reippaasti päivän reissut. Matkustaminen lapsen kanssa on kompromissia - edetään lapsen ja aikuisen ehdoilla.
      Meillä muksu ei ole käyttänyt sitten 3-vuotispäiviensä rattaita - ei reissussa eikä arjessa. On kierrelty museoita, taidennäyttelyitä, leikkipuistoja, safareita, saarihyppelyitä ja ties mitä!...
      Sopivat lepotauot ja lapsen aito huomioiminen (se ei siis tarkoita mitään lelukirjavärikynä-kavalkaadia, vaan juttelua) on kaiken A ja O. Mistään ei olla jääty lapsen takia paitsi, mutta lellitelläkään ei ole tarvinnut.

    • Kaupunkilomailu on jtn

      mietitään vähän vanhemmalle lapselle niin eikö silloin ole selvää että kävelyä on tiedossa normaalia enemmän.

      Otetaan esimerkiksi vaikka Praha. Jokainen joka on käynyt Prahassa tietää että kävelyä tulee paljon. Ja jokainen joka siellä on kävellyt suosittelee vähintään hyviä kenkiä matkalle. Ja jokainen joka on siellä käynyt varmasti tietää että 8h kaupunkikävely pikku taukoineen ei ole mikään mahdottomuus.

      Joten jos niitä kärryjä luulee tarvitsevansa niin ne kannattaa ottaa mukaan. Kun ei se lapsi kuitenkaan niissä KOKO AIKAA istu. Kärryt voi myös jättää hotellille jos päivään ei kuulu muuta kuin eläintarha ja museo joihin pääsee mukavasti julkisilla hotellin oven edestä... ;)

      • tavallaan

        Olemme lähdössä viikon kuluttua lomamatkalle Aasian suuntaan syksyllä 5-v täyttävän lapsemme kanssa (lapsen kahdeksas kaukomatka). Aiomme ehdottomasti ottaa lapselle rattaat tälläkin reissulla mukaan, koska hän nukkuu rattaissa päiväunet ja kuumuus verottaa niin paljon voimia, ettei hän jaksa siellä kokoaikaa kävellä. Suurkaupungeissa rattaissa istuminen on myös turvallisuuskysymys, koska pienen lapsen vahtiminen ruuhkissa on joskus hankalampaa jos hän kävelee itse. Rattaissa on myös hyvä kuljettaa vesipulloja ym. painavia juomia, ostoksia jne. eikä tarvitse kannella painavia reppuja tai kasseja. Lapsellamme on painoa noin 16kg ja hyvin ovat meidän Peg Peregot kestäneet matkoilla. Eikä se rattaiden mukana kuljettaminen tarkoita sitä, että niissä olisi pakko koko ajan istuskella... Antoisia matkoja kaikille lapsellisille, joko rattaiden kera tai ilman!


    • voi soveltaa

      Jokin riksan tyyppinen on oikein hyvä vaihtoehto .

      • on hyvä

        Nuorimmaisellani on käytössä Carena sprint merkkiset matkarattaat isoilla kumipyörillä. Rattaissa on painorajoirus 15 kg. Olen työntänyt 1-vuotiasta ja 5-vuotiasta lastani rattaissa yhtäaikaa niin metsäretkillä kuin muillakin matkoilla ja hyvin ovat kestäneet. Rattaita saa Carlssonin tavarataloista noin 100 euron hintaan.


    • dorlis

      Vastaus tulee ehkä sulle liian myöhään, mutta meillä 5v. on hyvin matkannut Maclaren merkkisissä "sateenvarjorattaissa". Oikein hyvin mahtuu niihin, kevyet työntää ja menevät todella pieneen kasaan. Olemme matkoilla kävelleet todella paljon ja kahdella lapsella ovat olleet, meillä siis kestäneet hyvin.,ja myös nukkunut niissä, kun väsynyt kesken kävelyn.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe