Detroit

mr. bush

Hittolainen millaista seutua Detroit on nykyään. TV:stä tulleessa autoteollisuuden ahdingosta kertoneesta dokkarissa ajeltiin Detroitin esikaupunkialueilla ja hirvittävältä näytti. Hylättyjä taloja ja autioita pihoja, sieltä saisi asunnon 1000 taalalla, tosin kukaan ei osta kun naapurusto on muuttunut joksikin crack-seuduksi.

5

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaja

      En ole kyseista dokumenttia nahnyt, mutta kuten minka tahansa dokumentin kanssa ohjaaja tieytysti valikoi dramaattisemmat patkat asiansa pynkittamiseksi.

      Kuulostaa kuitenkin silta, etta kuvaukset ovat olleet Detroitissa ja sita valittomasti ymparoivalla alueella, joka on jo 60-luvun rotumellakoiden jalkeen ollut turmiolla. Silloinhan businekset ja valkoihoiset pakenivat kaupungin ulkopuolelle. Elvytys yritykset ovat kaynnissa, mutta Michigan karsii pahasti autoteollisuuden taantumasta ja Detroitin hallinto ei ole ollut kovin luotettavissa kasissa.

      Nain paikallisena voisin myos tehda dokumentin alueesta, joka nayttaisi aivan toisenlaisen Detroitin esikaupunkeineen. Keskustassa on paljon hienoja seka historiallisia etta uusia rakennuksia, joen ranta kehityssuunnitelma on edennyt, juuri uusittu taidemuseo hienoine kokoelmineen, konserttisaleja ja Ford football stadion ja Tiger's pesisstadion. Vanhoja heitteille jatettyja yksityistaloja revitaan kaupungin toimesta jne. On useita lahioita, joissa monimiljoona-dollari-kodit ovat enemman saanto kuin poikkeus, vaikka hinnat ovat pudonneet pahimmissa tapauksissa melkein 30%, kuten myos 'tavallisia' lahioita.

      Olen ensimmainen kertomaan, etta Detroitissa loytyy poikkeuksellisen karmeita alueita ja niita on paljon laajemmin kuin missaan muussa USA:n kaupungissa, mutta sen syy on paljon syvemmalla kuin nykyinen autoalan kriisi. Varsinaista Detroitia ymparoi kuitenkin hyvin siisteja ja tasokkaita alueita ja business keskuksia, joita dokumentin tekija ei varmaankaan vaivautunut nayttamaan.

      • Ruuhkakivi

        Detroitin suurkaupunki-alueella on yli 5 miljoonaa asukasta. Joku kaupunginosa jossa on 100000 asukasta saadaan näyttämään jossain dokumentissa tosi huonolta...aivan kuin jos Jakomäki olis sama kuin Helsinki...ei pidä uskoa kaikkea mitä TV:ssä näytetään.

        Mene käymään Detroitissa ja kirjoita sitten kokemuksistasi!


      • LTC
        Ruuhkakivi kirjoitti:

        Detroitin suurkaupunki-alueella on yli 5 miljoonaa asukasta. Joku kaupunginosa jossa on 100000 asukasta saadaan näyttämään jossain dokumentissa tosi huonolta...aivan kuin jos Jakomäki olis sama kuin Helsinki...ei pidä uskoa kaikkea mitä TV:ssä näytetään.

        Mene käymään Detroitissa ja kirjoita sitten kokemuksistasi!

        Olen lähdössä Detroitiin viikoksi huhtikuun lopulla. Lennot ja auto (katso nimimerkki) on jo varattu. Ensimmäisiksi kolmeksi yöksi aion varata huoneen keskustasta Book Cadillac hotellista. Tämä hotelli on rakennettu jo vuonna -24 ja oli reilu 20 vuotta tyhjillään, kunnes viime vuoden lopulla avattiin osittain entistettynä, mutta kumminkin täysin uusittuna.
        Greenfield Village kiinnostaa samoin käynti Fordin tehtailla ja arkkitehtuuri kiinnostaa myös. Missäpäin Detroitia nämä slummit muuten ovat?


    • emel`

      oon suunnitellu muuttavani kyseiseen kaupunkiin. kannattaako? ja maksaako enemmän/vähemmän kuin muualla USAn "isoissa" kaupungeissa?

    • <<<

      MINKÄ NÄKÖNEN PAIKKA DETROIT ON NYTTEMMIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe