Kokemuksia 2004-2005 mallin Lagunoista?

Ehkä Rellu

Millaisia kokemuksia nimenomaan käyttäjillä on noin 04-05 mallin Lagunoista? Olisi pientä kiinnostusta kyseisen mallin farmariversioon. Onko auto ollenkaan niin huonolaatuinen, mitä siitä kirjoitetaan? Vai onko se vain yleisen parjauksen kohde tarkemmin tietämättömiltä.

Itselläni oli aikoinaan ykköskopan farmari Laguna, ja se oli ainakin harvinaisen varma ja viaton auto käytössä, vaikka oli yli 200tkm jo ajettu. Ja ajolleen se veti vertoja monelle paljon uudemmallekkin automallille. Kokemuksia oli myös aikoinaan 19-mallin Renusta, joka ostettiin uutena, ja ajettiin yli 100tkm. Viat oli pyöränlaakereiden vaihto ja muutamia polttimoja.
Muistaakseni nämäkin molemmat mallit oli jo ihmisten hampaissa ja arvostelun kohteina aikanaan. Itselläni ollut monen merkkisiä autoja vuosien varrella (useita Saksalaisia, Ruotsalaisia, Italialaisia ja muutama Japsikin). Ei omat Relluni ainakaan yhtään muita vikaisempia olleet, oikeastaan päinvastoin.

Eli kokemuksia kaipaisin 2-korin Lagunoista. Entä onko malli kuinka tilava 5-henkiselle perheelle.
Vai onko niin, että Rellujen laatu on romahtanut viimeisen vajaan 10-vuoden aikana.

Toivoen asiallista keskustelua.

11

4643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TUV:n

      tilastojen mukaan huonoin auto 2005 mallien joukossa. Olisko ollut joku 150 sija ja kymmenkertaisesti vikoja enemmän kuin parhaissa ! Siinä ajateltavaa. En henkilökohtaisesti koskisi Lagunaan edes 5 metrin kepillä !

      • Herr Doktor

        vikojen laatua huomataan että vikalistan kärjestä löytyvät pyöränripustuksen viat, samoin kuin ODB vita. Kohtuullisen helppoja ja halpoja korjata, semmingin kun DBO viat usein johtuvat Renaultin ja Katsastusasemien yleislukulaitteiden yhteensopimattomuudesta. Sähkölaitevikoja on alkupään Laguna II:sissa mutta tilanne ilmeisesti on parempi 2005 lähtien ja ennenkaikkea Phase II:sessa, eli face-liftin jälkeen 2005 keväällä. Ne voivat olla hankalia selvittää, myönnetään.
        Huomioiden auton hinta käytettynä pidin tapausta niin kiinnostavana että ryhdyin elämäni ensimmäiseen ranskalaiseen autoon yli 40 vuoden empimisen jälkeen. En ole vielä joutunut katumaan. Sain pilkkahintaan 45 000 km ajetun erittäin hyvin varustellun auton vuosimallia 2005/Tammikuu! Eli 3,5 vuotta vanhana viime vuoden Elokuussa.
        Minun ei tarvitse koskea siihen 5 metrin kepillä :)
        Usein löytyy vahvoja ennakkoluuloja ihmisiltä jotka eivät tiedä mitään, eivät omista ko. autoa jne.
        Perheemme auto nr:35 on siis täyttänyt kakkosauton paikan erittäin hyvin.


    • toinen Laguna

      Toinen Laguna nyt menossa, ensimmäinen oli vm. 02
      ja uudempi 06. Kummassakaan ei ole ollut ajoa keskeyttäviä vikoja, vaan autot ovat toimineet
      lähes moitteetta. Auto on tilava, mukava ajettava ja etenkin erittäin hiljainen. En tiedä onko itselleni sattunut kaksi hyvää yksilöä, mutta koeajettuani esim. VW-Golfin on autokuume parantunut koeajon jälkeen. Uskoisin, että ostaessa muutaman vuoden ikäisen Lagunan saa kyllä rahalle vastinetta.

      • Ehkä Rellu

        Ei muuta kuin lisää käyttäjien kommentteja, niin positiivisia kuin negatiivisiakin.Kunhan ne perustuvat omiin käyttökokemuksiin eikä kaverin kavereilta kuultuihin.


      • rakastaja..
        Ehkä Rellu kirjoitti:

        Ei muuta kuin lisää käyttäjien kommentteja, niin positiivisia kuin negatiivisiakin.Kunhan ne perustuvat omiin käyttökokemuksiin eikä kaverin kavereilta kuultuihin.

        Käytetyn auton ostajan kannalta on ehdottoman hyvä, että markkinoilla on merkkejä, jotka ovat saaneet suurelta osin ansiotta "paska-auton" leiman, ja jotka sen takia ovat hinnallisesti aliarvoissaan !

        Näin nimittäin mm. itsekin olen päässyt käsiksi mukaviin, tilaviin ja aivan riittävän kestäviin autoihin. Suuri osa pölinästähän on HATusta eli Hevos- ja Automiesten Tietotoimistosta vetäistyä, eli sellaisten kirjoittajien huvikseen komppaamia, jotka ei välttämättä edes omista mitään autoa (!), ja varsinkaan eivät kyseistä merkkiä.

        Itse olen aloittanut Renaultilla, muitakin kokeillut, Sitikoissa ollut sittemmin. Laguna 05-07 on minulle erittäin harkitsemisen arvoinen seuraava vaihtoehto.

        Viimeksi olen jäänyt tielle autolla noin vuonna 1991, VW Passatillani - ranskalaisella autolla en koskaan. Auto on aina ollut 4-10 vuoden ikäinen. 100 tkm ajoa tulee täyteen joka 3. vuosi.


      • Rellisti
        Ehkä Rellu kirjoitti:

        Ei muuta kuin lisää käyttäjien kommentteja, niin positiivisia kuin negatiivisiakin.Kunhan ne perustuvat omiin käyttökokemuksiin eikä kaverin kavereilta kuultuihin.

        Tässä vähän omia kokemuksia. Ostin pari vuotta sitten 2003 Lagunan 1.8 bensakoneella.

        Plussat:
        - Iso auto, jossa hyvät sisätilat
        - Mukava ajaa, mm. hiljainen moottoritiellä
        - Edullinen hankintahinta käytettynä

        Miinukset:
        - Pyörän ripustusten osia joutunut vaihtamaan melko pienillä kilometreillä.
        - Pomppasi päästöistä katsastuksessa (lambda)
        - Ison ja kalliin puoleiset renkaat (205/55/16)
        - Kulutus (11 l/100 kaupunki, 9 l/100 moottoritie, 7,5-8 l/100 maantie)
        - Tympeä huolto Volvo-liikkeessä
        - Pikkuvikoja paljon: ikkunannostimen vaijerit, takalasin pyyhinvarsi, bensatankin luukun jousi.

        Erittäin tyytyväinen olen autoon ollut. Auto on miellyttävä ajaa, mistä nauttii päivittäin. Pienet viat eivät haittaa, koska vikoja on varmasti muissakin automerkeissä. Selvä heikkous on huono menestys katsastustilastoissa, mutta alempi hankintahinta enemmän kuin kuittaa hieman suuremmat remonttikulut. Osien vaihto on kuitenkin ollut vain puslien ja alustan nivelien vaihtoa.


      • kia on kiva
        Ehkä Rellu kirjoitti:

        Ei muuta kuin lisää käyttäjien kommentteja, niin positiivisia kuin negatiivisiakin.Kunhan ne perustuvat omiin käyttökokemuksiin eikä kaverin kavereilta kuultuihin.

        Viimeviikolla vaihdoimme automaatti laguunan kia magnetis/atom. Onhan siinä huikea ero. Ei retku ollut muuten mikään onneton mutta pitää meteliä eikä sitä saa parkkiruutuun yhdellä soitolla.


    • OK 10000 km

      Ostin Lagunan 1.8.A vm 2004 kesällä 2008. Olen nyt ajanut sillä 10000km.Ei yhtäkään vikaa ole ilmaantunut.Nyt mittarissa 65000km.
      Olen ollut tosi tyytyväinen.On tilava ja mukava ajettava. Ostaessani tiesin kyllä merkin ympäri
      llä vellovan "tunnemaailman". Hinta-laatusuhde on
      paikallaan. Auto on auto siinä missä muutkin men
      opelit. Älä piittaa parjaajista,heillä on omat vikansa niinkuin kaikissa autissakin.

    • nakkikikkari

      itelläni ei juuri ole ollut isoja vikoja, mitä nyt besaluukun jousu vähän jökkii välillä ja pissapojan nestettä valuttaa jostain. auto on laguna 05 ja ajettu vähän päältä 200 000 km. ei ongelmia joten kannatan autoa. vaikkakin aino olen sanonut että parhaat ranskalaiset saa nakkikioskilta :D

    • Renöö

      2l vm04 ainoat ongelmat ovat olleet etupään nivelet, joita menee nykyautoissa yleensäkin. Ajettu vajaat 200000km. Huomattavasti mainettaan parempi auto, todella hiljainen ja hyvä ajaa. Tuntuu japsin jälkeen autolta! Miinusmerkkinä korkeahko kulutus 8-10l/100km

      • BMWFOREVER

        Osta Bemari!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe