Millaiset snorklausvedet?

Vilijonkka2

Olen suunnittelemassa ekaa reissua Mexicoon. Playa de Carmeniin tai siitä etelään päin. Onko ihan Carmenin edustalla snorklaten nähtävää vai pitääkö aina vuokrata venettä tai lähteä saarille nähdäkseen fisuja ? Onko virtauksia ? Kaksi lasta snorklailee myös.

6

1010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edustalla mutta
      • carmen-fani

        Akumalin ranta ei ole Carmenin tai Playacarin hotellien kävelyetäisyydellä, joten valitettavasti joudut ottamaan aina vähintään taksin, jos haluat veteen. Mutta sen vaivan kun näkee, tai osallistuu vaikka erilaisille järjestetyille snorklausretkille, niin on se vaivan arvoista! Sinne vain!


      • snorklausta

        Me käytiin matkallamme tuolla Akumalin rannalla,mutta veteen ei uskallettu vilkkaan veneliikenteen vuoksi. Käytiin siinä rannalla mikä oli suoraan siinä mihin taksi jättää. Kysyttiin paikallisilta että koralleja näkee ainoastaan kauempana mihin tarvii mennä veneellä. Vedessä oli jonkin verran snorlaajia,mutta nähtiin niin monta vaaratilannetta kun veneet kaasutti rantaan että jätettiin itse väliin.
        Rannalla meille kaupiteltiin veneellä matkaa riutoille ja hinta tippui 50dollarista 10dollariin,vaikka ei tingitty. Ei oltu siis kiinnostuneita,mutta kävi ahkerasti tarjoamassa halvemman hinnan kanssa.

        Mentiin tuolla sitten yal-ku laguunille,missä oli ihan kiva snorklailla vaikka ei siellä runsas kalavalikoima ollutkaan.Itseäni hiukan jäi harmittamaan että ei sitä kunnon snorkauspaikkaa meksikosta löydetty.Käytiin parissa toisessakin paikassa,mutta ainoastaan meriretkellä näki edes vähän jotain.Silloin oli vaan niin kova merenkäynti,että reissu meni sen takia pilalle.


    • taksin sijasta veneellä

      Olimme Riu-ketjun hotellissa pari vuotta sitten Playacarin alueella. Hotellilla toimi sukellusoperaattori, joka järjesti myös snorklausretkiä veneellä. Menimme jonkin matkaaa PDC:stä etelään pieneen poukamaan, jossa oli korallia ja kaloja, joten ihan kivan snorklauskokemuksen siitä sai. Täsmällisempää sijaintia en osaa valitettavasti sanoa. Ensimmäisen snorklauskokemukseni hankin Cancunissa Clib Medin edustalla. snorklasimme rannalta ja näimme papukaijakaloja. Korallia ja kaloja olisi toki nähnyt paremmin, jos olisi ottanut venekuljetuksen kelluvalle lautalle, jolta olisi sitten voinut snorkata.

    • snorklausta

      Laitan nyt vielä toisen viestin aiheesta.Eli tosiaan tuossa playan edustalla ei voi snorklata.Pitää lahteä veneellä riutoille,eli tarvii ottaa järjestetty retki. Virtauksia oli kyllä ainakin meidän veneretkellä. Virtaukset oli silloin rantaan päin,joten muuten ei olis tullut varmaan mitään.Retkellä oli myös mukana pienempiä lapsia jotka eivät kauaa jaksaneet.Mukana olevat oppaat joutuivat vetämään näitä lapsia pelastusrenkaan kanssa.Itselle iski niin kova merisairaus että en toiselle kierrokselle enää pystynyt menemään.

      Cozumelilla ilmeisesti riutta rannan lähellä ja tyynempää,näin meille sanottiin. kuitenkin meidän reissulla oli sitten ihan päinvastoin,että sen verran myrskysi ettei veteen uskallettu mennä.

      Lasten kanssa voisi olla kiva snorklailla noissa Xel-ha ta Xcaret puistoissa.Eihän niissä mitään koralleja ole,mutta fisuja näkee. Xel-ha oli keskittynyt enemmän tuohon vesielämään ja Xcaretissa oli sitten muutakin nähtävää lapsille ja aikuisille.

      • Suosittelen

        Xel-Ha:ssa kannattaa ehdottomasti käydä snorklaamassa, jos on pieniä lapsia mukana. Erittäin ihana paikka. Tehty luonnonmukaisesti ja luontoa kunnioittaen. Ei siis normaali vesipuisto liukumäkineen, mihin yleensä olemme tottuneet. Siellä ei ole uima-altaita eikä liukumäkiä. Jos ei halua snorklailla, voi vaeltaa luontopoluilla, missä näkee upeita lintuja ja isojakin liskoja. Mangroveräme-metsästä lähtevä jokilasku uimarenkaalla oli myös kokemisen arvoinen tällaiselle keski-ikäisellekin ihmiselle.

        Toivottavasti en nyt poikennut hirmu paljon itse aiheesta eli siitä snorklaamisesta. Epäpilen, että Cozumelista, tai sen yhdestä "niemen kärjestä" nimeä en nyt muista, löytynee parhaimmat snorklauspaikat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe