Hukassa!

amreaaa

Olen ollut jo jonkin aikaa todella kiinnostunut Japanista ja sen kulttuurista! mutta en siellä koskaan ole käynyt. Ajattelin että rupeaisin keräämään rahaa matkaa varten. Nyt kysymyksiä kokeneemmille matkustajille;

Kuinka kauan Japanissa kannattaa viettää aikaa? Ihan Tokioon ajattelin mennä, mutta riittääkö kaksi viikkoa?

Mistä olette yleensä varanneet matkanne? Haluan jonkun ihan normaalin hotellin suht lähellä keskustaa. Onko ns. pakettimatkoja missään? hotelli lento? Vai tuleeko edullisemmaksi varata erikseen? Olen vasta 18 vuotias nuori ja kaverin kanssa lähdössä joten olen hieman paniikissa järjestelyistä. Onko kannattavaa jos ostaisi vaan lennot ja sitten siellä etsisi hotellin. Mikä on hotellien hintataso?

Kiitos jos joku osaa auttaa jo etukäteen :)

10

1111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O0O0O

      Pakettimatkoja järjestää ainakin Japaninspecialisti:
      http://www.japaninspesialisti.fi/

      Järjestämällä itse lennot ja majoituksen saattaa päästä halvemmalla, etenkin jos on valmis lentämään muutenkin kuin suoraan Finnairilla. Finnairillakin yleensä Tokio on esim. Nagoyaa kalliimpi. Itse päädyin lentämään Nagoyaan ja sieltä junalla Tokioon, tuli halvemmaksi kuin suora lento Tokioon.

      Hotelleista ainakin Super Hotel -ketjulla on halpoja tarjouksia pitemmillekin jaksoille:
      http://www.superhotel.co.jp/en/monthly.html

      Erilaisia ryokaneita ja vastaavia löytyy toki myös. En ole niitä itse käyttänyt, mutta varmasti joku toinen osaa kertoa hyviä vinkkejä.

      Jos haluaa pitäytyä vain Tokiossa, niin kahdessa viikossa näkee paljon. Tosin budjetin salliessa kannattaa ehdottomasti käydä jossain vähän kauempanakin, esim. Nikko tai Kamakura.

      • Japaniin

        Totta että Nagoya/Osaka on Finskillä halvempia kohteita lentää, mutta pitää lisätä siihen sen luotijunan hinta jos Tokioon on menossa eikä muualle eli ei ole JR-passia. Juna yhteen suuntaan on noin 10000 jeniä, eli ei aina välttis kannata ostaa sitä vähän halvempaa lentolippua Nagoyaan.


      • O0O0O

        Muutama linkki vielä. WikiTravel:n Tokio-sivu:
        http://wikitravel.org/en/Tokyo

        Suomenkielisistä matkaoppaista kannattaa vilkaista Tapani Jussilan Tokio-passia.


      • O0O0O
        Japaniin kirjoitti:

        Totta että Nagoya/Osaka on Finskillä halvempia kohteita lentää, mutta pitää lisätä siihen sen luotijunan hinta jos Tokioon on menossa eikä muualle eli ei ole JR-passia. Juna yhteen suuntaan on noin 10000 jeniä, eli ei aina välttis kannata ostaa sitä vähän halvempaa lentolippua Nagoyaan.

        Omalla kohdallani laskin, että junalippuineenkin tuli vielä hieman halvemmaksi mennä Nagoyan kautta. Naritastakin on Tokion keskustaan matkaa, eikä sekään ole ilmaista. Jos ottaa bussin, pystyy säästämään vielä enemmän. Säästö jää kuitenkin alle 100 euron, jollekin sillä on enemmän merkitystä kuin toiselle.

        Tietty lentojen hinnat vaihtelee, eikä voi sanoa, että tuolla tavalla aina säästää. Omalla kohdallani vain sattui käymään noin. Ero lentolipun hinnassa Nagoya vs. Tokio oli yli satasen.


      • jooo5756757

        Eihä Kamakuraan maksa ku joku muutama euro junal?
        Ni ei siihe kummost budjettii tarvita!


      • matkustus"vaivassa...
        O0O0O kirjoitti:

        Omalla kohdallani laskin, että junalippuineenkin tuli vielä hieman halvemmaksi mennä Nagoyan kautta. Naritastakin on Tokion keskustaan matkaa, eikä sekään ole ilmaista. Jos ottaa bussin, pystyy säästämään vielä enemmän. Säästö jää kuitenkin alle 100 euron, jollekin sillä on enemmän merkitystä kuin toiselle.

        Tietty lentojen hinnat vaihtelee, eikä voi sanoa, että tuolla tavalla aina säästää. Omalla kohdallani vain sattui käymään noin. Ero lentolipun hinnassa Nagoya vs. Tokio oli yli satasen.

        Eli olisi siis tullut halvemmaksi sinun(kin) lentää suoraan Tokioon? Juna yhteen suuntaan kun on se n. 10000 jeniä, meno-paluun hinnaksi junalle tuli siis noin 166 euroa...
        Juna Naritasta Tokioon ei maksa montaakaan euroa, olisiko halvimmillaan noin 8 euroa...?
        Jos ei tosiaan ole oikeasti huomattavan paljon halvempia lentoja, suosittelen lentämään suoraan Tokioon, kun lultavasti olette aika poikki lennon jälkeen ja vielä ekaa kertaa koko maassa, niin voi olla aika rankaa mennä ensin kentältä Nagoyan keskustaan junalla ja kävellä siellä taas luotijunien asemalle (eivät ole siis samassa rakennuksessa) ja mennä Tokioon ja vielä luultavasti Tokiossa etsiä oikeeta junaa... Ja samalla raahata kaikkia matkatavaroita. Itse teen nykyään aina niin (jos lennän jollekin kauempana olevalle kentälle) että lähetän matkatavarani lentokentältä majapaikkaan, ne tulevat seuraavana päivänä suoraan ovelle asti kannettuna. Eli matkalaukun lisäksi minulla on reppu jossa on yhdet vaihtovaatteet ja yöpymistarvikkeet ja pelkästään sen kuljettaminen huomattavasti kätevämpää kuin kulkea junissa ja rappusissa ym painavan matkalaukun kanssa. :)


    • lentoja

      kurkkaamassa minkalaisissa hinnoissa on British Airwaysin lennot silloin kun olet lahdossa. Vahan epaloogista tietysti lentaa ensin "vaaraan suuntaan" mutta punta on nyt niin halpa etta lennot on edullisia. Lensin vuosi sitten British Airwaysilla Lontoosta Orlandoon ja takaisin, ja olin kylla palveluun jne todella tyytyvainen.
      Nyt olen varannut menolennon BA:lla Tokioon ja paluun Finnairilla Osakasta - eka viikko Tokiossa ja toinen Kiotossa (ja lennot oli halvemmat kun Finnairin Osakan menopaluu). Hotellit varasin netista, jos englannin taito on hallussa niin etsi sopivaa esim. Tripadvisor.com sivuilta (matkailijoiden mielipiteita). Hintatason katsastelua ja huonevarauksia varten on kanssa aika monta hyvaa sivustoa: esim. asiarooms.com,agoda.fi,japaneseguesthouses.com. Kannattaa tarkistaa saman hotellin yohinta mahdollisimman monesta eri paikasta, vaihtelevat huimasti.

    • Pee

      Itse olen lähdössä Tokioon Finskillä maaliskuun lopulla pariksi viikoksi. Liput ostin joulukuun tarjouksesta 499e.
      Hotellit varasin Hotels.com kautta Tokioon ja Nakanoon. Heilla on paljon valinnan varaa ja hinnat ovat kohtuulliset. Japan Rail passin tilaan esim. Japaninspesialisti.fi, n.240e/viikko.

      Finskillä on nyt tarjouksessa Nagoyan lenot 499e.
      Joten matkalle Jappaniin.

      • mummi 6

        olen menossa Nagoyaan maaliskuun lopussa pariksi viikoksi mutta mun lennot maksoi vain 417 euroa.


    • japanfan

      Halvallakin pääsee tarvittaessa. Bussilla pääsee Naritasta Tokyon asemalle 1.000 jenillä eli 7,5€. Junallakin lähes samaan hintan paitsi NArita Expres ja Keisei Skyliner ovat yli tuplat kalliimpia. Tavallinen JR juna kannattaa valita Rapid tai Express muuten pysähtelee melkein joka pysäkillä. Matkustelevan kannattaa ostaa JR Rail Pass, joka tule osta kotimaassa ennen matkaa. Saaneeko mykyään jo netistä senkin. Ryokanit on suhtkoht halpoja ha perinteisiä, tosi mukavia omasta mielestä kuumine kylpyineen. Nyt alkaa olla hostelleja edullisimmillaan 3.000 jeniä plus verot. Kapselihotellit on myös halpoja, nyt meen sellaiseen 3.300 jeniä yö. Mahtava maa ja turvallinen, suosittelen olemaan kohtelias ja vastaamaan japanilaisten kohteliaisuuteen hymyillen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe