Mille alalle?

------------------

Olen nyt lukion ykkösellä ja olen valinnut/painotan lyh.matikkaa, äikkää, ruotsia, englantia, b saksaa, yhteiskunta oppia, hissaa, filosofiaa, bilsaa ja maantietoa. Yhteiskunta-ala kiinnostaisi, mutta voisinko lähteä opiskelemaan tuota bilsaa jotain semmosta alaa missä ei tarvitse kemiaa?

4

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------------------------

      No tietääkö kukaan?

      • tässä tätä

        Sinun pitää ensin suorittaa ylempi yliopistollinen tutkinto (maisteri tai diplomi-insinööri), ennen kuin pääset suorittamaan tieteellistä jatkotutkintoa. Yleensä jatkotutkinto suoritetaan samalta alalta kuin perustutkintokin.

        Vrt. palstan otsikko "Tavoitteena lisensiaatin- tai tohtorintutkinto?" Kannattaisi varmaan ensin panostaa luetun ymmärtämiseen. Siitä olisi arvaamaton apu jo lukio-opinnoissakin.


    • hyvä osata

      Kirjoitat, että yhteiskunta-ala kiinnostaisi, mutta voisitko lähteä opiskelemaan bilsaa ja nimenomaan siitä jotain sellaista alaa, jossa ei tarvittaisi kemiaa. Siis biologia kiinnostaa vielä yhteiskuntatieteitä enemmän?

      Mielestäni biologian opintojen keskeinen kylkiäinen on kemia. Tosin opinnot voi valita sitenkin, että kemiaa on aika vähän, mutta on kai aina kuitenkin.

      Biologeilla taitaa olla aika huono työllisyystilanne ainakin tällä hetkellä. Työnäkymiä kannattaa aina myös pohtia, kun miettii koulutusta itselleen. Jos kemia ei ole vahvuuksiasi, onko biologia sinulle oikea valinta. Sinun kannattaa miettiä sitä. Toisaalta voihan sinulla olla jokin vankka visio siitä, mitä haluat tehdä. Unelmiaan kannattaa aina kuunnella herkällä korvalla. Joka tapauksessa sinun olisi hyvä ottaa kemia haltuun, jos aiot opiskella biologiaa.

      Näin kirjoitin minä, jolla on asiasta jonkin verran tietoa. Toisinkin voi ajatella. Ota siis asioista hyvin selvää. Koulutusvalinta on elämän tärkeimpiä valintoja, ellei tärkein.

    • kuullostaa tutulle

      Heh, mä olin lukion ykkösellä v. -99 ja toi sun luettelema lista oli aikalailla sama kuin mitä mulle puoliväkisin muokauttui, kun pienessä lukiossa olin ja opinto-ohjaus oli aika syvältä. :D

      Asia, mitä oon näin jälkeen päin katunut on se, että EN lukenut fysiikasta ja kemiasta kuin sen YHDEN pakollisen kurssin, mikä silloin oli vaatimuksena, vaikka näiden pakollisten kurssien arvosanat oli ihan ok ja luultavasti olisin selvinny seuraavistakin kursseista kunnialla läpi.

      JOS nyt saisin valita niin ottaisin ainakin parit kurssit lisää kummastakin aineesta, vaikka tuntuisi sille, että eihän näillä tee koskaan mitään ja selviääköhän niistä hengissä.. :) Kumma kyllä, niistäkin kursseista olisi ollut hyötyä kun olen nyttemmin kouluihin hakenu.

      Biologiaa jos oot aatellu opiskella niin uskaltaisin väittää, että siellä tulee taatusti joku kemian kurssi vastaan, mutta etköhän sä siitä tuu selviämään jos nyt lukiossa jaksat tsempata. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe