Las Galeras + Grand Paradise

Tietoa janoava

Hei Domen matkaajat! Tuolla aiemmin tämä kohde ja hotelli ei ole vielä paljon keskustelua herättänyt ja joku tiesi sanoakin, että koska on niin uusi, niin ei kovin montaa suomalaisten lastia ole siellä edes vielä käynyt. Toivoisinkin, että jos joku on nyt jo päässyt tuolla käymään, niin hän voisi jakaa kokemuksiaan. :) Kaikki tieto ja matkakertomukset ovat tervetulleita! Kiitos jo etukäteen oikein paljon! Omaan matkaan on vielä niiiiin pitkä aika, että odotellessa olisi mukavaa lukea muiden tarinoita.

58

5781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H&M

      Lomailimme ko. hotellissa 2 tammikuun viimeistä viikkoa ja loma oli oikein onnistunut!Matka kentältä hotellille kestää 1,5- 2 tuntia ja tie on tosi huono eli pomppuisseen bussikyytiin kannattaa varautua.Hotellialue oli mielestämme oikein mukava ja hyvin hoidettu.Rantapetejä löytyi vapaana mihin aikaan päivästä vain ja hotellin hiekkaranta oli aivan upea.Joka päivä sai uudet puhtaat rantapyyhkeet allasbaarin vierestä.Ruoka oli hyvää ja menyy vaihtui joka ilta kahden viikon aikana samoin iltashow.Päivällä sai valita halusiko syödä pääravintolassa (jossa myös illallinen tarjotaan) vaiko rantaravintolassa.Itse söimme pääasiassa rannalla,koska siellä oli ranskalaisia pizzaa pojallemme.Poikamme osallistui myös tenavakerhoon,jossa oli mukava tenavatäti Anna.Hotellilla oli myös pelihuone:pingistä,biljardia jne.Surffilautoja ja banaaniveneitä sai lainata ilmaiseksi.Kokeilimme myös ratsastusta.Emme osallistuneet Finnmatkojen retkille vaan kävimme omin päin taksilla Samanan kaupungissa.Mieheni kävi snorklaamamassa (näkivät myös valaita samalla reissulla)Frontonin rannalla.Venekyydin sinne hän osti hotellimme sukelluskeskuksesta.Myös aivan hotellimme edustalla oli upea snorklauspaikka,johon turisteja vietiin veneellä 10 euron hintaan.Hotelli huoneet olivat jo vähän kuluneita (etenkin kylpyhuoneet),mutta oikein siistejä.Lämmintä vettäkin tuli hienosti.Huoneessa on pieni jääkaappi johon siivoaja tuo joka päivä limpparia ja vettä.Kaiken kaikkiaan meidän perheellä oli oikein ihana loma!!Matka Donikaaniseen vain on pitkä ja rankka.Kerron mielelläni lisää Las Galeraksesta ja Grand Paradisesta...matkan suunnittelu ja odottaminenhan ovat jo puoli lomaa :)

      • Tietoa janoava

        Kiitos paljon H&M informatiivisista viesteistäsi! :)Odottavan aika todellakin on pitkä...


    • matkustelevainen

      Grand Paradise on ns. "korpihotelli". Läheinen Las Galerasin kylä on kävelty läpi n. 15 minuutissa. Kylässä joitakin kauppoja, ravintoloita sekä imeisen tyhjiä hotelleja. Kävelymatka Paradisesta kymmenisen minuuttia, mikäli ei kierrä rantatietä niemen kautta. Tie on huonosti hoidettu ja hyvin kuoppainen. Kävelyä ei haittaa. Matka Samanaan kestää taksilla pari tuntia, pääkaupunkiin taas neljä. Alkumatka tiestä on kauhean huonoa, loppumatka hyväkuntoista moottoritietä.

      Asimme bunbalovissa merinäköalalla. Huone oli jo kulunut, mutta siivooja piti paikat todella siistinä. Siitä kehut. Sateella katto vuoti useassa bunbalovissa. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin riittävän usein. Muutaman kerran joku pyyhe jäi puuttumaan, mutta seuraavana päivänä tilanne korjattiin pyytämättä. Siivooja täytti minibaaria miten sattui. Vettä saimme joskus 3 pulloa, joskus 6 ja parina päivänä emme yhtään. Alkoholia ei minibaarissa talon puolesta ollut. Huoneessa oli taulutelevisio, joka oli aivan turha. Kanavia oli 60, mutta hyvällä tuurilla niistä näkyi ehkä 10. Kuva oli ala-arvoinen, mikäli sitä nyt ylipäänsä tuli. TV oli laitettu huoneen pukeutumispöydälle ja se peitti peili. Pöydälle ei TV:n lisäksi juuri muuta sopinutkaan.

      Ruokaa oli kyllä riittävästi ja varmasti jokainen löysi mieleistänsä. Rantaravintolassa ateriat olivat maittavampia kuin pääravintolassa, josta tuli mieleen työpaikkaruokala, tosin tarjonta oli ylenpalttista.

      "Ilmaista" alkoholia oli tarjolla baareissa. Uima-altaan viereisessä baarissa (muistaakseni nimi oli Boosen Bar) juomat tarjoiltiin muovimukeista, joiden pesu suoritettiin paikalla ja hyvin huonosti. Tiskillä oli kaksi astiaa, toisessa vettä pesuainetta ja toisessa "puhdasta" vettä. Baarimikot mättivät likaiset mukit pesuaineeseen ja sieltä puhtaaampaan veteen sekä nostivat ne sitten tarjoilutiskille. Mukit olivat likaisia, joskus olut maistui pesuaineelle. Eli tässä baarissa istuminen jäi aika vähiin. Kerran joku asiakas tilasi paukun, joka tehtiin pitkään juomalasiin. Baarimikko otti tiskiltä likaisen lasin, nakkasi pillin pois ja huljautti lasia pesuaineisessa vedessä ja teki siihen drinkin. Rantaravintolan baarissa juomat tarjoiltiin aina laseissa, eikä sivumakuja esiintynyt. Monilla ulkolaisilla oli mukana omat juomamukit, joihin pyysivät paukkunsa. Heillä vissiin oli aikaisempaa kokemusta paikasta. Jollain oli mukanaan iso termoskannu, jonka täytätti rommilla ja vei saaliinsa huoneeseensä. Eli suosittelen ottamaan mukaan omat termosmukit. Niissä pysyy olutkin paremmin kylmänä rannalla. Lisäksi siellä perimmäisessä rantaravintolassa olutkin oli parempaa.

      Meidän siellä ollessamme hotellissa riehui vatsatauti. Sitä esiintyi useilla, melkein kaikilla jututtamillamme suomalaisilla oli vähintään oireita. Joku makaili pari viikkoa huoneessaan taudin kourissa, joku joutui jopa tippaan. Onneksi hotellissa oli oma lääkäri.

      Hotellin yhteydessä on pieni minimarket, josta sai ostaa pieniä matkamuistoja sekä virvokkeita. Eli rommia ja limppareita sekä mehuja. Tupakkaa sekä sikareita oli myös tarjolla niitä haluaville.

      Iltaohjelmaakin oli. Ne olivat kuin koululaisten tekemiä, eli tasoa ei ollut. Yritystä kyllä riitti.

      Pihamaat pidettiin hyvin siisteinä. Palmun oksat ym. roina siivottiin usein pois nurmikoilta, mutta roskat heitettiin vain nurmikolta pois. Kaatopaikka alkoi, kun pihanurmikko loppui.
      Olo oli turvallinen, hotellialueella oli jatkuva vartiointi, jopa asestettuja poliiseja näkyi kierroksilla.

      Maisemat olivat kauniita, mutta kaikki paikat täynnä roskia. Tien varret kuin kaatopaikkoja. Muovipulloja ja kaikkea törkyä täynnä.

      Jos lomallaan haluaa maata rannalla, syödä paljon tai juoda reippaasti, niin sinne vain.
      Muuten ei. Me emme ainakaan sinne enää halaja.

      • H&M

        Tekemistä Samanassa, mikäli tuo pelkkä löhöily, syöminen ja viinan juominen ei kiinnosta!

        Hotellin rannasta lähtee vaellusreittejä mm. Frontonille ja Madama rannalle. Frontonille tulee varata aikaa n.2-3 tuntia suuntaansa ja madamalle n.1 tunti. Reiteillä on muutamia opasteita, mutta perille päästäksesi on pakko kysyä neuvoja paikallisilta.
        Reitit ovat paikka paikoin hiukan hankalakulkuisia ja suosittelenkin jalkaan kunnollisia kenkiä.
        Välillä noustaan jyrkkiä mäkiä ja välillä kuljetaan vuorten välisissä rehevissä laaksoissa banaani, kaakao yms. viljelmien läpi. Luonto alueella on kaunista.

        Omalta rannalta länteen lähdettäessä voi vaeltaa vaikka Rincon rannalle asti, mutta tännekin matkan teko kestää 2-3 tuntia. Noin 30-40 minuutin kävelymatkan päästä löytyy Playita ranta jonne mm. tehdään snorklausretkiä hotellin sukelluskeskuksesta (Diving Las Galeras).

        Veneitä voit "vuokrata" joko hotellin sukelluskeskukselta tai kylän rannalta, jossa hinnat olivat hieman halvemmat, mutta kuskit puhuivat huonompaa englantia.
        Itse tein mm. seuraavanlaisen retken. Otin veneen hotellilta, joka vei minut ensin snorklailemaan Fronton rannalle ja kävi sen jälkeen heittämässä pari sukeltajaa edemmäksi merelle. Parin tunnin snorklailujen jälkeen minut tultiin hakemaan ja jatkoimme matkaa Samanan lahdelle valaita katsomaan ja kuvaamaan. Kuski kertoi matkalla minulle kaiken elämisesta Dominikaaneilla ja minun piti kertoa hänelle tietysti kaikki suomesta. Tämän jälkeen hän heitti minut vielä snorklailemaan toiselle koralliriutalle edemmäksi merelle, Sitten mentiinkin hakemaan sukeltajat kyytiin ja takaisin hotellille. Tuo koko puolenpäivän retki hintaan 25USD. Pelkkä valasretki matkanjärjestäjältä olisi maksanut 90USD/henkilö.
        Veneen vuokraaminen on helppo ja edullinen tapa nähdä koko samanan niemimaan rannikko.
        Osa rannoista on kuin suoraan postikorteista. (Voi kun ois jo ensi talvi).

        Samanan kaupunkiin otimme taksin hotellilta. Takseja odottaa koko ajan hotellin parkkipaikalla valmiina lähtöön.
        Matka kaupunkiin kesti noin 45min. Kuski odotteli koko reissun ajan ja siirteli autoa sitä mukaa kuin mekin kaupungilla liikuimme.
        Kuski oli muutenkin erittäin ystävällinen ja englannin kielen taitoinen joten saimme parhaat ostosvinkit jo menomatkalla onnistuneeseen shoppailureissuun. Päivän trippi Samanassa 50USD. Matkanjärjestäjällä puolen päivän reissu samaan paikkaan 60USD/henkilö.

        Hotellialueelta voi myöskin lähteä ratsastamaan 10€/tunti ja reissut saa räätälöityä juuri sellaiseksi kuin haluaa.

        Mönkijä safareita järjestetään myöskin hotellin alueelta, mutta tätä emme itse kokeilleet.

        Niin kuin tuossa aikaisemmassa viestissämme totesimme, niin vietimme todella onnistuneen loman Samanan niemimaalla ja Grand Paradisessa ja voisimme mennä sinne uudestaankin.
        Myöskään tuo paljon puhuttu vatsatauti epidemia ei päässyt sotkemaan lomaamme.
        Myöskin kaikki palvelut (siivous, tarjoilut, jääkaapin täyttö yms.) hotellin puolesta toimivat loistavasti.

        -H&M-


      • Annan mami
        H&M kirjoitti:

        Tekemistä Samanassa, mikäli tuo pelkkä löhöily, syöminen ja viinan juominen ei kiinnosta!

        Hotellin rannasta lähtee vaellusreittejä mm. Frontonille ja Madama rannalle. Frontonille tulee varata aikaa n.2-3 tuntia suuntaansa ja madamalle n.1 tunti. Reiteillä on muutamia opasteita, mutta perille päästäksesi on pakko kysyä neuvoja paikallisilta.
        Reitit ovat paikka paikoin hiukan hankalakulkuisia ja suosittelenkin jalkaan kunnollisia kenkiä.
        Välillä noustaan jyrkkiä mäkiä ja välillä kuljetaan vuorten välisissä rehevissä laaksoissa banaani, kaakao yms. viljelmien läpi. Luonto alueella on kaunista.

        Omalta rannalta länteen lähdettäessä voi vaeltaa vaikka Rincon rannalle asti, mutta tännekin matkan teko kestää 2-3 tuntia. Noin 30-40 minuutin kävelymatkan päästä löytyy Playita ranta jonne mm. tehdään snorklausretkiä hotellin sukelluskeskuksesta (Diving Las Galeras).

        Veneitä voit "vuokrata" joko hotellin sukelluskeskukselta tai kylän rannalta, jossa hinnat olivat hieman halvemmat, mutta kuskit puhuivat huonompaa englantia.
        Itse tein mm. seuraavanlaisen retken. Otin veneen hotellilta, joka vei minut ensin snorklailemaan Fronton rannalle ja kävi sen jälkeen heittämässä pari sukeltajaa edemmäksi merelle. Parin tunnin snorklailujen jälkeen minut tultiin hakemaan ja jatkoimme matkaa Samanan lahdelle valaita katsomaan ja kuvaamaan. Kuski kertoi matkalla minulle kaiken elämisesta Dominikaaneilla ja minun piti kertoa hänelle tietysti kaikki suomesta. Tämän jälkeen hän heitti minut vielä snorklailemaan toiselle koralliriutalle edemmäksi merelle, Sitten mentiinkin hakemaan sukeltajat kyytiin ja takaisin hotellille. Tuo koko puolenpäivän retki hintaan 25USD. Pelkkä valasretki matkanjärjestäjältä olisi maksanut 90USD/henkilö.
        Veneen vuokraaminen on helppo ja edullinen tapa nähdä koko samanan niemimaan rannikko.
        Osa rannoista on kuin suoraan postikorteista. (Voi kun ois jo ensi talvi).

        Samanan kaupunkiin otimme taksin hotellilta. Takseja odottaa koko ajan hotellin parkkipaikalla valmiina lähtöön.
        Matka kaupunkiin kesti noin 45min. Kuski odotteli koko reissun ajan ja siirteli autoa sitä mukaa kuin mekin kaupungilla liikuimme.
        Kuski oli muutenkin erittäin ystävällinen ja englannin kielen taitoinen joten saimme parhaat ostosvinkit jo menomatkalla onnistuneeseen shoppailureissuun. Päivän trippi Samanassa 50USD. Matkanjärjestäjällä puolen päivän reissu samaan paikkaan 60USD/henkilö.

        Hotellialueelta voi myöskin lähteä ratsastamaan 10€/tunti ja reissut saa räätälöityä juuri sellaiseksi kuin haluaa.

        Mönkijä safareita järjestetään myöskin hotellin alueelta, mutta tätä emme itse kokeilleet.

        Niin kuin tuossa aikaisemmassa viestissämme totesimme, niin vietimme todella onnistuneen loman Samanan niemimaalla ja Grand Paradisessa ja voisimme mennä sinne uudestaankin.
        Myöskään tuo paljon puhuttu vatsatauti epidemia ei päässyt sotkemaan lomaamme.
        Myöskin kaikki palvelut (siivous, tarjoilut, jääkaapin täyttö yms.) hotellin puolesta toimivat loistavasti.

        -H&M-

        Hei H&M, oli mukavaa lukea lomakertomustasi, tuo mainitsemasi kerhotäti Anna on tyttäreni ja myös hän on ihastunut paikkaan.


      • ensi viikon matkaaja
        H&M kirjoitti:

        Tekemistä Samanassa, mikäli tuo pelkkä löhöily, syöminen ja viinan juominen ei kiinnosta!

        Hotellin rannasta lähtee vaellusreittejä mm. Frontonille ja Madama rannalle. Frontonille tulee varata aikaa n.2-3 tuntia suuntaansa ja madamalle n.1 tunti. Reiteillä on muutamia opasteita, mutta perille päästäksesi on pakko kysyä neuvoja paikallisilta.
        Reitit ovat paikka paikoin hiukan hankalakulkuisia ja suosittelenkin jalkaan kunnollisia kenkiä.
        Välillä noustaan jyrkkiä mäkiä ja välillä kuljetaan vuorten välisissä rehevissä laaksoissa banaani, kaakao yms. viljelmien läpi. Luonto alueella on kaunista.

        Omalta rannalta länteen lähdettäessä voi vaeltaa vaikka Rincon rannalle asti, mutta tännekin matkan teko kestää 2-3 tuntia. Noin 30-40 minuutin kävelymatkan päästä löytyy Playita ranta jonne mm. tehdään snorklausretkiä hotellin sukelluskeskuksesta (Diving Las Galeras).

        Veneitä voit "vuokrata" joko hotellin sukelluskeskukselta tai kylän rannalta, jossa hinnat olivat hieman halvemmat, mutta kuskit puhuivat huonompaa englantia.
        Itse tein mm. seuraavanlaisen retken. Otin veneen hotellilta, joka vei minut ensin snorklailemaan Fronton rannalle ja kävi sen jälkeen heittämässä pari sukeltajaa edemmäksi merelle. Parin tunnin snorklailujen jälkeen minut tultiin hakemaan ja jatkoimme matkaa Samanan lahdelle valaita katsomaan ja kuvaamaan. Kuski kertoi matkalla minulle kaiken elämisesta Dominikaaneilla ja minun piti kertoa hänelle tietysti kaikki suomesta. Tämän jälkeen hän heitti minut vielä snorklailemaan toiselle koralliriutalle edemmäksi merelle, Sitten mentiinkin hakemaan sukeltajat kyytiin ja takaisin hotellille. Tuo koko puolenpäivän retki hintaan 25USD. Pelkkä valasretki matkanjärjestäjältä olisi maksanut 90USD/henkilö.
        Veneen vuokraaminen on helppo ja edullinen tapa nähdä koko samanan niemimaan rannikko.
        Osa rannoista on kuin suoraan postikorteista. (Voi kun ois jo ensi talvi).

        Samanan kaupunkiin otimme taksin hotellilta. Takseja odottaa koko ajan hotellin parkkipaikalla valmiina lähtöön.
        Matka kaupunkiin kesti noin 45min. Kuski odotteli koko reissun ajan ja siirteli autoa sitä mukaa kuin mekin kaupungilla liikuimme.
        Kuski oli muutenkin erittäin ystävällinen ja englannin kielen taitoinen joten saimme parhaat ostosvinkit jo menomatkalla onnistuneeseen shoppailureissuun. Päivän trippi Samanassa 50USD. Matkanjärjestäjällä puolen päivän reissu samaan paikkaan 60USD/henkilö.

        Hotellialueelta voi myöskin lähteä ratsastamaan 10€/tunti ja reissut saa räätälöityä juuri sellaiseksi kuin haluaa.

        Mönkijä safareita järjestetään myöskin hotellin alueelta, mutta tätä emme itse kokeilleet.

        Niin kuin tuossa aikaisemmassa viestissämme totesimme, niin vietimme todella onnistuneen loman Samanan niemimaalla ja Grand Paradisessa ja voisimme mennä sinne uudestaankin.
        Myöskään tuo paljon puhuttu vatsatauti epidemia ei päässyt sotkemaan lomaamme.
        Myöskin kaikki palvelut (siivous, tarjoilut, jääkaapin täyttö yms.) hotellin puolesta toimivat loistavasti.

        -H&M-

        Kiitos kovasti, kun jaoitte matkakokemuksen.
        Olitteko majoittautuneena bungalowiin vai tavalliseen huoneeseen?
        Katselin matkanjärjestäjän sivuilta kuvia ja niistähän huonetta on aika vaikea hahmottaa.
        Meillä on tulossa kaksi lasta lisävuoteisiin, onkohan huone kuinka tukalan ahdas jo?
        Vähän harmittaa, kun ei tullut aikanaan bungalowia varattua...

        Lomaa tässä innoissaan odotellen :)


      • H&M
        Annan mami kirjoitti:

        Hei H&M, oli mukavaa lukea lomakertomustasi, tuo mainitsemasi kerhotäti Anna on tyttäreni ja myös hän on ihastunut paikkaan.

        Joonalta 4-v. oikein paljon terveisiä Annalle Grand Paradiseen :)

        T:Joonan vanhemmat H&M


      • H&M
        ensi viikon matkaaja kirjoitti:

        Kiitos kovasti, kun jaoitte matkakokemuksen.
        Olitteko majoittautuneena bungalowiin vai tavalliseen huoneeseen?
        Katselin matkanjärjestäjän sivuilta kuvia ja niistähän huonetta on aika vaikea hahmottaa.
        Meillä on tulossa kaksi lasta lisävuoteisiin, onkohan huone kuinka tukalan ahdas jo?
        Vähän harmittaa, kun ei tullut aikanaan bungalowia varattua...

        Lomaa tässä innoissaan odotellen :)

        Meillä oli tavallinen hotellihuone.Huoneessa oli 2 kpl jenkkisänkyjä (n.120-140 cm leveitä) ja meitä oli 3 hengen perhe.Hyvin mahduimme,huone oli tilava.Sadeyön jälkeen näimme monen bungalowin katolla henkilökuntaa korjaushommissa.Oli tainnut useammankin bungalovin katto vuotaa.

        -H&M-


      • ensi viikon matkustaja
        H&M kirjoitti:

        Meillä oli tavallinen hotellihuone.Huoneessa oli 2 kpl jenkkisänkyjä (n.120-140 cm leveitä) ja meitä oli 3 hengen perhe.Hyvin mahduimme,huone oli tilava.Sadeyön jälkeen näimme monen bungalowin katolla henkilökuntaa korjaushommissa.Oli tainnut useammankin bungalovin katto vuotaa.

        -H&M-

        Kiitos. Eiköhän me sinne sitten mahduta ihan hyvin :)


      • Annan mami
        H&M kirjoitti:

        Joonalta 4-v. oikein paljon terveisiä Annalle Grand Paradiseen :)

        T:Joonan vanhemmat H&M

        Hän varmasti ilahtuu terveisistä.
        Oli muutoinkin mukava lukea teidän kertomusta matkasta.
        Tyttäreni on myös nauttinut maasta, sanoo sen olevan kuin paratiisi ja kertoo pelkkää hyvää siitä, valitettavasti meillä itsellämme ei ole mahdollisuutta mennä käymään siellä, mutta kuvat ja toisten kertomukset puhuvat puolestaan.


      • T&M
        H&M kirjoitti:

        Tekemistä Samanassa, mikäli tuo pelkkä löhöily, syöminen ja viinan juominen ei kiinnosta!

        Hotellin rannasta lähtee vaellusreittejä mm. Frontonille ja Madama rannalle. Frontonille tulee varata aikaa n.2-3 tuntia suuntaansa ja madamalle n.1 tunti. Reiteillä on muutamia opasteita, mutta perille päästäksesi on pakko kysyä neuvoja paikallisilta.
        Reitit ovat paikka paikoin hiukan hankalakulkuisia ja suosittelenkin jalkaan kunnollisia kenkiä.
        Välillä noustaan jyrkkiä mäkiä ja välillä kuljetaan vuorten välisissä rehevissä laaksoissa banaani, kaakao yms. viljelmien läpi. Luonto alueella on kaunista.

        Omalta rannalta länteen lähdettäessä voi vaeltaa vaikka Rincon rannalle asti, mutta tännekin matkan teko kestää 2-3 tuntia. Noin 30-40 minuutin kävelymatkan päästä löytyy Playita ranta jonne mm. tehdään snorklausretkiä hotellin sukelluskeskuksesta (Diving Las Galeras).

        Veneitä voit "vuokrata" joko hotellin sukelluskeskukselta tai kylän rannalta, jossa hinnat olivat hieman halvemmat, mutta kuskit puhuivat huonompaa englantia.
        Itse tein mm. seuraavanlaisen retken. Otin veneen hotellilta, joka vei minut ensin snorklailemaan Fronton rannalle ja kävi sen jälkeen heittämässä pari sukeltajaa edemmäksi merelle. Parin tunnin snorklailujen jälkeen minut tultiin hakemaan ja jatkoimme matkaa Samanan lahdelle valaita katsomaan ja kuvaamaan. Kuski kertoi matkalla minulle kaiken elämisesta Dominikaaneilla ja minun piti kertoa hänelle tietysti kaikki suomesta. Tämän jälkeen hän heitti minut vielä snorklailemaan toiselle koralliriutalle edemmäksi merelle, Sitten mentiinkin hakemaan sukeltajat kyytiin ja takaisin hotellille. Tuo koko puolenpäivän retki hintaan 25USD. Pelkkä valasretki matkanjärjestäjältä olisi maksanut 90USD/henkilö.
        Veneen vuokraaminen on helppo ja edullinen tapa nähdä koko samanan niemimaan rannikko.
        Osa rannoista on kuin suoraan postikorteista. (Voi kun ois jo ensi talvi).

        Samanan kaupunkiin otimme taksin hotellilta. Takseja odottaa koko ajan hotellin parkkipaikalla valmiina lähtöön.
        Matka kaupunkiin kesti noin 45min. Kuski odotteli koko reissun ajan ja siirteli autoa sitä mukaa kuin mekin kaupungilla liikuimme.
        Kuski oli muutenkin erittäin ystävällinen ja englannin kielen taitoinen joten saimme parhaat ostosvinkit jo menomatkalla onnistuneeseen shoppailureissuun. Päivän trippi Samanassa 50USD. Matkanjärjestäjällä puolen päivän reissu samaan paikkaan 60USD/henkilö.

        Hotellialueelta voi myöskin lähteä ratsastamaan 10€/tunti ja reissut saa räätälöityä juuri sellaiseksi kuin haluaa.

        Mönkijä safareita järjestetään myöskin hotellin alueelta, mutta tätä emme itse kokeilleet.

        Niin kuin tuossa aikaisemmassa viestissämme totesimme, niin vietimme todella onnistuneen loman Samanan niemimaalla ja Grand Paradisessa ja voisimme mennä sinne uudestaankin.
        Myöskään tuo paljon puhuttu vatsatauti epidemia ei päässyt sotkemaan lomaamme.
        Myöskin kaikki palvelut (siivous, tarjoilut, jääkaapin täyttö yms.) hotellin puolesta toimivat loistavasti.

        -H&M-

        Olimme koko tammikuun k.o hotellissa bungalowissa.
        Kävimme kahdella mönkijä safarilla. Aivan fantastiset reissut. Ensimmäisellä käytiin Rincon Beach, jonne myöskin pääsee hotellilta veneellä. Todella monessa kylässä, jossa näki todellista dominikaanista elämää. Toinen reissu suuntasi vuoristoon, jossa oli upeat maisemat.Käytiin myös putouksella sekä joella ajelemassa. Sikaritehtaalla.
        Reissut oli koko päivän reissuja johon kuului ruokailu erittäin hyvä tasoisissa paikoissa.
        Oppaat otti kaikki huomioon ja erityistoiveita kuultiin. mm. pysähdyttiin ananasviljelmälle. Kannattaa laittaa römppävaatteet reissulle ja uimavarusteet mukaan. Tiet ovat erittäin huonokulkuisia.

        Finnmatkojen Leena varoittelee aivan turhaan matkalaisia heistä. Tiedän syyn:Tavattiin suomalainen pariskunta, joka oli ollut lava-autosafarilla (finnmatkat), joten heidän reitti lähes samoilla paikoilla missä mekin mönkijöillä.

        Valasretkellä käytiin Finnmatkojen kanssa, enkä voisi kehua sitä.

        Santo Domingon retki on erittäin raskas. Aamulla lähtö hotellilta klo 5.30, jonka jälkeen 4 tuntia bussissa ja muutama tunti kaupungissa, jonka jälkeen takaisin 4 tuntia. Ei oltu itse, mutta kuultiin, että mitään näkemistä ei ollut.
        Kirkko ja museo.

        Hotelliltä toiseen suuntaan (ei kaupunkiin vaan vastakkaiseen, hyvät opasteet) n. 1.5km on El Cabinon ravintola huikealla paikalla, jossa antavat kiikarit ja sielläkin on nähty valaita.

        Suosittelen myös jonakin iltana mennä Las Galerasin kylään viikonloppuna, kun paikalliset viettävät iltaa merengueta tanssien.

        Paikallisbussilla pääsee 50 pesoa Samanan kaupunkiin, mutta siellä ei ole mitään näkemistä.
        Kulissi taloja, muutama hassu liike, muutama ravintola.

        Kannattaa ottaa huomioon, että menette todella köyhään maahan.Etelä-Amerikassa liikkuneelle ei hämmästeltävää löytynyt.

        Hotellissa meillä pelasi kaikki. Pesula palvelu oli todella nopeaa. Aamulla vaatteet pussiin ja seuraavana päivänä henkareissa sängyn päällä. Edullista (14 tuotetta 550 pesoa).

        Olimme itsekin viimeisellä viikolla vatsataudissa, joten Imodiumia kannattaa ottaa mukaan, jos loppuu Las Galerasin kylältä saa ja minimarketista satunnaisesti.

        Ilmoista sen verran, että siellä on sadekauden loppu, joten meillä kaksi ekaa viikkoa oli aurinkoista vain muutama kuuro. Kaksi seuraavaa sateisempaa, mutta kylmähän siellä ei tule koskaan.

        Ensi vuonna suuntaamme dominikaaniseen, mutta Luberoniin saatiin hyvä vinkki saksalaiselta vanhalta herralta, joka asuu siellä aina talvet.

        Kuukausi meni todella nopeasti ja paluu tänne kylmään ei ole koskaa ihannoitavaa.


      • answ
        T&M kirjoitti:

        Olimme koko tammikuun k.o hotellissa bungalowissa.
        Kävimme kahdella mönkijä safarilla. Aivan fantastiset reissut. Ensimmäisellä käytiin Rincon Beach, jonne myöskin pääsee hotellilta veneellä. Todella monessa kylässä, jossa näki todellista dominikaanista elämää. Toinen reissu suuntasi vuoristoon, jossa oli upeat maisemat.Käytiin myös putouksella sekä joella ajelemassa. Sikaritehtaalla.
        Reissut oli koko päivän reissuja johon kuului ruokailu erittäin hyvä tasoisissa paikoissa.
        Oppaat otti kaikki huomioon ja erityistoiveita kuultiin. mm. pysähdyttiin ananasviljelmälle. Kannattaa laittaa römppävaatteet reissulle ja uimavarusteet mukaan. Tiet ovat erittäin huonokulkuisia.

        Finnmatkojen Leena varoittelee aivan turhaan matkalaisia heistä. Tiedän syyn:Tavattiin suomalainen pariskunta, joka oli ollut lava-autosafarilla (finnmatkat), joten heidän reitti lähes samoilla paikoilla missä mekin mönkijöillä.

        Valasretkellä käytiin Finnmatkojen kanssa, enkä voisi kehua sitä.

        Santo Domingon retki on erittäin raskas. Aamulla lähtö hotellilta klo 5.30, jonka jälkeen 4 tuntia bussissa ja muutama tunti kaupungissa, jonka jälkeen takaisin 4 tuntia. Ei oltu itse, mutta kuultiin, että mitään näkemistä ei ollut.
        Kirkko ja museo.

        Hotelliltä toiseen suuntaan (ei kaupunkiin vaan vastakkaiseen, hyvät opasteet) n. 1.5km on El Cabinon ravintola huikealla paikalla, jossa antavat kiikarit ja sielläkin on nähty valaita.

        Suosittelen myös jonakin iltana mennä Las Galerasin kylään viikonloppuna, kun paikalliset viettävät iltaa merengueta tanssien.

        Paikallisbussilla pääsee 50 pesoa Samanan kaupunkiin, mutta siellä ei ole mitään näkemistä.
        Kulissi taloja, muutama hassu liike, muutama ravintola.

        Kannattaa ottaa huomioon, että menette todella köyhään maahan.Etelä-Amerikassa liikkuneelle ei hämmästeltävää löytynyt.

        Hotellissa meillä pelasi kaikki. Pesula palvelu oli todella nopeaa. Aamulla vaatteet pussiin ja seuraavana päivänä henkareissa sängyn päällä. Edullista (14 tuotetta 550 pesoa).

        Olimme itsekin viimeisellä viikolla vatsataudissa, joten Imodiumia kannattaa ottaa mukaan, jos loppuu Las Galerasin kylältä saa ja minimarketista satunnaisesti.

        Ilmoista sen verran, että siellä on sadekauden loppu, joten meillä kaksi ekaa viikkoa oli aurinkoista vain muutama kuuro. Kaksi seuraavaa sateisempaa, mutta kylmähän siellä ei tule koskaan.

        Ensi vuonna suuntaamme dominikaaniseen, mutta Luberoniin saatiin hyvä vinkki saksalaiselta vanhalta herralta, joka asuu siellä aina talvet.

        Kuukausi meni todella nopeasti ja paluu tänne kylmään ei ole koskaa ihannoitavaa.

        paras paikka ikinä ! ollaan oltu siel nyt kaks kertaa ja ihanaa on ollu. ihmiset tosi ystävällisiä, toisin kuin suomessa.. ruuat oli hyviä ja animaatio tyypit parhaita !


      • Voi kun ois´ jo ensi talvi
        H&M kirjoitti:

        Tekemistä Samanassa, mikäli tuo pelkkä löhöily, syöminen ja viinan juominen ei kiinnosta!

        Hotellin rannasta lähtee vaellusreittejä mm. Frontonille ja Madama rannalle. Frontonille tulee varata aikaa n.2-3 tuntia suuntaansa ja madamalle n.1 tunti. Reiteillä on muutamia opasteita, mutta perille päästäksesi on pakko kysyä neuvoja paikallisilta.
        Reitit ovat paikka paikoin hiukan hankalakulkuisia ja suosittelenkin jalkaan kunnollisia kenkiä.
        Välillä noustaan jyrkkiä mäkiä ja välillä kuljetaan vuorten välisissä rehevissä laaksoissa banaani, kaakao yms. viljelmien läpi. Luonto alueella on kaunista.

        Omalta rannalta länteen lähdettäessä voi vaeltaa vaikka Rincon rannalle asti, mutta tännekin matkan teko kestää 2-3 tuntia. Noin 30-40 minuutin kävelymatkan päästä löytyy Playita ranta jonne mm. tehdään snorklausretkiä hotellin sukelluskeskuksesta (Diving Las Galeras).

        Veneitä voit "vuokrata" joko hotellin sukelluskeskukselta tai kylän rannalta, jossa hinnat olivat hieman halvemmat, mutta kuskit puhuivat huonompaa englantia.
        Itse tein mm. seuraavanlaisen retken. Otin veneen hotellilta, joka vei minut ensin snorklailemaan Fronton rannalle ja kävi sen jälkeen heittämässä pari sukeltajaa edemmäksi merelle. Parin tunnin snorklailujen jälkeen minut tultiin hakemaan ja jatkoimme matkaa Samanan lahdelle valaita katsomaan ja kuvaamaan. Kuski kertoi matkalla minulle kaiken elämisesta Dominikaaneilla ja minun piti kertoa hänelle tietysti kaikki suomesta. Tämän jälkeen hän heitti minut vielä snorklailemaan toiselle koralliriutalle edemmäksi merelle, Sitten mentiinkin hakemaan sukeltajat kyytiin ja takaisin hotellille. Tuo koko puolenpäivän retki hintaan 25USD. Pelkkä valasretki matkanjärjestäjältä olisi maksanut 90USD/henkilö.
        Veneen vuokraaminen on helppo ja edullinen tapa nähdä koko samanan niemimaan rannikko.
        Osa rannoista on kuin suoraan postikorteista. (Voi kun ois jo ensi talvi).

        Samanan kaupunkiin otimme taksin hotellilta. Takseja odottaa koko ajan hotellin parkkipaikalla valmiina lähtöön.
        Matka kaupunkiin kesti noin 45min. Kuski odotteli koko reissun ajan ja siirteli autoa sitä mukaa kuin mekin kaupungilla liikuimme.
        Kuski oli muutenkin erittäin ystävällinen ja englannin kielen taitoinen joten saimme parhaat ostosvinkit jo menomatkalla onnistuneeseen shoppailureissuun. Päivän trippi Samanassa 50USD. Matkanjärjestäjällä puolen päivän reissu samaan paikkaan 60USD/henkilö.

        Hotellialueelta voi myöskin lähteä ratsastamaan 10€/tunti ja reissut saa räätälöityä juuri sellaiseksi kuin haluaa.

        Mönkijä safareita järjestetään myöskin hotellin alueelta, mutta tätä emme itse kokeilleet.

        Niin kuin tuossa aikaisemmassa viestissämme totesimme, niin vietimme todella onnistuneen loman Samanan niemimaalla ja Grand Paradisessa ja voisimme mennä sinne uudestaankin.
        Myöskään tuo paljon puhuttu vatsatauti epidemia ei päässyt sotkemaan lomaamme.
        Myöskin kaikki palvelut (siivous, tarjoilut, jääkaapin täyttö yms.) hotellin puolesta toimivat loistavasti.

        -H&M-

        Tänään varasin ensi talven matkan ja tietenkin Blue Star Grand Paradise.Teiltä on tullut niiiin hyvää palautetta paikasta,että pakko mennä katsomaan.Kiitos kaikesta tiedosta.Kyselisin lisää loppuvuodesta,lähtö on vasta alkuvuodesta 2010.Lähden ensimmäistä kertaa Dominikaaniseen Tasavaltaan,niin sitä kysyttävää minulla olisi.Mutta,palataan!


      • Emilia ja Samuel
        ensi viikon matkustaja kirjoitti:

        Kiitos. Eiköhän me sinne sitten mahduta ihan hyvin :)

        Kiitos kokemuksista, vakuutti sen verran että varasimme tammikuuksi juuri matkan, ihanaa!"!

        ja mielellään luen lisää näitä matkajuttuja täältä.

        t.me Tammisaaren delfiinit


    • 2006

      Hei olimme kyseisessä hotellissa vuonna 2006 jolloin hotelli oli Aurinkomatjojen valikomissa.
      Nyt on hyvä kun pääsee suoraa samanan kentälle eikä tarvitse istua pikku bussissa lähes viittä tuntia.
      Hotelli mukava. Tuliaisia emme tuoneet mitään koska ei ollut mitään ostettavaa, paitsi jääkaappi mangeetti, että näin. Tässä muutama kuva hotellista ja paikallisesta kylästä.

      http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2aasq eve-dominikaaninen-tasavalta.html

    • viikko sitten kotiin

      Olimme helmikuun kaksi viimeistä viikkoa Grand Paradisessa Las Galerasissa. Viihdyimme loistavasti.
      Meillä oli merinäköalabungalow kahdelle aikuiselle ja kahdelle teinille, jotka nukkuivat parvella. Siisti, erittäin tilava, hyväkuntoinen, hiljainen, kaunis näköala palmupuiden alta merelle. Huoneessa suihku, amme, wc, erillinen pesuallastila, jossa myös hiustenkuivaaja. Omassa nurkassa jääkaappi, jossa vettä, spriteä ja cokista ilmaiseksi. Vedimme puutarhasta itsellemme koko loman ajaksi aurinkotuolin oman terassin eteen. Aurinkotuoleja oli valtavasti, niitä ei tarvinnut varailla. Hotellin erikoisravintoloiden ruoka oli surkeaa, joten gourmet aterioilla kävimme El Cabitossa ja La Ranchetan ranskalaiskokin luona. Buffet menetteli, jos samalle lautaselle ei tunkenut kaikkea,niin kuin monet näyttivät tekevän. Ruokaa ja ja juomaa oli paljon. Hotellin harrastukset mm. minigolfimailat, saa Lookea clubista rannan läheltä, minkä opimme vasta muutman päivän päästä, kun opas ei kertonut. Hotellissa on kolme uima-allasta `Lookea-allas`on rauhallisin. Osa hotellin huoneista saataa sijaita iltateatterin (avointila)lähellä tai maisema on pesulan seinään. Rannassa on paljon merilevää mutta keskiosa on puhdasta hiekkapohjaa. Kiviä tai koralleja ei ole. Kävimme ratsastamassa läheisellä La Ranchetalla, jossa belgialainen Karin hoitaa kaltoin kohdeltuja hevosia ja on kouluttanut niistä erinomaisia ratsuja. Karin vei meidän salaisiin laaksoihin ja rannoille ja luoliin, jonne muuten ei pääse. Teimme viisi puolipäivän retkeä, hinta 35 e per henki per retki. Myös hotelli tekee ratsastusretkiä. Molemmat sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille, mutta Karin hoitaa ja hellii hevosia ja muita eläimiään todella. Teimme pitkä kävleyretkiä lähiympäristöön.Rantaa pitkin oikealle pääsee El Cabitoon juomaan iltapäivä mojitoa ja katsomaan valtaita kiikareilla. Tai sitten rantaa seurailemalla upealle devil´s rockille. Kylään päin mennessä kylältä kääntyy tie upealle hiljaiselle La Playita rannalle ja kyläläisiltä kysymällä myös El Doradon autiorannalle. Molemmat ovat kävelymatkan päässä, mutta suosittelen lenkkareita. Hotellin sukelluskoulua emme koskaan löytäneet, mutta sukelsimme kylältä löytyvän Las Galeras Diversin kanssa, joka oli erittäin ammattitaitoinen ja laitteet kunnossa. Venematka tosin oli aika aaltoileva ja näkymät eivät Karibian parhaat.
      Söimme ja joimme myös kylällä ihan turvallisesti ja ilman vatsatauteja. Ihmiset kaiken kaikkiaan ovat erittäin iloisia ja ystävällisiä, myös hotellissa. Siivojaa tippasimme päivittäin parilla eurolla eikä missään sitten ollutkaan valittamista. Luonto on upeaa ja hotellin alue hyvin hoidettua puutarhaa, kaikkialla on turvallinen tunne liikkua. Kylältä löytyy myös erittäin hyvä kampaaja, n. 300 metriä rannalta tien oikealla puolella. Mutta varoituksen sana, jos ette pidä eläimistä, Grand Paradise saattaa olla väärä paikka. En tarkoita torakoita tai muita hyönteisiä, niitä emme nähneet. edes hyttisiä ei juuri ollut. Mutta aamulla voi suloinen varsa kurkistaa terassin ovesta, ankat tulla seuraksi illalliselle, kanat munia aurinkotuolin viereen ja hevon kikkaroitakin löytyi palmujen alta.

      • kiitos paljon

        Kiitos tosiaan mukavasta matkakertomuksesta.Olen koko päivän miettinyt ja pähkäillyt ja etenkin tutkinut eri hotelli vaihtoehtoja.Nyt se selvisi:Grande Paradise,Las Caleras.


      • ensi kertaa Dominikaaniseen

        Tässä tulee sitten tosi tyhmiä kysymyksia,mutta olisi kiva jos viitsisitte vastata.Oliko Finnmatkoilla kuinka monta välilaskua ja missä?Onko Samanassa oma kenttä?Kiitos.


      • viikko sitten kotiin
        ensi kertaa Dominikaaniseen kirjoitti:

        Tässä tulee sitten tosi tyhmiä kysymyksia,mutta olisi kiva jos viitsisitte vastata.Oliko Finnmatkoilla kuinka monta välilaskua ja missä?Onko Samanassa oma kenttä?Kiitos.

        Samanassa on oma kenttä, mutta sinne tehdään vain kotimaan lentoja. Finnmatkojen lennot tulevat El Cateyn kentälle 65 kilometrin päähän ja matka kentältä Las galerasiin kestää jopa pari tuntia, koska tiet ovat surkeita. Välilasku oli Oslossa, jossa odotimme koneen sisällä 45 minuuttia mennessä. Ulos ei päässyt. Paluumatkalla ei ollut välilaskua.


      • nyt tekisi mieli Samanaan
        viikko sitten kotiin kirjoitti:

        Samanassa on oma kenttä, mutta sinne tehdään vain kotimaan lentoja. Finnmatkojen lennot tulevat El Cateyn kentälle 65 kilometrin päähän ja matka kentältä Las galerasiin kestää jopa pari tuntia, koska tiet ovat surkeita. Välilasku oli Oslossa, jossa odotimme koneen sisällä 45 minuuttia mennessä. Ulos ei päässyt. Paluumatkalla ei ollut välilaskua.

        Kiitos paljon vastauksesta.Ei huono lento ja paluu on kiva,kun ei ole välilaskua.Kiitos avusta.


      • Las galerasiin ihastunut

        Meidän poppoo oli siis samaan aikaan kyseisessä hotellissa. Kokemukset meillä hyvin samankaltaiset, te vaan olette katselleet ympäristöä paljon enemmän...

        El Capitoon menimme ratsain ja maisemat olivat aivan upeat.
        Kävimme myös Los Haitises-retkellä, joka oli ihan kiva. Cayo Levantado-saarelle menimme retkellä lounastamaan ja siellä oli myöskin aikaa uida mahtavalla rannalla. Mielestämme mitään muuta nähtävää siellä ei sitten ollutkaan.
        Valaat onnistuimme pongaamaan eräänä päivänä aivan oman hotellin rannalla aurinkoa ottaessa. Horisontissa näkyi hienosti valaitten pyrstöjen heilahtelut.


        Kukko herätti aamuisin ja kaikki sujui hienosti.
        Me olisimme hienosti voineet vielä toiset pari viikkoa perään.


      • ihanalta
        Las galerasiin ihastunut kirjoitti:

        Meidän poppoo oli siis samaan aikaan kyseisessä hotellissa. Kokemukset meillä hyvin samankaltaiset, te vaan olette katselleet ympäristöä paljon enemmän...

        El Capitoon menimme ratsain ja maisemat olivat aivan upeat.
        Kävimme myös Los Haitises-retkellä, joka oli ihan kiva. Cayo Levantado-saarelle menimme retkellä lounastamaan ja siellä oli myöskin aikaa uida mahtavalla rannalla. Mielestämme mitään muuta nähtävää siellä ei sitten ollutkaan.
        Valaat onnistuimme pongaamaan eräänä päivänä aivan oman hotellin rannalla aurinkoa ottaessa. Horisontissa näkyi hienosti valaitten pyrstöjen heilahtelut.


        Kukko herätti aamuisin ja kaikki sujui hienosti.
        Me olisimme hienosti voineet vielä toiset pari viikkoa perään.

        Olemme mieheni kanssa miettineet matkaa juuri las galerasiin ja tuohon samaiseen hotelliin. Mukavia matkakertomuksia teillä. Minua kuitenkin kiinnostaa vielä, että minkälaista ruokaa saa hotellin ravintoloista? siis onhan lihaa ja kanaa? Kun meistä ei kumpikaan pidä minkäänlaisista merenelävistä. minkälaisia ravintoloita on keskustassa? onko iltaelämää? ei tarvitse hirveän vilkasta olla, kunhan nyt muutama baari missä istuskella ja nauttia elämästä...:) onko rannoilla toimintaa, siis baareja mistä saa juotavaa,pikku syömistä ym.? tai onko turisteille suunnattuja banaaniveneajeluita tms.?

        Muuten sain sellaisen kuvan kertomuksistanne, että mukava loma on ja kun tekee omatoimimatkoja niin tekemistä löytyy. Onko tammikuussa kovinkin sateista?

        ja vielä, minkälaisia kokemuksia finnmatkoista matkan järjestäjänä?

        kiitän jo valmiiksi vastauksistanne!


      • jos kaikenlaista,
        ihanalta kirjoitti:

        Olemme mieheni kanssa miettineet matkaa juuri las galerasiin ja tuohon samaiseen hotelliin. Mukavia matkakertomuksia teillä. Minua kuitenkin kiinnostaa vielä, että minkälaista ruokaa saa hotellin ravintoloista? siis onhan lihaa ja kanaa? Kun meistä ei kumpikaan pidä minkäänlaisista merenelävistä. minkälaisia ravintoloita on keskustassa? onko iltaelämää? ei tarvitse hirveän vilkasta olla, kunhan nyt muutama baari missä istuskella ja nauttia elämästä...:) onko rannoilla toimintaa, siis baareja mistä saa juotavaa,pikku syömistä ym.? tai onko turisteille suunnattuja banaaniveneajeluita tms.?

        Muuten sain sellaisen kuvan kertomuksistanne, että mukava loma on ja kun tekee omatoimimatkoja niin tekemistä löytyy. Onko tammikuussa kovinkin sateista?

        ja vielä, minkälaisia kokemuksia finnmatkoista matkan järjestäjänä?

        kiitän jo valmiiksi vastauksistanne!

        Eli aamulla on muhkea aamiainen tuoreine hedelmineen ja kokki paistaa munat ja munakkaat lautaselle. Lisäksi toinen kokki paistaa lettuja. Nam!
        Lounaalla ja päivällisellä grillistä saa kalaa, lihaa tai kanaa päivästä riippuen. Toisesta kohdasta saa kokin tekemää pastaa, valitset itse kastikkeen ja hörsöt siihen (esim tomaattikastike ja kinkku).
        Lämpöhauteita on 10, joista varmasti löytyy syötävää. Kakut ja tuoreet hedelmät kruunaavat kaiken! Lisäksi rantaravintolasta saa lounaalla mm. pizzaa, hodareita, hampurilaisia, ranskiksia,kanaa yms. yms. Nälkä ei kyllä tule siellä. Itsellä plus 2 kg : ).
        Hotellin baareissa on kiva istuskella ja välillä voi hakea juomaa myös omalle terassille ja nauttia siellä olostaan. Suosittelen, olin siellä helmikuun alussa kaksi viikkoa!


      • tuli aivan
        jos kaikenlaista, kirjoitti:

        Eli aamulla on muhkea aamiainen tuoreine hedelmineen ja kokki paistaa munat ja munakkaat lautaselle. Lisäksi toinen kokki paistaa lettuja. Nam!
        Lounaalla ja päivällisellä grillistä saa kalaa, lihaa tai kanaa päivästä riippuen. Toisesta kohdasta saa kokin tekemää pastaa, valitset itse kastikkeen ja hörsöt siihen (esim tomaattikastike ja kinkku).
        Lämpöhauteita on 10, joista varmasti löytyy syötävää. Kakut ja tuoreet hedelmät kruunaavat kaiken! Lisäksi rantaravintolasta saa lounaalla mm. pizzaa, hodareita, hampurilaisia, ranskiksia,kanaa yms. yms. Nälkä ei kyllä tule siellä. Itsellä plus 2 kg : ).
        Hotellin baareissa on kiva istuskella ja välillä voi hakea juomaa myös omalle terassille ja nauttia siellä olostaan. Suosittelen, olin siellä helmikuun alussa kaksi viikkoa!

        nälkä,lukiessani edellistä.Nam nam!Lomalla ei lasketa kaloreita.Ensi talven matka Grand Paradiseen onkin varattu ja matkan varausmaksu on maksettu,jeee!Kiitos siellä käyneille kirjoituksistanne,niistä oli paljon apua hotellin valinnassa.


      • Las Galerasiin ihastunut
        tuli aivan kirjoitti:

        nälkä,lukiessani edellistä.Nam nam!Lomalla ei lasketa kaloreita.Ensi talven matka Grand Paradiseen onkin varattu ja matkan varausmaksu on maksettu,jeee!Kiitos siellä käyneille kirjoituksistanne,niistä oli paljon apua hotellin valinnassa.

        Pari viikkoa sitten tultiin kotiin ja vaikka heti voisin lähteä uudestaan :)

        Blogissani on muutama kuva reissusta, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa.

        http://undyingluv.vuodatus.net/blog/1836817


      • 11 kuukautta
        Las Galerasiin ihastunut kirjoitti:

        Pari viikkoa sitten tultiin kotiin ja vaikka heti voisin lähteä uudestaan :)

        Blogissani on muutama kuva reissusta, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa.

        http://undyingluv.vuodatus.net/blog/1836817

        Aika pitkälle tasan 11 kuukauden päästä olen matkalla Las Galerasiin,Grand Paradiseen."Sitä jaksaa paremmin,kun on mitä odottaa".Mutta,kiitos ihanista lomakuvista!


      • samanassa joulukuussa
        Las galerasiin ihastunut kirjoitti:

        Meidän poppoo oli siis samaan aikaan kyseisessä hotellissa. Kokemukset meillä hyvin samankaltaiset, te vaan olette katselleet ympäristöä paljon enemmän...

        El Capitoon menimme ratsain ja maisemat olivat aivan upeat.
        Kävimme myös Los Haitises-retkellä, joka oli ihan kiva. Cayo Levantado-saarelle menimme retkellä lounastamaan ja siellä oli myöskin aikaa uida mahtavalla rannalla. Mielestämme mitään muuta nähtävää siellä ei sitten ollutkaan.
        Valaat onnistuimme pongaamaan eräänä päivänä aivan oman hotellin rannalla aurinkoa ottaessa. Horisontissa näkyi hienosti valaitten pyrstöjen heilahtelut.


        Kukko herätti aamuisin ja kaikki sujui hienosti.
        Me olisimme hienosti voineet vielä toiset pari viikkoa perään.

        Kun hotelilla lorvailu alkaa kyllästyttää, kannattaa ehdottomasti mennä pääkaupunkiin. siellä on muchospaljon nähtävää ja ostoskeskuksia ja "nykyaikasempaa" menoa kuin tuolla las galerasissa..
        matka esim taksilla, hotellit ei älykalliita. karibianmereen uimaan ;)


      • viaje
        samanassa joulukuussa kirjoitti:

        Kun hotelilla lorvailu alkaa kyllästyttää, kannattaa ehdottomasti mennä pääkaupunkiin. siellä on muchospaljon nähtävää ja ostoskeskuksia ja "nykyaikasempaa" menoa kuin tuolla las galerasissa..
        matka esim taksilla, hotellit ei älykalliita. karibianmereen uimaan ;)

        Kuinkahan monta tuntia suurinpiirtein autolla ajomatka kestää Samanasta-Santo Domingoon?


      • sdgszdgdsg
        viaje kirjoitti:

        Kuinkahan monta tuntia suurinpiirtein autolla ajomatka kestää Samanasta-Santo Domingoon?

        4 tuntia, pomppujen takia. mut matkalle juotavaa mukaan, kannattaa mennä yöks sinne.


      • JEE!
        sdgszdgdsg kirjoitti:

        4 tuntia, pomppujen takia. mut matkalle juotavaa mukaan, kannattaa mennä yöks sinne.

        Me lähdetää huomenna Dominikaaniseen tasavaltaa samanaan ja las galerasii niin voisko joku kertoo että missä kaupungissa ne "nykyaikaisemmat" jutut on ???


      • Ellviira
        JEE! kirjoitti:

        Me lähdetää huomenna Dominikaaniseen tasavaltaa samanaan ja las galerasii niin voisko joku kertoo että missä kaupungissa ne "nykyaikaisemmat" jutut on ???

        Tässä varmasti tarkoitettuun Dominikaanisen tasavallan pääkaupunkia Santo Domingoa, joka sijaitsee maan etelärannikolla.


      • vielä kuukausi
        Ellviira kirjoitti:

        Tässä varmasti tarkoitettuun Dominikaanisen tasavallan pääkaupunkia Santo Domingoa, joka sijaitsee maan etelärannikolla.

        Hei, kiva lukea kommenttejanne paikasta ja hotellista. Olen lähdössä sinne yksikseni ja mietinkin, onko siellä naisihmisen turvallista kulkea jalan ja paikallisissa kulkuvälineissä? Riittääkö englannin kieli vai pitäisikö osata ranskaa tai espanjaa lisäksi? Ja tärkein: mitä lienee odotettavissa sään suhteen tammi-helmikuun vaihteessa? Sadetta vai paistetta?


      • Tammisaaresta
        Las Galerasiin ihastunut kirjoitti:

        Pari viikkoa sitten tultiin kotiin ja vaikka heti voisin lähteä uudestaan :)

        Blogissani on muutama kuva reissusta, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa.

        http://undyingluv.vuodatus.net/blog/1836817

        Kiitos upeista kuvista, kiva katsella!" Tietääkö kukaan mikä sää siellä ollut kun netin mukaan sataa??


      • TT
        vielä kuukausi kirjoitti:

        Hei, kiva lukea kommenttejanne paikasta ja hotellista. Olen lähdössä sinne yksikseni ja mietinkin, onko siellä naisihmisen turvallista kulkea jalan ja paikallisissa kulkuvälineissä? Riittääkö englannin kieli vai pitäisikö osata ranskaa tai espanjaa lisäksi? Ja tärkein: mitä lienee odotettavissa sään suhteen tammi-helmikuun vaihteessa? Sadetta vai paistetta?

        Olisi kiva kuulla mikä tosiaan sää on siellä tällä hetkellä niin tietäisi mitä matkalaukkuun pakata. Ennusteiden mukaan satais mutta onko niin?

        Vai pärjääkö pelkillä shortsi,t-paita, hellemekko- linjalla?

        t.14.1. tuonne lähtijä


      • jartsa-71
        TT kirjoitti:

        Olisi kiva kuulla mikä tosiaan sää on siellä tällä hetkellä niin tietäisi mitä matkalaukkuun pakata. Ennusteiden mukaan satais mutta onko niin?

        Vai pärjääkö pelkillä shortsi,t-paita, hellemekko- linjalla?

        t.14.1. tuonne lähtijä

        ... hyvä sää linkki.
        http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=mamk&LAND=DR®ION=0015&WMO=784....
        Ennuste on vaan kyll Samanan kylään, jossa itse olin. Sieltä on n. 25 km Las Galeras:n, joka on niemimaan pohjois puolella, kun Santa barbara de Samana on eteläpuolella. Oheisen linkin ennusteet on pitänyt parhaiten päällä.
        Itse palasin sieltä tänään. Muutama viime päivä oli epävakaista ja sateistakin, mutta suht lämmintä. Sitten kun arska paistaa, niin huh huh.
        Vaikka oli epävakaistakin, niin shortsi linjalla pärjäs vallan mainioisti.
        Oikein hauskaa lomaa !!

        -j-


      • vielä kuukausi
        jartsa-71 kirjoitti:

        ... hyvä sää linkki.
        http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=mamk&LAND=DR®ION=0015&WMO=784....
        Ennuste on vaan kyll Samanan kylään, jossa itse olin. Sieltä on n. 25 km Las Galeras:n, joka on niemimaan pohjois puolella, kun Santa barbara de Samana on eteläpuolella. Oheisen linkin ennusteet on pitänyt parhaiten päällä.
        Itse palasin sieltä tänään. Muutama viime päivä oli epävakaista ja sateistakin, mutta suht lämmintä. Sitten kun arska paistaa, niin huh huh.
        Vaikka oli epävakaistakin, niin shortsi linjalla pärjäs vallan mainioisti.
        Oikein hauskaa lomaa !!

        -j-

        Pari viikkoa tässä vielä ehdin seurailla tilannetta ennen lähtöä. Voitko kommentoida vielä turvallisuusnäkökohtia yksin matkaavan naisen kannalta. Uskaltaako lähteä omatoimisiin retkiin hotellin ulkopuolelta ja liikkua julkisilla? Jos vielä jaksat, niin kerro mikä oli parasta lomallasi? Hyvää talven jatkoa. t. tuo vielä kuukausi (28.12) nimimerkki


      • minä vaan
        Ellviira kirjoitti:

        Tässä varmasti tarkoitettuun Dominikaanisen tasavallan pääkaupunkia Santo Domingoa, joka sijaitsee maan etelärannikolla.

        kiitos


      • jartsa-71
        vielä kuukausi kirjoitti:

        Pari viikkoa tässä vielä ehdin seurailla tilannetta ennen lähtöä. Voitko kommentoida vielä turvallisuusnäkökohtia yksin matkaavan naisen kannalta. Uskaltaako lähteä omatoimisiin retkiin hotellin ulkopuolelta ja liikkua julkisilla? Jos vielä jaksat, niin kerro mikä oli parasta lomallasi? Hyvää talven jatkoa. t. tuo vielä kuukausi (28.12) nimimerkki

        Parasta oli ilmasto, aurinko :-), hotellin ystävällinen henkilökunta, AI (rahaa ei mennyt kuin retkiin ja tuliaisiin) ja hauskat ihmiset joihin reissussa tutustu. Samanan "kaupungissa" oli oikeesti kylä sai tuntumaa paikallisetn illan viettoon ja näki heidän menoa. Las galeras on huomattavasti hiljaisempi paikka paikallis menon puolesta.
        Kyllä retket on turvallisia. Itsekkin reissasin yksin mutta oli niillä monellakin suomalaisia ja muun maalaisia, joiden kanssa tuli turistua ja tutustuttua. Tuttavia kyllä löytyy, se on vaan itsestä kiinni.
        Ostin retket paikallisilta välittäjiltä. Oli 20-30 taalaa halvempii kuin mitä oman matkatoimiston, vaikka oli po samoja retkii. Sitä en tiedä miten retkiä myytiin las galerasissa.
        Samana-citystä retkiä voi ostaa bahia principe- hotelliketjun "karamellitaloista" tai niiden edustalta. Käy ihmeessä cayo levantado- saarella, aivan upea paikka. Veneet sinne lähtee samanan satamasta
        Paikalliset "bussit" on sitten useasti pakettiautoja, joissa on penkit n. 10 henkelle. Matka samanaan las galerasista maksoi 100 DOP eli 2 e. Kannattaa varata sopivaa rahaa ja maksaa matkan päättyessä, muuten voit saada takasin mitä sattuu.


      • vielä kuukausi 28.12
        jartsa-71 kirjoitti:

        Parasta oli ilmasto, aurinko :-), hotellin ystävällinen henkilökunta, AI (rahaa ei mennyt kuin retkiin ja tuliaisiin) ja hauskat ihmiset joihin reissussa tutustu. Samanan "kaupungissa" oli oikeesti kylä sai tuntumaa paikallisetn illan viettoon ja näki heidän menoa. Las galeras on huomattavasti hiljaisempi paikka paikallis menon puolesta.
        Kyllä retket on turvallisia. Itsekkin reissasin yksin mutta oli niillä monellakin suomalaisia ja muun maalaisia, joiden kanssa tuli turistua ja tutustuttua. Tuttavia kyllä löytyy, se on vaan itsestä kiinni.
        Ostin retket paikallisilta välittäjiltä. Oli 20-30 taalaa halvempii kuin mitä oman matkatoimiston, vaikka oli po samoja retkii. Sitä en tiedä miten retkiä myytiin las galerasissa.
        Samana-citystä retkiä voi ostaa bahia principe- hotelliketjun "karamellitaloista" tai niiden edustalta. Käy ihmeessä cayo levantado- saarella, aivan upea paikka. Veneet sinne lähtee samanan satamasta
        Paikalliset "bussit" on sitten useasti pakettiautoja, joissa on penkit n. 10 henkelle. Matka samanaan las galerasista maksoi 100 DOP eli 2 e. Kannattaa varata sopivaa rahaa ja maksaa matkan päättyessä, muuten voit saada takasin mitä sattuu.

        Kiitos, oli mukava lukea lisää matkastasi. Alkaa tässä matkakuume nousta ja tuntuu, ettei välttämättä osaa kaikkea huomioida ennen lähtöä. Vielä yksi tärkeä kysymys tulee mieleen: otitko dollareita Suomesta ja missä vaihdoit valuuttaa? Ymmärsin, että Galerasin ainoa paikka, missä voisi nostaa kortilla rahaa, oli jotenkin rajattu vain sen hotellin asiakkaille....


      • fiestamb
        vielä kuukausi kirjoitti:

        Hei, kiva lukea kommenttejanne paikasta ja hotellista. Olen lähdössä sinne yksikseni ja mietinkin, onko siellä naisihmisen turvallista kulkea jalan ja paikallisissa kulkuvälineissä? Riittääkö englannin kieli vai pitäisikö osata ranskaa tai espanjaa lisäksi? Ja tärkein: mitä lienee odotettavissa sään suhteen tammi-helmikuun vaihteessa? Sadetta vai paistetta?

        Meillä helmikuun 4pvä lähtö samanaan ja cayo levantado hotelliin. Hieman mietityttää nämä viime ajan tapahtumat .Toivottavasti sää suosii meitä kaikkia, aurinkolomaa odottelen. valasretki tuli varattua finmatkoilta,nyt kyllä harmittaa kun luin noita matkajuttuja.onko samaan hotelliin tulijoita.


    • saverili

      Tänään varattiin ihan extempore matka Las Galerakseen ja Grand Paradiseen. Kuihkahan maalaisten käy kun lähtöön vaiviaset puolitoista viikkoa? Lämmintä odotellaan nyt illan pakkasia katsoessa -25 astetta.. Ehkäpä Las Galeraksessa lämpimämpää? Meillä lähdössä mukaan 8-v tytär. Liekkö saman ikäisiä mukana?

      • snorklaamaan

        Tietääkö joku, voiko hotellin (Grand Paradise) rannalta snorklata? Olisiko rannasta max. 200 metrin säteellä koralleja tai muuta mielenkiintoista? Onko lähellä jotain muuta rantaa jossa voisi snorklata? Ilmeisesti hotellin läheltä voi vuokrata veneen kuskeineen ja ajaa snorklausmestoille. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia, miten tuo onnistuu. Ylempänä joku mainitsi Fronton rannan, pääseekö sinne muuten kuin veneellä, mönkijällä?

        Sitten vielä tuosta Immodiumista. Lääke voi auttaa pieniin ruoansulatusongelmiin, mutta
        jos on saanut ihan oikean vatsapöpön, tuo lääke vain blokkaa mahan jolloin pöpöt eivät
        pääse elimistöstä pois ja tilanne vain pahenee.


      • minä vaan
        snorklaamaan kirjoitti:

        Tietääkö joku, voiko hotellin (Grand Paradise) rannalta snorklata? Olisiko rannasta max. 200 metrin säteellä koralleja tai muuta mielenkiintoista? Onko lähellä jotain muuta rantaa jossa voisi snorklata? Ilmeisesti hotellin läheltä voi vuokrata veneen kuskeineen ja ajaa snorklausmestoille. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia, miten tuo onnistuu. Ylempänä joku mainitsi Fronton rannan, pääseekö sinne muuten kuin veneellä, mönkijällä?

        Sitten vielä tuosta Immodiumista. Lääke voi auttaa pieniin ruoansulatusongelmiin, mutta
        jos on saanut ihan oikean vatsapöpön, tuo lääke vain blokkaa mahan jolloin pöpöt eivät
        pääse elimistöstä pois ja tilanne vain pahenee.

        meillä oli katamaraani retki Augustolta (jokupaikallinen) ja siellä päästiin snorklaamaan. oli tosi hienon näköstä mutta voin sanoa että augustolta ei kannata kyllä retkiään ostaa! oli hieno retki mutta ei sellainen mitä kuvauksissa näytettiin ja mönijäsafarikin oli augustolta eikä sekään ollut kuvauksen mukainen.


      • 74 nainen

        Kiitos Jartsalle hyvistä vinkeistä. Kirjoitin jo ylös missä kantsii käydä ja käyn =O)

        Kannaattaako Jartsa matkalle ottaa Dominikaanisia pesoja vain mukaan vai maksoitko usein millä valuutalla? Käykö visa missään?

        Tarviiko siellä matkalla muuten ollenkaan neuletta, on niin vaikea ajatella näis pakkasissa et pakkais vain mukaan sortsit ja tpaitoja?

        Kaikki vinkit tervetulleita ja edeltävälle tiedoksi että meidän perheessä mukana on melkein 8vuotias kiva reipas poika joka varmasti leikkis tyttärenne kanssa jos satuttte Grand Paradiseen vain samaan aikaan. Me olemme siellä kaks viikkoa ja lähtö 14.1.2010.

        terkkusin,

        74 nainen Tammisaaresta


      • saverili
        74 nainen kirjoitti:

        Kiitos Jartsalle hyvistä vinkeistä. Kirjoitin jo ylös missä kantsii käydä ja käyn =O)

        Kannaattaako Jartsa matkalle ottaa Dominikaanisia pesoja vain mukaan vai maksoitko usein millä valuutalla? Käykö visa missään?

        Tarviiko siellä matkalla muuten ollenkaan neuletta, on niin vaikea ajatella näis pakkasissa et pakkais vain mukaan sortsit ja tpaitoja?

        Kaikki vinkit tervetulleita ja edeltävälle tiedoksi että meidän perheessä mukana on melkein 8vuotias kiva reipas poika joka varmasti leikkis tyttärenne kanssa jos satuttte Grand Paradiseen vain samaan aikaan. Me olemme siellä kaks viikkoa ja lähtö 14.1.2010.

        terkkusin,

        74 nainen Tammisaaresta

        Tulemme Grand Paradiseen vasta viikko teidän jälkeen. Itse olen miettinyt myös tuota valuutta hommaa??!! Taidan päätyä ottamaan mukaan vähän USD ja Euroja sekä Visa-kortin. Neuleita en meinannut pakata mukaan. Anoastaan lentokoneessa voi joskus kylmä tulla eli joku ohut neuletakki on varmaan ok.


      • jartsa-71
        74 nainen kirjoitti:

        Kiitos Jartsalle hyvistä vinkeistä. Kirjoitin jo ylös missä kantsii käydä ja käyn =O)

        Kannaattaako Jartsa matkalle ottaa Dominikaanisia pesoja vain mukaan vai maksoitko usein millä valuutalla? Käykö visa missään?

        Tarviiko siellä matkalla muuten ollenkaan neuletta, on niin vaikea ajatella näis pakkasissa et pakkais vain mukaan sortsit ja tpaitoja?

        Kaikki vinkit tervetulleita ja edeltävälle tiedoksi että meidän perheessä mukana on melkein 8vuotias kiva reipas poika joka varmasti leikkis tyttärenne kanssa jos satuttte Grand Paradiseen vain samaan aikaan. Me olemme siellä kaks viikkoa ja lähtö 14.1.2010.

        terkkusin,

        74 nainen Tammisaaresta

        Mulla oli euroja ja vähän dollareita, kun menin ja vaihdoin paikanpäällä.
        Samana-cityssä oli ainakin muutama pankki ja automaatti.
        Hotellissa pysty vaihtaan euroja ja dollareita pesoiksi, hotelleissa on vaan luonnollisesti melko huonot vaihtokurssit.
        Las Galerasin rahanvaihto pakoista en tiedä.
        Yleensä tuli hieman edullisemmaksi, kun maksoi retket tai ostokset pesoilla. Retkien hinnat esitettiin aina dollareina, mutta pesoillakin pysty maksamaan.
        Itse ottaisin mukaan suomesta sekä pesoja, että dollareita. Täällä on kuitenkin paremmat vaihtokurssit.
        Suomessa on vaan DOP harvinainen valuutta, joten ne kannattaa tilata pankkiin valmiiksi 2 vrk aikasemmin.
        Kannattaa vaan pyytää paljon pieniä seteleitä 100, 200, 500 ja 1000 DOP), että on tasarahaa, jolla maksaa.
        Lentoasemalla ostokset pysty maksamaan myös euroilla, takaisin sai dollareita.
        Visa käy hotellissa, en maksaisi sillä liikkeissä.

        -J-


      • vielä kuukausi 28.12
        jartsa-71 kirjoitti:

        Mulla oli euroja ja vähän dollareita, kun menin ja vaihdoin paikanpäällä.
        Samana-cityssä oli ainakin muutama pankki ja automaatti.
        Hotellissa pysty vaihtaan euroja ja dollareita pesoiksi, hotelleissa on vaan luonnollisesti melko huonot vaihtokurssit.
        Las Galerasin rahanvaihto pakoista en tiedä.
        Yleensä tuli hieman edullisemmaksi, kun maksoi retket tai ostokset pesoilla. Retkien hinnat esitettiin aina dollareina, mutta pesoillakin pysty maksamaan.
        Itse ottaisin mukaan suomesta sekä pesoja, että dollareita. Täällä on kuitenkin paremmat vaihtokurssit.
        Suomessa on vaan DOP harvinainen valuutta, joten ne kannattaa tilata pankkiin valmiiksi 2 vrk aikasemmin.
        Kannattaa vaan pyytää paljon pieniä seteleitä 100, 200, 500 ja 1000 DOP), että on tasarahaa, jolla maksaa.
        Lentoasemalla ostokset pysty maksamaan myös euroilla, takaisin sai dollareita.
        Visa käy hotellissa, en maksaisi sillä liikkeissä.

        -J-

        Kiitti Jartsa-71. Löysinkin täältä jo vastaukset valuuttakysymyksiin. Hyvää matkaa 14. ja 21.tammikuuta lähtijöille ja toivotaan, että saadaan kaikki nauttia hienoista ilmoista ja kokemuksista.


      • 74 nainen
        vielä kuukausi 28.12 kirjoitti:

        Kiitti Jartsa-71. Löysinkin täältä jo vastaukset valuuttakysymyksiin. Hyvää matkaa 14. ja 21.tammikuuta lähtijöille ja toivotaan, että saadaan kaikki nauttia hienoista ilmoista ja kokemuksista.

        Hei,
        Jaa-a uskaltaako tuonne lähteä kun Haitilla ollut maanjäristys, tietääkö kukaan paikalla olevista, mikä tilanne siellä?

        t.Tammisaaren äippä


      • Jade 1000
        74 nainen kirjoitti:

        Hei,
        Jaa-a uskaltaako tuonne lähteä kun Haitilla ollut maanjäristys, tietääkö kukaan paikalla olevista, mikä tilanne siellä?

        t.Tammisaaren äippä

        Ilmeisesti kaikki on siellä ok, järistys on kyllä tuntunut Dominikaanisen puolella useissa paikoissa. Ulkomiministeriön sivuilla ei ainakaan vielä ollut Dominikaanisen puolelta mitään. Haitista oli tiedote.

        Huomenna aamulla lähdetään Samanaan.


      • 74
        Jade 1000 kirjoitti:

        Ilmeisesti kaikki on siellä ok, järistys on kyllä tuntunut Dominikaanisen puolella useissa paikoissa. Ulkomiministeriön sivuilla ei ainakaan vielä ollut Dominikaanisen puolelta mitään. Haitista oli tiedote.

        Huomenna aamulla lähdetään Samanaan.

        Toivotaan että ei sitten järise koko lomaa lujaa!

        huh, huh, onpa tämä jännää tämä matkan odotus =)


      • saverili
        74 nainen kirjoitti:

        Hei,
        Jaa-a uskaltaako tuonne lähteä kun Haitilla ollut maanjäristys, tietääkö kukaan paikalla olevista, mikä tilanne siellä?

        t.Tammisaaren äippä

        Hei!
        Meillä on vielä viikko aikaa seurata tilanetta, mutta esim. Um:n sivuilla ei ole mitään viitteitä siitä etteikö Dominikaanisiin voisi matkustaa ihan turvallisesti. Jälkijäristyksiä näyttäisi oleenn Haitilla 27kpl (http://www.seismo.helsinki.fi/fi/havainto/maanjaristykset/tele/tele2.html ). Itsekseni itseäni olen rauhoitellut, että sinnehän mennään, jos ei maamme viranomaiset nimenomaan kiellä menemistä.


      • Yksi äiti
        saverili kirjoitti:

        Hei!
        Meillä on vielä viikko aikaa seurata tilanetta, mutta esim. Um:n sivuilla ei ole mitään viitteitä siitä etteikö Dominikaanisiin voisi matkustaa ihan turvallisesti. Jälkijäristyksiä näyttäisi oleenn Haitilla 27kpl (http://www.seismo.helsinki.fi/fi/havainto/maanjaristykset/tele/tele2.html ). Itsekseni itseäni olen rauhoitellut, että sinnehän mennään, jos ei maamme viranomaiset nimenomaan kiellä menemistä.

        Eilen tulin Las Galerasista ja olin paikalla, kun järistys tapahtui.
        Kannattaa miettiä lähteekö nyt ko. paikkaan. Samana on mannerlaattojen päällä ja kohta merkitty punaisella. Viimeksi tuhoisa järistys 1946. Järistys tuntui myös Las Galerasissa ja seuraavana päivänä oli jälikjäristys Samanassa. Paljon satoi. Lämmintä kuitenkin on. Ottakaa mukaan maitohappobakteereja ja välttäkää salaatteja. Suomalaisilla useimmila oli ripuli, yksi nuori poika myös sairaalassa tiputuksessa. Hyvä käyttää myös käsidesiä jatkuvasti, ennen ruokailua, jälkeen jne..Perheestäni sairastui vain mieheni, minä ja lapset säilyimme. Samaa sanon Auguston retkistä, vaikka halvempia -> ei toiminut katamaraani-retki.


      • hyvä reissu
        Yksi äiti kirjoitti:

        Eilen tulin Las Galerasista ja olin paikalla, kun järistys tapahtui.
        Kannattaa miettiä lähteekö nyt ko. paikkaan. Samana on mannerlaattojen päällä ja kohta merkitty punaisella. Viimeksi tuhoisa järistys 1946. Järistys tuntui myös Las Galerasissa ja seuraavana päivänä oli jälikjäristys Samanassa. Paljon satoi. Lämmintä kuitenkin on. Ottakaa mukaan maitohappobakteereja ja välttäkää salaatteja. Suomalaisilla useimmila oli ripuli, yksi nuori poika myös sairaalassa tiputuksessa. Hyvä käyttää myös käsidesiä jatkuvasti, ennen ruokailua, jälkeen jne..Perheestäni sairastui vain mieheni, minä ja lapset säilyimme. Samaa sanon Auguston retkistä, vaikka halvempia -> ei toiminut katamaraani-retki.

        Tulimme kotiin 8.1 ja olimme Las Galerasissa ja Grand Paradisessa. Meillä oli hyvä sää lähes koko reissun 1 sadepäivä ja 2-3 muuten pilvistä.
        Hotelli oli ihan kiva ja ruoka ja juoma hyvää. Kannattaa varata imodiumia mukaan meillä perheessä lähes kaikilla jossain vaiheessa pieni ripuli.
        Dollareilla voi maksaa melkein missä vain, mutta kannattaa ainakin jossain vaiheessa vaihtaa myös paikallista valuuttaa.
        Finnmatkojen retki los haitises jne oli kiva ja suosittelen myös hotellilla myytävää mönkiäsafaria. Safari ei ole mikään kevyt päivä, mutta siinä näkee todella paljon paikallista elämää.
        Mulla oli muutama neule mukana, mutta ei tarvinnut käyttää. Vaikka satoikin , niin uikkareilla ja t-paidalla pärjäsi. Hyvää matkaa vain kaikille.


      • perhereissaajat
        Yksi äiti kirjoitti:

        Eilen tulin Las Galerasista ja olin paikalla, kun järistys tapahtui.
        Kannattaa miettiä lähteekö nyt ko. paikkaan. Samana on mannerlaattojen päällä ja kohta merkitty punaisella. Viimeksi tuhoisa järistys 1946. Järistys tuntui myös Las Galerasissa ja seuraavana päivänä oli jälikjäristys Samanassa. Paljon satoi. Lämmintä kuitenkin on. Ottakaa mukaan maitohappobakteereja ja välttäkää salaatteja. Suomalaisilla useimmila oli ripuli, yksi nuori poika myös sairaalassa tiputuksessa. Hyvä käyttää myös käsidesiä jatkuvasti, ennen ruokailua, jälkeen jne..Perheestäni sairastui vain mieheni, minä ja lapset säilyimme. Samaa sanon Auguston retkistä, vaikka halvempia -> ei toiminut katamaraani-retki.

        Grand Paradisesta PALATTIIN eilen kahden viikon lomailun jälkeen. Paikka paratiisi, kaks viikkoa 32 ja ei enää satanut kuin pari kertaa hetken eikä tärinöitä tuntunut tippaakaan ja uskotaan että jännitteet tuolla saarella jo purkautuneet.

        Palaan paremmalla ajalla, vielä aikaero tuntuu =)

        Suosittelen paikka, aivan ihana!


      • vacaciones
        perhereissaajat kirjoitti:

        Grand Paradisesta PALATTIIN eilen kahden viikon lomailun jälkeen. Paikka paratiisi, kaks viikkoa 32 ja ei enää satanut kuin pari kertaa hetken eikä tärinöitä tuntunut tippaakaan ja uskotaan että jännitteet tuolla saarella jo purkautuneet.

        Palaan paremmalla ajalla, vielä aikaero tuntuu =)

        Suosittelen paikka, aivan ihana!

        Kiva kuulla,että paikka oli ihana.Olen lähdössä sinne Las Galerasiin ja Grand Paradiseen Helmikuun 18.päivä ja kahdeksi viikkoa.Jännittää!!! Kun,olet palautunut,odotan innolla matkakertomusta ja ym.uutta tietoa paikasta.Kiitos!!!


      • pexipexi
        vacaciones kirjoitti:

        Kiva kuulla,että paikka oli ihana.Olen lähdössä sinne Las Galerasiin ja Grand Paradiseen Helmikuun 18.päivä ja kahdeksi viikkoa.Jännittää!!! Kun,olet palautunut,odotan innolla matkakertomusta ja ym.uutta tietoa paikasta.Kiitos!!!

        Olimme GP:ssä 28.1.-12.2.2010

        Öisin satoi vettä, mutta kaikki päivät olivat aurinkoisia ja lämmintä yli 30 astetta.

        Grand Paradise on mukavimpia All Inclusivehotelleja joissa olen ollut. Ruoka hyvää, palvelu pelasi
        ja hotellin ranta tosi hieno. Huoneemme oli aivan riittävää tasoa, kaikki toimi ja siivooja piti
        paikat puhtaina. Vettä ja limua riitti koko ajan huoneen jääkaapista. Vettä tuotiin joka
        päivä tai joka toinen päivä gallonan kokoinen purkki. Alueen koko oli järjellinen, ja välimatkat
        baarien, rantojen, respan yms. suhteen olivat sopivan lyhyitä.

        Rahaa vaihtui Las Galerasin kylän pankissa/vaihtopisteissä hintaan 1 euro=48-49 pesoa.
        Samaan aikaan esim. Forexista eurolla sai 46-47. Rahaa tuolla ei tietty kulunut paljon muuhun
        kuin retkiin, jotka voi maksaa euroilla. Eurojen vaihtokurssi verrattuna USD oli 1,5, samaan
        aikaan Forexilta sai eurolla 1,3 USD, joten jättäkää ne USD:t vaihtamatta.
        Ainoa hyvä syy ottaa USD:itä mukaan on tippiraha, eli tilatkaa Forexiin tai pankkiin etukäteen
        50 kpl yhden dollarin seteleitä, niin tippaaminen helpottuu. Meillä kun ei tippidollareita ollut,
        ratkaisimme asian niin, että annoimme tippiä 100 pesoa kerrallaan (n. 3 dollaria), mutta kolme kertaa
        harvemmin, saahan sitten kerralla tosi leveän hymyn.

        Valasretkellä käytiin, mutta valaat eivät osallistuneet samalle retkelle, onneksi nähtiin pari delfiiniparvea.

        Varsinaisia nähtävyyksiä tuolla suunnalla ei ollut, paitsi että luonto itsessään oli suuri nähtävyys.
        Lähellä olevat rannat: Rincon, Playita, Madame, Fronton olivat tosi upeita. Niihin pääsee, joko varaamalla
        edellisäivänä kuljetuksen hotellin sukelluskoululta (Scuba Libre) ja maksamalla 10-20 euroa/nenu, jolloin paatissa voi olla 10 henkilöä, tai kävelemällä kylän rantaan milloin vain ja ottamalla yksityiskyyti, joka oli 20-30 euroa/koko paatti. Kaksi henkeä pääsivät näin samoille hinnoille, mutta ei tarvinnut herätä aamulla
        ehtiäkseen Scuba Libren veneeseen, joka peruuttelikin reissuja viime minuutilla, kun ei ollut tarpeeksi kyydittäviä ja tilaakin riitti ja sai itse päättää aikatauluista.

        Kylään kävelee rantaa pitkin n. 5 minuuttia, jos ei jää silittelemään heppaa aina kun sellaisen näkee.
        Asfalttitietä pitkin meni 20 minuuttia.

        Snorklaamaan pääsee hotellin rannalta, maksamalla 10 euroa pääsystä aidatulle Aquarium-alueelle, tai
        snorklaamalla rannasta suoraan merelle n. 150-200 metriä, jossa vesi tosi kirkasta, mutta emme löytäneet
        kovin hienoja riuttoja, mutta ihan jees silti, ja tuli hyvää liikuntaa. Madame ranta ehkä hienoin snorklauskokemus, joskin siellä kuolleen riutan päälle kasvanut sinne tänne uutta korallia.
        Frontonilla sama juttu, mutta ranta enemmän arka merenkäynnille. Rinconilla kannattaa kävellä n. 200 metriä rantaravintoloista Haitiin päin ja siinä olevan kallion jälkeen hypätä mereen snorklailemaan. Kuollutta korallia sielläkin paljon ja vähän elävää.

        Hieno reissu kaiken kaikkiaan jos tykkää luonnosta ja löhöilystä, hotellissa oli kyllä kaikenlaista kivaa puuhaakin animaattorien piiskaamana (volleyball, archery, petanque, ping pong ja diskokin muutamia mainitakseni).

        Finnmatkojen oppaat saavat tällä kertaa arvosanan kiitettävä toiminnastaan.


      • pexipexip
        pexipexi kirjoitti:

        Olimme GP:ssä 28.1.-12.2.2010

        Öisin satoi vettä, mutta kaikki päivät olivat aurinkoisia ja lämmintä yli 30 astetta.

        Grand Paradise on mukavimpia All Inclusivehotelleja joissa olen ollut. Ruoka hyvää, palvelu pelasi
        ja hotellin ranta tosi hieno. Huoneemme oli aivan riittävää tasoa, kaikki toimi ja siivooja piti
        paikat puhtaina. Vettä ja limua riitti koko ajan huoneen jääkaapista. Vettä tuotiin joka
        päivä tai joka toinen päivä gallonan kokoinen purkki. Alueen koko oli järjellinen, ja välimatkat
        baarien, rantojen, respan yms. suhteen olivat sopivan lyhyitä.

        Rahaa vaihtui Las Galerasin kylän pankissa/vaihtopisteissä hintaan 1 euro=48-49 pesoa.
        Samaan aikaan esim. Forexista eurolla sai 46-47. Rahaa tuolla ei tietty kulunut paljon muuhun
        kuin retkiin, jotka voi maksaa euroilla. Eurojen vaihtokurssi verrattuna USD oli 1,5, samaan
        aikaan Forexilta sai eurolla 1,3 USD, joten jättäkää ne USD:t vaihtamatta.
        Ainoa hyvä syy ottaa USD:itä mukaan on tippiraha, eli tilatkaa Forexiin tai pankkiin etukäteen
        50 kpl yhden dollarin seteleitä, niin tippaaminen helpottuu. Meillä kun ei tippidollareita ollut,
        ratkaisimme asian niin, että annoimme tippiä 100 pesoa kerrallaan (n. 3 dollaria), mutta kolme kertaa
        harvemmin, saahan sitten kerralla tosi leveän hymyn.

        Valasretkellä käytiin, mutta valaat eivät osallistuneet samalle retkelle, onneksi nähtiin pari delfiiniparvea.

        Varsinaisia nähtävyyksiä tuolla suunnalla ei ollut, paitsi että luonto itsessään oli suuri nähtävyys.
        Lähellä olevat rannat: Rincon, Playita, Madame, Fronton olivat tosi upeita. Niihin pääsee, joko varaamalla
        edellisäivänä kuljetuksen hotellin sukelluskoululta (Scuba Libre) ja maksamalla 10-20 euroa/nenu, jolloin paatissa voi olla 10 henkilöä, tai kävelemällä kylän rantaan milloin vain ja ottamalla yksityiskyyti, joka oli 20-30 euroa/koko paatti. Kaksi henkeä pääsivät näin samoille hinnoille, mutta ei tarvinnut herätä aamulla
        ehtiäkseen Scuba Libren veneeseen, joka peruuttelikin reissuja viime minuutilla, kun ei ollut tarpeeksi kyydittäviä ja tilaakin riitti ja sai itse päättää aikatauluista.

        Kylään kävelee rantaa pitkin n. 5 minuuttia, jos ei jää silittelemään heppaa aina kun sellaisen näkee.
        Asfalttitietä pitkin meni 20 minuuttia.

        Snorklaamaan pääsee hotellin rannalta, maksamalla 10 euroa pääsystä aidatulle Aquarium-alueelle, tai
        snorklaamalla rannasta suoraan merelle n. 150-200 metriä, jossa vesi tosi kirkasta, mutta emme löytäneet
        kovin hienoja riuttoja, mutta ihan jees silti, ja tuli hyvää liikuntaa. Madame ranta ehkä hienoin snorklauskokemus, joskin siellä kuolleen riutan päälle kasvanut sinne tänne uutta korallia.
        Frontonilla sama juttu, mutta ranta enemmän arka merenkäynnille. Rinconilla kannattaa kävellä n. 200 metriä rantaravintoloista Haitiin päin ja siinä olevan kallion jälkeen hypätä mereen snorklailemaan. Kuollutta korallia sielläkin paljon ja vähän elävää.

        Hieno reissu kaiken kaikkiaan jos tykkää luonnosta ja löhöilystä, hotellissa oli kyllä kaikenlaista kivaa puuhaakin animaattorien piiskaamana (volleyball, archery, petanque, ping pong ja diskokin muutamia mainitakseni).

        Finnmatkojen oppaat saavat tällä kertaa arvosanan kiitettävä toiminnastaan.

        Retket voi maksaa euroilla, paitsi Finnmatkoilla taisi olla sellainen ohje, että eurot eivät käyneet..
        joten kannattaa kylässä vaihtaa eurot pesoiksi jos haluaa finnmatkojen retkille.

        Hotellin ulkopuolella oli taxi-asema, jossa oli kiinteä USD-pohjainen hinnasto.
        Esim. päivä Samanassa maksoi 60 USD -> 40 euroa. Taxit olivat minibusseja,
        ja pikkuporukan keräämällä kyyti on jo tosi halpaa. Nopeimmillaan väli
        Grand Paradise - Samana sujui n. 40 minuutissa.


    • Saija74

      Hei tuonne matkaajat,

      Olen itse sieltä juuri palannut pari viikkoa sitten ja harmittaa etten ostanut niitä paikallisia CD levyjä joten ei kukaan paikalla käyjä voisi kysyä kappaleiden nimiä mitä soittavat hotellialueella. Olivat niin ihania latinalaisia biisejä.

      Kiitti jos joku ehtii.

      Oih pääsis vielä niihin tunnelmiin tällä kylmyydessä =)
      t.mie

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5769
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      99
      1955
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1951
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      107
      1759
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1568
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1567
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1315
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1184
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      995
    Aihe