Borneon Sipadan

Malesia mielessä

Voisiko joku kohteessa käynyt kirjoittaa kokemuksia ja hieman hinta tietoja mihin hintaan saitte matkanne. Tämä vaikuttaa kaikin puolin kiinnostavalta. En kumminkaan haluaisi maksaa ylihintaa kohteesta. Olenko oikein ymmärtänyt että lennot kannattaa varata suomesta ja majoitus netin kautta jolloin matkan hintaa saa alemmas. Vai onko käsitykseni aivan väärä. Tietenkin sekin kiinnostaa mistä olette varanneet matkanne. Kiitän jo etukäteen tiedon jyväsistä.

6

1770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Horhe80

      Joo itsekkin kyseiseen paikkaan lähdössä huhtikuussa ja lennot ees taas 600 eur. sis. Tampere-Lontoo,Lontoo-Kuala Lumpur ja Kuala Lumpur-Sandakan. Jos haluaa päästä suoraan lähemmäksi Sipadania kannattaa lentää KL:sta Tawauhun josta tunnin bussimatka Sempornan satamaan josta siis veneellä Sipadanille(Yöpyminen saarella kielletty).
      Itseä kiinnostaa onko joku mahdollisesti saanut Uncle Changiin yhteyden etukäteen sähköpostilla? Itellä 4maili mennyt eikä mitään kuulu.

    • Tina S

      Olen Borneolle Sabahiin menossa huhtikuun alussa, KotaKinabalussa hotelli ja retket vielä päättämättä. Kertokaa Sipadanista mitä siellä ?
      Missä muualla aiotte Borneossa ja SAbahissa käydä?
      Kiitoksia vinkeistä.

      • Horhe80

        Sipadan kuuluu maailman TOP5 sukelluskohteisiin(päivittäinen vierailukiintiö joten tarvii varata etukäteen) ja mitään muuta siellä ei sitten olekaan.
        Noin yleisesti Borneolla on lukematon määrä toinen toistaan hienompia luontokohteita joten itsellä on ainakin vaikeuksia päättää mihin aikansa käyttäisi. Maliau Basin mm. kiehtoisi mutta alle viikolla ei siellä ehdi kunnolla paikkoihin tutustua.


      • Hellu 68
        Horhe80 kirjoitti:

        Sipadan kuuluu maailman TOP5 sukelluskohteisiin(päivittäinen vierailukiintiö joten tarvii varata etukäteen) ja mitään muuta siellä ei sitten olekaan.
        Noin yleisesti Borneolla on lukematon määrä toinen toistaan hienompia luontokohteita joten itsellä on ainakin vaikeuksia päättää mihin aikansa käyttäisi. Maliau Basin mm. kiehtoisi mutta alle viikolla ei siellä ehdi kunnolla paikkoihin tutustua.

        Me kävimme mieheni kanssa mm. sipadanin saarella ihan snorklailemassa. Toinen saari jolla kävimme oli siamil. Meillä ei ollut etukäteisvarausta -ei hotelliin eikä "retkelle" Tulimme 1.pv taksilla Tawausta kahden muun samaan suuntaan tulevan kanssa.matka 1 tunti , 20 rm / hlö . Saimme huoneen
        Sipadan inn- hot hinta jotain alle 100 rm. Siisti perus hot.
        Ensi vaikutelma kylästä oli ankea- mutta kyllähän siellä yöpyi. Parhaimman vaikutelman retkien tarjoajista saimme Sipadan Scupa - hinnat ehkä hitusen korkeammat kuin paljon nuorisoa keräävillä uncle cheng (?) ja scuba junkies. Oli muuamia pienempiäkin , mutta veneistä jo sai oman vaikutelman firmojen tasosta - saaret aika kaukana, sipadanille yli tunti vaikka oli kaksi 200 heppasta moottoria. Kovassa allokossa ei niin mukavaa kyytiä.Meille järjestyi heti seur pv retki siamil-saarelle ja seuraavalle pv retki sipadanille.Jos menette vain snorklaamaan -niin allokko voi olla välillä aika hurja ja pel.liivit on pakko olla päällä.Meillä oli kaikki muut sukeltajia veneessä ja siksi kannattaakin pyytää päästä suoraan saaren rantaan ,niin saa viettää aikansa kuten haluaa- varsinkin jos allokko on hurja. sipadanin retki oli tosi kallis -mekin maksettiin siitä muist.350 rm hlö- ja vaan snorklattiin. matkalla nähtiin delfiinejä ja saarella PALJON kilpikonnia ja kaloja.
        kyllä siellä saattaa tosiaan päästä näin ilman varaustakin -varsinkin jos ei ole ihan tarkkaa viipyykö siellä sitten useammankin päivän. Kylässä on Asiaairin toimisto josta ostimme edell iltana( menee kiinni 17.)aamuennon Tawausta KotaKinabaluun 95 rm /hlö ja samasta toimitosta sai myös varattua taksi kyydin 110rm/auto kentälle.
        Kannattaa muuten tullessa Tawaun kentällä katsastaa taksien rivi ,josko joku taksi on sempornasta ja odottaa takaisin ajo kyytiä niin pääsee halvemmalla.
        Muuten matkallamme kiipesimme mt.Kinabalulle -olimme viidakkoretkellä Kinatabanka-joella(Hyvä!) samalla retkellä kävimme Gomatong-cavesilla( Siellä vilisee jättimäisiä torakoita mattona kävelysilloilla ja kaiteilla joten kunnon umpikengät on mukavammat kuin sandaalit)Joella näimme pari nenäapina-laumaa ,käärmeitä ja ison liskon, matakeja ym.Retki ostettiin ed.päivänä Sandakanista retkitoimistosta korkeimmasta kaupungin rakennuksesta. Sandakanin hotelli suositus ease@hotell -aivan rannassa ,keskellä kaupunkia ,siisti ja reilu aamupala 88 rm /huone.
        Siinä päällimäiset.
        Voi kyllä kysellä muutakin suoraan meiltä -vastataan jos [email protected]


      • Tina S

        Kiitos paljon teille hyvistä vinkeistä


    • Marraskuussa 2008

      Itse varasin Air Asian lennot netistä BKK-KL-Tawau. Ottavat ylikiloista lisähinnan,mutta ei ne maksut ketään kaada. Liput edullisia. Varasin sukellukset Billabongdiversin kautta - hoitavat myös snorklausasiakkaita ja heillä on majoitusta Mabulin saarella. Billabongin kautta saa halutessaan lentokenttäkuljetukset Tawau-Semporna privaatisti (n 20€ suunta). Sipadanilla ei majoitusta. Tuota majoitusta en voi suositella, mutta edullista se oli. Mabulin saarella myös parempitasoista majoitusta, mutta erittäin kallista. Mabulin saaren edustalla myös entine nöljynporauslautta uelluskeskuksena.Yksi vaihtoehto on tosiaan kulkea Sempornasta käsin päivittäin. Tosin venekyyti ei ole miellyttävää ja Semporna ei kovin mielenkiintoinen kaupunki. Huom! Sipadanin päiväretket kannattaa varata ajoissa, jotta varmasti sinne pääsette - kävijöiden määrä rajoitettu/päivä. Suosittelen käymistä - vedenalainen maailma mahtavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7731
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3754
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1012
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      705
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe