Panaman matkakertomus

Siksus

Olimme tuossa loppuvuodesta Panama City-Gamboa-Costa Blanca -yhdistelmämatkalla. Loistava yhdistelmä, näin matkasta sai enemmän irti ja näki Panamaa monipuolisesti. Suosittelemme lämpimästi! Voisimme itsekin mennä uudelleen, mutta toisaalta maailmassa on niin paljon paikkoja vielä näkemättä, ettei välttämättä heti tule mentyä samaan paikkaan. Osa porukasta oli esim. koko kaksi viikkoa Costa Blancassa. Toki sieltäkin pääsee retkille, mutta bussimatkoista tulee pitkiä.

Pitkät lennot eivät tuntuneet pahoilta, kun mukana oli lukemista ja vähän evästä (toki lentokoneessakin tarjottiin ruokaa). Välilasku Halifaxissa auttoi myös, mutta siellä ei ikävä kyllä ollut mitään ostettavaa. Wc:ssä pääsi käymään.

Panamalaiset ovat tosi ystävällisiä ja tulevat helposti kysymään, tarvitseeko apua. Aseistettuja poliiseja ja vartijoita on joka paikassa. Kaupoissa on paljon myyjiä ja helposti joku heistä "liimautuu" lähellesi ja kantaa valitsemasi ostokset. Meni hetki ennen kuin suomalainen tähän tottui, mutta pitää ajatella että maassa maan tavalla. Kaupoissa oli se omituisuus, että kassat ovat usein keskellä liikettä. Kassalla muovipussit nidotaan niiteillä (niitinpoistajalla olisi ollut käyttöä!) ja ovella on tarkastaja, että pussi on kiinni ja usein siinä kuittikin nidottuna, johon tarkastaja laittaa merkintänsä. Lähes joka paikassa 50 ja 100 dollarin setelit tarkastetaan, niistä kirjoitetaan vihkoon sarjanumero, ostajan passinnumero ja otetaan vielä ostajalta allekirjoitus. Pienet setelit ovat siis suositeltavia! Dollarit kannattaa vaihtaa jo Suomessa, kuulimme että ainakin Costa Blancalla Decameron-hotellissa rahaa vaihdettiin todella huonolla kurssilla.

Ekat päivät vietimme Panama Cityssä ostoksia tehden. Hotellimme Radisson Decapolis:n vieressä oli Multicentro-ostoskeskus, josta löytyi vaikka mitä ostettavaa. Merkkivaatteet olivat aika Suomen hinnoissa, joten keskityimme halvempiin ostoksiin. Paitoja muutamalla eurolla kappale, samoin kenkiä ja laukkuja. Kävimme myös taksilla Albrook Mall -ostoskeskuksessa. Sieltäkin tarttui mukaan lähinnä vaatteita. Multiplazassa emme käyneet, koska opas sanoi, että siellä on lähinnä merkkiliikkeitä. Nämä kolme ovat Panaman suurimmat ostoskeskukset. Hotelli oli tasokas, buffetaamiainen ihan hyvä ja joka päivä sai juoda hotellin baarissa veloituksetta 20,- dollarilla per huone. Vähän mietimme, kannattaako yksi kaupunkipäivä tuhlata Panaman kanava -retkeen, mutta onneksi teimme näin. Jos olisimme menneet retkelle vasta Costa Blancasta, olisi ollut pitkä bussimatka. Kanavalle voi toki mennä omatoimisestikin vaikka Mirafloresin sulkujen kohdalle, jossa on näköalapaikka, matkamuistomyymälä, kanavaan liittyvä näyttely yms. Mutta kun tuonne asti matkustaa, pitäähän sitä päästä kanavaan risteilemään! Suosittelemme ehdottomasti tekemään Aurinkomatkojen järjestämän retken. Turistiveneet saavat mennä suluista vain kahtena päivänä viikossa ja kun eri paikasta lähdetään ja eri paikkaan päädytään, voisi olla aika hankala järjestää risteilyä omatoimisesti. Risteilimme kanavasta puolet eli 40 km. Venematkan aikana tarjolla oli koko ajan juotavaa ilmaiseksi: vettä ja limsoja sekä yksi ruoka. Retkellä oli paikallinen poika kuvaamassa ja tästä kootun dvd:n sai ostaa (25,- dollaria) joka halusi. Me ostimme. Hyvin toimii Suomessakin ja on mukava näyttää muillekin retkeä. Dvd:llä on muutenkin Panamasta, mm. kanavan historiaa ja Decameron Explorer -retkimainoksia. Kävimme myös vanhassa kaupungissa. Sinne pitää mennä taksilla, koska sinne mennään huonomaineisen slummialueen läpi, jossa eivät kaikki paikallisetkaan uskalla liikkua. Taksista kun ympäristöä katseli, ei todellakaan tehnyt mieli autosta pois! Mutta kun päästiin vanhaan kaupunkiin, tilanne muuttui. Vanhoja rakennuksia, hienoja kirkkoja (kannattaa mennä sisälle!), jalokivimuseo ym.

Gamboan sademetsä oli kiva kokemus. Kävimme yhdellä Aurinkomatkojen retkellä, joka oli ihan ok. Ilmahissillä nousimme vuorelle, mutta ikävä kyllä emme nähneet kauheasti eläimiä, muutamia lintuja lähinnä. Apinasaarelle mentiin veneellä. Loppupäivästä kiertelimme orkidea-, perhos-, käärme- ym. näyttelyjä. Käärmetalo oli pieni pettymys, kun aika moni terraario oli tyhjä. Thaimaassa tottunut vähän suureellisempaan! Gamboassa huomasi, ettei ollut ravintolavaihtoehtoja ja on helppo pyytää kovia hintoja. Vain hotellialueella oli ravintoloita. Mutta vaikka oppaat sanoivat, ettei Gamboassa ole mitään kauppoja, se ei pidä paikkaansa. Me kävimme kävellen Gamboan kylässä (hotellilta voi lainata myös pyöriä, niitäkin käytimme). Sinne ei ole pitkä matka hotellilta. Kysyimme vastaan tulleelta naiselta kauppaa "supermercado" ja hän neuvoi erään talon takapihalle. Rakennus itsessään oli aika rähjäinen, mutta takaovesta kun mentiin sisälle, siellä todellakin oli kauppa, josta ostimme limsaa ja suklaata. Eikä maksanut paljon. Kannattaa ehdottomasti mennä joku ilta hotellin järjestämälle ilmaiselle "night bus" -kierrokselle. Näimme kaimaanin nurmikolla ja ison tarantellan ym. eläimiä. Muutenkin Gamboassa näki kivasti eläimiä ja toki kasvillisuus oli myös kiehtovaa.

Jälkimmäinen viikko vietettiin rantalomaa. Hintaan sisältyvää ruokaa ja juomaa sai niin paljon kuin jaksoi ja sitä oli melkein koko ajan tarjolla. Ykköslobbyn aamiaiselta siirryimme käyttämään kakkoslobbya, siellä oli huomattavasti rauhallisempi tunnelma ja muutenkin viihtyisämpi. Kävimme joka ilta a ala carte -ravintoloissa syömässä. Hotellilla oli joka ilta lasten ja aikuisten show. Ihan hauskoja. Muutamana päivänä kävimme läheisessä Penonomen kylässä ostoksilla. Varsinkin naisille tarjolla paljon paitoja. Myös lastenvaatteita, edullisia meikkejä, kynsilakkoja yms. tuli ostettua.

Sää suosi koko matkan ajan, vain pari pientä sadekuuroa. Jos mietit matkaa ensi talveksi, suosittelemme harkitsemaan Panaman yhdistelmämatkaa! Jos pakko keksiä jotain negatiivista, turhasta laskuttaminen hotellin minibaariin liittyen tuntui olevan yleistä. Mutta kun sanoi jämäkästi, ettei ole käyttänyt, asia kyllä järjestyi. Saatettiin pyytää nimi paperiin, ettei hyväksy laskua. Olkaa siis itse selvillä, mitä olette minibaarista ottaneet.

Vastaan mielelläni kysymyksiinne Panamasta!

33

9191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siksus

      Piti vielä kirjoittaa, että edullisia farkkuja Panamassa on myynnissä pilvin pimein. Hinnat ihan muutamasta eurosta ylöspäin. Koot vain ovat sellaisilla numeroilla kerrottu, että täytyy sovittaa. Me löysimme sopivia!

      • Panamaan lähdössä

        Kiva kun joku on jaksanut kirjottaa tosta yhdistelmästä kaikkea hyödyllistä, kuulostaa toi shoppailu vähän kiinan reissujen meiningiltä eli itsellä taitaa siis lähtee se vähän lapasesta... ;) Pitää yrittää pakata vähän kamaa, etenkin noi farkut, kengät ja laukut on hyviä hankintoja suomea ajtellen, matkabudjetti tais vähän taas nousta... Kumpaa suosittelisit, jos haluaa ostaa ei-merkki vaatteita, albrook vai se decapoliksen viereinen keskus? Eli onko hinnoissa/valikoimissa eroja?
        Kiitos jo etukäteen! :)


      • Siksus
        Panamaan lähdössä kirjoitti:

        Kiva kun joku on jaksanut kirjottaa tosta yhdistelmästä kaikkea hyödyllistä, kuulostaa toi shoppailu vähän kiinan reissujen meiningiltä eli itsellä taitaa siis lähtee se vähän lapasesta... ;) Pitää yrittää pakata vähän kamaa, etenkin noi farkut, kengät ja laukut on hyviä hankintoja suomea ajtellen, matkabudjetti tais vähän taas nousta... Kumpaa suosittelisit, jos haluaa ostaa ei-merkki vaatteita, albrook vai se decapoliksen viereinen keskus? Eli onko hinnoissa/valikoimissa eroja?
        Kiitos jo etukäteen! :)

        Meille tuli Multicentro tutummaksi ja jotenkin "läheisemmäksi", koska siellä käytiin useamman kerran. Toki Albrook on isompi, joten siellä on enemmän liikkeitäkin. Jos aikaa ja innostusta riittää, kannattaa käydä molemmissa. Hinnoissa ei kyllä suuria eroja mielestäni ollut. Molemmista löytyi eri hintatasojen tuotteita. Sen verran pystyin itseäni hillitsemään, että hihattomia paitoja en juuri ostellut. Niitä on kertynyt aiemmilta matkoilta sen verran, ettei niitä Suomen lyhyen :( kesän aikana ehdi kaikkia edes käyttää. Että tosiaan yritin itsekin pitää mielessä, mistä on eniten Suomessa hyötyä. Mies löysi useammankin pitkähihaisen paidan, itse ikävä kyllä en.

        Panaman ostospaikat keskittyvät aika lailla näihin ostoskeskuksiin, ainakaan me emme kauheasti muita nähneet/ehtineet nähdä. Parissa pikkuliikkeessä kävimme näiden lisäksi.


    • Väli-Amerikkaan tykästynyt

      Ihanaa kun olit jaksanut kirjoittaa noin kattavan jutun. Kukaan tuttava ei ole käynyt Panamassa joten ei ole ketään keneltä kysyä. Aurinkomatkojen kaukokohteet tulevat myyntiin pian joten täytyy olla kärppänä varaamassa reissua. :)

      • Siksus

        Meillä oli sama juttu, ettei kukaan tuttu ollut käynyt, joten itse koitti hirveästi netistä etsiä tietoa. Onneksi jotain löytyikin. On aina kiva lukea sellaisten juttuja, vinkkejä ja mielipiteitä, jotka ovat jo paikassa käyneet. On vain mukavaa olla myös itse toisille hyödyksi. Nyt olemme saaneet jo tuttujammekin innostumaan Panamaan lomalle. Pidetään peukkuja, että saatte matkan varattua!

        Ainakin meille tämä kohde oli juuri sopiva, koska haluamme monipuolisen loman: aurinkoa, lämpöä, shoppailua (mielellään edullista), näkemistä ja tekemistä, ei kuitenkaan mitään kauhean extremeä. Ruoan puolesta täytyy sanoa, että vaikka aika lihavoittoista syömisemme olivatkin, Panamassa oli tarjolla yllättävän hyvin myös kasviksia yms. Ja Costa Blancassa söimme huoletta jäätelöä, eikä tullut mitään vatsaoireita. Muiltakin kuulimme, ettei juuri kellään ollut mitään ongelmia vatsan kanssa.

        Kiertomatkat eivät meitä erityisemmin kiinnosta, koska emme halua jatkuvasti vaihtaa paikkaa. Emme halua, että matkalaukku täytyy olla koko ajan pakattuna ja miettiä esim. mitä mistäkin paikasta kannattaa ostaa, koska ei tiedä mitä on vielä edessä (ja matkalaukkujen tila rajallinen). Onneksi kuitenkin lähdimme tälle yhdistelmämatkalle. Tässä paikat olivat niin erilaiset, että pystyi keskittymään yhdenlaiseen kerrallaan: ensin kaupunkiloma, sitten luonto ja lopuksi ranta.

        Meidän piti ensin ottaa se hieman halvempi hotelliyhdistelmä, mutta onneksi emme saaneet. Ero rahassa on niin pieni, että suosittelemme nimenomaan tätä hieman kalliimpaa. Eli eka hotelli on Decapolis aivan ostoskeskuksen vieressä ja Gamboassa majoitus on päärakennuksen yhteydessä (erilliset pikkutalot ovat vähän pidemmällä). Costa Blancassa ainakin meillä oli majoitus aivan villojen alkupäässä, en tiedä oliko siinä merkitystä sillä kummalla yhdistelmällä on.

        Meillä oli onneksi mennessä aika vähän tavaraa mukana. Pesimme vähän pikkupyykkiä käsin ja osan menomatkalla olleista kamoista heitimme Panamassa pois. Kahdessa ekassa paikassa huoneistossa oli pyykkinaru, viimeisessä paikassa viritimme oman mukana olleen pyykkinarumme.


      • PANAMASTA
        Siksus kirjoitti:

        Meillä oli sama juttu, ettei kukaan tuttu ollut käynyt, joten itse koitti hirveästi netistä etsiä tietoa. Onneksi jotain löytyikin. On aina kiva lukea sellaisten juttuja, vinkkejä ja mielipiteitä, jotka ovat jo paikassa käyneet. On vain mukavaa olla myös itse toisille hyödyksi. Nyt olemme saaneet jo tuttujammekin innostumaan Panamaan lomalle. Pidetään peukkuja, että saatte matkan varattua!

        Ainakin meille tämä kohde oli juuri sopiva, koska haluamme monipuolisen loman: aurinkoa, lämpöä, shoppailua (mielellään edullista), näkemistä ja tekemistä, ei kuitenkaan mitään kauhean extremeä. Ruoan puolesta täytyy sanoa, että vaikka aika lihavoittoista syömisemme olivatkin, Panamassa oli tarjolla yllättävän hyvin myös kasviksia yms. Ja Costa Blancassa söimme huoletta jäätelöä, eikä tullut mitään vatsaoireita. Muiltakin kuulimme, ettei juuri kellään ollut mitään ongelmia vatsan kanssa.

        Kiertomatkat eivät meitä erityisemmin kiinnosta, koska emme halua jatkuvasti vaihtaa paikkaa. Emme halua, että matkalaukku täytyy olla koko ajan pakattuna ja miettiä esim. mitä mistäkin paikasta kannattaa ostaa, koska ei tiedä mitä on vielä edessä (ja matkalaukkujen tila rajallinen). Onneksi kuitenkin lähdimme tälle yhdistelmämatkalle. Tässä paikat olivat niin erilaiset, että pystyi keskittymään yhdenlaiseen kerrallaan: ensin kaupunkiloma, sitten luonto ja lopuksi ranta.

        Meidän piti ensin ottaa se hieman halvempi hotelliyhdistelmä, mutta onneksi emme saaneet. Ero rahassa on niin pieni, että suosittelemme nimenomaan tätä hieman kalliimpaa. Eli eka hotelli on Decapolis aivan ostoskeskuksen vieressä ja Gamboassa majoitus on päärakennuksen yhteydessä (erilliset pikkutalot ovat vähän pidemmällä). Costa Blancassa ainakin meillä oli majoitus aivan villojen alkupäässä, en tiedä oliko siinä merkitystä sillä kummalla yhdistelmällä on.

        Meillä oli onneksi mennessä aika vähän tavaraa mukana. Pesimme vähän pikkupyykkiä käsin ja osan menomatkalla olleista kamoista heitimme Panamassa pois. Kahdessa ekassa paikassa huoneistossa oli pyykkinaru, viimeisessä paikassa viritimme oman mukana olleen pyykkinarumme.

        Ollaan oltu kotona vasta 10 h Panaman reissusta ja vuorokausirytmi on ihan sekaisin. Kotimatka Decameronin hotellista kotiovelle kesti 21 h, emme koneessa nukkuneet sekunttiakaan.
        Nyt on yö ja äsken heräsimme virkeänä ja aloin tekemään ruokaa.

        Noista Panama cityn ostareista sen verran, että kannattaa suunnata heti isoon Albrookin kauppakeskukseen. Siellä on jokaiselle jotakin ja sadoittain liikkeitä. Merkkiliikkeitäkin löytyy. Me vietimme siellä koko päivän emmekä ehtineet kiertää koko kauppakeskusta läheskään.
        Ostettiin mm. 8 farkut, joissa kivoja yksityiskohtia taskuissa, merkki kelloja, kenkiä, kauluspaitoja yms.
        Naisille alusvaatteet mm. rintsikat ovat TODELLA edullisia ja laadukkaita.
        Hinnat ovat kohtuulliset.

        Panavan kanava kannattaa nähdä kerran siellä asti on. Sen historia on mielenkiintoinen.

        Suosittelen ehdottomasti oppaan pitämää tervetulotilaisuutta, se on kaikenkattava ja siellä kannattaa kysellä kaikkea mitä mieleen tulee.

        Gamboan Villoissa yöpyminen on kokemus sinäänsä.
        Näköalapaikalle kipuaminen köysihisseineen oli mukava retki.

        Parhaimmillaan lämpötila kohosi 36C:teen Decameronin aurinkorannalla. Rommikola maistui ja aurinkorasvaa kului.

        Hyvää matkaa nille, jotka sinne vielä tämän talven aikana suuntaavat!


    • Panamaan 12.3.2009

      Hei,

      Ja kiitokset kattavasta kertomuksesta. Tästä reissusta on vielä kovin vähän tietoa keskustelupalstoilla.

      Muutamia kysymyksiä tuli kuitenkin vielä mieleen. Miten liikuitte Panama Cityssä? Kuinka pitkä matka hotellista on kanavalle? Albrook Mallille tai vanhaan kaupunkiin? Voiko takseihin luottaa ja miten hinta määritellään?

      Missä kävitte syömässä Panama Cityssä? Olisiko suositella paikkoja? Mistäpäin kaupunkia parhaat ravintolakadut löytyvät?

      Myös Costa Blanca hotellin a-la carte ravintolat kiinnostavat. Miten nämä toimivat, tuleeko pöytä varata etukäteen ja oliko tungosta? Oliko lista kattava ja tarjoilivatko ruuan pöytään? Mitä tykkäsitte hotellin aktiviteeteista? Esitteen mukaan Costa Blancan lähellä on myös jokin pieni keskusta. Kävittekö siellä? Millainen on?

      Ilmeisesti kaikkiin retkiin voi osallistua vielä paikan päällä ilmoittautumalla?

      Kiitokset vastauksistasi etukäteen.

      • Panamaan lähdössä

        Tuli vielä sellaista mieleen, että kun kiertelee multicentrossa ja allbrookissa, niin onko vaate-/kenkä-/laukkukaupoissa kiinteät hinnat vai mennäänkö tinkimis meiningillä? Entäs mites supermarketeissa? Osaisko joku vastata. Kiitos jo etukäteen.


      • kyssäreihin tässä...

        Kaupoissa ja tavarataloissa on kiinteät esillä olevat hinnat. Niistä tuotteista mitä intiaanit myyvät voi neuvotella hinnasta. Itse sain paljousalennuksen, kun ostin helmiä, korviksia ja rannerenkaita.

        Panama cityssä liikutaan pääasiassa autoillen, takseilla tai "punaisilla paholaisilla" siis paikallisbusseilla, joskaan niiden määränpäätä ei taida kukaan tietää...
        Jalkakäytävät teiden varsilla ovat kapeat ja huonokuntoiset, jos ylipäätään on jonkinlainen piennar missä kulkea. Jalankulkijaa ei kaupungissa ole huomioitu. Joka askeleella sai varoa mihin astuu varsinkin pimeällä, milloin puuttui kaivonkansi, milloin maasta törrötti rautatanko tai milloin oli mutaista ja asfaltti halkeillu pahemman kerran.

        Taksilla liikkuminen keskustan alueella maksoi 3-5 taalaa ja hinta sovittiin heti taksiin noustessa. Vanhaan kaupunkiin maksoi n.10 taalaa. Sinne matkaa kertyi jonkin verran, taksi ajoi slummialueen halki.
        Taksimatka kanavalle on jokseenkin pitkä, riippuu siitä mihin kohtaan kanavaa haluatte ja tietty mistä hotellista lähdette. Hotelleitahan taisi olla 3.

        Albrookkiin maksoimme 5 taalaa taksista ja matka kesti hotellistamme n.10-15 min.
        Takseja saa ajaa kuka vain ja millaisella autolla vaan kunhan se on katsastettu. Elikä liikenteessä on rähjäisiä kolaroituja takseja sekä niitä vähän uudempia. Ne taksit, joilla me liikuttiin ilmastointi näytti olevan lisävaruste, mutta kuski piti ikkunoita auki ja kovaa mentiin.
        Turvallisin mielin me ainakin liikuttiin niin takseilla kuin myöhään illallakin pimeillä kaduilla.

        Calle Uruquay (49)oli ravintolakatu, jossa joka ilta käytiin syömässä. En voi suositella mitään erikseen, koska kaikki mitä söimme oli syötävää. Pieni vinkki, jos pidätte sangriasta on se mainio juoma ruokaa odottaessa että ruoan kanssa.
        Paikalliset näyttivät usein tilaavan sitä kannussa niin myös me.

        Decameronin ala carte ravintoloihin varataan pöytä etukäteen. Kattauksia on illalle 3. klo 18.15, 20 ja 21.40. Ala carteja on useampia. Niitä voi varata 3 etukäteen. Ovat suosittuja, mutta ihmiset ilmeisesti varaavat niitä huvin vuoksi, koska niissä kattauksissa joissa olimme oli pöytiä tyhjillään. Lähtöpäivää edeltävänä iltana saimme pöydän vasta klo 21.40, mutta menimme ensimmäiseen kattaukseen kysyäksemme josko tilaa olisi ja saimme ison pöydän, johon ei muita tullut.
        Varauslapussa lukeekin, että pöytä voidaan luovuttaa muille jos ei ole saapunut 20min.sisällä paikalle varauksen alkamisesta.
        Eli tungosta ei ollut.

        Ala cartessa varattiin ruokalistasta pääruoka, jonka toivat pöytään. Alkupalat ja jälkkärit haettiin seisovasta pöydästä.

        Hotellin aktiviteetteihin emme osallistuneet, mutta näytti niitä olevan vesijumpasta melontaan.

        Keskustassa emme käyneet.

        Paikanpäällä voi ilmoittauta retkiin ja mukaan mahtuu. Me ostimme retket jo suomesta.

        Oikein ihanaa ja lämmintä matkaa!!!


      • Panamaan 12.3.2009
        kyssäreihin tässä... kirjoitti:

        Kaupoissa ja tavarataloissa on kiinteät esillä olevat hinnat. Niistä tuotteista mitä intiaanit myyvät voi neuvotella hinnasta. Itse sain paljousalennuksen, kun ostin helmiä, korviksia ja rannerenkaita.

        Panama cityssä liikutaan pääasiassa autoillen, takseilla tai "punaisilla paholaisilla" siis paikallisbusseilla, joskaan niiden määränpäätä ei taida kukaan tietää...
        Jalkakäytävät teiden varsilla ovat kapeat ja huonokuntoiset, jos ylipäätään on jonkinlainen piennar missä kulkea. Jalankulkijaa ei kaupungissa ole huomioitu. Joka askeleella sai varoa mihin astuu varsinkin pimeällä, milloin puuttui kaivonkansi, milloin maasta törrötti rautatanko tai milloin oli mutaista ja asfaltti halkeillu pahemman kerran.

        Taksilla liikkuminen keskustan alueella maksoi 3-5 taalaa ja hinta sovittiin heti taksiin noustessa. Vanhaan kaupunkiin maksoi n.10 taalaa. Sinne matkaa kertyi jonkin verran, taksi ajoi slummialueen halki.
        Taksimatka kanavalle on jokseenkin pitkä, riippuu siitä mihin kohtaan kanavaa haluatte ja tietty mistä hotellista lähdette. Hotelleitahan taisi olla 3.

        Albrookkiin maksoimme 5 taalaa taksista ja matka kesti hotellistamme n.10-15 min.
        Takseja saa ajaa kuka vain ja millaisella autolla vaan kunhan se on katsastettu. Elikä liikenteessä on rähjäisiä kolaroituja takseja sekä niitä vähän uudempia. Ne taksit, joilla me liikuttiin ilmastointi näytti olevan lisävaruste, mutta kuski piti ikkunoita auki ja kovaa mentiin.
        Turvallisin mielin me ainakin liikuttiin niin takseilla kuin myöhään illallakin pimeillä kaduilla.

        Calle Uruquay (49)oli ravintolakatu, jossa joka ilta käytiin syömässä. En voi suositella mitään erikseen, koska kaikki mitä söimme oli syötävää. Pieni vinkki, jos pidätte sangriasta on se mainio juoma ruokaa odottaessa että ruoan kanssa.
        Paikalliset näyttivät usein tilaavan sitä kannussa niin myös me.

        Decameronin ala carte ravintoloihin varataan pöytä etukäteen. Kattauksia on illalle 3. klo 18.15, 20 ja 21.40. Ala carteja on useampia. Niitä voi varata 3 etukäteen. Ovat suosittuja, mutta ihmiset ilmeisesti varaavat niitä huvin vuoksi, koska niissä kattauksissa joissa olimme oli pöytiä tyhjillään. Lähtöpäivää edeltävänä iltana saimme pöydän vasta klo 21.40, mutta menimme ensimmäiseen kattaukseen kysyäksemme josko tilaa olisi ja saimme ison pöydän, johon ei muita tullut.
        Varauslapussa lukeekin, että pöytä voidaan luovuttaa muille jos ei ole saapunut 20min.sisällä paikalle varauksen alkamisesta.
        Eli tungosta ei ollut.

        Ala cartessa varattiin ruokalistasta pääruoka, jonka toivat pöytään. Alkupalat ja jälkkärit haettiin seisovasta pöydästä.

        Hotellin aktiviteetteihin emme osallistuneet, mutta näytti niitä olevan vesijumpasta melontaan.

        Keskustassa emme käyneet.

        Paikanpäällä voi ilmoittauta retkiin ja mukaan mahtuu. Me ostimme retket jo suomesta.

        Oikein ihanaa ja lämmintä matkaa!!!

        Hei,

        Ja kiitokset kovasti vastauksistasi. Jos jotain tulee mieleen, niin palailen vielä ennen lähtöä. Mukavaa kevään jatkoa!


      • vielä ...
        Panamaan 12.3.2009 kirjoitti:

        Hei,

        Ja kiitokset kovasti vastauksistasi. Jos jotain tulee mieleen, niin palailen vielä ennen lähtöä. Mukavaa kevään jatkoa!

        Joo kysy ihmeessä. Käyn päivittäin tällä sivulla, sairiksella olen. Sain pitkän lentomatkan seurauksena veritulpan jalkaan, loma siis jatkunee...

        Jälkeenpäin tuli mieleen noista aurinkorasvoista, et kannattaa ottaa suomesta rasvat mukaan. Ensinnäkin hinnassa ei eroja ja suojakertoimet siellä on 20 ylöspäin tai sitten 2, mutta siltä väliltä ei tahtonut löytyä mitään. Monet sanoivat huomanneen samaa.
        Aluksi meillä oli 20 ja metsästimme 12:sta ja 8:aa. Monta kauppaa koluttuamme sain hyllyn viimeisen putelin 8:aa, jota laitettiin viimeisillä päivillä.


      • Panamaan 12.3.09
        vielä ... kirjoitti:

        Joo kysy ihmeessä. Käyn päivittäin tällä sivulla, sairiksella olen. Sain pitkän lentomatkan seurauksena veritulpan jalkaan, loma siis jatkunee...

        Jälkeenpäin tuli mieleen noista aurinkorasvoista, et kannattaa ottaa suomesta rasvat mukaan. Ensinnäkin hinnassa ei eroja ja suojakertoimet siellä on 20 ylöspäin tai sitten 2, mutta siltä väliltä ei tahtonut löytyä mitään. Monet sanoivat huomanneen samaa.
        Aluksi meillä oli 20 ja metsästimme 12:sta ja 8:aa. Monta kauppaa koluttuamme sain hyllyn viimeisen putelin 8:aa, jota laitettiin viimeisillä päivillä.

        Hei,

        Ja kiitokset vinkistä. Hoidetaan noi aurinkorasvat sitten täältä Suomesta mukaan.

        Kiusasiko matkan aikana hyttyset tai muut itikat? Jos kiusasi, niin mistä sai hyvää myrkkyä, joka tehosi niihin.

        Miten muuten kelit? Teillä ilmeisesti sattui ainakin aurinkoista. Nyt olen katsellut kelejä ja kovasti satelee. Sateet taitaa olla sellaisia ukkosellisia kuuroja? Lämmintä varmaan riitti, joten ei tarttee pakata pitkähihaista mukaan. Miten vaatetus retkille, mitä suosittelet mm. Gamboaan?


      • suuret kertoimet
        vielä ... kirjoitti:

        Joo kysy ihmeessä. Käyn päivittäin tällä sivulla, sairiksella olen. Sain pitkän lentomatkan seurauksena veritulpan jalkaan, loma siis jatkunee...

        Jälkeenpäin tuli mieleen noista aurinkorasvoista, et kannattaa ottaa suomesta rasvat mukaan. Ensinnäkin hinnassa ei eroja ja suojakertoimet siellä on 20 ylöspäin tai sitten 2, mutta siltä väliltä ei tahtonut löytyä mitään. Monet sanoivat huomanneen samaa.
        Aluksi meillä oli 20 ja metsästimme 12:sta ja 8:aa. Monta kauppaa koluttuamme sain hyllyn viimeisen putelin 8:aa, jota laitettiin viimeisillä päivillä.

        Siis ymmärsinkö oikein, että yrititte löytää pienikertoisempia aurinkorasvoja kuin 20? Siellä on uv-säteilykerroin nyt 15, joka muistaakseni on suurin mahdollinen. Esimerkiksi Kanarialla on nyt vain 6 ja näiden numeroiden ero on merkittävän suuri.

        Ehdottomasti suurilla kertoimilla matkaan, vähintään 30. Äkkiä on muutama lomapäivä täysin pilalla, josa palaa. Itse ostin sieltä viime vuonna isommasta ruokamarketista aurinkorasvoja, olivat tosi halpoja verrattuna Suomen hintoihin.


      • Siksus
        Panamaan 12.3.09 kirjoitti:

        Hei,

        Ja kiitokset vinkistä. Hoidetaan noi aurinkorasvat sitten täältä Suomesta mukaan.

        Kiusasiko matkan aikana hyttyset tai muut itikat? Jos kiusasi, niin mistä sai hyvää myrkkyä, joka tehosi niihin.

        Miten muuten kelit? Teillä ilmeisesti sattui ainakin aurinkoista. Nyt olen katsellut kelejä ja kovasti satelee. Sateet taitaa olla sellaisia ukkosellisia kuuroja? Lämmintä varmaan riitti, joten ei tarttee pakata pitkähihaista mukaan. Miten vaatetus retkille, mitä suosittelet mm. Gamboaan?

        Me emme ainakaan joulukuussa törmänneet mihinkään itikoihin. Shortseilla, mekoilla, lyhythihaisilla ja hihattomilla paidoilla selvisi hyvin.


      • Panamaan lähdössä
        suuret kertoimet kirjoitti:

        Siis ymmärsinkö oikein, että yrititte löytää pienikertoisempia aurinkorasvoja kuin 20? Siellä on uv-säteilykerroin nyt 15, joka muistaakseni on suurin mahdollinen. Esimerkiksi Kanarialla on nyt vain 6 ja näiden numeroiden ero on merkittävän suuri.

        Ehdottomasti suurilla kertoimilla matkaan, vähintään 30. Äkkiä on muutama lomapäivä täysin pilalla, josa palaa. Itse ostin sieltä viime vuonna isommasta ruokamarketista aurinkorasvoja, olivat tosi halpoja verrattuna Suomen hintoihin.

        Hei! Tuli vielä sellaista mieleen, että tietääköhän kukaan onko yhdistelmämatkan viimeisessä kohteessa costa blancalla niissä villoissa (pienet rakennukset) jääkaappeja? Tai voiko sellaista vuokrata ja millä hinnalla? Ilmeisesti näissä huoneissa ei ole parveketta/terassia, ellei ole käynyt hyvä tuuri. Kiitos mahdollisista vastauksista.


      • on tai ei
        Panamaan lähdössä kirjoitti:

        Hei! Tuli vielä sellaista mieleen, että tietääköhän kukaan onko yhdistelmämatkan viimeisessä kohteessa costa blancalla niissä villoissa (pienet rakennukset) jääkaappeja? Tai voiko sellaista vuokrata ja millä hinnalla? Ilmeisesti näissä huoneissa ei ole parveketta/terassia, ellei ole käynyt hyvä tuuri. Kiitos mahdollisista vastauksista.

        Tultiin Panaman yhdistelmämatkalta 13.2. ja oltiin viikko Decameronin villassa. Huoneessa ei ollut jääkaappia eikä parveketta, mutta kun astui ovesta, vieressä oli iso parveke. Aika vähän siellä tuli oltua. Jääkaappi kuului olevan joidenkin huoneissa, toisilla oli myös oma parveke. Jääkaapin saa tarvittaessa vuokrata, mutta on se asia, onko tarpeellista, kun ruokaa ja juomaa saa koko ajan ravintoloista ja baareista.


      • kyssäreihin tässä...
        on tai ei kirjoitti:

        Tultiin Panaman yhdistelmämatkalta 13.2. ja oltiin viikko Decameronin villassa. Huoneessa ei ollut jääkaappia eikä parveketta, mutta kun astui ovesta, vieressä oli iso parveke. Aika vähän siellä tuli oltua. Jääkaappi kuului olevan joidenkin huoneissa, toisilla oli myös oma parveke. Jääkaapin saa tarvittaessa vuokrata, mutta on se asia, onko tarpeellista, kun ruokaa ja juomaa saa koko ajan ravintoloista ja baareista.

        Aurinkorasvoista kommentoin; Totta on, että uv-säteilyä löytyy enemmän kuin riittävästi. Jos haluaa ruskettua niin arimmat paikat (nenä, huulet, otsa, hartiat jne.) kannattaa suojata 20 ihotyypistä riippuen. Oma kokemuksemme on, että aurinkoa aluksi kohtuudella ja suurilla kertoimilla, loppulomaa kohden vähennämme suojakerrointa, MUTTA huulet suojaamme koko loman 25 kertoimella. Jonkinmoinen päähine on myös paikallaan ja veden juominen.
        Olemme miehen kanssa vaaleita, useita kaukomatkoja tehneet emmekä ole ikinä palaneet.

        Hyttyset ei vaivannu lainkaan, vaikka jaloissa muutamia paukamia onkin. Eivät kutisseet eikä tarvittu hyttysmyrkkyä.

        Decameronin villoissa asuimme, huoneissa ei jääkaappia. Jääkaapin saa maksua vastaan 3 taalaa/vrk. Kaappeja on rajoitetusti.
        Jääkaappia emme tarvinneet, kaikki juomat sai ranta-alueelta yömyöhään asti. Huoneissa oli isot vesipullot.
        Gamboan villoissa oli jääkaapit.

        Sää oli koko reissun 30C paremmalla puolella. Panamassa ja Gamboassa satoi kuuroja ja oli pilvisempää, mutta aurinkorannalla paistoi ja parhaimmillaan asteita 36C.


      • jotain negatiivistakin
        kyssäreihin tässä... kirjoitti:

        Aurinkorasvoista kommentoin; Totta on, että uv-säteilyä löytyy enemmän kuin riittävästi. Jos haluaa ruskettua niin arimmat paikat (nenä, huulet, otsa, hartiat jne.) kannattaa suojata 20 ihotyypistä riippuen. Oma kokemuksemme on, että aurinkoa aluksi kohtuudella ja suurilla kertoimilla, loppulomaa kohden vähennämme suojakerrointa, MUTTA huulet suojaamme koko loman 25 kertoimella. Jonkinmoinen päähine on myös paikallaan ja veden juominen.
        Olemme miehen kanssa vaaleita, useita kaukomatkoja tehneet emmekä ole ikinä palaneet.

        Hyttyset ei vaivannu lainkaan, vaikka jaloissa muutamia paukamia onkin. Eivät kutisseet eikä tarvittu hyttysmyrkkyä.

        Decameronin villoissa asuimme, huoneissa ei jääkaappia. Jääkaapin saa maksua vastaan 3 taalaa/vrk. Kaappeja on rajoitetusti.
        Jääkaappia emme tarvinneet, kaikki juomat sai ranta-alueelta yömyöhään asti. Huoneissa oli isot vesipullot.
        Gamboan villoissa oli jääkaapit.

        Sää oli koko reissun 30C paremmalla puolella. Panamassa ja Gamboassa satoi kuuroja ja oli pilvisempää, mutta aurinkorannalla paistoi ja parhaimmillaan asteita 36C.

        Ravintolat ovat levottomia mielestäni. Paljon ihmisiä ja joka puolella soi musiikki, ajoittain häiritsevästi.
        Joskus ei etsimälläkään löytänyt rauhallista pöytää.
        Myös allasalueella on paljon väkeä. Altaat ovat matalia, joten ei voi uida kunnolla.
        Meressä uiminenkaan ei aina onnistu.

        Toki rauhallisiakin paikkoja löytyi.
        Me olimme tyytyväisiä asuessamme golfkentän laidalla omassa talossamme. Se oli tilava ja keittiössä oli suuri jääkaappi. Takapihalla iso terassi.
        Vettä meille toimitettiin päivittäin runsaasti.
        Kuljetus allasalueelle ja takaisin sujui loistavasti.
        Muutama pieni sade osui matkalle, mutta se vain virkisti, eikä juurikaan kastellut.
        Iloista loman odotusta lähtijöille.


      • Siksus
        jotain negatiivistakin kirjoitti:

        Ravintolat ovat levottomia mielestäni. Paljon ihmisiä ja joka puolella soi musiikki, ajoittain häiritsevästi.
        Joskus ei etsimälläkään löytänyt rauhallista pöytää.
        Myös allasalueella on paljon väkeä. Altaat ovat matalia, joten ei voi uida kunnolla.
        Meressä uiminenkaan ei aina onnistu.

        Toki rauhallisiakin paikkoja löytyi.
        Me olimme tyytyväisiä asuessamme golfkentän laidalla omassa talossamme. Se oli tilava ja keittiössä oli suuri jääkaappi. Takapihalla iso terassi.
        Vettä meille toimitettiin päivittäin runsaasti.
        Kuljetus allasalueelle ja takaisin sujui loistavasti.
        Muutama pieni sade osui matkalle, mutta se vain virkisti, eikä juurikaan kastellut.
        Iloista loman odotusta lähtijöille.

        Meidän ollessa Costa Blancassa ei ollut viikon aikana suurempaa aallokkoa rannassa. Hyvin pystyi uimaan. Esim. Brasiliassa kun olimme, siellä pystyi vain kahlaamaan. Costa Blancassa uimme lähinnä meressä ja uima-altaissa kävimme vain kastautumassa. Me, joille aiemmin on tärkeätä ollut hyvä uima-allas hotellissa!


      • 12.3.Matkaan
        Panamaan lähdössä kirjoitti:

        Hei! Tuli vielä sellaista mieleen, että tietääköhän kukaan onko yhdistelmämatkan viimeisessä kohteessa costa blancalla niissä villoissa (pienet rakennukset) jääkaappeja? Tai voiko sellaista vuokrata ja millä hinnalla? Ilmeisesti näissä huoneissa ei ole parveketta/terassia, ellei ole käynyt hyvä tuuri. Kiitos mahdollisista vastauksista.

        Sellaista tiedustelisin että onko kellään tietoa pystyykö noista "Villoista" vaihtamaan tuohon "päärakennuksen" puolelle kuinka helposti ja millaista lisämaksua siitä joutuu maksamaan??
        KIITOS VASTAUKSESTA JOS JOKU PYSTYY VÄHÄN KERTOMAAN :)


      • jos tilaa on...
        12.3.Matkaan kirjoitti:

        Sellaista tiedustelisin että onko kellään tietoa pystyykö noista "Villoista" vaihtamaan tuohon "päärakennuksen" puolelle kuinka helposti ja millaista lisämaksua siitä joutuu maksamaan??
        KIITOS VASTAUKSESTA JOS JOKU PYSTYY VÄHÄN KERTOMAAN :)

        Juu kyllä pystyy jos vaan on vapaita huoneita, hinta on aika kallis, reilut 400€ viikko.


      • tai hotelli
        jos tilaa on... kirjoitti:

        Juu kyllä pystyy jos vaan on vapaita huoneita, hinta on aika kallis, reilut 400€ viikko.

        Me olimme Villassa golf kentän vieressä. Alue oli tosi rauhallinen ja vartioitu. Villoissa on aina kolme huoneistoa, joten yönsä sai kyllä nukkua rauhassa.
        Kuljetus villoista hotellialueelle ja päinvastoin toimi vartin välein. Kyydin pystyi myös varaamaan soittamalla respaan. Tulivat hakemaan hetken päästä.

        Uskoisin hotellilueella olevan enemmän meteliä. Alueella oli monia pieniä kerrostaloja siis niitä hotellirakennuksia ja jos saat huoneen Lobby 1 tai discon vierestä voi olla rauhatonta.


      • 12.3.
        tai hotelli kirjoitti:

        Me olimme Villassa golf kentän vieressä. Alue oli tosi rauhallinen ja vartioitu. Villoissa on aina kolme huoneistoa, joten yönsä sai kyllä nukkua rauhassa.
        Kuljetus villoista hotellialueelle ja päinvastoin toimi vartin välein. Kyydin pystyi myös varaamaan soittamalla respaan. Tulivat hakemaan hetken päästä.

        Uskoisin hotellilueella olevan enemmän meteliä. Alueella oli monia pieniä kerrostaloja siis niitä hotellirakennuksia ja jos saat huoneen Lobby 1 tai discon vierestä voi olla rauhatonta.

        Suuri KIITOS kun vastailitte!! Alkaa lomakuume jo nousemaan huippulukemiin!! :)


      • olla kiinnostunut
        12.3. kirjoitti:

        Suuri KIITOS kun vastailitte!! Alkaa lomakuume jo nousemaan huippulukemiin!! :)

        Voisin olla kiinnostunut vaihdosta, kunhan välirahoista sovitaan.


      • panamafani
        Panamaan lähdössä kirjoitti:

        Hei! Tuli vielä sellaista mieleen, että tietääköhän kukaan onko yhdistelmämatkan viimeisessä kohteessa costa blancalla niissä villoissa (pienet rakennukset) jääkaappeja? Tai voiko sellaista vuokrata ja millä hinnalla? Ilmeisesti näissä huoneissa ei ole parveketta/terassia, ellei ole käynyt hyvä tuuri. Kiitos mahdollisista vastauksista.

        Joissakin villoissa oli jääkaappi/pakastin ja jopa pesukune/kuivuri eikä maksanut mitään.Kai vähän tuurista kiinni.
        Ja tosiaan kannattaa ottaa kunnon aurinkorasvat mukaan


      • Burmankissa
        panamafani kirjoitti:

        Joissakin villoissa oli jääkaappi/pakastin ja jopa pesukune/kuivuri eikä maksanut mitään.Kai vähän tuurista kiinni.
        Ja tosiaan kannattaa ottaa kunnon aurinkorasvat mukaan

        Kiitoksia paljon kaikille matkakokemuksista kertoneille. Ollaan suunnittelemassa myöskin Panaman yhd.reissua noin vuoden päähän (AM)
        1)Luen yl. paljon TripAdviserista kokemuksia hotelleista. Camboan ja viimeisen rantalomakohteen hotelleja on kovasti moitittu; on ollut hometta yms. haittoja.
        Kuinka te itse siellä lomailtuanne tähdittäisitte nämä AM:n tarj.hotellit? Mitä puutteita, haittoja yms. teidän mielestänne. Camboan hotellin ruokaakin moitittu.
        2)Miten lennot järjestetty? Onko mahdollista varata Finnairiin ns. erikoispaikkoja, joissa isompi jalkatila. Ja kestääkö lento tosiaan 21tuntia kaikkine välilaskuineen????? (Thaimaan lennot yl. vain n. 11t)
        Kiitos vastauksista.


      • Pari vuotta sitten
        Burmankissa kirjoitti:

        Kiitoksia paljon kaikille matkakokemuksista kertoneille. Ollaan suunnittelemassa myöskin Panaman yhd.reissua noin vuoden päähän (AM)
        1)Luen yl. paljon TripAdviserista kokemuksia hotelleista. Camboan ja viimeisen rantalomakohteen hotelleja on kovasti moitittu; on ollut hometta yms. haittoja.
        Kuinka te itse siellä lomailtuanne tähdittäisitte nämä AM:n tarj.hotellit? Mitä puutteita, haittoja yms. teidän mielestänne. Camboan hotellin ruokaakin moitittu.
        2)Miten lennot järjestetty? Onko mahdollista varata Finnairiin ns. erikoispaikkoja, joissa isompi jalkatila. Ja kestääkö lento tosiaan 21tuntia kaikkine välilaskuineen????? (Thaimaan lennot yl. vain n. 11t)
        Kiitos vastauksista.

        Osaan kertoa ainoastaan Decameronesta. Meillä ei ollut hometta, mutta taisi joku siitä mainita. Ymmärtäisin, että hometta esiintyisi enemmän pohjakerroksen huoneissa. Muuten hotelli Ok, tosin minun makuuni liian iso. Kaikki kuitenkin pelasi. Ravintoloissa henkilökunta kulki kasvosuojuksissa ja hanskat käsissä, joten ilmeisesti hygieniasta huolehditaan. Palveluhenkilökunta ei ehkä kuitenkaan yhtä rentoa ja ystävällistä kuin niissä Karibian ja Etelä-Amerikan kohteissa, jotka ovat tulleet tutuiksi.
        Meidän lentomme kestivät noin 15 tuntia, johon sisältyi yksi tunnin välilasku. Finnairilta voi tilata erikoispaikan, ja jos haluaa exit-paikat, on oltava nopea ja varattava heti, kun ne tulevat myyntiin (30 päivää ennen lentoa), sillä ne menevät heti, vaikka niiden hinta on nyt noussut valtavasti. Edestakaiset exit-paikat maksavat hengeltä 120 euroa. Myös muita paikkoja voi varata, esim. käytäväpaikan.


      • Panamaan
        Burmankissa kirjoitti:

        Kiitoksia paljon kaikille matkakokemuksista kertoneille. Ollaan suunnittelemassa myöskin Panaman yhd.reissua noin vuoden päähän (AM)
        1)Luen yl. paljon TripAdviserista kokemuksia hotelleista. Camboan ja viimeisen rantalomakohteen hotelleja on kovasti moitittu; on ollut hometta yms. haittoja.
        Kuinka te itse siellä lomailtuanne tähdittäisitte nämä AM:n tarj.hotellit? Mitä puutteita, haittoja yms. teidän mielestänne. Camboan hotellin ruokaakin moitittu.
        2)Miten lennot järjestetty? Onko mahdollista varata Finnairiin ns. erikoispaikkoja, joissa isompi jalkatila. Ja kestääkö lento tosiaan 21tuntia kaikkine välilaskuineen????? (Thaimaan lennot yl. vain n. 11t)
        Kiitos vastauksista.

        Olimme Panamassa yhdistelmämatkalla, josta tulimme 17.12.2010. Otimme sen kalliimman matkan eli hiukan paremmat hotellit ja se kannatti. Gamboan hotellialue on sademetsäalueella ja siksi kaikissa hotellihuoneissa on outo haju, mutta siihen tottui ja oltiinhan siellä vain 3 yötä. Kohde on todella hieno ja kannattaa osallistua retkelle, jolla näkee eläimiä. Hotellissa oleva ruoka ei ole kovin hyvää.
        Kävimme kaksi kertaa paikassa, joka on hotellista n. 500-700 m jyrkkä tie alas rantaan. Jos sataa tai ei halua kävellä, voi respasta pyytää tilaamaan pikkubussin (se muistutti pitkää pakettiautoa ikkunoilla ja on ilmainen). Bussi saattoi olla jo siinä oven lähellä eikä tarvinnut odotella. Ruokapaikka on avoinna muistaakseni klo 12-16 ja kannattaa pyytää respasta varaamaan teille pöydät ennakkoon, koska viikonlopun aikaan myös paikalliset käyvät siellä syämässä. Liharuoka oli todella maittavaa, koska kokki grillaa koko ajan lihaa, eli nautaa, sikaa, kanaa... Siksi buffetin lämpimää ruokaa ei tarvitse kuin ehkä vain maistaa.
        Lento Panamaan kestää menomatkalla yli 15 tuntia ja palatessa noin 1,5 tuntia vähemmän. Finnairilta voi muistaakseni 3 kk ennen lentoa varata erillispaikat (kaksi paikkaa rinnakkain) ja ne maksoivat pari vuotta 50 euroa per paikka per lento.


    • TinyMe

      Olin tammikuussa 2009 matkalla
      Panama City - Gamboa - Costa Blanca,
      oheisesta osoitteesta löytyy melko kattava
      matkakertomukseni.

      http://www.paikkaauringossa.fi/kertomukset/951

      Suosittelen Panamaa lämpimästi ja
      kateellisena toivotan hyvää matkaa sinne
      lähteville!

    • Valuuttaveera

      Olemme lähdössä kahden viikon päästä Panamaan juuri tälle yhdistelmämatkalle ja täytyy sanoa että tässä kertomuksessa oli niin paljon hyvää verrattuna Aurinkomatkojen paikallisoppaaseen. Kiitos hyödyllisistä vinkeistä. Sen verran vielä tuosta valuuttapuolesta, että kun olen tottunut joka puolella maailmaa nostamaan valuttaa automaateista, onko Panama Cityssä automaatteja mistä rahaa voi nostaa esim. VIsalla tai Masterilla?
      Tästä ei hirveästi ole kerrottu missään, vaan aina on painotettu tuohon rahan vaihtamiseen. Olisin kiitollinen tästä tiedosta.

      • USA dollarit

        Costa Blancassa oli ainakin pankkiautomaatti, josta jotkut nostivat valuuttaa. Se jäi mieleen, kun opas siitä muutaman kerran ohi mennessämme mainitsi. Se sijaitsee n. 200 m ennen Costa Blancan sisäänkäyntiä pienen poliisiaseman kyljessä. Panama Citystä en osaa sanoa, mutta sehän on yhdistelmämatkan alussa ja monella on USA dollareita vielä siinä vaiheessa. Tietysti Visat ja Masterit käyvät määrätyissä paikoissa maksuvälineenä.


      • Pexit Panamaan
        USA dollarit kirjoitti:

        Costa Blancassa oli ainakin pankkiautomaatti, josta jotkut nostivat valuuttaa. Se jäi mieleen, kun opas siitä muutaman kerran ohi mennessämme mainitsi. Se sijaitsee n. 200 m ennen Costa Blancan sisäänkäyntiä pienen poliisiaseman kyljessä. Panama Citystä en osaa sanoa, mutta sehän on yhdistelmämatkan alussa ja monella on USA dollareita vielä siinä vaiheessa. Tietysti Visat ja Masterit käyvät määrätyissä paikoissa maksuvälineenä.

        Aurinkomatkojen mukaan Panama Cityssä on vain muutamia paikkoja, joissa voi vaihtaa euroja dollareiksi. Onko tosiaan näin vai onko tää taas joku Forexin kanssa sovittu juttu?

        Entäs kessut? Jostain luin että lentokentältä kannattaa ostaa tupakat tullessa tai muuten joutuu maksamaan jotain 4-5 USD/aski.

        Onkohan Gamboan kylässä ja Costa Blancassa ruoka- ja juomapaikkoja hotellialueen
        ulkopuolella? Sellaisia vaatimattomia paikallisia mestoja siis?


    • Mekawa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe