islannin ruokakulttuuri??

Moikka! Mistähän löytäisin islannin ruokakulttuurista tietoa? Satutteko titämää mitään luotettavaa lähdettä? :) Jos tiedätte kerrottehan!? :D
Ilmoita


Pari asiaa Islannin ruokakulttuurista, jokseenkin itsestäänselvyyksiä:

Perinteisesti pari pääraaka-ainetta: lammas ja kala. Lampaasta käytetään aivan kaikki, aivoja myöten. Kalaa syödään paljon, perinneruokaa on jonkinlainen hapatettu hai. Enpä tiedä, paljonko sitä nykyisin oikeasti syödään, ehkä vain turistien pelotuksena.

Muutoin ruokahuolto on aika lailla tuontitavaran varassa, kun siellä kasvaa kaikki vähän heikosti. Ravintoloissa esim. pihvit kalliita, vähintään samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Juu paitsi että Islannissa kasvatetaan paljon vihanneksia (tomaatit yms.) kasvihuoneissa, koska siellä on paljon "ilmaista" geotermistä energiaa kasvihuoneiden lämmittämiseen ja valaisemiseen. Jopa huvin vuoksi banaaneja kasvatettu kasvihuoneissa.
3 VASTAUSTA:
Millaista ruokaa oli tarjolla keskihintaisissa ravintoloissa? Lammasta ja kalaa ilmeisesti enimmäkseen, mutta miten laitettuna? Käytetäänko mausteita ja millaisia? Ruuan tyyli yleensä?

Oliko paljon etnisiä ravintoloita?
islantiin kesällä kirjoitti:
Millaista ruokaa oli tarjolla keskihintaisissa ravintoloissa? Lammasta ja kalaa ilmeisesti enimmäkseen, mutta miten laitettuna? Käytetäänko mausteita ja millaisia? Ruuan tyyli yleensä?

Oliko paljon etnisiä ravintoloita?
Lunni on myös tyypillinen ruoka Westmannaeyjabaerilla. Kala esim. graavilohi, kuivattu kala ja lammas ovat muuten tyypillisiä kuten joku jo sanoikin. Flatkökurit ovat kuivia leipiä, malt og appelsin on makea alkoholijuoma eli kuten olutta ja appelsiinimehua. Kaupasta saa esimerkiksi makeaa piimää, melkein kuin jogurttia. Paahtoleivät ovat paljon isompia kuin Suomessa.

Islannissa ei ole "elämää" kuin Reykjavikissa. Edes Akureyri ei ole edes pieni kaupunki. Ei etnisiä ravintoloita juurikaan ole. Ei Islannissa se ruoka ole pääasia, vaan karu ja tuliperäinen luonto, hevoset, valaat ja retkeily. Reykjavik ei ole biletyspaikkana edes Helsingin veroinen, vaikka jossain maata mainostetaan biletyspaikkana.
......... kirjoitti:
Lunni on myös tyypillinen ruoka Westmannaeyjabaerilla. Kala esim. graavilohi, kuivattu kala ja lammas ovat muuten tyypillisiä kuten joku jo sanoikin. Flatkökurit ovat kuivia leipiä, malt og appelsin on makea alkoholijuoma eli kuten olutta ja appelsiinimehua. Kaupasta saa esimerkiksi makeaa piimää, melkein kuin jogurttia. Paahtoleivät ovat paljon isompia kuin Suomessa.

Islannissa ei ole "elämää" kuin Reykjavikissa. Edes Akureyri ei ole edes pieni kaupunki. Ei etnisiä ravintoloita juurikaan ole. Ei Islannissa se ruoka ole pääasia, vaan karu ja tuliperäinen luonto, hevoset, valaat ja retkeily. Reykjavik ei ole biletyspaikkana edes Helsingin veroinen, vaikka jossain maata mainostetaan biletyspaikkana.
Pah! Reykjavikhan se vasta biletysmesta onkin! baareja on hemmetisti paikan kokoon nähden ja sielä on muutama suuri yökerhokin esim. Nasa, Jacob. Paikalliset ovat kovia juhlimaan ja sielä on hyvä meininki. Juhlisin milloin vain miellummin Reykjavikissä kun stadissa. Live musaa on viikonjokaisena päivänä ainakin jossain baarissa. Ja Islannissa on sutkoht edullinen "fine dinning" Itse maksoin päivän lampaasta perunoiden kera jotain 10€ ja bisse maksaa ravintoloissa semmosen 5€ joten ei kovinkaa kalliimpaa kuin Suomessa. Ruoka on hyvää, ja niissä käytetään yrttejä paljon, paikallisten farmareiden niitä kasvatellessa. Kalaa tietenkin saa ja hummeria.
+Lisää kommentti
moi
Ilmoita
Jos teet Islannin kiertoajelun ring1-tietä pitkin, kuten kannattaa tehdä, voit varautua ruokakulttuurillisesti kalaan, lähinnä turskaan ja lampaaseen. En nyt muista putouksen nimeä, mutta se on eräs isoimmista putouksista, niin sen parkkipaikan ravintelissa myytiin todella herkullista lammaskeittoa. Suosittelen.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

islannin ruokakulttuuri??

Moikka! Mistähän löytäisin islannin ruokakulttuurista tietoa? Satutteko titämää mitään luotettavaa lähdettä? :) Jos tiedätte kerrottehan!? :D

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta