Sydney & Brisbane huhtikuussa

vinkkejä kaipaava

17.4. laskeudumme Sydneyhin. Emme ole käyneet siellä aikaisemmin ja kaipailenkin vähän vinkkejä. Kannattaako varata jo kotoa netistä retkiä (esim. Blue mountain) vai vasta paikan päältä? Onkohan hinnoissa eroa? Mistäpäin kaupunkia kannattaa ottaa hotelli?
Sydneystä lennämme josssain vaiheessa Brisbaneen. Jos jollakin on hyviä vinkkejä Brisbanesta niin niistäkin olemme kiitollisia.

9

2715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jari100

      Olen käynyt molemmissa kaupungeissa. Lisäksi Melbourne ja Canberra tuli tutuksi.
      Blue Mountains vuorilla kantsii käydä ehdottomasti. Sydneyn hotelli kantsii ottaa läheltä oopperataloa ja sitä kuuluisaa siltaa. Siitä on helppo liikkua joka suuntaan ja kaikki aina lähellä. Mä tein parin tunnin risteilyn Sydneyn edustalla. Oli kiva katsoa kaupunkia mereltä. Lisäksi siinä lähellä kiva ja iso "akvaario" jossa hai ym isoja kaloja. Kannattaa käydä. Olympiastadion on kaupungin ulkopuolella ja siinä ei ole mitään ihmettä nähtävää. Kaupungin keskellä on näkötorni josta huimat näkymät Sydneyn yli.
      Jos haluatte käydä pääkaupungissa Canberrassa, niin kannattaa ottaa tavallinen bussi. Kesto noin 4 tuntia mutta näkee kivasti maisemia. Canberrassa kantsii olla vain 2 yötä. Pieni kaupunki. Hieno parlamenttitalo. Kaupunki rakennettu keskelle autiomaata.
      Australiassa on halpa mutta toimiva halpalentoyhtiö Virgin Blue. Kantsii käydä heidän nettisivuilla. Käytin ko. yhtiötä kaksi kertaa. Brisbanessa sekä Sydneyssä hyvät ostosmahdollisuudet. Brisbanen lähellä myös kivoja huvipuistoja.

      • brisbanen lähellä

        oli tosi kiva! uikkarit jalkaan, sun screenia iholle ja menoksi!


      • reissumies-x

        Harbour Bridgen ja oopperatalon alue on mukava ja siitä on hyvä liikuskella. Canberrassa ei ole moneksi päiväksi katsomista, mutta matka junalla sinne oli sinänsä mukava kokemus, varsinkin kun nousimme ylängölle Wollongogista Mos Walleyhin bussilla ja siitä junaan. Brisbane ja Gold Coast jäivät käymättä, valitettavasti. Hyvää matkaa.


      • kuinka pitkä välimatka?

        osaako kukaan vastata kuinka monta sataa kilometriä on noiden kahden kaupungin välimatka? Kulkeeko jokin julkinen liikenne tuota väliä?


      • Aussi-Sheila
        kuinka pitkä välimatka? kirjoitti:

        osaako kukaan vastata kuinka monta sataa kilometriä on noiden kahden kaupungin välimatka? Kulkeeko jokin julkinen liikenne tuota väliä?

        Välimatka Sydney---Brisbane on kartan mukaan 1001 km. Ja mielestäni kivutoin matkustus väline on lentokone, lentää jotain 1.5 t.
        Myös bussilla ja junalla pääsee. Aikaa tosin kuluu n. 30t. Eikä niillä lippuhinnoilla taida paljon eroakaan olla.


      • sekä
        Aussi-Sheila kirjoitti:

        Välimatka Sydney---Brisbane on kartan mukaan 1001 km. Ja mielestäni kivutoin matkustus väline on lentokone, lentää jotain 1.5 t.
        Myös bussilla ja junalla pääsee. Aikaa tosin kuluu n. 30t. Eikä niillä lippuhinnoilla taida paljon eroakaan olla.

        junalla että linja-autolla kyseisen välin. Minusta on kiva molemmat, näkee paljon maisemia ja tutustuu myös australialaisiin tapoihin. Jos matkustaa yövuoroilla linja-autossa , niin huopa tai viltti mukaan. Matka kestää n. 15 tuntia pysähtymisineen linja-autolla. Kun mentiin syömään, niin moni aussi otti leipää, johon lai- tettiin lämmintä valkopapuja / tomaattiliemessä päälle. En itse kokeillut.


    • ... matkaa

      Asustelin pari vuotta Newcastlessa, reilun 100km Sydneysta rantaa pohjoiseen.
      Ensinnäkin: otakaa rennosti ja nautiskelkaa, mikä teitä kiinnostaakin. Liikaa ei kannata koittaa ahnehtia.
      Riippuu mikä on matkabudjetti, mutta itse ottaisin hotellin mistä tahansa kävelymatkan päästä jostain rautatieasemasta. Nykyisin kun piipahdan kaupunkin asun itse mieluiten Medina Centralissa. Se on päärautatieaseman vieressä oleva huoneistohotelli, lentokentällekin junalla vajaa vartti. Ylipäänsä katselisin huoneistohotelleja tai motelleja, niissä asuminen on pikkasen rennompaa kun saa keittää omat aamukahvinsa ja jos haluaa, kokata niinkuin tykkää. Rautatieasemalta on kävelymatka Sydneyn sydämeen. Parin korttelin päässä on myös Darling Harbour. Käykää vaan istumassa rennosti ihailemassa kaupungin silhuettia viinilasillisella, tai auringon noustessa aamupalalla. Akvario ja muita huvituksia on siinä rannassa, kuten myös Hay Market ja kiinalainen kortteli. Ratikalla pääsee kasinolle, suosittelen ihan vaan vaikka käymistä buffet lounaalla jos ei pelaaminen kiinnosta. Monoraililla pääsee ympyrää keskustan ja Darling Harbourin väliä, säästää askelia, eikä taatusti eksy. Darling Harbourista pääsee vesibussilla vaikka oopperatalolle. Suosittelen, näke enemmän kuin metrossa. Lautoilla Circular Quaysta pääsee näppärästi viettämään päivää vaikka eläintarhaan. Ellei mukana ole alle 5v lapsia, en suosittele tuhlaaman aikaa Lina Parkissa. The Rocks, Harbour Bridgen kupeessa on täynnä ruokapaikkoja, ei halvimpia, mutta toisaalta kun lomakohde on metropoli, rahanmenoa ei voi välttää. Blue Mountains, Hunter Valley ja muut kohteet kannattaa varata paikanpäältä eikä Suomesta.
      Onnittelen matkakohteen valinnasta, minusta Sydney on maailman suurkaupungeista yksi kauneimmista.
      Brisbanessa vietin myös kuukausia. BNE on huomattavasti pienempi kylä, vain 1M asukkaan kaupunki. Keskusta on suhteellisen pieni ja äkkiä kaluttu kävellen. Queen Streetille (kävelykatu)kannattaa mennä iltasella ja istuskella rauhassa syöden ja erilaisia esityksiä ja temppuilijoita katsellen. BNE ei ole aivan rannassa, joten heille ranta on tehty South Bankille. Jos haluaa, päiväretken voi tehdä vaikka Gold Coastille. Nykyään sinne pääsee uudella junalla ehkä parhaiten. Brisbanen edustalla on muutama saari, en ole itse käynyt mutta niiden Kansanpuistoihin varmaan järjestetään päiväreissuja. Hotellit ja matkatoimistot tietää. Jos on aikaa, Frazer Island Maryboroughin korkeudella on uniikki paikka, mutta sinne jos aikoo on syytä olla aikaa enemmän kuin päivä.
      Kierrelkää bubeja, mitä rähjäisempiä sen parempi, rentoutukaa ja nauttikaa!

    • Muumiot

      Moro,

      Itse juuri tuolta tulleena voin suositella seuraava. Brisbanessa ja sen lähistöllä tuli vietettyä aikaa jonkin verran. Jos Australian eläimet kiinnostavat niin ehdottomasti kannattaa käydä Australia Zoo:ssa, joka on n. 100km päässä Brisbanesta. Se on edesmenneen Stewe Irwinin (crocodile hunter) eläintarha, jossa pääsee silittelemään esim. kenguruita ja koaloita (tuo oli minulle yksi matkan kohokohta). Päiväretkiä pystyy järkkäämään helposti melkeinpä mistä tahansa BNE:n hotellista.

      Toinen hyvä eläinvaihtoehto on Lone Pine Koala Sanctuary johon itse ei ehditty mikä harmittaa todella paljon. Se sijaitsee lähellä BNE:n keskustaa joten sinne pääsee helposti.

      Brisbanen eteläpuolella (Gold Coastilla) on Dreamworld huvipuisto ja vesimaailma, jota voin myös suositella. Oli erittäin hauska päivä vaikka jonottaa joutui välillä vähän turhan paljon. Tosin Tower of Terror oli jonottamisen arvoinen (tykkäsin paljon siitä laitteesta).

      Viinin ystävän kannattaa käydä Hunter Valleyssa, joka on n. 100 km päässä Sydneystä. Kaunis alue, jossa paljon viinitiloja ja myös hyviä golf-kenttiä (jos sellainen kiinnostaa).

      Tuolla aiemmissa viesteissä suositeltiin lentoyhtiöistä Virgin Blueta mutta kannattaa katsoa myös JetStar:n hinnat. Välille SYD-BNE hintaa tuli muistaakseni n. 30e ja matka-aika n. 1.5h.

      Ja Sydneyssä suosittelen juurikin noita asioita mitä muutkin ovat suositelleet. Sen sanon että kaksi viikkoa tuolla on todella lyhyt aika, joten kannattaa miettiä tarkkaan mitä haluaa tehdä :-)

      Hyvää matkaa!

      • Zoo on

        vain ahneen perheen ylläpitämä turistirysä. Raha on ainoa asia, joka heille merkitsee, olen havainnut. Koaloita on parempi halia siellä Lone Pinessa.

        Brisbanen lähelläkin on kaunista merenrantaa, jos ei uimaan ole halu. Redcliffe on ihana paikka, samoin Moreton Island (siellä voi uidakin).

        Minusta Brisbanessa on parasta ihmisten ystävällisyys, puheliaisuus, avuliaisuus ja asioiden rennosti ottaminen. Minunlaiseni tiukkapipopuomalainenkin mahtuu joukkoon ihan hyvin, ja nautin elämästä. Maailman paras kaupunki, Brisbane.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2124
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      218
      1861
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1522
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1501
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1263
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1211
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      145
      1201
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1062
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1026
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      98
      1020
    Aihe