Autonvuokrauksesta

kaikki tahtoo ajaa

Miten menee autonvuokraus esim. Italiassa? Onko oltava maininta kaikista, jotka aikovat autoa ajaa? Kuinka monta kuskia voi merkitä ja maksaako enemmän, jos nimiä on useampi? Olen aina käyttänyt vain julkista liikennettä Italiassa ja ollut tosi tyytyväinen, mutta nyt on tilanne, että auto tarvittaisiin.

3

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisämaksu

      Lienee sama käytäntö kaikilla autovuokraamoilla, eli jokaisesta lisäkuljettajasta menee maksu, muutama euro/päivä.

      Muutenhan asialla ei olisi niin väliä, mutta onnettomuus- tmv. vahinkotilanteessa tulee ongelmia jos kuljettajana onkin joku muu kuin vuokrasopimukseen merkitty henkilö.

      Ikää pitää olla vähintään 21 v., suuremmissa autoissa yleensä vähintään 25 v. ja ajokortti tietenkin voimassa vähintään vuoden. Joidenkin suurempien autojen kohdalla haluavat myös kaksi luottokorttia. Nämä kaikki tiedot löytyvät vuokraamojen sopimusehdoista nettisivuilta.

    • sakoista ym

      Noi kysymykset on lillukanvarsia. Odotas kun seikkailet jossakin kaupunkikeskustassa, ja saat seuraavan talven sakkolappuja kotiisi. Tai jätät ottamatta sen moottoritien maksulapun, kun on muka kiire mennä tiettyyn paikkaan. Motari ei ehkä sua laskuta jälkikäteen, mutta kaupunkivirastot kylläkin...

      Ks:
      http://www.bella-toscana.com/traffic_violations_italy.htm
      Ne ovat "skandaali" kaikille eurooppalaisille ja kaikille muillekin, saitti sanoo, eikä ole ainoa. Siinä ihmetellään esim. Firenzen intoa laskuttaa 52 miljoonaa euroa sakkoja rajoitettujen ajovyöhykkeiden ajoista, joten pysy KAUKANA Firenzen, Pisan ym. keskustasta. Parkkitaloja on Firenzessä sinänsä, mutta Pisa on sieltä jostakin.

      Harmaa talous syö kaupunkien rahakirstua, jota turistit kutsutaan paikkaamaan, jos vain jaksavat maksaa. Tällä palstalla ei saa kehottaa rikokseen, joten en kehota minäkään olemaan maksamatta. Varoitanpa vain.

      Europcar ei laskuta asiakkailta suoraan luottolaskussa kaupunkien keskustoissa tulevia (!) "väärällä vyöhykkeellä" ajamisia. Laskuttaa kylläkin viitisenkymppiä "notification"-maksuja eli "administrative costs".

      Ne ovatkin mielenkiintoinen juttu. Palattuasi Italiasta varaudu, että vielä vuoden ajan voi tipahdella laskuja kaupunkirikkeistä, ja ne tuplaantuvat asiattoman nopeasti. Et edes tiedä rikkovasi, ja jopa tulee sikamaisia maksuja.

      Itse kiertäisin kaikki italialaiset vuokraamot kaukaa. Ja motarilla kiinnittäisin huomiota, että todella nappaan sen pahuksen maksukuitin.

      Henkisesti varaudu vielä siihen, ettei tämä mitään. Kun ostat senegalilaiselta katukauppiaalta pirattituotteen, poliisi voi sakottaa tuhansien eurojen sakot. Joten varoitetaanpa vielä siitäkin.

      Niin ja se navigaattori. Jos meinaat löytää jotakin, osta navigaattori Euroopan tuoreilla kartoilla Suomesta. Sen vuokra on ehkä saman verran alhaalla Italiassa, näin ymmärsin.

      • ...ajelet ilman lappua?

        Anteeksi nyt kovasti, mutta hivenen haiskahtaa siltä ettei ole tainnut kovin monella Italian moottoritiellä tulla käydyksi? Vai oletko mahdollisesti ajellut vuokra-autolla puomin läpi useinkin???

        Siinä moottoritielle mentäessä kun sattuu olemaan sellaiset portit joista ajetaan läpi, eikä se puomi aukea ellet ota kuittia. Tietenkin jos tykkäät viskellä niitä lappuja metsään portin jälkeen niin... Sillä perusteella ei nyt ehkä kuitenkaan kannata tulla tänne muita neuvomaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe