2 viikkoa aikaa

Miina09

Hei!
Lähden loma-matkalle ausseihin huhtikuun lopussa kahdeksi viikoksi. Lento laskeutuu Sydneyhin mutta haluaisin myös nähdä muuta kuin kyseisen kaupungin. Ajatus olisi lentää Cairnsiin 5 päiväksi jotta saisi maata rannalla, käydä valliriutalla sekä ehkä päivä-retkellä sademetsässä.

Kysymys on nyt, että onko 2 viikkoa liian lyhyt aika näkemään kaksi eri paikkaa,ajatellen jet-lagin kestoa sekä jos kuitenkin haluaa tutustua Sydenyhinkin vähäsen? Matkaan lähden ihan vain reppu selässä, mieli avoimena:)

mitä mieltä olette te,mannerta tarponeet, kokeneemmat reissaajat?

~Miina~

10

1818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • downunder

      2 viikkoa on kyllä tosi lyhyt aika, kehottaisin miettimään vielä jos on mahdollista olla kolmaskin viikko. Itse en lähtisi neljää viikkoa lyhyemmäksi ajaksi. Mistä olet saanut käsityksen että Cairnsissa olisi hyvät rannat? Paljon paremmat rannat Sydneyssä on, Cairns ei ole mikään rantalomapaikka. Valliriutta on kyllä näkemisen arvoinen! Viikossa et ehdi Sydneystä näkemään kuin pienen vilauksen joten valikoi tarkkaan mitä haluat nähdä. Matkoihin menee vuorokausi suuntaansa ja joillakin aikaerosta toipuminen kestää viikon.

      • MIR

        Jos rannalle haluaa, Gold Coast and Sunshine Coast ovat POP, koko suurin osa alueesta Coolangattasta Noosaan (pl. Brisbanen alue). Tosin toukokuussa on rantakausi jo loppu, rantavahdit lomalla ja rannalla on enimmakseen vain kavelijoita / lenkkeilijoita (seka joitain hulluja pohjoisia turisteja pulikoimassa ;-).

        Etenkin Gold Coast Hinterlandissa (takamaastossa, siis) on upeita, maailmanperintosuojeltuja sademetsia (samoin Sunshine Coast Hinterlandissa). Esim. Lamington National Park and Springbrook NP ovat hienoja paikkoja, etenkin jos malttaa kayda heittamassa kunnon kavelylenkin siella.
        Toisaalta Cairnsin vieresta loytyy Port Douglas lomailuun ja runsaasti sademetsakohteitakin.


    • rahat hukkaan

      menee ja matkasta jää samea muisto, kun on unenpöpperössä puolet aikaa, ja samoin kotiin palattua.

      Gold Coastilla on kauniita rantoja - paljon on kyllä turistejakin, ja rakennuksia. Bribie Island, hiukan Brisbanesta pohjoiseen, on ihan nätti hiekkasaari, ja rantoja sieltäkin löytyy. Frazer Island on myös näkemisen arvoinen. Sydneyn biitseillä en ole käynyt, mutta niitä kehutaan kovasti.

      Eikös Cairnsissa päin ole vieläkin sadetta ja tulvia - oli ainakin hiljattain. Vettä se sadevesikin tietysti on!

    • Miina09

      tietenkinhän sitä pidemmäksi aikaa haluaisi jäädä, mutta kun lomaa voi vain pyytää sen verran kun mitä laki salli:) Tietenkin olisin voinnut vaihtaa matkan myös Kanariansaari käynnille jos rannan perässä juoksisin. Kiitos kumminkin vinkeistä, ehkä muutan Cairnsin johonkin lähempään ranta-kaupunkiin :)

    • opaskoira

      Aamulla ensimmäisellä koneella Cairnsiin. Keskustassa kiertelet ja otat sopivan kämpän.
      Tilaa tiskiltä riuttamatka.
      Ei Cairnsissa ole "rantaa" vaan loikoilet nurmikolla ison uima-altaan reunalla muiden backäreiden keralla.
      Seuraava pävä tiskiltä tilaus sademetsään päiäksi.
      Lopun lomaasi voit pilata Sydneyssä!

    • aussi kevin

      Mene port douglasiin(70km) ei cairnsissä oikeastaan ole mitään kunnon rantoja . Port douglasista pääset myös paljon paremmin ja helpommin valliriutoille . Sinun pitää miettiä mitä haluat nähdä Sydneyssä ? Kaksi viikkoa on liian lyhyt aika

      • Miina09

        ei itsessään valitettavasti kiinnosta kovasti. Kaupunkeja on tullut nähtyä viimeisten vuosien aikana niin paljon(Berliina,Rooma,Madrid,Wien jne) että haluaisin nähdä jotain muuta. Enneminkin laukkaan lämmön perässä ja haluaisin olla varma että saisin ainakin viettää osan aikaa vain bikineissä pukeutuneena. Sydneihin tuli ostettua liput kun tarkoitus oli tavata siellä ystävät,mutta he joutuivat valitettavasti lähtemään eteenpäin ajateltua aijemmin. Ja tiedän tiedän tiedän että 2 viikkoa on lyhyt aika, mutta ei nyt voi muuta..


      • vaan...
        Miina09 kirjoitti:

        ei itsessään valitettavasti kiinnosta kovasti. Kaupunkeja on tullut nähtyä viimeisten vuosien aikana niin paljon(Berliina,Rooma,Madrid,Wien jne) että haluaisin nähdä jotain muuta. Enneminkin laukkaan lämmön perässä ja haluaisin olla varma että saisin ainakin viettää osan aikaa vain bikineissä pukeutuneena. Sydneihin tuli ostettua liput kun tarkoitus oli tavata siellä ystävät,mutta he joutuivat valitettavasti lähtemään eteenpäin ajateltua aijemmin. Ja tiedän tiedän tiedän että 2 viikkoa on lyhyt aika, mutta ei nyt voi muuta..

        Olimme siellä pari vuotta sitten 12 päivää ja Sydneyssä 8 päivää.

        Mielestäni Sydneyn "pakolliset" nähtävyydet on muutamassa päivässä nähty jos on aktiivinen.
        Muutenhan se on aika tyypillinen miljoonakaupunki kuin mikä tahansa.

        Cairnsissa taas voi viettä rantalomaa vallan mainiosti.
        Keskustassa on tämä uima-laguuni ja Green Islandille hurauttaa vajaassa tunnissa, missä auringonoton ohella voi snorklailla tai lähteä lasipohjavene ajelulle. Vähän matkaa pohjoiseen kaupungista löytyy myös pari rantaa.
        Riutoille ja sademetsiin pääsee kätevästi retkille.

        Mielestäni 2 viikkoa on ihan ok, koska eihän kaikkea tarvitse nähdä kerralla ja ainahan sinne pääsee takaisin.
        Mekin lähdemme taas maaliskuussa, tälläkertaa Melbourneen ja Adelaideen kolmen viikon reissulle.


      • opas koira

        Pd on hieno, kiusallisen kallis.


    • siinä rentoutua

      Kyllä kahdessa viikossa ehtii, jos ei nyt nähdä paljoa, niin ainakin rentoutua ja päästä irti suomen hyytävästä ilmastosta ja omista arkirutiineista. Sydney on iso ja meluisa kaupunki, jossa tuhlaat suurimman osan aikaasi yrittämällä päästä pisteestä A pisteeseen B ja takaisin. Lento Cairnsiin ja takaisin ei vie paljoa enempää aikaa kuin juna- tai automatka ruuhka-aikaan Sydneyn laidalta toiselle.

      Jos lämmön perässä olet, ei kannata vaihtaa Cairnsia mihinkään Sydneytä lähempään paikkaan. Tuohon aikaan niin Sydneyssä kuin muissakin etelän kaupungeissa saattaa olla jo jäätävän kylmä. Cairnsissa taas on tuolloin mainio sää. Sateita ei enää ole kuin satunnaisesti ja ilmakaan ei ole enää hiostava. Eli vietä suurin osa ajasta Cairnsissa ja ympäristössä ja tee sitä, mikä sinua kiinnostaa. Tosiaankaan, jos et ole city-ihmisiä etkä mene bilettämään, pysy poissa Cairnsin keskustasta ja ota majoitus jostain vähän etäämmälltä. Rantoja ei siellä paljon ole, mutta kyllä voit silti bikineissä kulkea. Hotellien ja lomakylien uima-altaat lekottelupaikkoina voittavat rannat kuitenkin. Port Douglas on kyllä ihan hyvä vaihtoehto Cairnsille. Kallis se tosiaankin kyllä on.

      Jos et sinänsä merestä välitä, voit harkita majoitus ja oleskeluvaihtoehtona jotain Tablelands-ylängön kohdetta, esim. Kurandaa, joka on todella ihastuttava pieni vuoristokylä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1700
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1339
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1152
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1043
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe