pappi raivostuttaaa!

raivomorsian

Pappimme on passiivinen. Kun soitan hänelle, hän pyytää olemaan yhteydessä tarkemmin sähköpostitse. Lähetän sähköpostia, mutta hän ei vielä kertaakaan ole vastannut (kolmesti olen sähköpostitse ollut yhteydessä). Olen aina odottanut vastausta 1-3 vk ja sitten soittanut perään ja papin vätys on laiskasti vastannut, että ai en ole ehtinyt vastata....

en ole tavannut pappia vielä, mutta on todella paha maku suussa. Häihin on noin kuukausi aikaa - voiko vielä vaihtaa pappia?

tuntuu ettei pappia voisi vähempää kiinnostaa.

12

4205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohta naimisiin

      Olen kanssa huomannut että eivät ne papit niin hirveän palvelualttiita ole nykyään, oli aivan uusi kokemus. Miksikähän niillä on niin paljon tekemistä, luulisi että ehtivät hyvinkin sen mitä pitää. Ainakin suurkaupungin papit näkyvät olevan stressaantuneita. Olen sitä mieltä että kun kirkollisveroni olen aina maksanut niin pitäisi olla vähän enemmän palvelualttiutta sen kerran kun pappia tarvin. Ja naimiisiinmeno on yksi elämän kohohetkistä, ei siitä pitäisi papin vuoksi jääda pahaa makua suuhun. Voithan vaihtaa pappia, mutta en tiedä sanoa paraneeko se vaihtamisesta vai onko ne kaikki samanlaisia. Saa näkee ehtiikö pappi edes tulla kun häämarssia pitäis harjoitella vai pitääkö sekin harjoitella itse omin neuvoin kotona.

      • mantelileivos

        Tarviiko häämarssin harjoitteluun pappia? Ja jos vihkiminen on kuukauden päästä, papilla on paljon muita haudattavia, kastettavia ja vihittäviä ennen sitä. Viikkoa ennen kun otatte yhteyttä niin kaikki ok.


      • Nimetön
        mantelileivos kirjoitti:

        Tarviiko häämarssin harjoitteluun pappia? Ja jos vihkiminen on kuukauden päästä, papilla on paljon muita haudattavia, kastettavia ja vihittäviä ennen sitä. Viikkoa ennen kun otatte yhteyttä niin kaikki ok.

        Ihmettelen myös, mihin sitä pappia niin hirveästi tarvitaan, jos viimeksi on kyseisen ammatin edustaja nähty konfirmaatiotilaisuudessa.

        Papeilla on oikeasti töitä, eivät he ehdi jokaisen morsiamen kanssa hössöttämään.

        Tottakai papin pitää aluksi antaa ihan asialliset tiedot, voidaanko pari vihkiä kirkossa, jos toinen ei kuulu jne...

        Ehkä viisas pappi antaa suunnilleen sen aikataulun, että viikko ennen häitä tavataan. Pappien ammattitaitoon kuuluu sen hääpuheen muokkaaminen parin mukaan. Ei sitä tarvitse kuukausitolkulla edestakaisin vatkata.


      • koko pelleilyä
        Nimetön kirjoitti:

        Ihmettelen myös, mihin sitä pappia niin hirveästi tarvitaan, jos viimeksi on kyseisen ammatin edustaja nähty konfirmaatiotilaisuudessa.

        Papeilla on oikeasti töitä, eivät he ehdi jokaisen morsiamen kanssa hössöttämään.

        Tottakai papin pitää aluksi antaa ihan asialliset tiedot, voidaanko pari vihkiä kirkossa, jos toinen ei kuulu jne...

        Ehkä viisas pappi antaa suunnilleen sen aikataulun, että viikko ennen häitä tavataan. Pappien ammattitaitoon kuuluu sen hääpuheen muokkaaminen parin mukaan. Ei sitä tarvitse kuukausitolkulla edestakaisin vatkata.

        "Ihmettelen myös, mihin sitä pappia niin hirveästi tarvitaan...."

        Minä taas ihmettelen, miksi yleensä mennä kirkossa naimisiin, jos hengellisillä seikoilla ei ole mitään merkitystä. Silloinhan kyseessä on pelkkä muotomeno. Miksi hengellisessä virassa toimivan papin pitäisi tuollaisiin sitten satsata? En ihmettele, että motivaatio on vähissä, kun tietää, että kirkkoon on liitytty ehkä vain kirkkohäiden takia.


    • Ei nimi naista pahenna?

      Ymmärrän sinua. :) Meille ilmoitettiin kirkosta pitkään, että työvuorot eivät vielä olleet selvillä. Saatuamme papin, halusin tavata hänet ja tapaaminen järjestyi kuukautta ennen häitä. Yllätykseni oli suuri kun kuulin, ettei mitään toist tapaamista ennen vihkimistä enää olisi! Pappi oli lähemmäs 80-vuotias ja täysillä mukana kunnallispolitiikassa, joten mietin niinköhän hän meidät muistaa. Luottamus kirkon mieheen oli kuitenkin suuri.
      Mutta voih... Vihkitoimituksessa pappi sanoi nimeni toistuvasti väärin!!! Pelastuksemme oli sormusvalat, joissa mieheni toistaessaan valaa pääsi korjaamaan nimeni, jonka pappikin sitten viimeisen kerran toimituksessa sanoi oikein.
      Ristiriitaisin tuntein tästä on selvitty... Itse vihkimisessä mikään ei olisi voinut pilata tunnelmaa ja nauroin tälle ääneen. Mutta myöhemmin alkoi harmittaa... Nimi on myös vihkiraamatussa väärin, emmekä ole vieläkään saaneet vihkitodistusta.

      • Pentti-pappi

        kirkkoherranvirastosta (tai keskusrekisteristä), jos sitä johonkin tarvitset. Toki pappi pyydettäessä kirjoittaa (epävirallisen) vihkitodistuksen, mutta en minä ainakaan automaattisesti.

        Ikävää, että vihkimisessä ei kaikki mennyt hyvin, mutta tulitte kuitenkin vihityiksi.


    • ...eikö henkilökohtainen tapaaminen olisi näin tärkeässä asiassa paikallaan. Jos ei ehdi,vaihda pappia.

      • Que?!

        Juuri kuten edellinen kirjoittaja tässä sanoi, ilmoita että haluat toisen papin. En tiedä, millaiset käyttännöt muissa kaupungeissa on, mutta ainakin täällä meillä päin saa aika pitkälle päättää, kenet papikseen haluaa. Olettaen tietenkin, että ko. papilla on aikaa. Useimmat suostuvat kyllä tulemaan, vaikkeivät olisikaan työvuorossa kunhan tietävät asiasta hyvissä ajoin etukäteen.

        Kyllä se ainakin omissa vihkiäisissä oli minulle tärkeää, että pappi oli meille mieluinen. Puhe oli aivan ihana ja monet "ei uskonnolliset" vieraammakin kehuivat, että olipas miellyttävä pappi. Olen pariin kertaan ollut hautajaisissa, joissa oli aivan kerta kaikkisen onneton pappi ja se oli kyllä hirveää katseltavaa ja kuunneltavaa. Puheessa on puurot ja vellit sekaisin, vainajan nimi muistetaan väärin ja parhaassa tapauksessa vielä lauletaan nuotin vierestä... =/ Että en minä sellaista ainakaan omissa häissäni olisi sietänyt!


    • B-A

      Vaihda pappia. Siihen on oikeus ja seurakunnalle reklamaatio passiivisesta papista.

      • Heh!

        Heh! Päivän paras vitsi!


    • Kansliahenkilö

      Eikö olisi mukavaa tavata pappi vasta vaikkapa vihkiharjoitusten yhteydessä? Silloin voitte varata aikaa myös muuhun keskusteluun, ja pappikaan ei pääse unohtamaan keskusteluanne, kun ei ole monia vihkimisiä siinä välissä. Muutenkin mikä kumman kiire nykyään on häiden valmisteluissa. Ymmärrän kirkon ja juhlapaikan varauksen, mutta jatkuva papille ja kantorille soittaminen on kai jo vähän liikaa.

    • pappi_x

      Viikkoa ennen on sopiva hetki tavata, kuukausi aivan liian aikaista, jos ei ole esim. ulkomaanmatkojen takia aivan välttämätöntä. Tärkeintä on odottaa, että pappi ottaa yhteyttä (1-2 viikkoa ennen vihkimistä). Pappi kyllä aikanaan ottaa yhteyttä ja silloin hän on valmistautunut tarvittavilla tiedoilla. Tietää, kenen häät ja missä. Jos hääpari soittaa kuukautta ennen ja pappi vastaa puhelimeen kaupan kassajonossa, ei hänellä ole tarvittavia tietoja käsillä. Hääpari sen sijaan tietää omien häidensä asiat siellä kaupassakin, joten parempi niin päin. Eniten valmistautumisaikaa papin tapaamisen ja vihkiharjoituksen jälkeen tarvitaan mahdolliseen käsiohjelmaan. Jos se halutaan oikein painattaa niin kuin jotkut tekevät, on viikko syytä varata. Muuhun riittää lyhyempi aika sekä hääparilla että papilla. Jos tavataan aiemmin, ehtivät asiat unohtua sekä papilta että ennen kaikkea vihkiparilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe